greeneye Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2006 Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2006 molis to ekana,sostosssssssssssss!!! epitelous tora tha to apolauso perisotero. Molis breis akrh me ta skins sfira e???????????????? Gia antamoibh tha sou gnoriso kanena plousio theio Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mamatecuba Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2006 Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2006 xaxaxa...vrika 2 bugs grigora grigora...to prwto einai oti o Borja exei valei idi 2 goal...kai to deutero einai oti zitisa apo ton sokrates parapanw lefta gia metagrafes kai mou edwse...7 ekatom. eouros...re ti lete.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tzinos Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2006 Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2006 lol kai mena ebale dyo mazemena se ena filiko, meta allo 1 kai auto htane! ta stats tou einai ligo xalia gia epithetiko, alla mallon tou xarisane kiolas hehe. re les na zitiso kai ego apo ton theio fragka,den to skeftika kai den mporo na agoraso paixth me tipota. Phra ton vander borre apo anderlecht konta sta 2.200 synolika. exo brei mia paixtara (apo to foroum ths si gia na po thn alithia) ton sherman cardenas 16 xronon kolombianos sxedon oloklhromenos paixths! 1.100 gia na ton kaneis sign apozhmiosh, alla mou exoun meinei 800.00 mono. Re mamatecuba epoulhses kanena paixth, exo bgalei 5-6 sto sfyri kai tzampa na tous dino den endiaferete kaneis, aparadekto edit the board will give you extra funds imediatly!!!!! kai pleon exo kai ego extra 7 ekatomyria! edit mou exoune spasei ta neyra. paixtes 3 ekatomyrion kai tous poulao kato apo 500k kai den endiaferete kaneis. oute me mhdenikes prosfores den mporo na poulhso. To paixnidi ginete unplayable etsi. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SCidER Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2006 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2006 @nzeppos : thn eikona sto background pos tin allazume?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitris2006 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2006 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2006 kala egw twra pira xabari oute vgike sto theio!!!ante to prwi tha to dw k egw ti soi einai to kainourgio fm...... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2006 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2006 @nzeppos : thn eikona sto background pos tin allazume?? Πήγαινε στο ...\data\graphics\backgrounds και άλλαξε το default.jpg με όποιο jpg θέλεις εσύ. Αρκεί να ονομάσεις και τη δική σου φωτό default.jpg. Προφανώς μπορείς να έχεις μόνο ένα default background. Για τις διάφορες διοργανώσεις όμως μπορείς να βάλεις ένα πατσάκι που κυκλοφορεί από πέρσι και να έχεις διαφορετικό background για το Champions' League, άλλο για το Uefa, άλλο για το Euro κ.ο.κ. Ανέβασα το εν λόγω patch εδώ. Περιλαμβάνει και τα logos των εν λόγω διοργανώσεων. Απλώς τοποθετήστε τους δύο φακέλους comp και loga, συν το αρχείο config.xml μέσα στο φάκελο ...\data\graphics\backgrounds. Ιδού και μερικά παραδείγματα... Champions' League European Championship UEFA Cup Επίσης, για όσους γαύρους ενδιαφέρονται, ανέβασα και δύο πολύ δημοφιλή backgrounds με το Καραϊσκάκη, το πρώτο νομίζω ότι είναι από ένα ελληνικό skin του fm2005 (δυστυχώς δεν θυμάμαι τον δημιουργό) και το δεύτερο από το http://www.stadia.gr. 1280x1024 1000x750 Τέλος πάρτε μια ιδέα από τα γραφικά του αγώνα. Αλλαγμένα τέρματα, icons παικτών, μπάλα (Nike Aero 90) καθώς και πάγκοι. Υπάρχουν πακέτα με μπάλες για κάθε γούστο, πρέπει να έχω μαζέψει γύρω στις 80-100 μπάλες και τις έχω ανεβάσει εδώ. Επιλέγετε το πακέτο που θέλετε και το βάζετε στο φάκελο ...\data\graphics\pitch\balls. Τα τέρματα τα έχω ανεβάσει εδώ. Αντικαταστήστε τα αρχεία στο ...\data\graphics\pitch\nets. Τους πάγκους τους έχω ανεβάσει εδώ. Τους βάζετε στο φάκελο ...\data\graphics\pitch\dugout, αντικαθιστώντας τα original αρχεία. Τέλος τα 2d icons των παικτών είναι κι αυτά δουλειά άλλου παλικαριού στο fmgreece.gr αλλά εγώ έχω πειράξει το μέγεθος για να δείχνουν καλύτερα σε ανάλυση desktop 1280x1024. Μπορείτε να τα κατεβάσετε από εδώ. Τα βάζετε στο φάκελο ...\data\graphics\pitch\icons\kit. Καλού κακού πριν κάνετε όλα αυτά τα copy/paste κρατήστε μια κόπια τα original αρχεία μπας και τα χρειαστείτε. Επίσης να σημειώσω ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι δική μου δουλειά. Eπειδή έχουν φτιαχτεί για προηγούμενα FM's δεν θυμάμαι πια τα ονόματα των δημιουργών τους, οπότε...sorry για το clopyright :oops: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mamatecuba Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2006 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2006 nice work mate....episis 1000 mpravo pou evales ti foto tou filikou me ton astera...tin omada mou!poios kerdise? