Προς το περιεχόμενο

Φίλτρα νερού

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 6,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλησπερα .

Να ειστε καλα που μας ανοιγετε τα ματια με τις πληροφοριες που δινετε .

Στο θεμα μου τωρα .

Μενω στην περιοχη Βασιλικο Ευβοιας ( δημος Χαλκιδας ) [ εκανα το εξοχικο μονιμη κατοικια εδω και 3 χρονια και παρατησα την αθηνα ] .

Το νερο ειναι χαλια , πινουμε μονο εμφιαλομενο , αλλα νισαφι πια και με αυτο .

Θελω να βαλω ενα συστημα κατω παγκου και να ξεφορτωθω τα εμφιαλομενα .

Στην αθηνα ειχα ενα olympus που συνδεετε πανω στην βρυση , και ελεγα να παρω της ιδιας εταιριας κατω παγκου αλλα μετα απο αυτα που διαβασα το ακυρωσα .

Ασε που ειναι τελικα πανακριβο το συστημα (165€) και τα ετησια ανταλλακτικα (90€)

Διαβαζοντας εδω μεσα αυτο που μου εκανε κλικ ειναι το  Undercounter M3 plus HF    (143€) με ετησιο κοστος ανταλλακτικων (64€) .

Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι

1ον καποιος ο οποιος το εχει ειναι ικανοποιημενος ? βγαζει πχ πικρο νερο που ακουω για αλλα φιλτρα

2ον Ξερει καποιος για την περιοχη μου και γενικα για την ΔΕΥΑΧ ( υδρευση χαλκιδας ) ποιος ειναι ο πιο καλος συνδιασμος φίλτρων-φυσιγγων

3ον Υπαρχει καποια αλλη αξιολογη προταση σε αυτα τα ποσα που να αξιζει να την τσεκαρω ?

Υγ τα δεδομενα του νερου της περιοχης μου ειναι αυτα:

9RjMowL.png

Ευχαριστω πολυ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συγνώμη αλλά πίνεις νερό από φίλτρο 2 χρόνια τώρα και δεν ξέρεις εαν αυτό που πίνεις είναι καλό ή όχι για την υγεία σου;

Έχεις πάει ποτέ δείγμα στο χημείο ή μπα;

Καλησπερα! οταν λες στο χημειο, εννοεις το γενικο χημειο του κρατους ή καποιο αλλο φορεα???

Γνωριζεις περιπου το κοστος της χημικης αναλυσης?

Επεξ/σία από bsp

Καλησπέρα. Ήθελα να ρωτήσω αν Link.png Site: τέτοια φίλτρα κάνουν έστω και ελάχιστη δουλειά ή είναι απλά για την ομορφιά. Τυχαίο φίλτρο έβαλα απλά εννοώ τέτοιου στυλ. Θεσσαλονίκη βρίσκομαι και πίνω εμφιαλωμένο συνήθως.

Καλησπέρα. Ήθελα να ρωτήσω αν Link.png Site: http://www.waterstore.gr/el/domestic-water-filters/faucet-water-filters/faucet-water-filter-instapure-f2-clear.html">τέτοια φίλτρα κάνουν έστω και ελάχιστη δουλειά ή είναι απλά για την ομορφιά. Τυχαίο φίλτρο έβαλα απλά εννοώ τέτοιου στυλ. Θεσσαλονίκη βρίσκομαι και πίνω εμφιαλωμένο συνήθως.

Σύμφωνα από ενημέρωση που είχα από κατάστημα που τα πουλά είναι ότι πιο βασικό...

Θεσσαλονίκη έχει πολλά καταστήματα με φίλτρα (εγώ ψωνίζω από δυτικά)

Πήρα υποδοχή για φίλτρα 10' στα 30€ Δλδ στα χρήματα που κοιτάς...

Έχει φίλτρα με συμπαγη άνθρακα και φιλμ για μολυβδο στα 15-20 €

Εγώ δοκίμασα maktrikx και pentek και τείνω στα δευτέρα με μικρή διαφορά λόγω γεύσης...

