Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Freakster
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Εγώ έπεσα 81 κιλά, ξεφτιλίστηκε πολύ το πράμα και η αλήθεια είναι ότι δεν πεινάω καθόλου. Άρχισα να αυξάνω θερμίδες να βάλω κάνα κιλό σιγά σιγά γιατί έχω ρέψει. Ευκαιρία να φάω και κάνα φρούτο. 

Ναι 81 για σενα ειναι λιγα γιατι εισαι ψηλος .Εγω τωρα ειμαι στα 81-82  εκει παιζω .Αλλα χειμωνα  λεω να φορτωσω ,εχω πλανο για το ερχομενο καλοκαιρι.

Φώτη, το καλοκαίρι ουσιαστικά bye-bye. Γιατί μένεις ακόμα σε αυστηρή διατροφή;

Το καλοκαιρι τελειωνει  αρχες Νοεμβρη στην Ελλαδα ,πες μου πως δεν εισαι και απο αυτους που λενε " καλο χειμωνα".

Εδω ο μαου ειναι ακομα διακοπες  ο τυχερος ο δημοσιος υπαλληλος αχχαχα

• Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εδώ κάνω μπάνια το χειμώνα ρε συ.

Αν κάτι γουστάρω το Σεπτέμβρη είναι που φεύγει ο λαός κι είμαστε 2-3 παρέες στη θάλασσα. Σκέτη απόλαυση.

• Like 5

Πόσο χαίρομαι που τον έχω στην ignore list... (ξέρετε ποιον ;) )

Ξέρουν ποιον ναι ;)

και χαιρονται για αυτο το σημαντικο πράγμα που έκανες! Προσεξε μονο την πολλη συγκινηση μη πάθεις καμια κράμπα  :cry:

Πόσο χαίρομαι που τον έχω στην ignore list... (ξέρετε ποιον ;) )

και να τον εχεις; πιο μπουρδελο συστημα πεθαινεις

γιατι και τα βλεπεις τα ποστ του και μπορεις να πατησεις να τα δεις αν θες,

για να μην πω οτι αν τον παραθεσει καποιος το βλεπεις ολοκληρο το μηνυμα του

Ναι 81 για σενα ειναι λιγα γιατι εισαι ψηλος .Εγω τωρα ειμαι στα 81-82  εκει παιζω .Αλλα χειμωνα  λεω να φορτωσω ,εχω πλανο για το ερχομενο καλοκαιρι.

82.5 ήμουν όταν έφυγα για κίνα. Δεν ξέρω τι γίνεται κάθε φορά που παω διακοπές αδυνατίζω πολύ.. Το αντίθετο έπρεπε να παίζει. 

Πρίν 4 μήνες είχα φτάσει 87.. επιστρέφω εκεί τώρα. 

• Like 1

Φώτη μας έφαγες

η φώτο στο σινεμά είναι από 15Αύγουστο, οι διακοπές έχουν τελειώσει ούτε ένα μήνα δεν κάναμε φέτος, γαμηθηκε τελείως :-)

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

82.5 ήμουν όταν έφυγα για κίνα. Δεν ξέρω τι γίνεται κάθε φορά που παω διακοπές αδυνατίζω πολύ.. Το αντίθετο έπρεπε να παίζει. 

Πρίν 4 μήνες είχα φτάσει 87.. επιστρέφω εκεί τώρα. 

ΑΝ καταφερεις 87 κιλα με καλο ποσοστο λιπους θα  δειχνεις κτηνος .Αν και  στα 82 που εφτασες καθαρισες πολυ  το ειδες και αυτο  πως φαινεται το σωμα σου .

Το αλλο που σου λεω εγω  ειναι πιο δυσκολο θελει πολυ στοχευμενη διατροφη να τηρεις τα γευματα/ωραρια  κατα γραμμα το εχεις βεβαια  δεν το συζηταμε αρκει  να το αποφασισεις .