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Gantalf_4 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2006 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2006 Αμα λετε για τον Μπορχα, τι να πω και εγω που με τον Τοργκελε εχει ηδη βαλει 4 σε 3 αγωνιστικες;;; Το παιχνιδι μου αρεσε πολυ περισσοτερο απο το περσινο, αλλα ακομη δεν μπορω να πω οτι ελιωσα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tonypapadovic Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2006 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2006 Borja: 8 γκολ Τουλάχιστον τα 5 με κεφαλιά! Κωνσταντίνου: 8 γκολ, και έχει ψυχολογικά.Δεν εξηγείται αλλιώς, τον κάνω praise και μου λέει ότι δεν καταλαβαίνει γιατί τον κάνω αφού δεν παίζει καλά. Καραγκούνης πολύ καλός και φτηνός...Ο καλύτερος μου παίχτης είναι ο Νε! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2006 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2006 nice work mate....episis 1000 mpravo pou evales ti foto tou filikou me ton astera...tin omada mou!poios kerdise? Ποιός να κερδίσει...Ο Καστίγιο έπαιζε μόνος του, οι άλλοι δεν είναι για πουθενά. Μετά από 6 χρόνια στη Ρεάλ στο fm2006 άντε να (ξανα)συνηθίσω στα στάνταρντ του Ολυμπιακού. Πάντως ο Αστέρας είχε πολύ καλή ομάδα, πολλές φορές βγήκαν σε τετ-α-τετ μετά από πολύ καλούς συνδυασμούς αλλά κάτι τους έλειπε στην τελική προσπάθεια Επειδή το μισό manager είναι οι ιστορίες μας, ορίστε μία που έγραψα πριν λίγο καιρό, όταν έπαιζα fm2006... > Η εποποιία του Euro 2012 στη Δανία. Η προκριματική φάση Ένα ωραίο πρωινό της 18ης Ιουλίου του 2010 η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Ολλανδίας αποφάσισε να με χρίσει προπονητή της Εθνικής Ομάδας Ανδρών. Είχαν προηγηθεί προτάσεις μου στην κάτοχο του Euro 2008 Ιρλανδία (ο προπονητής της οποιας παραιτήθηκε αμέσως μετά την κατάκτηση του τροπαίου!) αλλά και στη Βραζιλία και την Αργεντινή. Φυσικά έφαγα κλασιμέντο και μόνο οι Ολλανδοί πίστεψαν στο γερο-Ζέππο. Είναι η πρώτη φορά που πάω προπονητής σε κάποια εθνική. Η ομάδα ήταν σε άθλια κατάσταση, με ελάχιστους παίχτες της προκοπής (στην Ρεάλ ούτε στη 18άδα δεν θα τους έβαζα) αλλά ευτυχώς οι απαιτήσεις δεν ήταν πολλές, το Μουντιάλ 2010 μόλις είχε τελειώσει (η Ολλανδία αποκλείστηκε στους 16 από την Κολομβία με 2-0) και στον προκριματικό όμιλο για το Euro 2012 είχαμε αστείους αντιπάλους. Πολωνία, Ελβετία, Ισλανδία και Λιχτενστάιν. Ενδεικτικά αναφέρω μερικά από τα καλύτερα κριάρια της ομάδας : Φαν Πέρσι, Μαντούρο, Χάιτινγκα, Ρομπέν, Γιλιντιρίμ, Φαν Νίστελροϊ, Αντρέ Μπαχία, Φαν ντε Φάαρτ, Ουέσλι Σνάιντερ κλπ. με τερματοφύλακα το Γκόμες. Για τα μπάζα εντελώς. Αρχή λοιπόν το φθινόπωρο του 2010 εναντίον του Λιχτενστάιν στη Βαντούζ. 0-0 το πρώτο ημίχρονο! Απίστευτο μονότερμα, 32 σουτ συνολικά στον αγώνα ενώ το Λιχτενστάιν δεν πέρασε το κέντρο. Αλλά γκολ δεν έμπαινε. Μέχρι που μας λύτρωσε ο Νιστελρόι στο 69ʼ, έκανε το 0-2 στο 70ʼ και ο Φαν Πέρσι έκανε το 0-3 στο 72ʼ και φύγαμε νικητές. Φυσικά ο τύπος οργίασε την επομένη του αγώνα για την απαράδεκτη εμφάνιση της ομάδας. Ωστόσο ήταν ακόμα η αρχή και μόλις είχα αρχίσει να συνθέτω το παζλ του National Pool για να βρω παίχτες της προκοπής να φέρω στην ομάδα (όπως επίσης να προωθήσω και κάποια ταλέντα στις ομάδες Under 21 και Under 19). Επόμενο παιχνίδι με την Πολωνία στο Chorzow. Αλλαγές στην εντεκάδα, μέτριος αγώνας με λίγες καλές φάσεις, το 0-0 φάνταζε σίγουρο όμως ο αρχηγός ήταν πάλι εκεί, στο 90ʼ ο Νιστελρόι κάνει το 0-1 και οι 3 βαθμοί είναι δικοί μας. Όμως όχι! Πέρα από κάθε προσδοκία ο Μπλαζικόφσκι εκμεταλλεύεται ένα λάθος της άμυνας (που δεν είχε κλειστεί όσο θα έπρεπε) και στο 93ʼ με γυριστή κεφαλιά με το καρούμπαλο ισοφαρίζει 1-1, αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Απογοήτευση στο στρατόπεδο των Ολλανδών ενώ συμπεράσματα δεν βγήκαν καθώς οι παίχτες συνεχίζουν να παίζουν μέτρια μπάλα. Πρώτο εντός έδρας παιχνίδι μπροστά σε 51000 θεατές στο Άμστερνταμ Αρίνα εναντίον της Ισλανδίας. Αγχωτική νίκη με 1-0 με γκολ του Yildirim στο 42ʼ. Διπλάσια σουτ από τους Ισλανδούς (20 έναντι 10) και καλή εμφάνιση κυρίως από τα μπακ και τα ακραία χαφ. Η ομάδα πάντως αρχίζει να παίρνει τα πάνω της. MVP του αγώνα ο τερματοφύλακας Gomez παρʼότι από τα 10 σουτ των Ισλανδών μόνο το ένα (!) πήγε στην εστία του. Με αυτά τελειώνουν τα προκριματικά για το φθινόπωρο του 2010 και ακολουθούν 2 φιλικά στα γρήγορα. Νίκη 2-3 επί των Πορτογάλων σε ένα πολύ ανοιχτό παιχνίδι με 2 γκολ του –άχρηστου- Μπαμπέλ στο τελευταίο τέταρτο. Επίσης εύκολη νίκη 3-1 επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης Ιρλανδίας, που σαφώς όμως είχε αλλάξει αγωνιστικό προφίλ. Και μπαίνουμε στο 2011. 