Προς το περιεχόμενο

Εθνική Ελλάδος


IOCTL

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλα ενταξει πλακα του κανε ο μιλουτινοφ ομως. Ποιος? Ο μιλουτινοφ, το αμουστακο. Δε νομιζω πως μπορεί να βοηθήσει σταθερά στην αμυνα ακομα και απεναντι σε σεντερ - δεινόσαυρους.

 

Απο την αλλη βοηθάει πααααααρα πολυ στο spacing σε 5on5 και στην κυκλοφορία της μπάλας. Επισης ειναι ο παίκτης στη συγχρονη ιστορια που εχει ματωσει τη φανέλα περισσοτερο απ ολους. Επομένως σεβασμός.

Διαφωνω στα περι πλακας Μιλουτινοφ, αλλα δεν θα επεκταθω γιατι το τοπικ θα παει στο οπαδικο.

 

Επανερχομαι στα της εθνικης λοιπον και ξαναλεω πως ο Μπουρουσης σε παιχνιδια σαν το χθεσινο θα περιοριζε πολυ παιχτες τυπου Βουσεβιτς, κυριως off-the-ball. Χθες ο Βουσεβιτς επαιρνε οτι θεση ηθελε, οπου την ηθελε μεσα στη ρακετα. Ποσταρε οπως ηθελε επισης. Ε, για να καταφερει κατι απο τα 2 απεναντι στο Μπουρουση,  θα δεινοπαθησει. Μπορει να κερδισει και παλι τις φασεις, αλλα εχει μεγαλη διαφορα να ριξει και να φαει ξυλο, απο το να στηνει σημαια μεσα στη ρακετα μας και ο Παπαγιαννης να τον χαζευει. Η διαφορα εγκειται στην κουραση.

Και στο παραδειγμα του Μιλουτινοφ που εφερες, αν πχ ειχαμε τον Παπαγιαννη, ο Μιλουτινοφ ακομα θα σκοραρε ξεκουραστα.

 

Και ξαναλεω, ο Μπουρουσης δεν ειναι καλος αμυντικος. Αλλα δεν ειναι και Παπαγιαννης. Σε καθε περιπτωση ο Μισσας δεν μπορει να τους αλλαξει. Αυτους εχει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 12k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ε θα τα δούμε ρε, κοντός ψαλμός αλληλούια.

 

Υ.Γ. Αν ο Λοτζέσκι είναι υγιής, θα δείτε τον επόμενο μεγάλο ξενο σουτερ στην ομάδα σας, μετα τον Νικολας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υ.Γ. Αν ο Λοτζέσκι είναι υγιής, θα δείτε τον επόμενο μεγάλο ξενο σουτερ στην ομάδα σας, μετα τον Νικολας.

 

Ζω για να ακουσω τον Ιωαννου στο μεταξυ μας ματς στην Ευρωλιγκα να μιλαει για βελουδινα σφυρια οταν θα τρωει 3π...

Φρουδες ελπιδες βεβαια, γιατι αφ'ενος μπορει η ΕΡΤ να μην δειξει καν Ευρωλιγκα , αφ'εταιρου ο εμμισθος οπαδος οπως ξεχασε τα Σλουκυ Λουκ στον τελικο της Ευρωλιγκας, ετσι θα ξεχασει και τα βελουδινα σφυρια.

 

Kαλος παιχτης, εκ των καλυτερων της Ευρωλιγκας στη θεση του, αλλα γυαλινος και χανεται και στα κρισιμα-finish

 

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειδαμε πολλα πραγματα που περιμεναμε αλλα και φυσικα επρεπε να γινουν. Αρμονικες συνεργασιες σε ολα τα σχηματα, πολλους πειραματισμους, πηραμε και μια δοση θεαματος.

Πανεμορφες αλλαγες σε τρια απο τα combo guards μας. Παππας/Σλουκας/Μαντζαρης. Πολυ καλο παιχνιδι και απο τους τρεις, ειδικα απο τον Παππα που ειναι δαιμονισμενος για να παιξει φετος.

Ικανοποιητικος Μπογρης, με καλη αμυνα σε πολλες φασεις.

Αυτο παντως που με εντυπωσιασε, ηταν η τοποθετηση του Παπανικολαου ως shooting guard. Δεν ηταν καθολου κακος για τον ρολο του, θα εχει πολυ μεγαλο ενδιαφερον να ξαναδουμε τετοιο -υπο συνθηκες φυσικα- σχημα.