Απο έλεγχο με σχετικές σταγόνες τουλάχιστον απορροφουν το χλώριο 100%

Για να καταλήξω μέρα με την νύχτα μαυτο που κοιτάς...

Αναφέρομαι σε συσκευή άνω πάγκου με έναν υποδοχεα...το εμπόριο έχει πολλά...

Ψάξε και πάρε κάτι καλύτερο για την υγεία σου.

Καλησπερα .

Να ειστε καλα που μας ανοιγετε τα ματια με τις πληροφοριες που δινετε .

Στο θεμα μου τωρα .

Μενω στην περιοχη Βασιλικο Ευβοιας ( δημος Χαλκιδας ) [ εκανα το εξοχικο μονιμη κατοικια εδω και 3 χρονια και παρατησα την αθηνα ] .

Στην αθηνα ειχα ενα olympus που συνδεετε πανω στην βρυση , και ελεγα να παρω της ιδιας εταιριας κατω παγκου αλλα μετα απο αυτα που διαβασα το ακυρωσα .

Ασε που ειναι τελικα πανακριβο το συστημα (165€) και τα ετησια ανταλλακτικα (90€)

Διαβαζοντας εδω μεσα αυτο που μου εκανε κλικ ειναι το Undercounter M3 plus HF (143€) με ετησιο κοστος ανταλλακτικων (64€) .

Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι

1ον καποιος ο οποιος το εχει ειναι ικανοποιημενος ? βγαζει πχ πικρο νερο που ακουω για αλλα φιλτρα

2ον Ξερει καποιος για την περιοχη μου και γενικα για την ΔΕΥΑΧ ( υδρευση χαλκιδας ) ποιος ειναι ο πιο καλος συνδιασμος φίλτρων-φυσιγγων

3ον Υπαρχει καποια αλλη αξιολογη προταση σε αυτα τα ποσα που να αξιζει να την τσεκαρω ?

Υγ τα δεδομενα του νερου της περιοχης μου ειναι αυτα:

9RjMowL.png

Ευχαριστω πολυ

Το σύστημα που κοιτάς κατά την άποψη μου είναι πλήρες για τέτοιου τύπου συσκευές..

Ακολουθεί την κοινή λογική φιλτρανσης ανάλογα τους ρυπαντες από μεγαλύτερο σε μικρότερο πάχος φίλτρων

Καλύπτει επίσης το μεγαλύτερο φάσμα αυτών

Επιλέγοντας επώνυμα φίλτρα σε καλύπτει πλήρως σε αυτό το budget για ένα καθαρό ποτήρι νερό...

Η γνώσεις μου είναι καθαρά εμπειρικες από τέτοιου είδους φίλτρα.

Βασικός ο ρυθμιστής πίεσης κατά την τοποθέτηση της συσκευής και η αλλαγή των φίλτρων στα προβλεπόμενα όρια γιατί ακόμα και όταν δεν κάνουμε χρήση σε λίτρα καλό είναι να μην δίνεται η δυνατότητα να αναπτυχθεί ρύπανση από μικροοργανισμούς εντός αυτών

• Like 1

Γνωρίζεις ποιό είναι το πρόβλημα του νερού της περιοχής? Από αυτό πρέπει να ξεκινήσεις για να βάλεις το κατάλληλο φίλτρο. Έχω ακούσει ότι το πρόβλημα είναι κυρίως το εξασθενές χρώμιο. Ισχύει αυτό?

Η ανάλυση νερού που δίνει ο δήμος δεν λέει κάτι, γιατί έχει τα βασικά. Π.χ. δεν αναφέρει εξασθενές χρώμιο, μόλυβδο, κλπ.

Καλησπέρα. Ήθελα να ρωτήσω αν Link.png Site: τέτοια φίλτρα κάνουν έστω και ελάχιστη δουλειά ή είναι απλά για την ομορφιά. Τυχαίο φίλτρο έβαλα απλά εννοώ τέτοιου στυλ. Θεσσαλονίκη βρίσκομαι και πίνω εμφιαλωμένο συνήθως.