4 Ιουνίου και κρίσιμο παιχνίδι εντός έδρας εναντίον του Ελβετών. Καλή αρχή, γκολ στο 7ʼ αλλά από το 60ʼ και μετά σταματήσαμε να κάνουμε ευκαιρίες και οι Ελβετοί πήραν το πάνω χέρι. Αποτέλεσμα ένα γκολ του Μαξίμοβιτς στις καθυστερήσεις (ως συνήθως) και 1-1 το τελικό αποτέλεσμα. Η γκρίνια του τύπου επαναλαμβάνεται ενώ η υπόθεση πρόκριση περιπλέκεται. 4 μέρες μετά έχουμε το μεγάλο παιχνίδι εναντίον των Πολωνών. 2 γκολ του Νιστελρόι στα πρώτα 15 λεπτά είναι αρκετά για το τελικό 2-0. Οι Πολωνοί δεν προβλημάτισαν καθόλου τον τερματοφύλακά μας ενώ μεγάλη εμφάνιση έκανε το κατά συνθήκη δεξί μπακ Ντε Γιονκ. Πλέον είμεθα πρώτοι στον όμιλο και πάμε καλά. Πρέπει όμως να φτάσουμε στο Σεπτέμβρη, με τους παίχτες σε μέτρια κατάσταση, για να πάμε να παίξουμε την πρόκριση μέσα στο Ρέιγκιαβικ. Σκληρό καρύδι οι μάλλον αδιάφοροι Ισλανδοί και μετά από ένα δυνατό παιχνίδι με πολλά φάουλ, τραυματισμούς, ελάχιστες φάσεις και μόνους διακριθέντες κάποιους αμυντικούς των Ολλανδών, πετύχαμε μεγάλη νίκη με 0-2 με 2 γκολ του Γιλντιρίμ στο 26ʼ και στο 57ʼ. Πλέον θέλουμε νίκη εντός με το Λιχτενστάιν για να πάμε στα γήπεδα της Δανίας. Την οποια και πετύχαμε λίγες μέρες αργότερα. 3-0 εύκολα. 25 σουτ, οι αντίπαλοι δεν πέρασαν το κέντρο, γκολ νωρίς από το συνήθη υποπτο Γιλντιρίμ στο 6ʼ (αφού ο Μπαμπέλ δεν σκοράρει με τίποτα και ο Νιστελρόι είναι γέρος στα 35, βαρύς και κουράζεται και εύκολα). Άλλα 2 γκολ του Demouge στο 80ʼ και στο 86ʼ έκαναν το τελικό 3-0, σημειώσατε 1. Ο Heitinga στα μετόπισθεν όχι μόνο οργάνωσε την άμυνα (εύκολο έργο) αλλά και μέγαλο μέρος του παιχνιδιού στο κέντρο, οπότε δίκαια πήρε το εννιάρι και το MVP. Και πάμε για τουρισμό ένα μήνα μετά (Οκτώβρης 2011) στην Ελβετία, όντας αδιάφοροι και σίγουρα πρώτοι. Αντίθετα οι Ελβετοί θέλουν νίκη και συνδυασμό αποτελεσμάτων στους άλλους αγώνες για να πάνε στα μπαράζ. Η Ολλανδία κατεβαίνει με λίγες σχετικά αλλαγές, δεν κατεβάσαμε δα και τα τρίτα. Αλλά το αποτέλεσμα είναι ενδεικτικό της σημασίας του αγώνα, 5-0 στο 63ʼ! Το πεντάρι και το τεσσάρι έχει πάει σύννεφο ενώ ο Vonlanthen έχει ήδη κάνει χατ τρικ. Τελικά μειώνουμε 5-1 προς το τέλος αλλά δεν ακούμε πολύ κράξιμο αφού περνάμε στο Euro. Η ομοσπονδία της χώρας πάντως είναι σχετικά ικανοποιημένη αν και δηλώνουν ότι περίμεναν περισσότερα από ένα προπονητή της κλάσης μου (έχω πάρει ήδη 3 πρωταθλήματα Ελλάδας, 1 κύπελλο, 2 πρωταθλήματα Ισπανίας, 2 κύπελλα, 2 ισπανικά σούπερ καπ, 2 ευρωπαϊκά σούπερ καπ και 2 Championsʼ League συνεχόμενα ενώ μου έλειπε μόνο το FIFA World Championship – το διηπειρωτικό που λέμε- που το τελικά το κατέκτησα μετά από 2 μήνες). Η τελική φάση Και έρχεται η ώρα της αλήθειας, πάμε στη Δανία χωρίς πολλές ελπίδες, αν και ο όμιλος δεν φαντάζει απίστευτα δύσκολος. Ρωσσία, Νορβηγία και οι διοργανωτές Δανοί ενώ τελικά στα μπαράζ από τον όμιλό μου πήγε η Πολωνία, την οποια απέκλεισε η Ελλάδα με διπλή ισοπαλία 0-0, 1-1. Οι κάτοχοι Ιρλανδοί δεν προκρίθηκαν καν ενώ η συμμετοχή-έκπληξη ήταν η Λευκορωσσία. Κατʼαρχήν πρέπει να δηλώσουμε τους 23 που θα κατέβουν στο Euro. Μένουν εκτός αποστολής ο στυλοβάτης της άμυνας στα προκριματικά (αλλά πλέον γέρος) Heitinga, έξω και ο Dirk Kuyt, έξω ο Babel ενώ τελικά δεν παίρνω και τον 41χρονο Van der Saar και κατεβαίνω με 2 τερματοφύλακες. Οι ολλανδικές εφημερίδες κράζουν ως συνήθως για το ότι δεν πήρα τους 2 πρώτους αλλά τους γράφω κανονικά. Παλαίμαχοι Ολλανδοί παίχτες με διεθνείς συμμετοχές δηλώνουν ότι η ομάδα δεν έχει καμία τύχη και ότι είναι πολύ επιφυλακτικοί. Κι αυτούς τους γράφω κανονικά αφού πρακτικά δεν με πολυενδιαφέρει το Euro, αλλά να δω τι θα γίνει με τις καλοκαιρινές μεταγραφές της Ρεάλ μπας και του χρόνου καταφέρουμε να πάρουμε το Championsʼ League (φέτος μας πέταξε έξω η Manchester στον ημιτελικό με γκολ στο 91ʼ, έλεος-ήμαρτον). 10 Ιουνίου 2006, πρεμιέρα με Δανία αλλά 3 ώρες πριν την έναρξη μας περιμένει ένα μεγάλο σοκ. Τραυματίζεται ο βασικός, αναντικατάστατος και με συμμετοχή σε όλους τους αγώνες των προκριματικών τερματοφύλακας Gomes! 