Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε ολους.

Εγκατεστησα σε pc μου τα xp lite 2006 αλλα ειναι στα αγγλικα.

Ηθελα να ρωτησω αν γινετε να εγκαταστησω τα ελληνικα σαν λειτουργικο και αν δεν γινετε τοτε μονο το ελληνικο πληκτρολογιο.Γιατι αν και το εψαξα ουτε το ελληνικο πληκτρολογιο μπορενα να περασω

Ευχαριστω

Δημοσ.

Αφου φιλε satfoxy κατεβασες μια εκδοση lite, ειναι φυσικο ολα τα περιττα στοιχεια για ενα χρηστη των αγγλικων ΧΡ να κοπουν για εξοικονομηση χωρου, συμπεριλαμβανομενου και της ελληνικης...

Να περασεις τα ελληνικα απο πανω δε γινεται θα πρεπει να κανεις καθαρη εγκατασταση με ελληνικο cd δυστυχως...

Δημοσ.

Loipon an endiaferesai na peraseis to ellhniko keyboard ginetai,gia na grafeis ellhnika ennow...Twra se programmata ta opoia einai sta ellhnika tha exeis provlhma kathws kai egw ekana peiramata me mia tetoia ekdosh sthn opoia katafera na perasw to ellhniko keyboard alla me tpt na diavasei programmata me ellhnikous xarakthres.Se kapoio pc me greek support phgaine:

HKEY_LOCAL_MACHINE->SYSTEM->CurrentControlSet->KeyboardsLayouts->00000408 logika tha einai ta ellhnika kane copy paste to dll pou sou leei sto pc me to lite kai to greek keyboard tha mporeis na to kaneis install apo to regional options.

Elpizw na vohthisa...

George

p.s Egw telika ekana Install mia kanonikh ekdosh...

Δημοσ.

Για πλήρη υποστήριξη ελληνικών (δηλαδή και στα προγράμματα με ελληνικά μενού) στα XP Lite χρειάζονται τα παρακάτω:

1) Αντιγράφεις τα παρακάτω αρχεία από άλλον Η/Υ στην αντίστοιχη θέση των XP Lite:

C:\Windows\Inf\Intl.inf (αυτό υπάρχει ήδη, κάν' το overwrite)

C:\Windows\System32\c_737.nls

C:\Windows\System32\kbdhe.dll

2) Κατεβάζεις το συνημμένο HeKbdLayout_reg.txt, το μετονομάζεις σε HeKbdLayout.reg και με διπλό κλικ το εισάγεις στο μητρώο. Αυτό προσθέτει την επιλογή για ελληνικό πληκτρολόγιο, αν και η εγκατάστασή του γίνεται από το επόμενο βήμα.

3) Έναρξη->εκτέλεση->intl.cpl και διαλέγεις παντού, και στο advanced, Greek.

edit: Το παρακάτω δε χρειάζεται, το ελληνικό πληκτρολόγιο μπαίνει αυτόματα αν διαλέξεις Greek στο advanced.

Επίσης στη δεύτερη καρτέλα (Languages->Details->Add) εγκαθιστάς το ελληνικό πληκτρολόγιο.

Reboot και έτοιμος.

HeKbdLayout_reg.txt

• Like 2
  • 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Εγω παιδια εχω τα Windows XP Crystal 2007 τα οποια ειναι Αραβικα.Οταν τα εβαλα ειχαν ως προεπιλεγμενη γλωσσα τα Αραβικα.Καταφερα να αλλαξω την γλωσσα του πληκτρολογιου αλλα στο advanced οταν εβαζα greek μου εβγαζε ενα μυνημα που ελεγε "Setup was unable to install the chosen locale.Please contact your system Administrator".

Δοκιμασα να βαλω και το CD τους και να το ξανακανω αλλα τιποτα.

Οριστε και ενα screenshot :

problemyb6.th.jpg

Για να το διορθωσω θα πρεπει να κανω τα παραπανω που ειπε ο φιλος alkisg?

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Να ευχαριστήσω και από μέρους μου τον χρήστη alkisg για την λύση που πρότεινε! Ήταν ό,τι ακριβώς έψαχνα.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Κι εγώ ευχαριστώ τον alkisg, και αποθήκευσα το συνημμένο reg file, για το μέλλον. Είχα προ καιρού τα tinyXP, και μέσω επανεγκατάστασης του SP2 είχα ελληνικά, αλλά εν τέλει κατήργησα την εγκατάσταση και έβαλα την κανονική XP SP2 με επιλογή "noexecute=AlwaysOff" κατά το boot. Επίσης ακολούθησα τις οδηγίες στο http: //members.rushmore.com/~jsky/id01.html (πρέπει να αφαιρεθεί το κενό μεταξύ http: και // στο ανωτέρω link για να δουλέψει) και απενεργοποίησα πλείστες όσες services των XP, οπότε το σύστημά μου λειτούργησε χρησιμοποιώντας τους ίδιους περίπου πόρους συστήματος όπως και με τα tinyXP (ή xp lite, όπως τα αναφέρουν εδώ). Πέραν αυτού, με το xpy (από τη softpedia) διόρθωσα ορισμένες ρυθμίσεις στη registry για επιπλέον ασφάλεια, και θα μπορούσα και με το xp-lite να αφαιρέσω αρκετές παραθυρικές συνιστώσες (windows components). Έχω απενεργοποιημένες τις windows updates, και πάντα τις κάνω μέσω autopatcherxp. Όλα αυτά, διότι τα tinyxp δεν με έπεισαν. Το σύστημα ήταν εν γένει crippled, και για παράδειγμα δεν μπορούσες να έχεις command line emulation σωστή, ούτε να απεγκαταστήσεις προγράμματα και άλλα παρόμοια.