Χοντρικα, καλο παιχνιδι, πατουσανε γκαζι οταν και οποτε χρειαζοταν ισα ισα για την νικη ψυχολογιας. Φιλικο σε σκληρη, αξιολογη και δεμενη ομαδα ηταν αλλωστε, δεν ειναι χαζοι να ρισκαρουν και πιθανοτητα τραυματισμου. Ορθος προφυλαχτηκε ο Μπουρουσης και ο Πριντεζης δεν τα εδωσε ολα. Το ιδιο και με τον Παπαγιαννη, δεν νομιζω πως τα βρηκε δυσκολα σε πολλες φασεις. Δεν εφυγε ποτε δυναμικα. Ο Παππας εφαγε εις διπλουν ξυλο, την πρωτη θα μπορουσε να ηταν και σοβαρο. Καλυτερα ετσι λοιπον.

Το επιτελειο φαινεται να εχει παρα πολλα συστηματα, φυσικα δεν προκειται να δουμε εις βαθος τι σκεφτονται. Οχι σε φιλικα τουλαχιστον.

Ο παπανικολαου εκανε πολυ καλη χρονια με τον οσφπ και δικαιοτατα θα ναι το βασικο 3αρι (εκτος αν παιξει εκει ο αντετοκ). Συγκρισεις με γιανκοβιτς δεν υφίστανται.

Ο Παπανικολαου εκανε πολυ καλο δευτερο μισο για φετος, ειδικα στην Ευρωπη. Ορθος ειναι στην εθνικη. Εστω και αν συνεχιζει να κανει αψυχολογητες ανα φασεις κινησεις, οπως πχ 3 φαουλ συνεχομενα και ενα βλακωδες στο τελος οταν ολα ειχαν σχεδον κριθει.

Αυτος ο Παπανικολαου δεν εχει ομως καμια σχεση με τον εαυτο του οταν ειχε επιστρεψει απο τις ΗΠΑ. Οπου τον ειχανε στο παγκο για να κουναει την πετσετα. Τοτε επρεπε να ειχε προτιμηθει ο Γιανκοβιτς, οπου και ηθελε, και επαιζε καλυτερα. Αλλα παλαιοτερα, οι ατζεντηδες ειχανε μεγαλη επιρροη και τους περναγαν αυτα.

 

Εγώ αυτό που ήθελα να πω ήταν ότι δεν ξέρουμε το πόσο καλά (ή όχι) θα παίξει ο Μάντζαρης. Μπορεί να βγάλει μέχρι και όλο το Ευρωμπάσκετ, χάλια. Μπορεί όμως και να βοηθήσει πολύ (η αλήθεια είναι ότι πιο πολύ το 2ο σενάριο θα στοιχημάτιζα). Και δεν είναι "χθεσινός", για να πει κανείς να βγάλει συμπέρασμα για το πώς θα πάει στα επίσημα, με βάση τί δείχνει στα φιλικά. Θέλω να πω, give him credit, διότι το έχει "κερδίσει".

 

...και εμένα δεν μου λένε τίποτε "τα ονόματα" - αυτό όμως που εννοούσα χθες ήταν ότι ο Μάντζαρης είναι μια "σιγουριά", με βάση ΕΣΤΩ την απόδοσή του στην ομάδα του, διότι στην Εθνική δεν θα το 'λεγες ότι έχει κάνει και τίποτα ως τώρα.

 

Τέλο, συμφωνώ με το περί "χημείας" : το σύνολο σα να αποπνέει μια αύρα του στυλ "είμαστε καλά όλοι μαζί όλοι εμείς". Θα δείξει φυσικά...

Λοιπον, χαρηκα με την εικονα του Μαντζαρη. Φυσικα δεν ειχε καμια σχεση με αυτην των δυο προηγουμενων βραδιων. Ειτε τον χτυπησε η ζεστη, ειτε ειχε απλα δυο πολυ κακες βραδιες, και δεν εψαχνε μια φθηνη προφαση για να κοπει. Επαιξε αμυνα, εκλεινε διαδρομους και κατεβαζε σωστα την μπαλα. Ετσι να συνεχισει να ανεβαινει, και ειλικρινα ας μην βαλει ουτε ενα καλαθι στο Ευρωπαικο.

 

Περι κλιματος, νομιζω πως εχουμε να δουμε τοσο πραγματικα δεμενη εθνικη ομαδα, απο το εφηβικο τμημα του 2007. Δειχνουν πραγματικα κατι παραπανω απο αξιοι συμπαικτες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Υπόδειγμα ήθους ο Τεόντοσιτς.