3 μήνες έξω, τρομακτικό πλήγμα γιατί α) θα πρέπει να κατέβω με το Stekelenburg που δεν έχει παίξει ούτε ένα αγώνα στην εθνική τα τελευταία 2,5 χρόνια και β) αν χτυπήσει ο Stekelenburg πλέον δεν υπάρχει άλλος τερματοφύλακας (ας θυμηθούμε ότι ο τρίτος GK Φαν ντε Σάαρ έμεινε εκτός αποστολής). Σε όλα αυτά έχουν ήδη προστεθεί οι κλασικοί 2-week τραυματισμοί βασικών παιχτών (όπως οι Φαν ντε Φάαρτ, Κρομκάμπ, Φαν Πέρσι, του βασικού striker Demouge αλλά και του ηγέτη και αρχηγού Maduro) από το Μάιο, που ναι μεν θα παίξουν στο Euro αλλά δεν βρίσκονται και στην καλύτερη κατάσταση. Αποτέλεσμα 0-0. Οι Δανοί ξεκίνησαν δυνατά αλλά γρήγορα ισορρόπησα το παιχνίδι και έχασα και κάποιες ευκαιρίες. Δυστυχώς οι strikers επέμεναν να σουτάρουν στου Καραγκιόζο το γάμο. Οι Ζόνεφελντ και Μπουμά έκαναν καλή εμφάνιση ενώ από τους Δανούς 8άρι πήρε μόνο ο GK Schmeichel (καμία σχέση με τον γνωστό). Έπιασε ο πούστης καναδυο τετατέτ και ένα μακρινό και μας καθάρισε. Συνολικά έγιναν γύρω στα 15 σουτ και από τις 2 μεριές. Άθλια μπάλα. Είχαμε και 3 τραυματισμούς, οι 2 ελαφριοί αλλά ο Φαν ντε Φάαρτ έμεινε έξω 1 βδομάδα! Πάει η πρώτη φάση δηλαδή. Στα υπόλοιπα παιχνίδια της πρώτης αγωνιστικής ξεχώρισε η νίκη των Πορτογάλων επί των Γάλλων με 1-0, της Σουηδίας επί της Γερμανίας με 3-2 ενώ η Ιταλία νίκησε εύκολα 2-0 την Ελλάδα (με δύο δικούς μου, τον τερματοφύλακα και βασικό στη Ρεάλ Θανάση Σιδηρόπουλο αλλά και τον γνωστό Παναγιώτη Λαγό που προσπαθώ να τον κάνω AML / ML παίκτη της προκοπής). Η δεύτερη αγωνιστική ξεκινάει με νίκη έκπληξη των Σέρβων επί των Πορτογάλων με 1-0, Γερμανία – Ελλάδα 0-0 και Αγγλία – Ισπανία 2-2 σε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Εγώ πάλι παίζω με τη Ρωσσία σε ένα πάρα πολύ σημαντικό αγώνα. Αποφασίζω να «σπάσω» το δίδυμο Demouge – Yildirim στην επίθεση και να βάλω μετά από καιρό τον Νίστελροϊ. Και θα με ανταμείψει με γκολ στο 10ʼ! Οι Ρώσοι προσπαθούν να συνέλθουν, πιέζουν σταθερά ενώ ο γνωστός Κερζάκοφ αποτελεί μόνιμη απειλή για τα καρέ μας (που εγώ τον έφερα στο γαύρο, δεν έκανε τίποτα όταν πρωτοήρθε αλλά στα 3 χρόνια τώρα που έχω φύγει από το γαύρο ο Ρώσος κάνει πάρτι σε Ελλάδα και Ευρώπη, σκοράρει ασταμάτητα. Αν και φέτος είχε πολλά προβλήματα τραυματισμών.) Σημειωτέον ότι από το 2009 που έφυγα από τον Ολυμπιακό ο Κερζάκοφ είναι ο μόνος που έχει μείνει από την ομάδα που είχα φτιάξει, όλοι οι υπόλοιποι έχουν φύγει. Τελοσπάντων, το παιχνίδι σημαδεύεται από τη αποβολή με δεύτερη κίτρινη του Maduro στο 42ʼ. Μένουμε με δέκα, αναγκαζόμαστε να κλειστούμε και συνολικά έχουμε 4 σουτ σε όλο τον αγώνα, από τα οποια μόνο το ένα πήγε στο τέρμα (το γκολ στο 10ʼ). Οι Ρώσοι δεν είναι πολύ καλύτεροι, με 8 σουτ. Τρεις Ρώσοι παίρνουν 8άρι, από εμένα μόνο το αριστερό μπακ (Ζόνεφελντ) και τελικά με τρελό κατενάτσιο παίρνω τους πολύτιμους 3 βαθμούς! Τώρα πλέον θέλω να μην χάσω στο τελευταίο παιχνίδι με την Νορβηγία. Μεγάλη απώλεια ο αρχηγός Maduro που έφαγε μία αγωνιστική. Τώρα θέλω ισοπαλία και περνάω σίγουρα. Θα είμαι και πρώτος αν έρθει Χ και το άλλο ματς (Δανία-Ρωσσία). Αν νικήσω είμαι πρώτος ενώ με ήττα η υπόθεση περιπλέκεται. Και αυτό ακριβώς πήγε να γίνει όταν στο 29ʼ ο Myklebust έκανε το 1-0 και μας πήγε το σκατό στην κάλτσα. Πέρα από κάθε προσδοκία ο Φαν Πέρσι ισοφαρίζει στο 31ʼ με ένα κοντινό σουτ στη γωνία! Οι Νορβηγοί απειλούν διαρκώς με τον Carew και τον δικό μου στη Ρεάλ Skjelbred (τρελή παιχτούρα, είναι ο πιτσιρικάς – ταλέντο της Ρόζενμποργκ που του έσπασε το πόδι ο Στολτίδης πέρσι, ο τύπος έχει ανοιχτό πράσινο σε MR-AMR-MC-AMC-ML-AML, δηλαδή όλες τις θέσεις των χαφ!!). Η ολλανδική άμυνα όμως κρατάει και κατά καιρούς περνάμε και στην αντεπίθεση. Οι Νορβηγοί θέλουν νίκη για να ελπίζουν σε πρόκριση, δεν είναι αδιάφοροι. Λήγει το ημίχρονο με 1-1 ενώ οι Ρώσοι ήδη έχουν πετάξει έξω τους οικοδεσπότες Δανούς καθώς προηγούνται 2-0 με 2 γκολ του Κερζάκοφ (ποιού άλλου στο 58ʼ και στο 62ʼ ενώ λίγο αργότερα έχουμε το τελικό 2-1. Εγώ πάλι συνεχίζω να κρατάω το σκορ με το κλασικό σύστημά μου, 4 αμυντικοί στη γραμμή, κόφτης, δύο χαφ εντελώς πλάγια, ένας AMC και 2 ST. Επειδή όμως οι χαφ κουράζονται, δεν παίρνουν μπάλα αλλά έχουμε και πρόβλημα υπεροχής στο κέντρο, συνήθως τους γυρίζω και τους δύο σε MC με βελάκια να κοιτάνε προς τα έξω, προς τη γραμμή. Περίεργα συστήματα που δεν τα ξέρω κιόλας αφου στη Ρεάλ παίζω πάντα με 4-3-1-2 (με free role AMC, τρεις στο κέντρο αλλά όχι στη γραμμή και χωρίς κόφτη). Τελικό 1-1, περνάμε! Προς το τέλος έπαιξα λίαν συντηρητικό ποδόσφαιρο, συνολικά όμως είχα 8/13 σουτ και οι Νορβηγοί 5/14. Μοναδικό 8άρι του αγώνα ο Φαν Πέρσι, που βγήκε και MVP. Από τους Νορβηγούς καλά πήγε ο δικός μου στη Ρεάλ Riise σαν αριστερό επιθετικογενές μπακ. Δυστυχώς βέβαια περάσαμε σαν δεύτεροι αφού οι Ρώσοι νίκησαν. Στα υπόλοιπα παιχνίδια Γάλλοι και Πορτογάλοι προχώρησαν με νίκες στην επόμενη φάση, οι Άγγλοι πέρασαν κι αυτοί, ενώ από τον ίδιο όμιλο προκρίθηκαν κι οι Ισπανοί αν και τρόμαξαν να φέρουν 2-2 με την αδιάφορη Κροατία. Η Ελλάδα έχασε 1-0 από τη Σουηδία και αποκλείστηκε με 0-1-2 χωρίς καν να σκοράρει (τι φοβερό παιχνίδι το manager! Ρεαλισμός!) Την επομένη του αγώνα ο Αναστόπουλος παραιτείται. Στο μεγάλο παιχνίδι του ομίλου