Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Freakster
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1. Καθόλου ασύνηθες τραυματισμός, δεν είναι απλή και εύκολη άσκηση, ενεργοποιεί πολλούς μύες

2. Είναι αυτονόητο ότι στο νοσοκομείο που πήγες με πρήξιμο στο στήθος θα σε έστελναν για ακτίνα θώρακα μην τους κατηγορείς

3. Είναι επίσης αυτονόητο και ελπίζω να το καταλαβαίνεις ότι τραυματίστηκες από πολύ κακή εκτέλεση της άσκησης

Δεν είναι κάτι σοβαρό θα περάσουν τελείως και ο πόνος και το πρήξιμο, θέλει χρόνο, βέβαια καλά κάνεις και το κοιτάς δεν το συζητάμε αυτό!

Πήρες τουλάχιστον ένα μάθημα ότι από εδώ και πέρα όλες οι ασκήσεις χρειάζονται προσοχή και έναν άνθρωπο να μας δείχνει πως να τις κάνουμε.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Μπορει να το ειχες και πριν τις ασκησεις και να μην το ειχες προσέξει , μπορει να είναι κάποια εσωτερική φλεγμονη και να μην εχει σχέση καν με τραυματισμο. Ο παθολόγος αρχικα θα το εκτιμήσει και θα σε στειλει σε γιατρο ειδικότητας.

Οσο για την άσκηση τι έκανες και τραυματίστηκες? εδώ κρέμομαι σαν τον ζογκλερ μερικές φορές από τον μονοζυγο και χωρις να έχω στηριγμα της μέσης κάνω αρσεις ποδιών αλλα καταλαβαινω ότι δεν είμαι και πολύ σταθερος οποτε αυτό ισως είναι πρόβλημα για αυτό τις έχω κοψει και κάνω σανιδα ή ψαλιδάκια ή απλές ασκησεις για κοιλιακους και μετα ραχιαίους.

Μου φαινεται δυσκολο να τραυματιστεί κάποιος σε αυτή την άσκηση επειδή εχω την εντυπωση ότι καταρχήν το ότι ακουμπάς πισω και δεν εισαι τελειως στον αέρα είναι ένα μεγάλο σύν. Ετσι νομιζω μπορει να κανω και λάθος βεβαια.

ΥΓ Μερικοι παθολογοι είναι τσακάλια μεγάλα μπορει να σου πουν ακομα και από το τηλέφωνο τι είναι , πριν χρονια ένας ειχε σώσει τον πατέρα μου (τον ειδε από κοντά βεβαια) ξαφνικα ανέβασε 39.5 πυρετο και αρχικα πηρε έναν γιατρο άλλο τηλεφωνο και του λεει κρύωσες ... καλα κρασιά ..... μετα παιρνει και τον τσακάλι γιατρο που ξέρουμε και του κάνει έλα απευθειας από το ιατρειο μου ..... και τελικα του κουμπωσε 2-3 ενέσεις γιατι ειχε στρεπτόκοκο. Αν το αργουσε μιση μέρα και πηγαινε νοσοκομειο μετά θα τον ειχα με ποσες μονάδες πενικιλινη μέσα.

Ξαφνικά ο πυρετος ανέβηκε 39.5 καταροή δεν υπήρχε , βήχας δεν υπήρχε. Κρυωσες του έλεγε. Ότι να ναι.

Εγω εχω αφραγκες και η πρωτεινη μου ειναι ελλιπής. Απορω με τους φυτοφαγους που γυμνάζονται...απλα φουσκωνει το στομαχι μου με τα οσπρια και τις πατατες.

Οι φυτοφάγοι πλακώνονται στη σόγια. Δε μαζευεται αλλιώς τόση πρωτείνη.

• Like 1

1. Καθόλου ασύνηθες τραυματισμός, δεν είναι απλή και εύκολη άσκηση, ενεργοποιεί πολλούς μύες

2. Είναι αυτονόητο ότι στο νοσοκομείο που πήγες με πρήξιμο στο στήθος θα σε έστελναν για ακτίνα θώρακα μην τους κατηγορείς

3. Είναι επίσης αυτονόητο και ελπίζω να το καταλαβαίνεις ότι τραυματίστηκες από πολύ κακή εκτέλεση της άσκησης

Δεν είναι κάτι σοβαρό θα περάσουν τελείως και ο πόνος και το πρήξιμο, θέλει χρόνο, βέβαια καλά κάνεις και το κοιτάς δεν το συζητάμε αυτό!