Δημιούργησε τον καυγά και μετά το έπαιζε ειρηνευτής κρατώντας τον Σχορτσιανίτη.

 

Εν τω μεταξύ δεν διενοείτο Σέρβος να τα βάλει με τον πανίσχυρο Σοφο....

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ξαναλεω πως ο Μπουρουσης στην αμυνα μπορει να βοηθησει πολυ και το εχει αποδειξει. Δεν ειναι αμυντικος ογκολιθος, δεν ειναι καν καλος αμυντικος, παρολα αυτα με σεντερ τυπου Βουσεβιτς τα παει πολυ καλα αμυντικα, επειδη τοποθετει σωστα το κορμι του και τους βγαζει εκτος ρακετας. Αν χρειαστει ριχνει και 2-3 ψιλες και τους χαλαει το μυαλο, αυτο που δεν κανει ο Παπαγιαννης δηλαδη. Δεν ειναι αναγκη να εχεις τον απολυτο 1on1 αμυντικο στο 5, αναγκη ειναι να εχεις σκληρα 5ρια για να κοβουν τον αερα στον αντιπαλο και κυριως να τον σπρωχνουν εκτος ακτινας δρασης οταν δεν εχουν την μπαλα στα χερια. Ο Μπουρουσης ειναι εξαιρετικος σε αυτον τον τομεα.

 

Ο Μισσας δεν μπορει να σου κανει κατι στο 5, ουτε τον Παπαγιαννη, ουτε τον Μπογρη, ουτε τον Μπουρουση μπορει να σου μεταμορφωσει σε rim protectors. Ξεχνας επισης οτι μιλαμε για ευρωμπασκετ που τα περισσοτερα 5ρια ειναι τετοιων χαρακτηριστικων κι οτι επισης εχουμε γρηγορα ποδια στις υπολοιπες θεσεις πραγμα που σημαινει καλες περιστροφες και αλλαγες πανω στα 5ρια των αντιπαλων μετα τα σκριν/p&r plays κι εχθες ο Μισσας εκανε καποιες δοκιμες βαζοντας τους Κουνμπο να παιξουν αμυνα σε ψηλους αντιπαλους, με σχετικη επιτυχια. Δεν ξερω τι παραπανω θες να κανει ο Μισσας/

 

Ο Βουσεβιτς χθες επαιζε με τον ουτως η αλλως αγουρο Παπαγιαννη για αντιπαλο. Ο οποιος Παπαγιαννης δεν ειχε ουτε ανασες, λογω της απουσιας Μπουρουση. Δεν ειναι ενδεικτικο το χθεσινο παιχνιδι μεσα στη ρακετα λοιπον.

Τον Μπουρούση εγώ τουλάχιστον τον σέβομαι για την προσφορά του στην εθνική αλλά και σαν παίχτη γενικοτερα,αλλά πλεων είναι πολύ κακός αμυντικά απέναντι σε undersized ψηλούς (δεν υπάρχουν πολλοί στο Ευρωμπάσκετ) αλλά και απέναντι σε 7 footers.

Αλλά το θέμα μας εδώ δεν είναι ο Μπουρούσης και δεν βγάζουμε συμπεράσματα από το χθεσινό φιλικό.

Ολες οι ομάδες έχουν μειονεκτήματα ,και οι αδυναμίες της εθνικής μας ειναι η έλλειψη κλασικών σουτέρ και τα αργά και αδυναμα αμυντικά πενταρια.

Οι αδυναμίες αυτές είναι δεδομένες βάση των χαρακτηριστικών του ρόστερ και αυτό που μενει να δούμε είναι αν οι πολλοί παίχτες που μπορούν να σουτάρουν για τρίποντο θα καλύψουν την απουσία 1-2 κλασικών σουτέρ και αν η ομαδική άμυνα με βοήθειες θα καλύψει τα αργά πόδια ως ψηλών μας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Kλασσικους σουτερ 3π δεν ειχε ουτε το 2005 η εθνικη. Ειχε παλι αρκετους παιχτες που μπορουσαν να απειλησουν στο 3π απο ολες τις θεσεις , οχι ομως τον κλασσικο killer που ειχε το σουτ ως σημειο αναφορας. Ο Χατζηβρεττας σε κατι εκλαμψεις αφηνε την εντυπωση κλασσικου σουτερ, ομως η συμβολη του συνολικα ηταν περισσοτερο αμυντικη παρα επιθετικη οπου ουτως ή αλλως ειχε μικρο ρολο.