Ιταλία και Γερμανία τα παίζουν όλα για όλα για την πρόκριση, οι Γερμανοί θέλουν μόνο νίκη και στο 51ʼ με ελάχιστες φάσεις αλλά με 2 γκολ του Huth προηγούνται με 2-0! Οι Ιταλοί μένουν με 10 παίχτες στο 54ʼ αλλά έχουν σκυλιάσει και με 5/16 σουτ πιέζουν (οι Γερμανοί έχουν 3/6). Και γίνεται το θαύμα! Γκολ στο 89ʼ από τον Zacchini και με τη σέντρα των Γερμανών, τραγικό λάθος του Μερτεζάκερ, πετάγεται ο Pazzini και κάνει το 2-2! Ο πούστης ο γαμημένος ο Pazzini είναι ο ίδιος ο καταραμένος της Μάντσεστερ που μου έβαλε το γκολ στο 91ʼ και με πέταξε έξω απο τον τελικό του CH-L (επειδή ο Chiellini, ο παίχτης που τον μάρκαρε, είχε βγει για λίγο λόγω τραυματισμού). Πολύ κωλόφαρδος ο τύπος. Με τα πολλά λοιπόν πέρασε η Ιταλία. Τα ζευγάρια της 8άδας, Ιταλία-Γαλλία, Πορτογαλία-Σουηδία, Ολλανδία-Αγγλία και Ρωσσία-Ισπανία. Οι φοβεροί Γάλλοι προηγούνται 2-0 στο ημίχρονο και τελικά νικάνε εύκολα με 2-1. Σημειωτέον ότι οι Γάλλοι έχουν ήδη πάρει το Mundial του 2006, 3-0 με τους Άγγλους, αλλά και το Mundial του 2010 πάλι με τους Άγγλους! (αυτή τη φορά στα πέναλτι, μοιραίος παίχτης ο Gareth Barry της Άστον Βίλα). Οι Πορτογάλοι με γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο πετάνε έξω 1-0 τους Σουηδούς σε ένα άθλιο παιχνίδι με 4/9 σουτ και από τις δύο ομάδες μαζί! (2 σουτ έκαναν οι Πορτογάλοι όλα κι όλα!). Γενικά το manager δείχνει γιατί είναι το «MANAGER», ο σούπερ ρεαλισμός, αφού σε όλα τα παιχνίδια του Euro (με εξαίρεση κανα-δύο) το θέαμα είναι άθλιο, οι διακριθέντες ελάχιστοι, οι παίχτες κουρασμένοι, τα σκορ χαμηλά και τα σουτ και οι καλές φάσεις μετρημένες στα δάχτυλα. Στο άλλο παιχνίδι 4/6 σουτ οι Ρώσοι, 5/13 οι Ισπανοί και νίκη 1-0 των Ρώσων με γκολ στο 42ʼ. Το εξάρι πήγε γόνα και από τις δύο πλευρές. Το «1-0» έχει την τιμητική του. Και τέλος Ολλανδία-Αγγλία! Μεγάλο παιχνίδι. Μιλάμε για την Αγγλία που ήταν φιναλίστ στους 2 τελευταίους τελικούς Mundial, την Αγγλία του Jermaine Defoe της Arsenal που σκοράρει σχεδόν σε κάθε αγώνα (και σκοράρει πάντα όταν παίζει εναντίον μου), γενικά μιλάμε για μια πολύ δυνατή ομάδα και σίγουρα την καλύτερη που έχω αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής ως προπονητής της Ολλανδίας. Εμείς έχουμε προβλήματα, έχουμε κούραση και τραυματισμούς, έχουμε κάρτες αλλά οι Άγγλοι δεν έχουν ένα πράγμα. Τον Defoe! Τραυματίστηκε στο τελευταίο παιχνίδι με τη Λευκορωσία (2-0) και θα χάσει τον προημιτελικό. Χαράς ευαγγέλια για τους Ολλανδούς. Ξεκινάει ο μεγάλος αγώνας στην Κοπεγχάγη. Εγώ με το περίεργο 4-1-2-1-2 που περιέγραψα παραπάνω ενώ οι Άγγλοι με κλασικό 4-4-2 με τους χαφ Warnock και Milner να ανεβαίνουν από τη γραμμή. Στο 11ʼ αρχίζουν τα όργανα: τραυματισμός του Yildirim! Μπαίνει αλλαγή ο Νίστελροι που κάθε άλλο παρά ξεκούραστος είναι. Οι Άγγλοι με επιθέσεις κατά κύματα, κυρίως από τα πλάγια, προσπαθούν να διασπάσουν την άμυνά μας. Αλλά χωρίς τον Defoe δεν έχουν και πολλές ελπίδες. Κύρια απειλή παραμένει ο αρχηγός Gerrard με τις μακρινές φωτοβολίδες του. Χαρακτηριστικά της τραχύτητας του αγώνα και του αμιγώς physical game που επακολουθεί είναι τα ποσοστά επιτυχίας στις πάσες. 70% εμείς, 60% οι Άγγλοι όταν οι συνήθεις τιμές κυμαίνονται γύρω στο 75% και για τις δύο ομάδες. Στις δε σέντρες τα ποσοστά είναι της τάξης του 15%. Φυσικά το παιχνίδι εξελίσσεται κυρίως στην περιοχή του κέντρο ενώ σπάνια οι Ολλανδοί πλησιάζουν τα καρέ των Άγγλων (μόλις 7% η παρουσία των Ολλανδών στην περιοχή του αντιπάλου). Ο μόνος που φαίνεται να την παλεύει είναι ο DMC κόφτης Khalid Boulahrouz, μόνιμος κάτοικος Αμβούργου τα τελευταία 10 και πλέον χρόνια. Από αυτόν δεν περνάει τίποτα αλλά μόνος του δεν μπορεί να νικήσει ολόκληρη Γηραία Αλβιόνα. Το πρώτο ημίχρονο λήγει –φυσικά- ισόπαλο 0-0. Στο δεύτερο τα πράγματα δυσκολεύουν γιατί η φυσική κατάσταση των Άγγλων τους δίνει πλεονέκτημα ενώ έχουν περισσότερες επιλογές και στον πάγκο (χαρακτηριστικό είναι ότι παίκτες σαν τον Owen και τον Lampard είναι αναπληρωματικοί). Τα φάουλ δεν είναι πολλά (συνολικά 13 εμείς, 10 οι Άγγλοι) αλλά είναι όλα δυνατά. Ο –εξαιρετικός- διαιτητής Herbert Fandel εκ Γερμανίας μοιράζει κάρτες σωρηδόν, 7 κίτρινες συνολικά, μοιρασμένες σχεδόν ισόποσα στις δύο ομάδες. Και φτάνουμε στο σημείο καμπής, το 70ο λεπτό. Μετά από μία ανόητη ενέργεια ο 2ος επιθετικός της ομάδας, ο Frank Demouge, αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη! Ταυτόγχρονα οι Άγγλοι προχωρούν σε δύο αλλαγές, με τον Owen και τον Bradley Wright-Phillips. Η απάντηση του πάγκου της Ολλανδίας είναι χαρακτηριστική, κλεινόμαστε πίσω και ο Θεός βοηθός. Αλλαγές πάντως δεν κάνουμε. Στο 78ο λεπτό και ενώ οι Άγγλοι δεν φαίνονται ικανοί να νικήσουν καθαρά παρά μόνο με στημένη φάση ή κόντρα, γίνεται και τρίτη αλλαγή με τον striker Cameron Jerome να εισέρχεται στο γήπεδο. Μετά από ελάχιστα δευτερόλεπτα τραυματίζεται ο Νίστελροι!! Δηλαδή σε αυτόν τον αγώνα χάσαμε 3 επιθετικούς, τους μόνους αξιόλογους που είχαμε. Yildrim, Demouge και Νίστελροι. Αναγκαστική αλλαγή ο πιτσιρικάς Hagary με ελάχιστες συμμετοχές στην Εθνική και ακόμα λιγότερα γκολ στον σύλλογο που αγωνίζεται (Auxerre). Η πίεση των Άγγλων δεν αποδίδει, εμείς κάνουμε μια τελευταία αλλαγή στο 89ʼ βγάζοντας αριστερό χαφ και βάζοντας...