Κάνουν αρκετή δουλειά. Όχι όμως για ιδιαίτερες περιπτώσεις νερών. Φαντάζομαι για τη Θεσσαλονίκη να είναι μια καλή επιλογή.

Όμως θα προτιμούσα κάποιο τέτοιο φίλτρο (και εγώ στην τύχη το δίνω)

http://www.puredry.gr/catalog/product_info.php?cPath=272_313_286&products_id=1454&osCsid=drce3vbre6khu4mk049lendfut83bibr

με τέτοιο περίπου φίλτρο (γενικής χρήσης φίλτρο ενεργού άνθρακα με πρόσθετη ρητίνη):

http://www.puredry.gr/catalog/product_info.php?cPath=272_277&products_id=1759&osCsid=drce3vbre6khu4mk049lendfut83bibr

Γνωρίζεις ποιό είναι το πρόβλημα του νερού της περιοχής? Από αυτό πρέπει να ξεκινήσεις για να βάλεις το κατάλληλο φίλτρο. Έχω ακούσει ότι το πρόβλημα είναι κυρίως το εξασθενές χρώμιο. Ισχύει αυτό?

Η ανάλυση νερού που δίνει ο δήμος δεν λέει κάτι, γιατί έχει τα βασικά. Π.χ. δεν αναφέρει εξασθενές χρώμιο, μόλυβδο, κλπ.

Κοιτα να δεις , δεν ξερω ποιο ακριβως ειναι το θεμα , απλα δεν πινετε μυριζει και εχει καποιες φορες ασχημη γευση , επισης εχουμε πολλα παρα πολλα αλατα .

Παιδια καλημερα ξερει καποιος τι παιζει με τα φιλτρα γκαλιγκαν αμερικανικο και το σουρ γερμανικο εχουν νσφ γιατι δε βρηκα κατι ευχαριστω...

Παιδια καλημερα ξερει καποιος τι παιζει με τα φιλτρα γκαλιγκαν αμερικανικο και το σουρ γερμανικο εχουν νσφ γιατι δε βρηκα κατι ευχαριστω...

Τα πρώτα είναι πολύ διαδεδομενα στο εξωτερικό και ακριβά στην χώρα μας

Τα άλλα πρώτη φορά τα ακούω

Υπάρχουν πολλά και οικονομικά για να ασχοληθείς..

Κοιτα να δεις , δεν ξερω ποιο ακριβως ειναι το θεμα , απλα δεν πινετε μυριζει και εχει καποιες φορες ασχημη γευση , επισης εχουμε πολλα παρα πολλα αλατα .

Για τα άλλατα είναι εύκολη η υπόθεση. Θα χρειαστείς ένα φίλτρο τουλάχιστον δύο σταδίων (θα πρότεινα τριών σταδίων για να μπορείς να προσθέσεις κάποιο φίλτρο αν χρειαστεί). Και το ένα από αυτά θα ειναι ρητίνη ιοντο-ανταλλαγής ή άλατα αποσκλήρυνσης. Π.χ. αυτό. Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος πώς, αλλά τα φίλτρα αυτά αναγενώνται ξεπλένοντάς τα με συγκεριμένα άλατα και νερό. Δεν πετιούνται δηλαδή. Ή απλά να τοποθετούνται μέσα στη φύσιγγα άλατα αποσκλήρυνσης.

Το δεύτερο στάδιο θα μπορούσε να είναι ένα φίλτρο ενεργού άνθρακα.

Δεν ξέρω από που προέρχεται η μυρωδιά. Δεν μπορείς να ρωτήσεις κάποιον που να γνωρίζει για το νερό της περιοχής? Μια δεύτερη λύση είναι να απευθυνθείς σε κάποια μεγάλη σε πωλήσεις ελληνική εταιρεία, επειδή θα πουλάνε για κάθε περιοχή, ίσως να ξέρουν.

Σημείωση, το πιθανότερο είναι το φίλτρο ενεργού άνθρακα να απορροφά και την/τις ουσίες που κάνουν το νερό με μυρωδιά ή/και γεύση.

Αυτές τις σκέψεις έχω με τις λίγες γνώσεις μου.

