Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για βρετανικά πανεπιστήμια

petros2012

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενδιαφέρομαι για μάστερ στα χρηματοοικονομικά. Γνωρίζετε κάποιο καλό πανεπιστήμιο στον τομέα. Κριτήρια είναι τα εξής. Αποδοχή από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, σε σχετικά φθηνή πόλη. Ένα μέσο μάστερ δηλαδή που να μην με επιβαρύνει υπερβολικά στο θέμα του κόστους της διαμονής. Το τελευταίο σε τι επίπεδα κινείται (ανώτατη,κατώτατη, μέση τιμή τον μήνα) με βάση την πείρα σας;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Με ενδιαφέρει να μάθω κυρίως για πόλεις, τα ενοίκιά τους, κόστος σίτισης κτλ. Άτομα που έχουν σπουδάσει θα μπορούσαν να βοηθήσουν με κάποιες ενδεικτικές πληροφορίες.

Με ενδιαφέρουν κατ'αποκλειστικότητα σχεδόν τα χρηματοοικονομικά. Γι'αυτά θέλω πληροφορίες.

Δημοσ.

To ενδεχόμενο αν θα γίνεις αποδεκτός από κάποιο πανεπιστήμιο το έχεις σκεφτεί?

Λονδίνο ακρίβοτερα από όλες τις άλλες πολείς.Τώρα παραπάνω δεν ξέρω.

Δημοσ.

Πήγαινε Cranfield School of Management. Πολύ καλό πανεπιστήμιο, χαμηλό κόστος διαμονής (σε μια εστία θα είσαι κλεισμένος κάνοντας εργασίες όλο το χρόνο) και πάρα πολύ οργάνωση για οτιδήποτε θα χρειάζεσαι. Τα μέσα μου έξοδα πριν 4 χρόνια ήταν 550 ευρώ (διαμονή - φαί - λογαριασμοί - μπύρες)

Δημοσ.

περα απο τα διδακτρα του μαστερ που τα πληρωνεις κανονικα...υπολογιζε για σπιτι-εστια εκτος λονδινου 50-100λιρες βδομαδα

Δημοσ.
To ενδεχόμενο αν θα γίνεις αποδεκτός από κάποιο πανεπιστήμιο το έχεις σκεφτεί?

Λονδίνο ακρίβοτερα από όλες τις άλλες πολείς.Τώρα παραπάνω δεν ξέρω.

Σπουδές ΑΣΟΕΕ(οικονομικό πανεπιστήμιο Αθήνας). Μέσος όρος 7,35. proficiency cambridge c(2003 αν θυμάμαι καλά,αλλά θα δώσω toefl αν χρειαστεί) και Grundstuffe(το πρώτο πτυχίο) γερμανικά. Προϋπηρεσία σχετική με οικονομικά όχι.

Να και ένα ακόμα στοιχείο.

Υπάρχει τρόπος να μάθω αν θα έχω ελπίδες επιλογής σε κάποιο πανεπιστήμιο πριν αρχίσω να παίρνω συστατικές;

Δημοσ.
περα απο τα διδακτρα του μαστερ που τα πληρωνεις κανονικα...υπολογιζε για σπιτι-εστια εκτος λονδινου 70-100λιρες βδομαδα

Αν πάω ασκητής, μόνο για σπουδές, πόσο;

Δημοσ.

το μαστερ αν δεν κανω λαθος εχουν οτι τιμη θελουν.

στο bachelor εχει ταριφα εως 3,070 λίρες που οσοι ειναι κατοικοι ε.ε. δεν τα πληρωνουν παιρνουν ενα δανειο απο το κρατος,που δεν χρειαζεται να το αποπληρωσεις στην τελικη...στο μαστερ δεν εχει τετοιο δανειο

http://www.spoudes-agglia.gr/

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=88511&highlight=%F3%F0%EF%F5%E4%E5%F2+%F3%F4%E7%ED+%C1%E3%E3%EB%E9%E1

Δημοσ.

παντως εχε υποψη σου και υποτροφιες κτλ.

ειναι και το warwick πολυ καλο.ακριβά διδακτρα αλλα χαμηλοτερο κόστος ζωης απο το λονδινο.

κατα τη γνώμη μου καλο ειναι να πας σε καποιο καλό πανεπιστημιο παρα απλα να πας,γιατι και εδω υπαρχουν εξισου καλα msc.

οσο για τις πιθανοτητες να επιλεχθεις πολλα πανεπιστημια εχουν στα site τους απαιτησεις απο τους υποψηφιους

καλη επιτυχια

Δημοσ.
παντως εχε υποψη σου και υποτροφιες κτλ.