δεξί. Σε μια ύστατη προσπάθεια να ανακατέψουμε την τράπουλα και να κρατήσουμε το 0-0 όσο περισσότερο μπορούμε. Ελπίδα πλέον τα πέναλτι...Στο 90:32 ο Phillips βγαίνει εντελώς μόνος του στον αιφνιδιασμό, πιάνοντας στο ύπνο την άμυνά μας και ξεκινώντας την κούρσα του πριν τη γραμμή του κέντρου! Είναι το τέλος?? Όχι, ο Stekelenburg λέει όχι στο τετ-α-τετ και ακολούθως διώχνει την μπάλα στην περιοχή του κέντρου που βρίσκεται ο Van Persie. Αυτός μεταβιβάζει αριστερά στον –μέτριο εκείνο το βράδυ- Robben, ο οποίος χάνει τη μπάλα από τον Jones, ο οποίος πετάει την μπάλα στον Gerrard αλλά η μπαλιά είναι διεκδικήσιμη και ο Var Persie πετάγεται πρώτος και πραγματοποιεί μια προωθημένη μπαλιά για τον μοναδικό επιθετικό που έχει μείνει, τον πιτσιρικά Hagary. Ο Ολλανδός βρίσκεται στην γραμμή του κέντρου οριακά σε θέση offside με δύο αμυντικούς σε απόσταση 10-15 μέτρων στα δεξιά του. Και αρχίζει την κατεβασιά, η τελευταία ελπίδα να πάρουμε τον αγώνα. Μπαίνει στην περιοχή, πλάγια και αριστερά όπως βλέπει την εστία του Paul Robinson και παρά την προσπάθεια των αμυντικών ο ξεκούραστος Hagary πλασάρει στη γωνία και σκοράρει!!! Πετυχαίνει το πρώτο και τελευταίο (μέχρι το 2014 που γράφεται το άρθρο) γκολ του με την εθνική ομάδα! 1-0 στο 91ʼ πέρα από κάθε προσδοκία, η αναμέτρηση λήγει και είμαστε στους τέσσερις! Πέρα από κάθε προσδοκία! Απίστευτα πανηγύρια και μόνο οι ψυχραιμότεροι μας θυμίζουν ότι ο αγώνας με την Πορτογαλία μετά από 5 μέρες θα είναι ακόμα δυσκολότερος αφού είναι βέβαιο ότι δεν θα συμμετάσχει κανείς από τους 3 επιθετικούς που χάσαμε. 3 μέρες αργότερα διεξάγεται στην Κοπεγχάγη ο ημιτελικός μεταξύ Γαλλίας και Ρωσίας. Μέτριο παιχνίδι ως συνήθως, οι Γάλλοι προηγούνται στο ημίχρονο, οι Ρώσοι ισοφαρίζουν στα μέσα του δεύτερου και με το παιχνίδι μοιρασμένο οι ομάδες οδηγούνται σε ημίωρη παράταση. Τελικά οι –κάτοχοι- Γάλλοι θα λυτρωθούν με ένα γκολ στο 110ʼ και θα περάσουν στον τελικό. 2-1 τελικό αποτέλεσμα! Οι Γάλλοι που πήραν τα Μουντιάλ του 2006 και 2010 ενώ πήγαν και στον τελικό του Euro 2008, όπου έχασαν στα πέναλτι από την ομάδα έκπληξη Ιρλανδία. Και τώρα πάνε και στον τελικό του 2012, έχουμε λοιπόν να κάνουμε με μία μεγάλη δυναστεία. Στον άλλο ημιτελικό που μας ενδιαφέρει περισσότερο, η Ολλανδία αντιμετωπίζει τους Πορτογάλους. Η εκ του δυτικού άκρου της Ιβηρικής χερσονήσου ορμώμενοι (πωωωωωω!) δεν είχαν καταφέρει κάτι σημαντικό τα τελευταία πολλά χρόνια. Το 2006 έφτασαν μέχρι τους 16 του Μουντιάλ ενώ αποκλείστηκαν από την τελική φάση του Μουντιάλ 2010 στα μπαράζ από την Ιταλία. Αποκλείστηκαν και από το Euro του 2008 μετά από ατιμωτικές ισοπαλίες με Ελλάδα και Νησιά Φαρόες στα προκριματικά! Οπότε και μόνο η πρόκριση στο Euro 2012 συνιστούσε από μόνη της επιτυχία και εξιλέωση για τους Πορτογάλους. Και σαν μην έφτανε αυτό έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά! Στον όμιλο υπενθυμίζουμε ότι νίκησαν 1-0 τους Γάλλους, έχασαν 0-1 από τους Σέρβους, επικράτησαν 2-0 επί της Αυστρίας και στους προημιτελικούς πέταξαν έξω τη Σουηδία με 1-0. Και τώρα εναντίον των ιπτάμενων κομάντο Ολλανδών... Ο αγώνας διαξάγεται στο γήπεδο Atletion του Άαρχους, μπροστά σε 21000 θεατές. Λόγω της μικρής χωρητικότητας του γηπέδου γίνεται πραγματική σφαγή για τα πολύτιμα χαρτάκια. Το κοινό είναι μοιρασμένο όπως και η διαιτησία του –ανεκτικού- James Harvey (μόλις μία κίτρινη έδωσε). Το παιχνίδι μόνο δυναμικά δεν ξεκινάει, οι ομάδες φυλάνε τα νώτα τους και οι Ολλανδοί έχουνε το γνωστό πρόβλημα έλλειψης επιθετικών. Κατά συνθήκη striker θα ξεκινήσει ο επιθετικογενής χαφ (AMC που λέμε) Johan Plat, παγκίτης της PSV Eindhoven, με 2-3 συμμετοχές στην Εθνική όλες κι όλες. Και στο 17ʼ θα σκοράρει!!! Το δεξί μπακ Ferreira θα κλειστεί και, ενώ οι υπόλοιποι Πορτογάλοι βρίσκονταν μαζικά στην επίθεση, θα προσπαθήσει να γυρίσει την μπάλα στον τερματοφύλακά του από 40 μέτρα απόσταση. Θα κάνει λάθος, η μπάλα θα πάει στον Plat και αυτός θα πλασάρει από τα 35 μέτρα, με τον GK Paulo Alves της Benfica φανερά εκτός θέσης. 