Πήρες τουλάχιστον ένα μάθημα ότι από εδώ και πέρα όλες οι ασκήσεις χρειάζονται προσοχή και έναν άνθρωπο να μας δείχνει πως να τις κάνουμε.

Δεν είναι τόσο ότι με έστειλαν για ακτινογραφίες, για να αποκλείσουν έστω τη πιθανότητα....είναι πως μόνο αυτό μου είπαν, μόνο αυτή τη πιθανοτητα εξέτασαν (του κατάγματος δλδ),

- δεν ψηλάφισαν καθόλου τη περιοχή,

- δεν κοίταξαν ούτε ρώτησαν αν είχε μπλαβίσει

- δεν άκουσαν τί τους έλεγα, πχ για την άσκηση που έκανα ή την περιόχή τους μύες που προκαλούσαν ενόχληση...

....μου πετάει ο γιατρός "κι από βήχα μπορεί να πάθεις κάταγμα στα πλευρά!"...

...εντάξει ρε φίλε τώρα το τερμάτισες...ψάχνεις τις ακραίες των ακραίων περιπτωσεις, αντί να κοιτάξεις το συγκεκριμένο που έχεις μπροστά σου...αυτό με πείραξε.

Κι όταν με έστειλε στο ακτινολογικό, στην εντολή έγραφε "από πέσιμο" ή κάτι τέτοιο...κι όταν πήγα στον χειρούργο να δει τις ακτινογραφίες, με ρωτάει "πώς έπεσες;"

...συνεννόηση κουφέτο, τί να πουμε...

Πρακτικά βαριόταν ή δεν ήξερε κι έκανε μόνο αυτό με το οποίο θα ξεμπέρδευε γρηγορότερα για να προχωρήσει η ουρά (μόνο 4 ήταν μετά από μένα στις 12 το μεσημέρι βέβαια)

Κι ενώ όλοι λένε πως σε μυϊκό τραυματισμό τις πρώτες 24 ώρες κάνουμε κρυοθεραπεία για να περιοριστεί η φλεγμονή/ζημιά από τη γύρω περιοχή, αυτός λέει πως στο στήθος "απαγορεύεται"....

....λες κι είμαι κανά 80χρονος που θα του κοβόταν η αναπνοή αν έβαζα κρέμα κρυοθεραπείας...

...κι όχι τιποτα άλλο, δοκίμασα και ζεστή κρέμα και τα έκανε χειροτερα...μόλις έβαλα κρύο στην περιοχή, υποχώρησε αμέσως το οιδημα...

Την άσκηση την εκτέλεσα όπως ακριβώς μου την έδειξαν, δίπλα ήταν κι ο γυμναστής...

- η πλάτη ακουμπούσε στο μαξιλάρι,

- η γωνία των αγκώνων όσο πιο κοντά στις 90 μοίρες

- σήκωνα μόνο τα γόνατα προς το στήθος, για να περιορίσω τη συμμετοχή των hip flexors και να πετύχω τη μέγιστη συστολή στους κοιλιακούς.

- η κίνηση γινόταν απόλυτα ελεγχόμενα κι όχι με "momentum" και ταχύτητα που μπορεί να πίεζε παραπάνω τους μύες ή να προκαλούσε σπασμούς.

....επίσης δεν "έπαιζε" η λαβή μου ή η στάση μου...

Προσωπικά νομίζω πως ο τραυματισμός έγινε επειδή

- είχε ενδεχομένως καταπονηθεί πρώτα η περιοχή λόγω των ασκήσεων στηθους που προηγήθηκαν

- έκανα 6 σετ Χ 12 επαναλήψεις την ίδια άσκηση

- πρόκειται για μύες που δεν χρησιμοποιούνται πολύ, τουλάχιστον με υψηλό βάρος, είτε σε άλλες ασκήσεις είτε στη καθημερινότητα.

@Devil

Η άσκηση δεν έγινε στο μονόζυγο, δεν κρεμομουν με τα χέρια ψηλά δλδ...πατούσα με τους αγκώνες στα μαξιλαράκια και σήκωνα τα γόνατα στο στήθος.