Φώτη μας έφαγες

η φώτο στο σινεμά είναι από 15Αύγουστο, οι διακοπές έχουν τελειώσει ούτε ένα μήνα δεν κάναμε φέτος, γαμηθηκε :-)

Ισχυει οτι σας εχω φαει,καλα η αλλη εχει ξεφυγει κανει 3 μηνες διακοπες .

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 1

Σίγουρα ο εγωισμός και η αυτοπεποίθησή μου φαίνονται ξεκάθαρα από την απάντησή μου. Νομίζω μάλλον ότι δεν έπρεπε να γράψω πράγματα που δεν είναι της ειδικότητάς μου. Μάλλον όμως κι εσύ δεν έπρεπε να γράψεις κάτι, εκτός κι αν πρέπει να παρουσιάζουμε μόνο arguments from authority από δω και πέρα στο thread οπότε καλά έκανες και μίλησες.

Επί της ουσίας. Δες Link.png Site: εδώ τις φάκες και Link.png Site: εδώ το ρύζι

Καταρχάς οι εκφράσεις όπως "κλάϊν" κτλ προβάλλουν ένα συγκεκριμένο ύφος, σε αυτό αντέδρασα

"Επί της ουσίας", μου έδωσες δύο συνδέσμους που, αν είχες διαβάσει προσεκτικά εσύ - μαζί και οι χειροκροτητές, που αμφιβάλλω (αν το διάβασαν ακόμη χειρότερα γι αυτούς) - θα έβλεπες ότι πρακτικά δεν στοιχειοθετούν αυτό που λες, καθώς πχ ο σύνδεσμος για τις φακές δείχνει τα συστατικά τους σε ωμή μορφή...

...εσύ ωμές τις τρως τις φακές ή μαγειρεμένες;

Αν κάνεις το κόπο εσύ και οι χειροκροτητές να δουν τη περιεκτικότητα των αμινοξέων στις φακές σε μαγειρεμένη μορφή, τότε αυτή είναι αρκετά μειωμένη

"επί της ουσίας" δες εδώ

...πχ ωμές οι φακές έχουν

- methionine:  0.210

- cysteine:  0.322

ενώ μαγειρεμένες έχουν

- methionine:  0.077

- cysteine:  0.118

Ωστόσο, έχουν σε κάθε περίπτωση υψηλή περιεκτικότητα σε lysineΩμές = 1.720, Μαγειρεμένες = 0.630 

Αυτά τα ποσοστά είναι μικρά σε σχέση με εκείνα του μαγειρεμένου κοτόπουλου πχ

"επί της ουσίας" δες εδώ.

Οι φακές λοιπόν κι άλλα όσπρια, καλό είναι να συμπληρώνονται με άλλες τροφές, ώστε να αυξηθεί η συνολική προσλαμβανόμενη περιεκτικότητα στα διάφορα αμινοξέα. (ιδανικά που να έχουν τα μεν υψηλότερη περιεκτικοτητα στα αμινοξέα που τα δε έχουν χαμηλότερη)

Όπως είπα και πριν, καλή είναι η προσωπική ανάγνωση, είναι απαραίτητη μάλιστα ακομη κι αν έχεις καθοδήγηση, αλλά πολύ συχνά της λείπει η μέθοδος και η συστηματικότητα κι ασφαλώς το υπόβαθρο (που χτίζεται σιγά-σιγά)

Σου ζήτησα να μου δώσεις ένα επιστημονικό άρθρο που να καταρρίπτει τον "μύθο" και δεν βρήκες ούτε άρθρο σε περιοδικό να μου παραθέσεις που να υποστηρίζει τους ισχυρισμούς σου

...ίσως υπάρχει κάποιος λόγος γι αυτό.

...αντ' αυτού μου έδωσες δύο πρόχειρα επιλεγμενους συνδέσμους σε βαθμό μάλιστα ώστε να είναι καταδείξιμο αυτό από κάποιον άλλον που όπως κι εσύ βρίσκεται εκτός του γνωστικού του πεδίου.