 

Ουτε και τα επομενα χρονια ειχε τετοιους η εθνικη (ο Φωτσης ηταν ο πιο...σουτερ απ'ολους). Γενικα η Ελλαδα ως σχολη δεν φημιζεται για την παραγωγη μεγαλων κλασσικων σουτερ.

 

Δεν καταλαβαινω πως εχει προκυψει ζητημα "κλασσικων σουτερ" τωρα. Αποδεδειγμενα, σουταρουν ολοι απο το 3ποντο με αξιωσεις, πλην του Μπογρη και του Παπαγιαννη. Μιλαω για υψηλο επιπεδο, οχι για φιλικα.

Τωρα αν μας λειπει ενας ΝικοΧατζης ή ενας Αλβερτης, ειναι πολυ υποκειμενικο. Κατα τη γνωμη μου, δεν μας λειπει καν τετοιο στυλ παιχτη. Και αν δεν τα παμε καλα στη διοργανωση, σιγουρα δεν θα ειναι αυτος ο λογος. Αν σπαμε στεφανια απο το 3π με το υλικο που εχουμε, κατι αλλο θα φταιει.

 

Εξαρταται βεβαια και τι εννοουμε με τον ορο κλασσικος σουτερ. Πχ ο ΔΔ ποτε δε θεωρηθηκε κλασσικος σουτερ, γιατι ο ρολος του ηταν αλλος μεσα στο παρκε. Αλλα τα ποσοστα του και το clutch του ειναι συγκρισιμα -αν οχι καλυτερα- με αυτα κλασσικων killer.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στην φετινή εθνική αξιοπιστος σουτέρ είναι ο Σλούκας και υπο προϋποθέσεις ο Παπανικολάου,όλοι οι άλλοι μπορεί να βάλουν 3 τρίποντα μπορεί και κανένα.Το 2005 είχες τον Φωτση, τον Χατζηβρέττα και τον Διαμαντίδη που σούταραν με 40% και αρκετούς άλλους που σούταραν με καλά ποσοστά.

Ίσως πρέπει να διορθώσω τον όρο κλασικός σουτέρ που όντως είναι ο Αλβέρτης και ο Χατζης με το σουτέρ με υψηλά ποσοστά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στην φετινή εθνική αξιοπιστος σουτέρ είναι ο Σλούκας και υπο προϋποθέσεις ο Παπανικολάου,όλοι οι άλλοι μπορεί να βάλουν 3 τρίποντα μπορεί και κανένα.Το 2005 είχες τον Φωτση, τον Χατζηβρέττα και τον Διαμαντίδη που σούταραν με 40% και αρκετούς άλλους που σούταραν με καλά ποσοστά.

Ποιος Παπανικολαου; Με 30% εκλεισε την Ευρωλιγκα τη περασμενη σεζον.

 

Για την ιστορια ο Φωτσης τη σεζον πριν το Ευρωμπασκετ του 2005, ειχε ενα 36% στην Ευρωλιγκα. Ο Πριντεζης φετος ειχε 40%

 

Ο ΔΔ πχ ειχε 47% εκεινη τη σεζον και την επομενη 26%. Ασταθης ακομη, ηταν η περιοδος που δουλευε το σουτ του καθως ειχε πρωτοερθει στον ΠΑΟ. Ηταν κατασταση σημερινου Μαντζαρη στο θεμα 3ποντου.

 

Ο Παπαλουκας ηταν παρομοια κατασταση με τον Καλαθη, του διναν επιτηδες το 3ποντο οι αντιπαλοι ή πολυ συχνοτερα παιζανε ζωνη με το που εμπαινε στο παρκε και τον αφηνανε ελευθερο στην αδυναμη πλευρα.

 

Ο Χατζηβρεττας ειχε μικρο ρολο.

 

Συνολικα ειχαμε καλυτερους παιχτες για 3ποντα τοτε ναι, δεν διαφωνω, αλλα η διαφορα δεν ειναι και τοσο συντριπτικη. Μιλαμε ομως -τοτε- για το καλυτερο ροστερ εθνικης Ελλαδος μπασκετ στην ιστορια της.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποιος Παπανικολαου; Με 30% εκλεισε την Ευρωλιγκα τη περασμενη σεζον.