1-0 λοιπόν στο 17! Οι Ολλανδοί αμέσως ταμπουρώνονται πίσω, με συστήματα άγνωστα στον ομοσπονδιακό προπονητή τους. Σε ώρα ανάγκης όμως θα μάθουμε να παίζουμε και άμυνα, πως να γίνει... Οι Πορτογάλοι επιτίθενται σχετικά ορθόδοξα, αναγκαστικά από τα πλάγια αλλά χωρίς επιτυχία. Δεν έχουν και το υλικό για να καταφέρουν κάτι καλύτερο. Το αστέρι των Πορτογάλων, ο Cristiano Ronaldo, διανύει άσκοπα χιλιόμετρα, ο Postiga στην επίθεση έχει κλειστεί παντελώς από τον DC Andre Bahia, ο Zonneveld, αν και αριστερό μπακ, έχει αναλάβει την οργάνωση της υπόλοιπης άμυνας αλλά και των αντεπιθέσεων και κάνει μεγάλο παιχνίδι. Σε ένα αγώνα που οι πάσες των δύο ομάδων έχουν μια οριακή επιτυχία της τάξης του 70%, ο Zonneveld έχει 41/48 πάσες! Συγκριτικά ο αντίπαλος από την ίδια πλευρά, το δεξί μπακ Ferreira, έχει 29/45 πάσες. Το ημίχρονο λήγει 0-0 χωρίς άλλες ενδιαφέρουσες φάσεις ενώ όταν οι ομάδες μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο για το δεύτερο ημίχρονο μία έκπληξη περιμένει τον ποδοσφαιρικό κόσμο. Ο C. Ronaldo έχει γίνει αλλαγή. Όλοι υποψιάζονται τραυματισμό αλλά αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Η αλλαγή είναι θέμα τακτικής και προκαλεί ιδιαίτερη δυσαρέσκεια στους Πορτογάλους φιλάθλους. Φυσικά ο Ronaldo κάθεται αμίλητος σε μία γωνία του πάγκου ενώ οι Ολλανδοί κάνουν πάρτυ, πλέον κανένας αντίπαλος παίκτης δεν προκαλέι δέος. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκινά και το παιχνίδι είναι πάλι μοιρασμένο. Είναι όμως φανερό ότι οι Πορτογάλοι δεν θα ισοφαρίσουν εύκολα. Μερικά στατιστικά στοιχεία του αγώνα για να πάρετε μια ιδέα. Η κατοχή της μπάλας είναι περίπου 50-50 ενώ οι Ολλανδοί έχουν 4/9 σουτ. Οι Πορτογάλοι μόλις 1/7. Δείγμα του μέτριου παιχνιδιού είναι τα 76 (!) πλάγια που εκτελούνται συνολικά ενώ στα φάουλ οι Πορτογάλοι κερδίσουν 16 ενώ οι Ολλανδοί μόλις 8. Το ποσοστό στις πάσες είναι 73% και για τις δύο ομάδες ενώ στις σέντρες (crosses που λέμε και ουχί long throws!) οι Πορτογάλοι έχουν ένα κακό 24% ενώ οι Ολλανδοί ένα πενιχρό 14%. Στις κερδισμένες κεφαλιές υπάρχει απόλυτη ισορροπία, εκεί όμως που υπάρχει μεγάλη διαφορά είναι στα επιτυχημένα τάκλιν. Οι Ολλανδοί έχουν 92% ποσοστό επιτυχίας ενώ οι Πορτογάλοι μόλις 62%! Σπάνιο ποσοστό για το manager (άρα και την πραγματικότητα). Ενδεικτικά ο αρχηγός Ricardo Carvalho, αν και κεντρικός αμυντικός τελειώνει τον αγώνα με 0/4 τάκλιν! Πέρα από κάθε προσδοκία και παρά τις κλειστές άμυνες σημειώθηκαν και 11 συνολικά offsides. Να μην τα πολυλογούμε οι Πορτογάλοι δεν μπορούν να σπάσουν την ολλανδική άμυνα από μπετον-αρμέ και είναι χαρακτηριστικό της ψυχολογίας του προπονητή των Ολλανδών (δηλαδή του γερο-Ζέππου) να κάνει την πρώτη του αλλαγή στο 70ʼ αλλαγή και να είναι επιθετικού! Περνάει στον αγώνα στη θέση του σκόρερ Plat ο Robert, περίπου βασικός στην PSV, με μόλις 3 συμμετοχές στην Εθνική. Και εκμεταλλεύεται στο έπακρο την τρικυμία των Πορτογάλων στην απέλπιδη προσπάθειά τους να ισοφαρίσουν. Αρχικά τολμά και κάνει 2 σουτ, το ένα πάει πάνω στον τερματοφύλακα. Αν και δεν ακούγεται σπουδαίο, είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλο τον αγώνα μόνο δύο άλλοι παίκτες έκαναν 2 σουτ έκαστος! Κανένας άλλος δεν έκανε περισσότερες προσπάθειες! Οι Πορτογάλοι κλείνουν τις αλλαγές τους στο 72ʼ αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στο 86ο λεπτό ο Zonneveld κάνει μια βαθιά μπαλιά από το αριστερό άκρο της ολλανδικής άμυνα, ο Hagary κοντρολάρει ωραία την μπάλα, αρχίζει μια κατεβασιά από τα αριστερά πάνω στη γραμμή, φτάνει στο ύψος της τελικής γραμμής και σεντράρει. Ο Robert θα δηλώσει παρών, θα εκμεταλλευτεί την λανθασμένη τοποθέτηση και έξοδο του Alves, δεν θα αιφνιδιαστεί από το γεγονός ότι ο αμυντικός Joao Dias (που είχε μπει αλλαγή) δεν θα καταφέρει να πάρει την κεφαλιά και με ένα πλασέ από τα 2 μέτρα θα κάνει το 2-0. “That must clinch it for Holland” λέει ο σχολιαστής του αγώνα και έχει δίκιο. Το 2-0 είναι και το τελικό αποτέλεσμα και η Ολλανδία των Hagary, Robert και Plat θα περάσει στον τελικό του Euro 2012! Μιλάμε πλέον για μία εποποιία, για ένα μαγικό καλοκαίρι. Μετά από δυόμιση χρόνια, απʼτους τρεις προαναφερθέντες ήρωες strikers, ο πρώτος από τότε δεν ξαναπέτυχε γκολ για την εθνική ομάδα ενώ οι δύο τελευταίοι δεν ξαναφόρεσαν το εθνόσημο, δεν κλήθηκαν καν στην εθνική!! MVP ο Zonneveld φυσικά αλλά αυτό μικρή σημασία έχει πλέον. Ο τελικός εδιεξίγχθη (!!!!) στο Parken της Κοπεγχάγης, μπροστά σε 43000 θεατές. Οι Γάλλοι κατέβηκαν με φουλ ομάδα με 4-1-3-1-1 σύστημα, οι Ολλανδοί με τις γνωστές απώλειες (γύρισε όμως ο Demouge). Ο Henry στα 34 του έμεινε στον πάγκο για όλη τη διάρκεια του αγώνα, ο κεντρικός αμυντικός Patrick Evra έκανε μεγάλο παιχνίδι στην άμυνα και κράτησε το κάστρο απόρθητο, ο παλιός γνώριμος από Ολυμπιακό και Ρεάλ Μαδρίτης, ο Hatem Ben Arfa, έκανε σχετικά καλό παιχνίδι μπροστά ενώ οι Ολλανδοί κινήθηκαν όλοι στη χρυσή μετριότητα. Μοιρασμένο το παιχνίδι, με τους Γάλλους να φαντάζουν οριακά σαν φυσικό φαβορί, συνολικά είχαν 6/14 σουτ ενώ οι Ολλανδοί με μόλις 1/12 δεν μπορούσαν να περιμένουν κάτι καλύτεροι. Συνολικά είχαμε 110 (!!) πλάγια άουτ, περίπου μοιρασμένα. Και 33 φάουλ, 22-11 υπέρ των Γάλλων, οι Ολλανδοί έπαιξαν πολύ ξύλο. Το παιχνίδι έληξε 0-0 στην κανονική του διάρκεια. 