Φώτη μας έφαγες

η φώτο στο σινεμά είναι από 15Αύγουστο, οι διακοπές έχουν τελειώσει ούτε ένα μήνα δεν κάναμε φέτος, γαμηθηκε τελείως :-)

έκανα ένα μπάνιο στη θάλασσα φέτος αν σε παρηγορεί. στη μνήμη μου δεν έχει καταγραφεί summer 2016 

ούτε ένα ανδρικό σώμα να χαλβαδιάσω στην θάλασσα δεν κατέγραψα ... 

μόνο στο πεδίο εργασίας aka καρέκλα γραφείου και κοροϊδία αερόβιο στο στατικό ποδήλατο 

παρηγορήθηκες; 

• Like 2

Τα κιλα που βάζετε σαν στοχο για να έχετε ενα καλο ογκο ,ειναι τα κιλά που είμαι εγω για να δείχνω απλά κανονικός :mad:  ...damm it!

• Like 2

vgiozo, πιο λάθος πεθαίνεις. Παραθέτεις τις διαφορές ωμής από μαγειρεμένης φακής ανά 100γρ. Είναι προφανές ότι τα 100γρ μαγειρεμένης έχουν νερό. Ουσιαστικά, τα 100γρ ωμής θα δώσουν 200-300γρ μαγειρεμένης, άρα τα νούμερα της ωμής θα τα πάρεις από τη μαγειρεμένη.

Τόση εριστικότητα όμως.

• Like 4

vgiozo, πιο λάθος πεθαίνεις. Παραθέτεις τις διαφορές ωμής από μαγειρεμένης φακής ανά 100γρ. Είναι προφανές ότι τα 100γρ μαγειρεμένης έχουν νερό. Ουσιαστικά, τα 100γρ ωμής θα δώσουν 200-300γρ μαγειρεμένης, άρα τα νούμερα της ωμής θα τα πάρεις από τη μαγειρεμένη.

Τόση εριστικότητα όμως.

Αν δλδ οι φακές φουσκώσουν με το νερό και αυξηθεί το βάρος τους, τότε συγκριτικά πχ 300γρ από μαγειρεμένες φακές, θα έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε διατροφικά συστατικά από 300γρ ωμές (ή όσες φακές χωράει ένα πιάτο ωμές και πόσες -σε βάρος- σε μαγειρεμένες) ;;

Για να καταλάβω πώς το σκέφτεσαι δηλαδή...

...δεν ξέρω αν το καταλαβαίνεις, αλλά αυτό που λες ενισχύει την δική μου θέση...πως δλδ σε μαγειρεμένη μορφή θα πάρεις λιγότερα διατροφικά συστατικά.

..."πιο λάθος πεθαίνω", αλλά εγώ είμαι εριστικός...όχι εσύ και οι "μικρο-φατρίες" μέσα στο νήμα.

χάνεις τον συντελεστή του νερού 
έτσι είναι άτοπη η ισοδυναμία 
και αυτό δεν ισχύει μόνο με τις φακές
αλλά και εν γένει στους υδατάνθρακες 
εξ ου και η διατροφική καρτέλα στα προϊόντα με την αναφορά γρμ βρασμένου προϊόντος 

Vgiozo, αν δεν σου αρέσουν οι γνώμες μας, οι προτάσεις μας και οι διάλογοι μας μπορείς να αποχωρήσεις 
μην γίνεσαι επιθετικός με όλους όσους διαφωνούν μαζί σου. 
ας κρατήσουμε ένα επίπεδο 
τελευταία φορά το σχολιάζω 

• Like 3

300γρ μαγειρεμένες φακές = 100γρ ωμές. Τα έχω ζυγίσει αυτά, δεν τα λέω στην τύχη. Άρα ό,τι θρεπτικά έχουν οι 100 ωμές θα μας δώσουν οι 300 μαγειρεμένες.

Όσο για τις μικροφατρίες, σε λυπάμαι που σκέφτεσαι έτσι.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...