"Και από βηχα μπορεις να πάθεις κάταγμα." χαχα βάστα ρε μπάρμπα πες του τι είμαι ρε? μηπως κανας 100χρονων κωλογερος? :cry:  :cry: αμα φτερνιστω πες του υπάρχει κίνδυνος να εξαϋλωθώ κιολας. :cry:  :cry: :cry:  

Το κρυο στο θωρακα στο ειπε προφανως γιατι εκει παιζουν καρδια και πνευμονες. Κανονικα ψηλαφιζουν την περιοχη οι χειρουργοι ο συγκεκριμένος μαλλον βαρεθηκε όπως ειπες. Είναι και γενικοτερα κακη η κατασταση στην υγεια με αυτά που ακουμε στις τηλεοράσεις οποτε χωρις ασφάλιση μη περιμένεις. Εγω προσωπικα έχω προσβαση σε στρατιωτικο νοσοκομειο οποτε από αυτό τουλάχιστον -που είναι αχρειαστο εδώ και χρονια- μονο για μια επεμβαση ειχα μπει βουβωνοκήλης το 2013 έχω σωθει πιστευω.

Εδώ ειχα πάει σε εφημερεύον επειδή περυσι ειχα πάθει γαστρεντεριτιδα (χωρις πυρετο) και μου λεει η γιατρος 14 πιεση η μεγάλη είναι εντάξει. Εντάξει δεν είναι το 14 πιεση η μεγάλη να το ξέρουμε αυτό βεβαια εγω εχω μετρησει την πιεση μου επι μια εβδομάδα πρωϊ βράδυ 3 μετρήσεις ανα ένα λεπτο και τον μέσο ορο αυτών και τελικα εβγαινε κάπου 12-13 και 7-8 από τις μετρήσεις ολόκληρης της εβδομάδας. Οποτε το 14 ηταν παροδικο απλα θελω να σου πω αυτό που ειπε δεν ηταν σωστο το 14 είναι ανωτερα ορια και θελει ριξιμο στο 13. Που είναι το φυσιολογικο.

Τεσπα καλη τυχη φιλε ρωτα και κανεναν καλο γιατρο αν εχεις γνωστο δικο σου.

Α και κάτι τελευταιο στο νοσοκομειο της ν.ιωνιας ένας μπαγλαμάς ηθελε να μου καθαρισει την κεριθρα από το αυτι με κάτι σαν νυστέρι. Εννοείται μολις το ειδα αυτό σηκωθηκα και έφυγα και πηγα σε γιατρο σοβαρο που με καθαρισε με νερο ή και την αναροφηση που χρησιμοποιούν. Να πιάσει κανα τυμπανο με το νυστεράκι να τρέχουμε. Καλα κρασιά. Δεν ξερεις σε ποιον κατσαπλιά θα πέσεις.

Εχω παρατηρησει στα σκουωτ καθ στις αρσεις οταν αυξανω κιλα εχω καποιες ενοχλησεις στην μεση αλλα περνανε μετα απο 1-2 προπονησεις αφου συνηθισω στα συγκεκριμενα κιλα. Αυτο ειναι λογικο η πρεπει να το κοιταξω;;;

Οτι νιώθεις κανε

εγω απλά οφείλω θα σε ενημερώσω οτι υπάρχει μεγαλο ενδεχόμενο αυτες οι ενοχλήσεις να σου προκαλέσουν μεγάλη και ανεπανόρθωτη βλάβη που να την κουβαλάς σε ολη σου την ζωή, πχ πολύ πιθανή ζημιά ειναι η κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου, ξέρω άπειρους ανθρώπους που την πάθανε απο αυτες ακριβώς τις ασκήσεις..

• Like 4

Δεν ειναι καλο πραγμα οι ενοχλησεις και ειδικα σε ενα τοσο ευαισθητο σημειο.

