XDG Radio Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Τώρα τελευταία γίνεται πολύς λόγος για τους "ιντερνετικούς" ραδιοφωνικούς σταθμούς όπου η μετάδοση γίνεται αποκλειστικά μέσω Internet. Ένας τέτοιος σταθμός είναι και ο http://www.xdgradio.gr στον οποίο δουλεύω. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν τίθεται θέμα νομιμότητας καθώς ξέρω ότι για την λειτουργία ραδιοφωνικού σταθμού στα FM, πρέπει να εκδωθεί ειδική άδεια. Επίσης θα ήθελα την γνώμη σας, εφόσον γνωρίζετε, αν και κατά πόσο είναι νόμιμη η αναμετάδοση του προγράμματος που μεταδίδει άλλος ραδιοφωνικός σταθμός μέσω Internet.. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
searching Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Για την λειτουργία ραδιοφώνου στο Internet απαιτείτε άδεια της ΑΕΠΙ http://www.aepi.gr. Αν δεν την διαθέτη το ραδιόφωνο και σε βρει η ΑΕΠΙ και σου ζητήσει την άδεια που δεν έχεις ή την παίρνεις και πληρώνεις και ένα πρόστιμο ή το κλείνεις. Η αναμετάδοση ενός ραδιοφωνικού σταθμού είναι παράνομη εκτός αν διαθέτης άδεια αναμετάδοσης από την διεύθυνση του σταθμού, προσοχή γραπτή όχι με e-mail γιατί σε περίπτωση που σε πάν στα δικαστήρια τα e-mail μπορεί πολύ εύκολα να γίνουν πλαστά. Κλείνοντας θα ήθελα να σου πω ότι όταν έχει ένα ραδιόφωνο στο internet και αρχίζεις να γίνεσαι δημοφιλής και βγάζεις έσοδα πρέπει να είσαι καλυμμένος νομικά στην εφορία με ατομική επιχείρηση το λιγότερο.
XDG Radio Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Σε ευχαριστώ πολύ Senior Έστειλα ένα e-mail στον οργανισμό αυτό για να μου πούνε τι ακριβώς χρειάζεται σε αυτή την περίπτωση, απάντηση ακόμα δεν πήρα αλλά ελπίζω να πάρω σύντομα. Πάντως είναι λίγο μπέρδεμα το site τους. Αν και φάινονται όλα τόσο συγκεκριμένα, επικρατεί μια γενίκευση.
XDG Radio Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 E-mail ακόμα να μου έρθει και δε νομίζω να μου έρθει γενικά. Θα ήθελα να μου πει κάποιος αν ξέρει, αν κοστίζει τίποτα αυτή η άδεια της ΑΕΠΙ..
searching Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Τηλεφώνησε τους Τηλ.: +30 211102-9000 Αν δεν κάνω λάθος η άδεια είναι μια συνδρομή αλλά δεν γνωρίζω το κόστος
XDG Radio Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 ok, σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου
melenegiorgo Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Νομιζω οτι το κοστος αν εχεις αρκετα εσοδα ειναι ενα ποσοστο αυτων.... Αν δεν εχεις εσοδα πληρωνεις μια συνδρομη τον μηνα....εχω την εντυπωση κατω απο 100 ευρω τον μηνα...
XDG Radio Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Πολλή γραφειοκρατία, μόλις βγάλω άκρη θα αφήσω και ένα post για να ξέρει τί γίεται πάνω κάτω και όποιος άλλος ενδιαφέρεται για κάτι παρόμοιο
XDG Radio Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Κίνησα όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και για όποιον ενδιαφέρεται να ξέρετε ότι το κόστος για ραδιοφωνικό σταθμό που εκπέμπει μέσω ιντερνετ είναι 60 ευρώ το μήνα. Σας φαίνονται λίγα ή πολλα??
isspro Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 λικο ποσο και προς τα πανω... κανα 30αρι το πολυ θα ηταν τζετ...
XDG Radio Δημοσ. 20 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2008 Και εγώ αυτό πιστεύω. Ένα συμβολικό ποσό των 30 ευρώ θα ήταν μια χαρά.
Pantelis51 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Άν δεις το συμβόλαιο που υπέγραψες αναφέρει και ένα ποσοστό επί των εσόδων που προκύπτουν από τις διαφημίσεις που παίζεις ή προβάλεις.... Αυτά στα έχουνε ζητήσει ποτέ;
opts Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 TO e-radio.gr είναι μόνο streaming λύση ή σε βοηθάει και στα διαδικαστικά ? Ενδιαφέρον το θέμα. Το ποσοστό επι των διαφημίσεων πόσο είναι ? Τι άλλες χρεώσεις έχει εκτός απο τα 60 ευρώ ?
GAD_7 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 αν φτιάξω στο site μου ενα no-ip radio χρειάζομαι πάλι αδεια???
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.