Demetra_ Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Δοκίμασε να βάλεις και άλλον ένα κωδικό. MYGREECE αν είναι η πρώτη σου παραγγελία. Εγώ είχα βάλει 2 κωδικούς. Μεταφορικά αν θυμάμαι αφού κάνεις proceed Έχω δοκιμάσει chocolate smooth και είναι καλή...πολύ smooth. Επίσης banana chocolate ή κάπως έτσι, καλή κι αυτή αλλά σε γλυκίζει πιό πολύ. Α και βανίλια που ήταν η πιό γλυκιά απ' όλες. Πάντως όλες πίνονται, δεν είναι καμία για ξέρασμα κλείνω για σοκολάτα-καρύδι ή σοκολάτα-φυστικοβούτυρο ... δεν ξέρω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bosei Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 κλείνω για σοκολάτα-καρύδι ή σοκολάτα-φυστικοβούτυρο ... δεν ξέρω Σοκολάτα-φυστικοβούτυρο αν την πετύχουν είναι κόλαση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mikeasdf Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Δοκίμασε να βάλεις και άλλον ένα κωδικό. MYGREECE αν είναι η πρώτη σου παραγγελία. Εγώ είχα βάλει 2 κωδικούς. Μεταφορικά αν θυμάμαι αφού κάνεις proceed Δεν τους παιρνει και τους δυο, εβαλα τον αλλον με τα 30%. Ο mygreece δινει 25 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bosei Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Δεν τους παιρνει και τους δυο, εβαλα τον αλλον με τα 30%. Ο mygreece δινει 25 Μαλακία. Παίζει να ήμουν τυχερός και να ήταν bug Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Demetra_ Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Σοκολάτα-φυστικοβούτυρο αν την πετύχουν είναι κόλαση. την έβαλα σε flav drops (μαζί με σοκολάτα σκέτη) και στα syrups έβαλα σοκολάτα και φράουλα λες να βάλω στα flav drops λευκή σοκολάτα και να πάρω protein σε σοκολάτα-φυστικοβούτυρο; Μαλακία. Παίζει να ήμουν τυχερός και να ήταν bug ναι ήσουν #@$# ούτε και μένα μου περνάει δύο κωδικούς το ανώτερο που έχω είναι 30% Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bosei Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 την έβαλα σε flav drops (μαζί με σοκολάτα σκέτη) και στα syrups έβαλα σοκολάτα και φράουλα λες να βάλω στα flav drops λευκή σοκολάτα και να πάρω protein σε σοκολάτα-φυστικοβούτυρο; ναι ήσουν #@$# ούτε και μένα μου περνάει δύο κωδικούς το ανώτερο που έχω είναι 30% Τα flavdrops δεν τα έχω δοκιμάσει οπότε δεν ξέρω τι να σου προτείνω. Μαλακία, με 55% έκπτωση έπρεπε να κάνω μεγαλύτερη παραγγελία. Νόμιζα ότι θα μου ξανακάτσουν 2 κωδικοί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mikeasdf Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Εφυγε η παραγγελια για 2 ατομα τελικα..Κοστος λεει 92.78. Δεν εγραφε πουθενα για μεταφορικα Παντως δε ζητησε ονοματεπωνυμο για θυροτηλεφωνο.Και σ'εμας το θυροτηλεφωνο εχει αλλο ονομα, οχι το δικο μου.Πως θα ξερουν αυτοι που να το πανε ? Μηπως να κολλησω κανα χαρτακι στο ονομα με τα δικα μου στοιχεια αυριο μεχρι να ερθει η παραγγελια? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FreakBoy Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Εγω για μεταφορικα εβαλα το FREEGR Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Demetra_ Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Εφυγε η παραγγελια για 2 ατομα τελικα..Κοστος λεει 92.78. Δεν εγραφε πουθενα για μεταφορικα τα βγάζει αναλυτικά μόλις βάλεις ταχυδρομικό κώδικα στα δεξιά .... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mikeasdf Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 τα βγάζει αναλυτικά μόλις βάλεις ταχυδρομικό κώδικα στα δεξιά .... Ακομα και εδω παντως τοσο λεει. Επισης, δεν ειδα να βγαινει τιποτα οταν εβαλα Τ.Κ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Demetra_ Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 3333.jpg Ακομα και εδω παντως τοσο λεει. Επισης, δεν ειδα να βγαινει τιποτα οταν εβαλα Τ.