stefka Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 "Τελευταία ειδοποίηση πριν την έκδοση δικαστικής διαταγής πληρωμής" Το είχα διαβάσει πριν καιρό από πολλούς άλλους, (http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=140356) αλλά να που ήρθε και η δική μου σειρά. Πριν από ένα μήνα, με ξύπνησε στις 8 το πρωί κάποια κυρία και με πολύ απότομο ύφος και μου είπε ότι είναι από ένα δικηγορικό γραφείο και οτι χρωστάω 150 ευρώ στη forthnet. Όταν της είπα ότι πλήρωνα αυτόματα μέσω πιστωτικής, οτι έχω διακόψει από τη forthnet εδω και 10 μήνες και την ρώτησα να μου πει για τί ακριβώς χρωστάω, μου το έκλεισε απότομα χωρίς να μου εξηγήσει τίποτα. Σήμερα μου έρχεται ένα χαρτί από ένα δικηγορικό γραφείο το οποίο με προειδοποιεί για ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ (εννοείται ότι είναι το πρώτο χαρτί που παίρνω) πριν προχωρήσουν σε εξώδικο για τα 156,95 ευρώ που χρωστάω στη forthnet. Παραβλέπω το ότι κάποιοι "ξένοι" έχουν όλα τα προσωπικά μου στοιχεία, παραβλέπω οτι με απειλούν με εγγραφή στον Τειρεσία, χωρίς να μου εξηγούν γιατί (αναλυτικά δηλαδή για ποια υπηρεσία) και έρχομαι στην ουσία: Η forthnet telephony πληρωνόνταν αυτόματα μέσω πιστωτικής κάρτας (έχω βέβαια τις αποδείξεις) και μετά τη διακοπή δεν μου ξαναέστειλαν. Το adsl in a box ήταν προπληρωμένο ενώ η αίτηση για doublePlay δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ (4,5 μήνες μετά την αίτηση). Η μη ενεργοποίηση αυτή (πάντα για πληρωμή μεσω κάρτας) με οδήγησε (μετά από άπειρα τηλέφωνα και email, απίστευτες δικαιολογίες και παραμύθιασμα -μένω Χαλάνδρι) να πάω στην ΟΝ, η οποία μου έκανε τη σύνδεση σε 12 μέρες. 'Εκτοτε, δεν είχα καμία άλλη επικοινωνία από την forthnet, ούτε για ανεξόφλητο υπόλοιπο, ούτε για τίποτα. Έχει κανείς από τους "παλιούς ταλαιπωρημένους" βγάλει άκρη μαζί τους? 'Εγινε τίποτα με συνεννόηση τηλεφωνική ή να πάω και εγώ μέσω ΕΕΤΤ?
N.I.C Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Φίλε δεν βρίσκεις άκρη με αυτούς... πάρε ένα τηλέφωνο πρώτα στο ΕΕΤΤ, και μετά στον δικηγόρο σου, και τέλος...
antonl Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Τι να πω, το "απαράδεκτοι" είναι λίγο. Αντί να τους κυνηγάς εσύ για την ταλαιπωρία σε κυνηάνε εκείνοι.
S2Katana Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Τελικά κάποιοι νομικοί είναι ελεεινά απαράδεκτοι.
stefka Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Πιο απαράδεκτοι είναι κάποιοι πάροχοι μου φαίνεται.... Παίρνω τηλέφωνο στη Forthnet, δεν υπάρχει billing τμήμα και αναγκαστικά πρέπει να ρωτήσω όλες τις υπηρεσίες τους μία μία αν έχω εκκρεμότητα. Και μάλιστα πρέπει να παίρνω ξανά τηλέφωνο και να περιμένω από την αρχή, γιατί δεν μπορεί να με προωθήσει το ένα τμήμα στο άλλο. Το telephony μου λέει ότι δεν έχω καμία οφειλή, αλλά δεν μπορεί να μου δώσει εγγράφως ή με email αυτή την απάντηση αν δεν αιτηθώ εγώ εγγράφως στο συγκεκριμένο τμήμα. Το τηλέφωνο σου θεωρείται αρκετό όταν δίνεις εντολή για να μπεις σε κάποιο πρόγραμμά τους ή να αλλάξεις σύνδεση, αλλά δεν είναι αρκετό όταν αιτείσαι ένα αναλυτικό χαρτί μη οφειλής (για να το τρίψω στη μούρη του δικηγορικού γραφείου που με απειλεί με Τειρεσία). Το double Play τμήμα, μου λέει πάλι ότι δεν έχω καμία οφειλή καθώς δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ η αίτησή μου και στη συνέχεια διέκοψα. Πάλι εγγράφως αίτημα πρέπει να στείλω για να μου το δώσουν γραπτώς αυτό. Το τμήμα internet τέλος, έσκαψε βαθιά και "ανακάλυψε" διάφορα. Ενώ είδαν ότι είχα πάρει adsl in a box και το ανανέωνα κάθε εξάμηνο για να πληρώνω σχεδόν τους 4 (όπως ήταν η προσφορά τους), τους τελευταίους 8 μήνες λέει μου το γύρισαν σε αορίστου και έπρεπε να πληρώνω κάθε 2 μήνες. Οι 6 από τους 8 μήνες βέβαια ήταν προπληρωμένοι από την 6μηνη ανανέωση, αλλά αυτό δεν το "βλέπουν" πουθενά. Προφανώς δεν υπάρχει κανένα σχετικό αίτημα δικό μου για τέτοια αλλαγή, πόσο μάλλον όταν μόλις είχα ανανεώσει για άλλους 6 μήνες. Κανένας από αυτούς τους λογαριασμούς δεν μου ήρθε βέβαια ποτέ, ενώ οι λογαριασμοί για το telephony έρχονταν κανονικά. Οι λογαριασμοί για το telephony και η αίτηση για το double Play είχαν αυτόματη εξόφληση μέσω πιστωτικής κάρτας, η οποία χρεωνόταν κανονικά. Σε αίτημά μου να μιλήσω με κάποιον προϊστάμενο, μου λένε ότι δεν μπορεί να μιλήσει κανεις και ότι καλύτερα είναι να πληρώσω το ποσό. Για ποιο λόγο εγώ να ταλαιπωρούμε με τηλέφωνα και fax για κάτι που προφανώς είναι δικό τους λάθος, που έγινε μάλιστα πριν από 1,5 χρόνο, αλλά τώρα το θυμήθηκαν? Ποιος μου λέει εμένα όμως ότι αν πληρώσω αυτό το ποσό (150 ευρώ για να μη μπω για γελοίο λογο στο Τειρεσία), δεν θα "ξαναθυμηθούν" κάτι μετά από δύο χρόνια, όταν προφανώς δεν θα έχω αποδεικτικό πλέον της τράπεζας? Έχει κανείς απάντηση?