0-0 έληξε και η παράταση και δε πετύχαμε κάτι καλύτερο, παρά την είσοδο του αμυντικού Maduro στο 113ʼ στην προσπάθεια να αναδιατάξουμε την ομάδα στη μεσαία γραμμή και να κάνουμε κάτι καλό. Στα τελευταία λεπτά της παράτασης ήταν πλέον φανερό ότι και οι δύο ομάδες προτιμούσαν να πάνε στα πέναλτι παρά να ρισκάρουν κάτι περισσότερο μέσα στον αγώνα. Υπήρχε πλέον και η κούραση μίας ολόκληρης χρονιάς συν 120 λεπτών και η ψυχική αντοχή έπαιζε πολύ μεγαλύτερο ρόλο από τη σωματική. Παρʼολʼαυτά δεν μπορούμε να πούμε ότι οι Ολλανδοί είχαν χεστεί (sorry) και πάνω τους από την κούραση, 70άρια βάραγαν. Τα ίδια και οι Γάλλοι. Πρόβλημα είχε μόνο ο Robert, που μπήκε στην ανάπαυλα του ημιχρόνου της κανονικά διάρκειας και λόγω τραυματισμού είχε πέσει το condition στο 53. Στα πέναλτι ξοδέψαμε κάμποση ώρα μέχρι να αποφασίσουμε τους 5 αρχικούς εκτελεστές. Τίποτα δεν έγινε στην τύχη, λάβαμε υπʼοψιν το penalty taking, το composure, το concentration, το influence και μερικά άλλα attributes. Οι 5 ήταν οι Zonneveld, Maduro, Van Persie, Robben και De Jong. Οι Γάλλοι επέλεξαν τους Anelka, Poujol, Evra, Mexes και Girard. Αρχίζει η διαδικασία εκτέλεσης. Ο Anelka χάνει το πέναλτι καθώς ο Stekelenbug αποκρούει. Ομοίως ο Zonneveld αστοχεί εξαιτίας του τερματοφύλακα Degre. Τα ίδια παθαίνει και ο Poujol αλλά και ο Van Persia! Οι δύο τερματοφύλακες πιάνουν και τα πέναλτι των Evra και Maduro. Και έτσι έχουμε 0-0 μετά από 6 πέναλτι, ανεπανάληπτος τελικός. Ο Philippe Mexes όμως επιτέλους θα ευστοχήσει. Και πολλά θα κριθούν από το πέναλτι του Robben. Με ολοφάνερη την αγωνία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του εκτελεί. Ο Degre αποκρούει! 4/4 έπιασε ο πούστης ο γαμημένος που να πεθάνει! Και τελικά ο Pierre Girard της Inter κάνει το 2-0 και είναι το ζοφερό και μαύρο τέλος, οι πούστηδες οι βρωμιάρηδες οι Γάλλοι παίρνουν το Euro 2012, καταφέρνουν αυτό που δεν πέτυχαν το 2008, όπου ήταν αυτοί που έχασαν στα πέναλτι. Και εγώ λίγες εβδομάδες αργότερα,με την ολλανδική ομοσπονδία ευχαριστημένη πέρα για πέρα και τους τρελαμένους Ολλανδούς φιλάθλους να πίνουν μπύρα και Πλωμάρι στο όνομά μου, δηλώνω την παραίτησή μου, απορρίπτω την προσφορά της αργεντίνικης ομοσπονδίας και πάω στην εθνική ομάδα της Ισπανίας. Όπου τελικά, μετά από δύο χρόνια, με 7-2-1 στον όμιλο και με τα χίλια ζόρια, βγαίνω δεύτερος στα προκριματικά, πίσω από την πολυ δυνατή Ρουμανία αλλά μπροστά από τους Ρώσους (που με νίκησαν κιόλας) και περνάω κατευθείαν στο Μουντιάλ του 2012 ως τέταρτος καλύτερος δεύτερος από τους 8 προκριματικούς ομίλους. Ευτυχώς γλύτωσα τα μπαράζ! Στο Μουντιάλ, το οποίο διοργανώνεται στην Ιταλία, κληρώνομαι στον όμιλο με Μαρόκο, Ρουμανία (θα πάρω εκδίκηση!) και Ιράν και αναμένουμε τη συνέχεια... Καλύτερα βέβαια να κατεβάσετε το .doc αρχείο από εδώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mamatecuba Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2006 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2006 gera me ta lamogia tous gallous! exw klasei sto gelio apo tin perigrafi sou pantws aderfe..... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
freelove Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2006 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2006 poio einai kalutero to football manager i to championship manager?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tzinos Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2006 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2006 το ενα ειναι φερραρι το αλλο ειναι σκουτερακι. φμ 07 φυσικα Θα μου πει κανεις αν καταφερε να πουλησει παιχτη? η μαλλον παιχτες, διοτι εναν τον πουλησα και εγω, τον λεμενς με χιλια ζορια τον πηρε η λοκερεν και τιμη 3 χιλιαρικα και αλλα 50 σε 24 μηνες!! ενο η αρχικη του τιμη εινα κοντα στα 200χιλιαρικα. αλλον δεν μπορεσα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tonypapadovic Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2006 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2006 Αχ,αχ...Δεν υπάρχει αυτή η ερώτηση γιατί ουσιαστικά δεν υπάρχει cm (πια).Το Football Manager επομένως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lefteris10 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2006 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2006 Paidia poios einai o theios pou lete??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.