Κ δεν σου χρέωσε μεταφορικά γιατί η παραγγελία είναι άνω των 90€ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mikeasdf Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Εντωμεταξυ δε σκεφτηκα ο βλακας να παρω με γευση που εχουμε το 30% εκπτωτικο γιατι ειχα μεινει στις αρχικες τιμες που επαιζαν 15 ευρω πανω, ενω τωρα βγαινει 8 ευρω παραπανω στον καθενα. Υπαρχει τροπος να τροποποιησω την παραγγελια μου στο σταδιο που βρισκεται ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alex_000 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 λέω να πάρω και εγω 4 μονόκιλα με διαφορετικές γεύσεις να δοκιμάσω. Βαρέθηκα την on τόσους μήνες.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vgiozo Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Το ίδιο ισχύει και για τα αμινοξέα. 100γρ κοτόπουλο ειναι ελαφρώς πιο πλήρες απο 300γρ φακής, όσο δηλαδή ειναι μια μερίδα φαγητού. Τα νούμερα δεν ειναι τυχαία, πέρασα τη φάση που ζύγιζα τις τροφές. Όπως σωστά λέει και ο διαβολος, δεν ειναι απαραίτητο κάποιος να τρώει καθε μέρα κρέας για να πάρει την πρωτεΐνη που χρειάζεται. Επιλογή του αν το κανει, όχι υποχρέωση. Υ.Γ. Πες μου ποιο ειναι το αμινοξύ στο οποίο υστερεί η φακή και χρειάζεται συμπλήρωμα απο το ρύζι. Αν οι μετρήσεις σου είναι τόσο προσεγμένες όσο και απαντήσεις σου για το συγκεκριμένο θέμα, άστα να πάνε. ...πώς αντέχεις δλδ να εμπλέκεσαι σε σοβαρή κουβέντα και να μην κάνεις έστω εκ των υστέρων την στοιχειώδη απαιτούμενη αναζήτηση./έρευνα για να απαντήσεις, αλλά καταφεύγεις σε άκυρες (invalid) γενικότητες, που μόνο υποβαθμίζουν την επιχειρηματολογική σου θέση, απλώς για να μην παραδεχθείς/αναθεωρήσεις και για να υπερασπιστείς μια πρότερη θέση. - δεν κοιτάς να δεις ποια αμινοξέα βρίσκονται σε έλλειψη στα υπο συζήτηση τρόφιμα - δεν κοιτάς να δεις ποιες είναι οι ελάχιστες προτεινόμενες ποσότητες που πρέπει να προσλαμβάνονται ...και καταλήγεις να λες γενικά (και άκυρα) πως κάθε τροφή έχει διαφορικές ποσοστώσεις αμινοξέων...χωρίς να υπολογίζεις και πάλι αν η μια καλύπτει τις απαιτούμενες ανάγκες από μόνη της ή όχι...συγχαρητήρια για την αοριστολογία. ...έτσι εγκλωβίζεσαι επιχειρηματολογικά σε αδιέξοδο (και παίρνεις και τους "ψαγμένους" χειροκροτητές στο κεφάλι σου) και μόνο κριτήριο γι αυτό είναι η εριστικότητά σου. "Επί της ουσίας": 1) Τα αμινοξέα που βρίσκονται σε έλλειψη (μειωμένη ποσότητα) στις φακές - κι όχι μόνο - τα ονομάτισα ήδη στη πρώτη μου απάντηση, μόνο που προφανώς - ούτε γνώριζες για να το αναγνωρίσεις - ούτε το έψαξες εκ των υστέρων για να μάθεις Στον ιστοσελίδα που έδωσε ο bosei, αλλά για τις μαγειρεμένες φακές, αναφέρει (για τα 100γρ): - methionine: 0.077 (- cysteine: 0.118) όμως - lysine: 0.630 ...αυτά τα δύο πρώτα αμινοξέα είναι εκείνα που βρίσκονται συνηθέστερα σε χαμηλές ποσότητες στα όσπρια (όχι για όλα τα όσπρια)... Αντίστροφα, τα δημητριακά έχουν πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε lysine - To αμινοξύ που βρίσκεται συγκριτική/σχετική έλλειψη ονομάζεται "περιοριστικό" - και η τροφή που έχει τέτοιο περιορισμό θεωρείται "ατελής" ως προς αμινοξικό προφίλ της - Αντίθετα τροφές που παρέχουν πλήρη κάλυψη των αναγκών των ανθρώπων σε αμινοξέα ονομάζονται "πλήρεις" Από εκεί προκύπτει και η θεωρούμενη σκοπιμότητα της συμπληρωματικότητας: - αύξηση της πρόσληψης του υπό έλλειψη αμινοξέος - χωρίς την άσκοπη αύξηση άλλων αμινοξέων Γι αυτό, ακολούθως, δημητριακά όπως το ρύζι προτείνονται ως συμπλήρωμα των φακών - αυξάνουν τη πρόσληψη σε methionine, - χωρίς να αυξάνουν ιδιαίτερα την πρόσληψη σε lysine, που βρίσκεται ήδη σε υψηλή περιεκτικότητα στις φακές Ο συνδυασμός φακών + δημητριακών προτείνεται μάλιστα κι από το "USA Dry Peas and Lentils Council", την οργάνωση παραγωγών αυτών των τροφίμων στις ΗΠΑ Σύμφωνα με το δικό τους πληροφοριακό υλικό λοιπόν , το ειδικό πρωτεϊνικό προφίλ του σιταριού και του ρυζιού ταιριάζει με εκείνον των φακών, του αρακά, των φασολιών κοκ Παρόμοιους ισχυρισμούς διατυπώνει και η οργάνωση παραγωγών όσπριων του Καναδά Με τα δικά τους λόγια Complementary Proteins Products containing a combination of plant protein sources can have improved protein quality