Προς το περιεχόμενο

Αγοραπωλησία από ibid στο εξωτερικό

gregdais

Προτεινόμενες αναρτήσεις

έχω βάλει μια αγγελία πωλησης ενός φορητού υπολογιστή στο Ibib. Μου ήρθε ένα mail απο έναν χρήστη του ibid ο οποίος είναι απο Λονδίνο και μου λέει να του στείλω τον λογαριασμό μου για να μπορέσει να καταθέσει τα χρήματα (550? που πουλαω τον φορητό + 200? for shipping" μου γράφει! Εγώ δεν έχω ξανακάνει τέτοιου είδους συναλλαγή ποτέ και δεν γνωρίζω τι να προσέξω. Η βαθμολογία του χρήστη είναι μηδενική και έχει κάνει εγγραφή στις 18-4-06. Αν μου στήλει αυτός 750? (σύνολο δηλαδή) γιατί δεν προτιμάει ένα νέο φορητό; Γενικά μου φαίνεται λίγο περίεργο το σκηνικό! Επίσης αν υποθέσουμε ότι μου καταθέτει 750? πως είναι σίγουρος ότι θα το λάβει;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

hello,

> i tried your number from here ,it was not going through,it not easy connecting that place from here,it is very simple we could do everything online,,just send me your bank details,i will transfer the sum of 750:00 euros to your account..550:00 euros for the note book,andd 200:00euros for shipping..

> please get back to me, with this information..

> thanks..

αυτό είναι το νεότερο μήνυμα που έλαβα, μετά από παρακληση να μου τηλεφωνήσει.

θα εκτιμούσα πολύ την οποιαδήποτε απάντηση, ευχαριστώ

Το λιγότερο που σου λέω είναι να προσέχεις!

Παίζουν πολλές απάτες μέσω internet, από το πολύ απλό να σου αρπαξει την μηχανή χωρίς να σε πληρώσει, μέχρι άδειασμα του τραπεζικού σου λογαριασμού και ξέπλυμα χρήματος.

Και εγώ είχα παρόμοια μηνύματα από το εξωτερικό, αλλά απλά τα αγνόησα.

Το παραδοξο ειναι οτι σου λεει οτι θα βαλει τα λεφτα σε τραπεζικο λογαριασμο..συνηθως οι scammers λενε οτι θα στειλουν λεφτα μεσω western union κτλ κτλ... αμα σου κανει καταθεση, τοτε με τιποτα δε μπορει να ξανα-παρει χρηματα πισω... ισως το ξεκινησει ετσι (με καταθεση) και στην πορεια να προκυψουν "προβληματα", οποτε θα σου πει να σου στειλει χρηματα μεσω w.u. .....αλλιως δεν υπαρχει λογικη σ'αυτο που σου λεει...

Απο την αλλη, να σου δινει 200 ευρω (απο μονος του...) για εξοδα αποστολης ειναι εξαιρετικα υποπτο..θα σου ζητησει (φανταζομαι) να το στειλεις με καποιο ΠΟΛΥ γρηγορο courier (fedex??) ... αυτη ειναι η τακτικη που εφαρμοζουν οι απατεωνες...

Γνωμη μου ειναι να τον αγνοησεις τελειως.... απατη μυριζει απο μακρια..

επειδη ρε παιδιά αργήσατε τις απαντήσεις, σας ευχαριστώ όμως, του έστειλα ο βλάκας το λογαριασμο μου στην αλφα... τι μπορει να μου κανει;; μόνο κατάθεση δεν μπορεί να κάνει;;; τι άλλο;;

επειδη ρε παιδιά αργήσατε τις απαντήσεις, σας ευχαριστώ όμως, του έστειλα ο βλάκας το λογαριασμο μου στην αλφα... τι μπορει να μου κανει;; μόνο κατάθεση δεν μπορεί να κάνει;;; τι άλλο;;

e oxi kai argisan tis apantisis meta apo dekapente lepta sou apantisan. den einai kai chat forum einai :P:P

Για να δουμε....βασικα, ΤΙΠΟΤΑ απολυτως δε μπορει να σου κανει...

Αλλα το θεωρω απιθανο να σου βαλει λεφτα... στοιχηματιζω οτι θα σου πει οτι υπαρχει προβλημα κτλ κτλ και μετα θα το γυρισει σε αλλο "πιο ευκολο" τροπο πληρωμης... κρατα μας ενημερους με τις οποιες εξελιξεις....

παιδια θα τρελαθω βοηθεια σας παρακαλώ οποιος γνωρίζει με σιγουρια να μου πει τι να κανω, μόλις μου ήρθε mail και ΔΕΝ ξέρω τι να κάνω....

19uf2.th.jpg

27ht2.th.jpg

οπου πρασινο φοσφοριζε είναι τα δικά μου στοιχεία

τριχωτο αρκουδι αν εγω πάρω τα φραγκα το πετάω και στην θαλασσα το προιον, το θεμα ειναι μην πεχτει καμια βλακεια και δεν μου βάλει τα φραγκα....

και ο τυπας που ξέρει οτι του δεν του στέλνω σκάρτο προιον;;;

πως αγοράζει λαπτοπ τοσο ακριβα;;; με 750 παιρνει καλύτερο

πως ξέρει οτι θα του παρέχω τα παντα που λεω;;

εγω είμαι νεος χρηστης στο ibid και έχω 0 score! πως με εμπιστευεται;;

να το πατησω το λινκ του confirmation????

Moderators Βοηθεια

Καλα, οπως ειπα και παραπανω....οτι θα σε γυρισει σε αλλο τροπο πληρωμης, εκτος απο τραπεζικη καταθεση.... ειναι ενας απο τους ΠΟΛΥ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥΣ τροπους απατης.... ολα αυτα που σου στελνει ειναι FAKE μεχρι αηδιας... μη πιστευεις ΤΙΠΟΤΑ...αμα κανεις μια βολτα στα fora του ebay θα παρεις μια ιδεα....

Αυτα.. αμα θες στειλτου κανα μαιλ και πες του οτι ειδοποιησες αστυνομια και οτι ο ISP του επισης θα ειδοποιηθει κτλ κτλ... μετα δεν θα ξανακουσεις τιποτα.. ρε τους απατεωνες....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...