greeneye Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 πηγαινε απο εκει με το δικηγορο σου παρεα και να δεις πως θα μαζευτουνε μερικοι.
nk_surfer Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Πέρνα στην επίθεση. Αυτοί που παίρνουν τηλέφωνο τους πελάτες, συνηθίζουν να έχουν τέτοιο τόνο για να ψαρώσουν όσους μπορούν. Όσους περισσότερους πείσουν να πληρώσουν, τόσο θεωρεί η εταιρεία ότι κάνουν καλά τη δουλειά τους. Και βέβαια σιγά μην τους ενδιαφέρει το παρασκήνιο και πώς έφτασε σε αυτούς η υπόθεση. Εγώ λέω κυνήγα τους (βλ. Forthnet) μέχρι να βρεις το δίκιο σου!!!
danaos Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Συμφωνώ. Ό,τι κάνεις κάντο με δικηγόρο. Απ' την άλλη ας έχουμε το νου μας όταν μας αραδιάζουν τα 2play και δε συμμαζεύεται...
Cyberbob Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 Αν έχεις την οικονομική δυνατότητα πήγαινε το δικαστικά... Έχει καταντήσει αηδία πια να κάνει ότι θέλει η Forthnet και η κάθε Forthnet....
stefka Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 poulinos, τι εννοείς να παω από εκεί? Το να μιλήσω με κάποια κοπελίτσα σε κάποιο forthnet shop δεν νομίζω ότι θα μου δώσει κάτι παραπάνω. Επιχείρησα να πάρω πάλι για να μιλήσω με κάποιον προϊστάμενο. Δυστυχώς, οι προϊστάμενοι ήταν όλοι απασχολημένοι και όπως πάντα, δεν υπάρχει κανένας αρμόδιος όταν τον χρειάζεσαι. Όσον αφορά το να παω με τον δικηγόρο μου, είναι μια καλή λύση. Όμως θα πρέπει να πληρώσω δικηγόρο, να χάσω εγώ άλλες 2-3 μέρες δουλειά και τελικά να οδηγηθώ σε δικαστήριο για να πάρω τα δικαστικά έξοδα μετά από έναν χρόνο. Ξέρω ότι σε αυτό ποντάρουν και ελπιζουν ότι οι πολλοί θα ψαρώσουν και θα πληρώσουν. Έτσι θα βγάλουν το πρόστιμο που τους έριξε η ΕΕΤΤ πριν λίγες μέρες.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 μάλλον εννοεί να πας στα κεντρικά της Forthnet (εφόσον είσαι Αθήνα βέβαια)
poulinos Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 στα κεντρικα οπου εκει πιστευω οτι θα βγαλεις ακρη.
stefka Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Τελικά θα ακολουθήσω την συμβουλή σας και θα πάω από εκεί, πριν παω σε δικηγόρο. Αρχικά είχα σκοπό να τα πληρώσω για να μη ρισκάρω να μπω στον Τειρεσία αλλά πραγματικά αυτό δε μου διασφαλίζει ότι δεν θα το ξανακάνουν σε 2 χρόνια για να τραβήξουν κι άλλα λεφτά. Πάντα κρατάω τις αποδείξεις, αλλά μέχρι ένα χρόνο πριν. Δεν μπορώ να έχω ντουλάπια με αποδείξεις 2-3 ετών. Και το οτι "θυμήθηκαν" ανεξόφλητο χρέος πριν από 1,5 χρόνο, σημαίνει ότι μάλλον έχουν διαπιστώσει ότι οι περισσότεροι κάπου τόσο κρατάνε τις παλιές αποδείξεις τους. Ξέρει κανείς αν μπορώ να κλείσω κάποιο ραντεβού με συγκεκριμένο αρμόδιο άτομο? Δεν θα ήθελα να χάσω τη μέρα μου περιμένοντας κάποιον και τελικά να μιλήσω μόνο με τη γραμματέα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.