 

Για την ιστορια ο Φωτσης τη σεζον πριν το Ευρωμπασκετ του 2005, ειχε ενα 36% στην Ευρωλιγκα. Ο Πριντεζης φετος ειχε 40%

 

Ο ΔΔ πχ ειχε 47% εκεινη τη σεζον και την επομενη 26%. Ασταθης ακομη, ηταν η περιοδος που δουλευε το σουτ του καθως ειχε πρωτοερθει στον ΠΑΟ. Ηταν κατασταση σημερινου Μαντζαρη στο θεμα 3ποντου.

 

Ο Παπαλουκας ηταν παρομοια κατασταση με τον Καλαθη, του διναν επιτηδες το 3ποντο οι αντιπαλοι ή πολυ συχνοτερα παιζανε ζωνη με το που εμπαινε στο παρκε και τον αφηνανε ελευθερο στην αδυναμη πλευρα.

 

Ο Χατζηβρεττας ειχε μικρο ρολο.

 

Συνολικα ειχαμε καλυτερους παιχτες για 3ποντα τοτε ναι, δεν διαφωνω, αλλα η διαφορα δεν ειναι και τοσο συντριπτικη. Μιλαμε ομως -τοτε- για το καλυτερο ροστερ εθνικης Ελλαδος μπασκετ στην ιστορια της.

Ο Παπ έχει ποσοστό καριέρας 37,5% εγώ αυτό μετράω και όχι οποίο με βολεύει...Εσυ μπορεί να θεωρείς ότι Πρίντεζη είναι καλύτερος σουτέρ από τον Φωτση επειδή μια χρόνια ο Πρίντεζη είχε καλύτερο ποσοστό,εγώ δεν θα το κάνω.

Τώρα η εθνική έχει 3 παίχτες που οι αντίπαλοι θα δίνουν 3ποντο(Καλαθης,Αντετοκουμπρος)

Τέλοσπαντων ο καθένας τα βλέπει διαφορετικά δεν χρειάζεται να συμφωνούμε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν μετραω οτι με βολευει, αλλα μετραω την τελευταια σεζον του καθε παιχτη που ειναι και η κυρια ενδειξη της καταστασης του.

Διαφορετικα αμα μετραγαμε ποσοστα καριερας,  αυτη τη στιγμη θα ειχες τον Φωτση κι οχι τον Πριντεζη στην εθνικη, οπως επισης θα ειχες τον Περπερογλου κι οχι τον Παπανικολαου.

 

Ο φετινος Πριντεζης λοιπον, εχει κανει πολυ καλυτερη σεζον απο τη σεζον που εκανε ο Φωτσης πριν το Ευρωμπασκετ του 2004-05. Το αυτο και στα 3ποντα.

 

Σαν σουτερ ο Φωτσης υπηρξε καλυτερος απο τον Πριντεζη συνολικα, αλλα οχι εκεινη τη σεζον. Ουτε ο ΔΔ ηταν σταθερος σουτερ το 2005, τα επομενα χρονια ομως βελτιωθηκε και τελικα εφτιαξε τα ποσοστα του.

Το ιδιο συμβαινει και με τον Μαντζαρη αυτη τη στιγμη. Ειναι το ιδιο ασταθης με τον ΔΔ τοτε, αλλα μπορει τις επομενες σεζον να βελιτωθει σε επιπεδα ΔΔ (για το 3ποντο λεω). Σε αυτην την εθνικη ομως, δεν με νοιαζει αν ο Μαντζαρης θα γραφει 45% τα επομενα χρονια, αλλα η παρουσα εικονα του.

 

Δεν ειναι οτι με βολευει λοιπον, ειναι κοινη λογικη... Δεν βλεπει το μελλον του παιχτη ο Μισσας και ο καθε Μισσας. Την τελευταια σεζον κοιταει κατα κυριο λογο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ελπίζω στον χθεσινό αγώνα με Μαυροβούνιο να ήταν επιλογή του προπονητή μας να πάμε τον αγώνα πόντο πόντο και να μην ξοδέψουν δυνάμεις οι παίκτες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ελπίζω στον χθεσινό αγώνα με Μαυροβούνιο να ήταν επιλογή του προπονητή μας να πάμε τον αγώνα πόντο πόντο και να μην ξοδέψουν δυνάμεις οι παίκτες.

Φιλικο ητανε. Πιθανοτατα, ως το 39, δεν τον ενδιεφερε καν ποιος θα νικησει. Η τουλαχιστον δεν τον ενδιεφερε περισσοτερο απο το να διαγνωσει αδυναμιες, να δοκιμασει συστηματα και να τσεκαρει την κατασταση των παιχτων.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...