Προς το περιεχόμενο

Ηλιακός θερμοσίφωνας: τι προτείνετε;

CptBill

Προτεινόμενες αναρτήσεις

γιατι δεν ενισχυεις την τοπικη αγορα? μαζι με τα μεταφορικα για κρητη πιστευω θα σου ερθει μια η αλλη αν το παρεις απο αθηνα. 

καλο μηνα σε ολους, καλες γιορτες με υγεια!

Επειδή χρειάστηκε να ψάξω και εγώ στην επαρχία (και μάλιστα Δυτική Ελλάδα, όχι νησί) παίζει καπέλωμα 250-300€. Αν ισχύει ότι η χοντρική τιμή του ηλιακού είναι 320-330€ όπως γράφτηκε, αυτό είναι ντροπή.

Καλό μήνα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

να ξεκαθαρίσω ότι δεν τον ξέρω το συγκεκριμένο.

γενικά όμως μιλώντας, πολλά είναι ακριβά για τις μέρες μας (κυρίως για τους μισθούς ή την ανεργία μας).

ξεκινώντας από το εισιτήριο του λεωφορείου και φτάνοντας στα περισσότερα αγαθά και υπηρεσίες.

από την άλλη όμως, εσύ δεν ανησυχείς για κάτι που είναι εντυπωσιακά φθηνό σε σχέση με άλλα (στις μέρες μας);

και το λέω αυτό γιατί τη στιγμή που όλα, από πρώτες ύλες μέχρι έξοδα λειτουργίας είναι το ίδιο ακριβά (για να μην πω ακριβότερα) με προ 5ετίας (εξαίρεση μόνο το εργατικό κόστος το οποίο όμως δεν πιστεύω ότι συνηγορεί για μεγάλη διαφορά στην τιμή) πως είναι δυνατό κάποια προϊόντα (ηλιακοί στη συγκεκριμένοι περίπτωση) να έχουν τεράστια διαφορά από ανταγωνιστικά τους;

ο επιχειρηματίας είναι τρελός και πάει να το κλείσει το μαγαζί; ή αυτός που "σκοτώνει" τις τιμές έχει πριν από αυτό "σκοτώσει" και την ποιότητα;

Δεν μπορει ολη σχεδον στην Αθηνα που ρωτησα να πουλουν τον Glass περιπου 600-700 ευρω , τι ολοι αυτοι πουλουν μαπα προιοντα, η παιζετε τιποτα αλλο εδω στην τοπικη αγορα....

Μόλις γυρισα από Βρυξελλες, όπου συμμετείχα στην Γενική Συνέλευση των ευρωπαιων κατασκευαστων ηλιακών συστηματων.

Αναμαινονται σημαντικες αλλαγες στο χωρο από 2015

οι τοπικές αγορές, όπως θα ξέρεις ήδη, έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες.

δεν έχω ζήσει ποτέ σε πιο μικρές κοινωνίες αλλά τα πράγματα είναι γνωστά.

για κάτι που θα έρθει από την Αθήνα υπάρχει ένα κόστος.

μια μικρή τοπική βιοτεχνία σίγουρα δεν μπορεί να κάνει τις οικονομίες κλίμακος που πετυχαίνει μια μεγάλη.

και τέλος, σίγουρα θες να πάρεις κάτι από αθήνα (και ας είναι πιο φθηνό) παρακάμπτωντας τους ντόπιους;

ρωτάω γιατί όταν θα χρειαστείς κάποια επισκευή/υποστήριξη, ο αθηναίος πωλητής είναι πολύ μακριά και ο ντόπιος (τον οποίο αγνόησες κατά την αγορά) ενδεχομένως να αλλάξει...εθνικότητα (να κάνει τον κινέζο!!!)

οι τοπικές αγορές, όπως θα ξέρεις ήδη, έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες.

δεν έχω ζήσει ποτέ σε πιο μικρές κοινωνίες αλλά τα πράγματα είναι γνωστά.

για κάτι που θα έρθει από την Αθήνα υπάρχει ένα κόστος.