Η φορτωνεις πολλα κιλα ή το κανεις λαθος (η και τα δυο μαζι)

• Like 1

Αντε για τις αρσεις που ειναι περιεργη ασκηση ισως κανω καποιο λαθος, τωρα στα σκουωτ δεν νομιζω στηθος κωλο πεταω εξω και κατεβαινω τοσο ωστε τα γονατα με τους γλουτους να ειναι στην ιδια ευθεια.Εχετε να προτεινετε αλλη ασκηση για χαμηλα στην μεση αντι για τις αρσεις;;

Απ' τη στιγμή που νιώθεις ενοχλήσεις είτε δεν την κάνεις όσο σωστά νομίζεις είτε απλά είναι έτσι το σκαρί σου. Δεν υπάρχει λόγος να το ψειρίζεις τόσο ούτε να ρισκάρεις σοβαρό τραυματισμό μόνο και μόνο για να δυναμώσεις πόδια. Υπάρχουν τόσες άλλες εξίσου αποτελεσματικές και πολύ πιο ασφαλείς όπως οι προβολές με αλτήρες, η πρέσα, τα σκουοτ με πολύ λιγότερα κιλά αλλά πολλές επαναλήψεις (20+) και η δική μου αγαπημένη bulgarian split squat.

Προφανώς αναφέρομαι στο σκουοτ. Άρσεις δεν κάνω ποτέ, τη θεωρώ υπερβολικά επικίνδυνη. Δες εδώ για εναλλακτικές.

• Like 2

Επειδή έχουν μικρότερο εύρος κίνησης είναι πιο ασφαλή, οχι όμως εντελώς ασφαλή. Αφού έχεις ενοχλήσεις θα μπορούσες να τα αφήσεις εντελώς και να δουλέψεις hamstrings μέσω hamstring curls, μια απόλυτα ασφαλής για τη μέση άσκηση.

Δική σου η απόφαση.

Ή μπορεί απλά να πιάνεσαι όπως πιάνεσαι στους δικέφαλους ας πούμε. Και οι ραχιαίοι και κοιλιακοί, μυς είναι. Πιάνονται.

Η συνεισφορά ενός επαγγελματία μερικές φορές είναι ανεκτίμητη.

Όταν ξανάρχισα γυμναστική μετά από πολύ μεγάλη αποχή λόγω προβλημάτων στην σπονδυλική στήλη ,το πάλευα είτε μόνος είτε με τα προγράμματα που μου έβγαζαν οι πιτσιρικάδες αδιάφοροι γυμναστές στο γυμναστήριό μου.

18 μήνες και όλο είχα μικροτραυματισμούς και ενοχλήσεις στην μέση.

Στο τέλος τα πήρα. Βρήκα επαγγελματία σε ένα εργονομικό κέντρο με ειδίκευση στους αθλητικούς τραυματισμούς και αποκατάσταση.

Τον πλήρωσα,μου έβγαλε πρόγραμμα και έκανα 4 ιδιαίτερα να μάθω σωστά τις ασκήσεις και τώρα πια κανά δίμηνο όλα καλά.

Ένα απλό πράγμα που μου έμαθε είναι να ξεκινάω την προπόνηση με κοιλιακούς,ραχιαίους.

Έτσι πάντα στο γυμναστήριο πάντα τα πρώτα 30 λεπτά τα αφιερώνω σε αυτές τις ασκήσεις.

Ακόμη και στο Krav Maga πηγαίνω πάντα μισή ώρα νωρίτερα για αυτόν τον λόγο.

Ή μπορεί απλά να πιάνεσαι όπως πιάνεσαι στους δικέφαλους ας πούμε. Και οι ραχιαίοι και κοιλιακοί, μυς είναι. Πιάνονται.

Σωστό και αυτό αλλά πως θα είσαι σίγουρος τι ακριβώς φταίει. Για αυτό λέει και ο Μάους αυτές τις ασκήσεις πολύ αργότερα που θα έχει δυναμώσει κάποιος

• Like 1

Φυσικά και μπορεί να είναι πιάσιμο..
Όμως
Αφενός αν πιάνομαι σε κάθε προπόνηση στους ραχιαίους τότε κάτι δεν κάνω καλά και
Αφετέρου αν δεν είναι πιάσιμο, αν δηλαδή υπάρχει πρόβλημα στην μέση μας είτε από ευαισθησία είτε από κακή εκτέλεση και εμείς αντί να το κοιτάξουμε συνεχίζουμε και κάνουμε άρσεις όταν υποχωρεί ο πόνος, τότε απλά και με μαθηματική ακρίβεια τον ήπιαμε!  1συν1=2, δεν αξίζει κανένα ρίσκο..

Με αυτά δεν παίζουμε ούτε ρισκάρουμε, η μέση για τον άνθρωπο είναι ότι είναι η μηχανή για το αμάξι!

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...