Πιστεψε με τα αλλατα ειναι δυσκολη υποθεση .

Σε διπλανο δημο εχουν αναγκαστει να βαζουν στα σπιτια αποσκληρυντες των 700+€ για να προστατευτουν και να προστατεψουν και τις υδραυλικες τους εγκαταστασεις .

Η μυρωδια ειναι απο την εκαστοτε γεωτρηση που δινει στο δυκτιο

Τελικα μιλησα με εξειδικευμενο καταστημα και πηρα αυτο που ανεφερα παραπανω [ Undercounter M3 plus HF ]

Το περιμενω να παραλαβω / εγκαταστησω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

http://www.rainbowwaters.gr/gr/el/catalog/filtrarismeno-nero-oikiaka-filtra-neroy λεει κατι καποιο απο αυτα για κανα 60ε;τα τοποθετουν δωρεαν για δοκιμη...

Nsf εχουν και λενε 3M

Επεξ/σία από kage

Τα καλιγκαν μεσω ιντερνετωερχοντε στα 170 ευρω και 40 ευρω το φιλτρο τα δενξερω αν εχει ποιστοποιση το σουρ ειναι γερμανιοοβτο φερνει ο κατσαφανας ηλιοπολη κ λεει οτι πλενεται οτι κ αυτο ξερω αν εχει νσφ. ευχαριστω

Τελικα μιλησα με εξειδικευμενο καταστημα και πηρα αυτο που ανεφερα παραπανω [ Undercounter M3 plus HF ]

Το περιμενω να παραλαβω / εγκαταστησω

Θα με ενδιέφερε εαν στο συγκεκριμένο έκανες κάποια στιγμή μια χημική ανάλυση και μας έδινες τα αποτελέσματα.

Εγώ έχω από την ίδια εταιρία μια R.O 6 σταδίων.

Την HF με ενδιαφέρει για φίλο που δεν θέλει να μπλέξει με αντίστροφες οσμώσεις

Πιστεψε με τα αλλατα ειναι δυσκολη υποθεση .

Σε διπλανο δημο εχουν αναγκαστει να βαζουν στα σπιτια αποσκληρυντες των 700+€ για να προστατευτουν και να προστατεψουν και τις υδραυλικες τους εγκαταστασεις .

Αυτοί οι αποσκληρυντές είναι ακριβοί γιατί είναι για μεγάλη παραγωγή και κυρίως έχουν αυτόματο τρόπο ανάκτησης των φίλτρων. Στα φίλτρα πόσιμου νερού αυτό δεν είναι απαραίτητο γιατί η ποσότητα του νερού είναι εξαιρετικά μικρότερη από τη συνολική ποσότητα κατανάλωσης σε ένα σπίτι.

> Τελικα μιλησα με εξειδικευμενο καταστημα και πηρα αυτο που ανεφερα παραπανω [ Undercounter M3 plus HF ]

> Το περιμενω να παραλαβω / εγκαταστησω

Αν διαβάσεις στη σελίδα που έδωσες γράφει:

Eναλλακτικά,το Undercounter M3 plus HF  μπορεί να εξοπλιστεί με οποιοδήποτε φίλτρο 10'' ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό κατα περίπτωση αποτέλεσμα (πχ μείωση σκληρότητας,αφαίρεση κυστών και παρασίτων,αφαίρεση σιδήρου,νιτρικών κλπ).

Εσύ αγόρασες το υπερ-φίλτρο τεσσάρων σταδίων (τρία στάδια το κανονικό) και ένα inline (αυτό που είναι από πάνω). Κάποια στιγμή, σου προτείνω να το κουβεντιάσεις μαζί τους και ένα από τα 4 φίλτρα να αντικατασταθεί με φίλτρο αποσκλήρυνσης (εκτιμώ ότι μάλλον θα σου πούνε να αφαιρεθεί το 3ο και να μετακινηθούν τα 1ο και 2ο στις θέσεις 2η και 3η. Στην πρώτη θέση που θα μείνει κενή να μπει εκεί του αποσκληρυντή).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...