μια μικρή τοπική βιοτεχνία σίγουρα δεν μπορεί να κάνει τις οικονομίες κλίμακος που πετυχαίνει μια μεγάλη.

και τέλος, σίγουρα θες να πάρεις κάτι από αθήνα (και ας είναι πιο φθηνό) παρακάμπτωντας τους ντόπιους;

ρωτάω γιατί όταν θα χρειαστείς κάποια επισκευή/υποστήριξη, ο αθηναίος πωλητής είναι πολύ μακριά και ο ντόπιος (τον οποίο αγνόησες κατά την αγορά) ενδεχομένως να αλλάξει...εθνικότητα (να κάνει τον κινέζο!!!)

Εγώ πάντως στην έρευνα αγοράς που είχα κάνει στην επαρχία, σύγκρινα ακριβώς τα ίδια προϊόντα (βρήκα και τοπική βιοτεχνία η οποία μάλιστα τα έδινε πολύ πιο φθηνά, αλλά ήταν τραγική από ποιότητα).

300€ καπέλο (όσο η αξία του προϊόντος στη χονδρική) λοιπόν για το ενδεχόμενο της χρήσης της επισκευής εντός εγγύησης (γιατί όλα τα άλλα έτσι και αλλιώς ανεξάρτητος υδραυλικός τα κάνει) είναι πάρα πολλά. Τα έξοδα μεταφοράς είναι 40-50€ να το στείλεις μόνος σου ή να το κανονίσεις απευθείας με ένα κατάστημα της Αθήνας, φαντάσου πόσο θα στοιχίζει στα καταστήματα που μεταφέρουν μαζικά. Άσε που μερικά ηλεκτρονικά μαγαζιά στέλνουν και δωρεάν στην επαρχία.

Ναι, υπάρχουν αυτές οι ιδιαιτερότητες (νταβατζιλίκια νομίζω είναι καλύτερη λέξη) και στην τοπική αγορά και στη γενική αγορά, νομίζω όμως ότι είναι καιρός να σταματήσουμε να τα ανεχόμαστε.

το θέμα είναι όμως ότι στην μικρή κοινωνία είσαι λίγο δεσμευμένος.

είπα ότι δεν έχω ζήσει σε τέτοια (αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος) αλλά μοιραία ψιλοεξαρτάσαι.

και ναι, μπορείς να πάρεις τα πάντα από αθήνα.

αλλά τι θα γίνει στην περίπτωση της "στραβής";

δεν είναι πολλές σελίδες πίσω που περιγράφονται προβλήματα "αθηναίων" με "αθηναϊκές" εταιρίες και παρόλο που υπάρχει και η απευθείας επαφή (και μπορεί να πέσει live μπινελίκι) το θέμα δεν λύνεται. φαντάζεσαι να πρσοπαθείς να το λύσεις από τηλεφώνου;

παρόλο που είμαστε σε τεχνολογικό φόρουμ και χρησιμοποιούμε τεχνολογία γι' αυτή την συζήτηση που κάνουμε εδώ, παραμένω αρκετά διστακτικός στην αγορά από ηλεκτρονικά καταστήματα, τουλάχιστον για κάποια πράγματα.

εντάξει, το cd, το dvd, κλπ θα τα πάρεις. δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια να είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που περιμένεις.

αλλά σε άλλα πχ ηλιακό θέλω να το δω. να το ψαχουλέψω. και να μιλήσω με γνώστη πωλητή.

γι' αυτό (το θέμα των γνώσεων του πωλητή) όχι μόνο δεν είμαι υπέρ του ηλεκτρονικού καταστήματος αλλά ούτε καν του πολυκαταστήματος (ηλεκτραγορές). έχω δουλέψει σε τέτοιο (πολυκατάστημα με είδη σπιτιού, κλπ) αλλά σε άλλο τμήμα και η μικρή εμπειρία μου λέει ότι, όσο καλή διάθεση και να έχει το κατάστημα ή ο πωλητής, δεν μπορεί ο ίδιος άνθρωπος να γνωρίζει για ηλιακούς (ειδικά όταν πουλάει πάνω από μία μάρκα), είδη υγιεινής και πλακίδια!!!