ειναι και το warwick πολυ καλο.ακριβά διδακτρα αλλα χαμηλοτερο κόστος ζωης απο το λονδινο.

κατα τη γνώμη μου καλο ειναι να πας σε καποιο καλό πανεπιστημιο παρα απλα να πας,γιατι και εδω υπαρχουν εξισου καλα msc.

οσο για τις πιθανοτητες να επιλεχθεις πολλα πανεπιστημια εχουν στα site τους απαιτησεις απο τους υποψηφιους

καλη επιτυχια

Έδώ τα μάστερ είναι κάπως περίεργα. Παίζουν κοννέ και κλίκες. Δήλωσα ακόμα και επαρχία αλλά δεν με πήραν λόγω του ότι κόπηκα σύμγωνα με αυτούς στις εξετάσεις που είχαν. Γνωρίζω όμως πολύ καλά τι είχα γράψει(υπάρχουν και άλλα που δεν θέλω να αναφέρω). Είναι ρίσκο εδώ μέσα.

Το θέμα είναι ότι τα μάστερ δεν έχουν την αξία που είχαν παλιότερα. Γι'αυτό και δεν θέλω να δώσω ένα κάρο λεφτά. Με ενδιαφέρει πέρα από τα όποια δίδακτρα τα υπόλοιπα έξοδα να μην είναι υψηλά και το μάστερ να είναι αρμόζον στα προσόντα μου. Πιστεύω ότι warwick, lsc και άλλα τοπ ιδρύματα είναι μεγάλο ρίσκο γι'αυτά που έχω. Εκεί ζητάνε π.χ proficiency με b.

Δημοσ.

1. 3 απο τους φιλους μου κανουν αυτη τη στιγμη μεταπτυχιακο σε ελληνικο πανεπιστημιο και μαλιστα χρηματοοικ. κ ξερω πως δεν εχουν ουτε κονε ουτε κλικα.και επισης δεν εδωσαν εξετασεις μονο μια συνεντευξη

2.αν σου φαινονται πολλα τα χρηματα γιατι δεν κοιτας και για υποτροφιες

3.δεν ζητανε proficiency με b ζητανε συνηθως toefl που ειναι πολυ πιο ευκολο

4.manchester?

Δημοσ.
1. 3 απο τους φιλους μου κανουν αυτη τη στιγμη μεταπτυχιακο σε ελληνικο πανεπιστημιο και μαλιστα χρηματοοικ. κ ξερω πως δεν εχουν ουτε κονε ουτε κλικα.και επισης δεν εδωσαν εξετασεις μονο μια συνεντευξη

2.αν σου φαινονται πολλα τα χρηματα γιατι δεν κοιτας και για υποτροφιες

3.δεν ζητανε proficiency με b ζητανε συνηθως toefl που ειναι πολυ πιο ευκολο

4.manchester?

Είναι δύσκολο να πάρεις υποτροφία, νομίζω. Όσο για το πόσο εύκολο είναι να σκοράρεις σε toefl δεν γνωρίζω ψήνομαι όμως να το προσπαθήσω.

Τι μέσους όρους είχαν οι φίλοι σου; Το μεταπτυχιακό που έκαναν μήπως έγινε στο τμήμα απ'όπου πήραν το πτυχίο;

Δεν είπα ότι κόβεται στα σίγουρα όποιος δηλώσει σε ελληνικό πανεπιστήμιο και δεν έχει κονέ, απλά ότι είναι ρίσκο. Μερικοί όμως, επέτρεψέ μου να σου πω, έχουν αλλά δεν το λένε ποτέ, ούτε καν όταν έχουν τελειώσει.

Θα το κοιτάξω και για manchester. Ευχαριστώ.

Δημοσ.

αμα εχεις κανει την πτυχιακη σου σε κανεναν απο τους καθηγητες που διδασκουν στο μεταπτυχιακο και ειναι ευχαριστημενος μαζι σου γινεται το κονε.

Δημοσ.

Χα, Μάντσεστερ που όμως σε κάνα Σαλφορντ ή στο διαπανεπιστημιακό πρόγραμμα στο κέντρο που πληρώνεις τα μαλλιά της κεφαλής σου.Δεν θυμάμαι ακριβώς το ποσό αλλά θύμιζε δίδακτρα Χάρβαρντ.Κάπου 20 χιλιάδες πρέπει να ήτανε το 2003, καμιά σχέση με τις υπόλοιπες σχολές βέβαια, γενικά είναι προσιτά τα δίδακτρα, τότε τουλάχιστον, αλλά για οικονομικά είναι απ'τα ακριβότερα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...