paschalia Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Ενα θεμα ''καυτο'' απο μεριας ανθρωπιστικης - ηθικης πλευρας . Ποια η γνωμη σας ?
Super Moderators paredwse Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Ενα θεμα ''καυτο'' απο μεριας ανθρωπιστικης - ηθικης πλευρας . Ποια η γνωμη σας ? Γιατί δεν αρχίζεις λέγοντας τη δική σου; Έτσι, για να ανάψει η συζήτηση;
paschalia Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Αν κ υποπτευομαι οτι εχεις καλη μνημη... , ας την πω . Ειμαι υπερ της ευθανασιας οταν η κατασταση του ασθενη ειναι τελειωμενη κ δεν σηκωνει βελτιωση . Ειναι αμαρτια κ αδικια να ταλαιπωρειται καποιος επειδη καποιοι θεωρουν οτι η ζωη ειναι ιερο πραμα κ δεν πρεπει να αφαιρειται απο κανενα . (Εκανα καλη αρχη ?)
Powerline Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Απο τη στιγμή που σε άλλα θηλαστικά η ευθανασία είναι κάτι που μας απασχολεί μόνο το πόσο κοστίζει, θα έπρεπε να επιτρέπεται και στους ανθρώπους. Η ειρωνεία του πράγματος είναι οτι κάνουμε ευθανασία σε ζώα "για να μην υποφέρουν" και καταδικάζουμε σαν κοινωνία όποιον ζητήσει το ίδιο για τους ανθρώπους.
Freakster Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Και ποιος οριζει την τελειωμενη κατασταση; Ο γιατρος; Και αν εχει πληρωθει απο συγγενεις λογω βλεψεων σε κληρονομιες; Ο ιδιος ο ασθενης αν δεν εχει σωας τας φρενας; Ή ειναι ποτισμενος με διαφορα ψυχοφαρμακα; Δυστυχως ειναι ανεφαρμοστη πρακτικη η ευθανασια, αν και ειμαι υπερ, πρεπει να το τονισω.
Powerline Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Είναι εύκολο να δοθεί λύση σε θέματα αίτησης ευθανασίας, αν υπάρχει κάποια επιτροπή που θα εξετάζει την υπόθεση και τους άμεσα ενδιαφερόμενους και θα αποφασίζει αν ο γιατρός ή οι συγγενείς έχουν συμφέρον στο θάνατο, ή ο ασθενής έχει ψυχολογικό πρόβλημα ή και είναι υπο την δράση ψυχότροπων. Το ποιός θα ελέγχει την επιτροπή είναι το θέμα. Δεν προσπαθώ να πω οτι είναι πρακτικά εφαρμόσιμη η ευθανασία στους ανθρώπους, αλλα θεωρητικά λογική.
thes1os Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Το θέμα είναι τεράστιο... και πολύ δύσκολο να πιάσεις όλες τις πτυχές. Η καταπληκτική ταινία "Η θάλασσα μέσα μου" (Mar Adentro - βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα) διαπραγματεύεται αρκετές από τις πτυχές πολύ εύστοχα και χωρίς περιστροφές (π.χ ο διάλογος του πρωταγωνιστή με τον παπά που τον επισκέπτεται είναι κορυφαίος). Την συνιστώ ανεπιφύλακτα...
Lucifer Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Είναι τουλάχιστον αστείο να το συζητάμε αυτό σε μια χώρα στην οποία υπάρχει ΠΟΙΝΗ για απόπειρα αυτοκτονίας.
Powerline Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Είναι τουλάχιστον αστείο να το συζητάμε αυτό σε μια χώρα στην οποία υπάρχει ΠΟΙΝΗ για απόπειρα αυτοκτονίας. Αναρωτιέμαι... ποιό απο τα δύο είναι πιο αστείο; Το γεγονός οτι συζητάμε για ευθανασία σε μία χώρα που έχει ποινικοποιημένη την αυτοκτονία ή το γεγονός της ποινικοποίησης της αυτοκτονίας;
Alsos Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 ΥΠΕΡ οποιος υποφερει και το ζηταει θα πρεπει να θανατωνεται με ενεση... θα πεθανει που θα πεθανει ας πεθανει τουλαχιστον οσο πιο ηρεμα γινεται χωρις να υποφερει.. και ασε τους κληρονομους να κουρευονται...
thief7710 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Γιατι να επιτρεπεται μονο αν ειναι να πεθανεις? Μπορει απλα να θελεις να βαλεις τελος σε μια αδικη-bitch-ζωη. Αντι για χαπια,σχοινια,βεραντες,περαστικα τρενα θα επρεπε να υπαρχει και αυτη η λυση.
BLISS Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Είναι θέμα αυτοδιάθεσης και αξιοπρέπειας η επιλογή της ευθανασίας. Δε με είχε απασχολήσει το θέμα, μέχρι που είδα πριν 20 χρόνια το: Johnny Got His Gun (1971) και με ταρακούνησε.... Λίγες ταινίες αφήνουν τέτοιο σημάδι.
fantomas3004 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Άν είναι τετελεσμένη η κατάσταση του απο όλους τους γιατρούς, και υπάρχει σύμφωνη γνώμη του ίδιου και των συγγενών του να προχωρήσει δέν καταλαβαίνω το σκεπτικό να μήν λειτουργήσει η ευθανασία. Είναι έγκλημα δηλαδή η απαλλαγή του ασθενούς απο τα προθανάτια μαρτύρια, που είναι πολύ σκληρά ιδιαίτερα σε καρκινοπαθείς? Εγώ βλέπω σάν μεγάλη βλακεία την ποινικοποίηση της ευθανασίας, ακόμα μεγαλύτερη την ποινικοποίηση απόπειρας αυτοκτονίας άν πραγματικά υπάρχει.
MrSeanKon Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 Kι εγω υπερ τασσομαι. Αρκει φυσικα αυτος να εχει προτιστως σωας τας φρενας κι οχι να ειναι παρανοικος. Σε ανιατες αρρωστιες για παραδειγμα.
The_Judas Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 Δύσκολη η απάντηση στο θέμα αυτό... καταρχήν ποιος θα καθορίζεται ως υπεύθυνος για την απόφαση εκτέλεσης της ευθανασίας? Ο γιατρός? Ο ασθενής που θα επιλέγει την ευθανασία? Αν αυτός δεν είναι σε θέση να δώσει συγκατάθεση, ποιος θα το κάνει? Οι συγγενείς του? Ποιος θα καθορίζει αν η κατάσταση του ασθενή είναι μη αναστρέψιμη? Υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις όπου άνθρωποι έχουν κερδίσει την μάχη με πολλές ανίατες ασθένειες. Ή περιπτώσεις οπου οι γιατροί δίνουν στον ασθενή π.χ 5 μήνες ζωής και αυτός τελικά ζει ακόμη 5-10 χρόνια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.