Α, και το είχα ξεχάσει: πατσάρισα και το dll του SP2, ώστε να μπορώ να χρησιμοποιώ p2p bittorrent clients με αρκετές συνδέσεις, διότι το default των xp sp2 είναι για γέλια (μας προσέχει η μαμά M$ ώστε να μην κάνουμε κακά πράγματα). Γι' αυτό εν γένει δεν χρησιμοποιώ τα xp sp2 παρά μόνο για προγράμματα που δυστυχώς προϋποθέτουν το sp2 ( για παράδειγμα adobe lightroom, τι να κάνω, η φωτογραφία είναι το βασικό μου χόμπυ), και από κει και πέρα μόνο sp1a με ενημέρωση μέσω autopatcherxp. Για vista ούτε που το σκέφτομαι, αν τα xp δεν υποστηρίζονται πλέον, θα μεταβώ εξ ολοκλήρου στο linux, όπου τώρα είμαι κατά 70%.

Δημοσ.

Ευχαριστώ κι εγώ παιδιά, μου αρέσει που το πόσταρα για τον satfoxy και δεν είπε καν αν τον βοήθησε! ;)

Yπάρχει και αυτό για εισαγωγή keyboard layouts στα WinXp:

http://www.softpedia.com/get/System/OS-Enhancements/Microsoft-Keyboard-Layout-Creator.shtml

Δεν το δοκίμασα ακόμα όμως, αν το δοκιμάσει κάποιος, ας μας πει τη γνώμη του.

Το έχω δοκιμάσει, είναι για να φτιάχνεις δικούς σου keyboard drivers. Άμα καθήσεις καμιά βδομάδα και το κάνεις, ουσιαστικά θα έχεις φτιάξει το kbdhe.dll. Τζάμπα δουλειά δηλαδή. Και στη συνέχεια θα πρέπει να κάνεις και τα βήματα που λέω παραπάνω για να κάνεις register τον driver...

• 7 μήνες μετά...
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

@panian3, [sds]: να 'στε καλά.

@marantonis: τι εννοείς; στο βήμα (1) δεν σου επιτρέπει να αντιγράψεις αρχεία στον υπολογιστή σου; !!! Υπερβολικό μου ακούγεται... Μήπως δεν είσαι administrator?

Ποιο πρόγραμμα σου βγάζει μήνυμα και τι γράφει το μήνυμα αυτό;

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.
Για πλήρη υποστήριξη ελληνικών (δηλαδή και στα προγράμματα με ελληνικά μενού) στα XP Lite χρειάζονται τα παρακάτω:

1) Αντιγράφεις τα παρακάτω αρχεία από άλλον Η/Υ στην αντίστοιχη θέση των XP Lite:

C:\Windows\Inf\Intl.inf (αυτό υπάρχει ήδη, κάν' το overwrite)

C:\Windows\System32\c_737.nls

C:\Windows\System32\kbdhe.dll

2) Κατεβάζεις το συνημμένο HeKbdLayout_reg.txt, το μετονομάζεις σε HeKbdLayout.reg και με διπλό κλικ το εισάγεις στο μητρώο. Αυτό προσθέτει την επιλογή για ελληνικό πληκτρολόγιο, αν και η εγκατάστασή του γίνεται από το επόμενο βήμα.

3) Έναρξη->εκτέλεση->intl.cpl και διαλέγεις παντού, και στο advanced, Greek.

edit: Το παρακάτω δε χρειάζεται, το ελληνικό πληκτρολόγιο μπαίνει αυτόματα αν διαλέξεις Greek στο advanced.

Επίσης στη δεύτερη καρτέλα (Languages->Details->Add) εγκαθιστάς το ελληνικό πληκτρολόγιο.

Reboot και έτοιμος.

Τα κανω ολα ακριβως όπως τα περιγράφεις αλλα όταν πάω να κάνω προσθήκη (add) ελληνικού πληκτρολογίου δεν υπάρχει! Μήπως έχω χάσει κάτι; Παντού βλέπω greek εκτός απο κει. Επίσης στα Regional Options κάνω αλλαγή σε greek και μετα αφου κλεισω και ξανανοίξω το ίδιο παράθυρο εχει βάλει αυθαίρετα άλλη χωρα...:mad:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...