due to their complementary amino acid profiles. For example, the protein in pulses is higher in lysine and lower in sulphur amino acids, while cereal grains such as wheat or rice are lower in lysine and higher in sulphur amino acids. The synergistic association of these amino acids from these various plant sources is demonstrated in the case of blending pulses with wheat or rice (Table 1). The optimal addition of lentil, black bean or pea to either wheat or rice increases the overall PDCAAS values ranging from 0.43 and 0.64 in the individual pulse or cereal to 0.71 and 0.75 in the blends. The improved protein quality of combined pulses and cereals can have nutritional advantages when using these blends for formulating food products. ...κι αυτό δεν είναι συνταγή που προτείνεται μόνο στις φακές...είναι ο λόγος που προτείνεται πχ ο συνδυασμός - φυστικοβούτυρου - ψωμιού ολικής άλεσης. 2) Υπάρχουν εδραιωμένες μέθοδοι κατάταξης των τροφών, σύμφωνα με τη πληρότητα και διαθεσιμότητα του πρωτεϊνικού τους προφίλ. Η πιο σύγχρονη εκδοχή μέτρησης είναι η PDCAAS που λαμβάνει υπόψη - το προφίλ αμινοξέων των τροφών - της προσληψιμότητάς του - τις ειδικές ανάγκες στα διάφορα αμινοξέα των ανθρώπων Σύμφωνα με αυτή την κατάταξη λοιπόν, το κοτόπουλο, όπως και τα περισσότερα κρέατα έχει πλήρες προφίλ αμινοξέων και λαμβάνει τον βαθμό πληρότητας 1.0, ενώ οι φακές (ανάλογα το είδος) κυμαίνονται μεταξύ 0.5-0.6 (δες και τις τιμές που δίνει η Pulse Canada παραπάνω) Περισσότερα, συγκεντρωμένα στοιχεία μπορείς να διαβάσεις κι εδώ Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, οι τροφές θα πρέπει να συμπληρώνονται, ώστε να επιτυγχάνεται η τιμή 1.0, λαμβάνοντας όμως υπόψη το ειδικό προφίλ αμινοξέων. από σχετικό άρθρο στη Wikipedia For example, grain protein has a PDCAAS of about 0.4 to 0.5, limited by lysine. On the other hand, it contains more than enough methionine. White bean protein (and that of many other pulses) has a PDCAAS of 0.6 to 0.7, limited by methionine, and contains more than enough lysine. When both are eaten in roughly equal quantities in a diet, the PDCAAS of the combined constituent is 1.0, because each constituent's protein is complemented by the other 3) Η ελάχιστη προτεινόμενη πρόσληψη σε methionine/cysteine είναι γύρω στα 15mg / κιλό σωματικού βάρους / ημέρα Για περισσότερες πληροφορίες στη μελέτη εδώ. 4) Το αμινοξύ methionine είναι ιδιαίτερα σημαντικό γι αυτούς που γυμνάζονται γιατί περιέχει θείο και χρησιμοποιείται - για την επεξεργασία λίπους στο συκώτι - για τον σχηματισμό των χόνδρων - για την παραγωγή της κρεατίνης - για τον σχηματισμό του κολλαγόνου - για την παραγωγή άλλων αμινοξέων http://www.vitaminstuff.com/methionine.html http://www.aminoacid-studies.com/amino-acids/methionine.html https://en.wikipedia.org/wiki/Methionine#Health http://aminoacidstudies.org/L-Methionine Το μόνο "αντεπιχείρημα" είναι ότι δεν χρειάζεται κανείς να στοχεύει στη συμπλήρωση των αμινοξέων σε κάθε γεύμα, καθώς ο οργανισμός είναι σε θέση να πάρει τις ποσότητες που χρειάζεται από άλλα γεύματα. Όποιος έκανε την παραμικρή αναζήτηση επί του θέματος θα έβλεπε τι ισχύει...είναι άπειρες οι αναφορές, για όποιον αναζητήσει "lentils" + "amino acids" ...μπορείς να βρεις εσύ ένα έστω άρθρο που να υποστηρίζει την άποψή σου; Όποιος επίσης θα ήθελε να θεωρεί τον εαυτό του "ψαγμένο" στον τομέα αυτό της γυμναστικής-διατροφής ( κι αυτό αφορά περισσότερο τους "χειροκροτητές" σου) θα έπρεπε να γνωρίζει περισσότερα για το ζήτημα, αντί να χαρίζει "Like" που τον εκθέτουν. Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2016 από vgiozo 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GeorgeGK Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Στο πρωινό μαζί με βρώμη και γάλα, είναι καλύτερα να φάω και 1-2 φέτες ψωμί του τοστ με φυστικοβούτηρο ή ενα τοστ με γαλοπουλα και τυρί ή κατι αλλο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις