Προς το περιεχόμενο

Ελλάδα, Κύπρος και το λουρί της μάνας.


panther_512

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 322
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Όσο ήμουν φοιτητής έκανα παρέα με αρκετά παιδιά από την Κύπρο. Ποτέ δεν έκανα τον διαχωρισμό Έλληνας vs Κύπριος. Πάντα χρησιμοποιούσα τον όρο Ελλαδίτης. Πρόσεξα όμως ότι οι 7 στους 10 Κύπριους το θεωρούσαν ατυχές να του αποκαλούμε Έλληνες. Δεν το ήθελαν, δεν το γούσταρα.

 

Μέχρι την στιγμή που μια παρέα μου την έπεσε και είπε "Μην μας ξαναπείς Έλληνες γαμημένε πουστο καλαμαρά (ή κάπως έτσι)". Από τότε, οι Έλληνες, Έλληνες και οι Κύπριοι, Κύπριοι.

 

Δεν είναι κακό να μην είστε Έλληνες, δεν είναι προσβλητικό να σας λέει κάποιος δεν είστε Έλληνες, είστε Κύπριοι. Τιμή σας και καμάρι σας στο κάτω κάτω.

 

Καμία σχέση αυτά που λές με τη πραγματικότητα στη Κύπρο.

 

Δεν υπάρχει επιτυχία στην Ελλάδα που να μήν την πανηγυρίσουν στη Κύπρο. Όταν η Ελλάδα πήρε το Ευρωπαϊκό, ο αριθμός του κόσμου που βγήκε στους δρόμους με τις Ελληνικές σημαίες να πανηγυρίσουν είχε να γίνει από την απελευθέρωση της Κύπρου.

 

Όλοι οι Κύπριοι που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο 2 ομάδες υποστηρίζουν φανατικά: Mιά Κυπριακή και μιά Ελληνική. Καί τις 2 τις υποστηρίζουν με το ίδιο πάθος.

 

Και η μισή Κύπρος με τον Ολυμπιακό είναι. Όταν φυσικά δεν αντιμετωπίζει την Κυπριακή ομάδα τους ;)

 

Και η ειρωνία του πράγματος: Να διαβάζω αυτά τα γελοία σχόλια για τους Κυπραίους, όταν η κερκίδα με τους Ανορθωσιάτες ήταν τίγκα στις Ελληνικές σημαίες.

 

Δεν ξέρω πιό είναι μεγαλύτερο ρεζιλίκι. Αυτό του Ολυμπιακού ή αυτό αυτών που θίγουν τους Κυπραίους πάνω στη πίκρα τους.

 

Δεν πειράζει. Για τα νεύρα υπάρχει και το ξύδι.

 

Τέλος δεν είμαι "Κυπραίος". Γέννημα θρέμα της Θεσσαλονίκης είμαι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατί προφανώς οι κύπριοι είναι έλληνες... όσοι το αισθάνονται τέλος πάντων...

 

Καλα κι εγω αισθανομαι Τζαμαικανος...

Δεν με κανει αυτο ομως. :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

P.S: Γιατι εμενα δεν μου φαινεται παραλογο να μας μισουν οι Κυπριοι? Μην ξεχναμε οτι ειχαμε λαβει πρωταγωνιστικο ρολο στη διχοτομηση του νησιου.

Μόνο πρωταγωνιστικό; Εδώ πήραμε και Όσκαρ 1ου (είμαστε-μαλάκες-και-το-δείχνουμε) ανδρικού ρόλου! Καμιά τέτοια παπαριά να κάνουμε ακόμα και θα αλλάξουν γλώσσα, δεν θα μιλάνε πια ελληνικά!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπλα μπλα μπλα εσώρουχα, μπλα μπλα μπλα μπλα κρεβάτι μας...

Νεύρα είχα αλλά αυτή είναι η άποψη μου χρόνια τώρα. Για αυτό και τόνισα την λέξη "ΞΕΝΗ" μερικές σελίδες πριν. Ήξερα ότι όλο και κάποιος εξυπνάκιας σαν του λόγου σου θα πεταχτεί.

 

Τότε ή ανθέλληνας είσαι, ή ανιστόριτος, ή ζείς σε άλλο πλανήτη, ή απλώς πάνω στα νεύρα σου πετάς κοτσάνες για να ξεσπάσεις όπου ναναι.

 

Και για να το πώ λίγο πιό ξεκάθαρα:

 

Μου χρησιμοποιείς τον αγώνα Ολυμπιακού - Ανόρθωσης ως αφορμή για να πείς ότι οι Κύπριοι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, όταν στον αγώνα είχες τη κερκίδα της Ανόρθωσης ολόκληρη στα γαλανόλευκα και τίγκα στην Ελληνική σημαία!!!

 

Καταπληκτικά πράματα....Υλικό για τα "Κουφά του Insomnia"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω δει σε πανεπιστήμιο κύπριους να μη μιλανε καν ελληνικά παρά μόνο αγγλικά και να μη κάνουν παρέα με έλληνες παρά μόνο με ξένους

Έχω δει κύπριους να μη μας δίνουν καν ζάχαρη για τον καφέ όσο ήμουν φαντάρος

Έχω δει κύπριες να μη γυρνανε να σε κοιτάξουν με το που ακούνε ότι είσαι Έλληνας.

Η Κύπρος είναι ανεξάρτητο κράτος με δική της σημαία.

Μέλανε ελληνικά .. so what ;

Προσωπικά χαίρομαι πάρα πολύ όταν ακούω και άλλους ανθρώπους να έχουν την ίδια άποψη με έμενα, το ότι δηλαδή απλά οι κύπριοι δεν είναι έλληνες.

Και ναι μου τη δίνει πάρα πολύ να κρατανε την ελληνική σημαία. Θεωρώ πως ένας Έλληνας έστω και ανιστόρητος – αμόρφωτος – τσογλανι έχει δικαίωμα να κάψει την ελληνική σημαία ενώ ένας κύπριος δεν το έχει καν για να τη κρατήσει.

Το μόνο που μας προσφέρει είναι ένα 12 στη eurovision στο κάτω κάτω …

Περισσότερο λυπάμαι που το πρώτο post στο θέμα του θρύλου είναι offtopic , αλλά χαίρομαι όταν υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν το αυτονόητο… και ευτυχώς αποτι παρατηρώ γενικότερα ήμαστε πολλοί

:)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτοί που δεν γνωρίζουν ιστορία; Ναι, δυστυχώς είστε πάρα πολλοί!

 

Ναι είδες; Είσαι κύπριος και θίχτηκες; Χαλουμακι να σου περάσει.

Το τι γνωρίζω και τι όχι είναι δική μου ιστορία big papa .

Αν έχεις άλλη γνώμη πες την αλλιώς le pul που λένε και οι γάλλοι. Εδώ δεν είμαι για να δω ποιος την έχει πιο μεγάλη, αλά για να πω την γνώμη και το πιστεύω μου όποτε και όπου το θεωρώ εγώ απαραίτητο .

Αν θες να κάνεις αντίλογο απλά μίλα σαν άνθρωπος και άσε τις παρλαπίπες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η αλήθεια είναι πως ο βιταμιν κιου αν και υποπέφτει στο ίδιο σφάλμα το οποίο επισημαίνει, έχει δίκιο.

 

Οπότε αφαιρώντας τα λε πουλ και τα χαλουμάκια, μη χαλιέστε, δε θα σας πει κανείς σε κάποιο φόρουμ τι είστε και τι όχι, μιλήστε πολιτισμένα. το λένε και οι πινκ φλόηντ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειναι αληθεια οτι η πλειοψηφια των Κυπριων, βριζει την Ελλαδα και θεωρουν ακομα και βρισια το να τους πεις Ελληνες.. Αν καποιος εχει παει σε σχολη (Ελλαδα η εξωτερικο) το βλεπει παντου αυτο.. Πουστο καλαμαραδες μας ανεβαζουν, πουστοκαλαμαραδες μας κατεβαζουν.. Εννοειται πως υπαρχουν και εξαιρεσεις και εννοειται πως δεν αρεσει σε κανεναν η διχοτομηση της Κυπρου για να προλαβουμε τυχον παρεξηγησεις..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.


  • Δημιουργία νέου...