Καλησπέρα σε όλους! Έχουμε έναν ηλιακό της ηλιοφαν και ξαφνικά στάζει νερό απο το καζάνι.. Τους πήρα τηλ και μου είπαν να έρθουν για συντήρηση... Έχει κάνει κανένας άλλος? Μου ζήτησαν 80ευρώ, πολλά δεν είναι???

Αυτόν έχουμε!

http://www.agelopoulos.gr/titanium-extra-plus-200lt.html

καλημερα,

ενδιαφερομαι για θερμοσιφωνα με boiler, αλλα απο μαρκες τι προτεινετε;

ειδα αυτα εδω:

http://www.skroutz.gr/c/970/thermosifones/f/363604_407341/%CE%97%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BC%CF%80%CF%8C%CE%B9%CE%BB%CE%B5%CF%81-%CE%88%CF%89%CF%82-74-%CE%BB%CE%AF%CF%84%CF%81%CE%B1.html

elco/nobel/pyramis;

καλημερα,

ενδιαφερομαι για θερμοσιφωνα με boiler, αλλα απο μαρκες τι προτεινετε;

ειδα αυτα εδω:

http://www.skroutz.gr/c/970/thermosifones/f/363604_407341/%CE%97%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BC%CF%80%CF%8C%CE%B9%CE%BB%CE%B5%CF%81-%CE%88%CF%89%CF%82-74-%CE%BB%CE%AF%CF%84%CF%81%CE%B1.html

elco/nobel/pyramis;

Σε μαγαζι που δουλευα παλια..ειχαμε τα pyramis...ειναι πολυ αξιοπιστα...

γεια χαρα σε ολους...εκατσα τωρα και διαβασα ολο το θρετ απο την αρχη... Ευγε σε ολους εδω μεσα... Εγω αγορασα Ηλ. Θερ. απο την εταιρεια Bartec. Ειναι 130 Λιτρων επιλεκτικος συλ. με 2τετ. μ.  Χθες εγινε η εγκατασταση σου στην Λεπτοκαρυα Πιεριας.

Η τιμη του ηταν στα 500€. Μπορειτε να δειτε και χαρακτηριστικα στη σελιδα της Bartec. Εχει κανενας αλλος ηλ. Θερ. απο την bartec;;

Καλησπέρα σε όλους! Έχουμε έναν ηλιακό της ηλιοφαν και ξαφνικά στάζει νερό απο το καζάνι.. Τους πήρα τηλ και μου είπαν να έρθουν για συντήρηση... Έχει κάνει κανένας άλλος? Μου ζήτησαν 80ευρώ, πολλά δεν είναι???

Αυτόν έχουμε!

ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΦ' ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ

για την "εγγύηση" που έχεις ναι ειναι πολλά. πολύ θέλω να μάθω τι θα σου πουν μετά την συντήρηση!!! ενημέρωσε μας σε παρακαλώ.

Αυτόν έχουμε!

Καλά, είναι δυνατόν να στάζει αυτός super-duper-titanium-extra-plus με διασκορπιστή ENERGON; (τι είναι ο διασκορπιστής ρε παιδιά, σα διαστημικό όπλο ακούγεται :P )

Καινούργιος είναι; Γιατί αλλιώς σε κόβω να σου πουν ότι η εγγύηση δεν ισχύει επειδή δεν τους έσκασες τα 80άρια τα προηγούμενα χρόνια.

Την εγγύηση ελπίζω να την έχεις γραπτώς, διάβασέ την καλά πριν έρθουν να ξέρεις τι ισχύει. Φυσικά και είναι πολλά τα 80 για μια συντήρηση, αν τους πεις ότι θέλεις μόνο να δουν (και να φτιάξουν βέβαια λόγω εγγύησης) τη βλάβη πόσα ζητάνε;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...