Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, θέλω να αγοράσω μερικά μέτρα καλώδιο utp ώστε να συνδέσω δυο pc πάνω σε ένα router και να μοιράζονται συνδεση adsl.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν γνωρίζω τι ακριβώς καλώδιο να ζητήσω, και επειδή θα το αγοράσω από κατάστημα ηλεκτρολογικού υλικού δεν νομίζω ότι θα μπορέσουν να με βοηθήσουν ούτε οι υπάλληλοι του καταστήματος.

Θέλω λοιπόν τη βοήθεια σας πριν πάω στο κατάστημα ώστε να καταλάβω τι παίζει.

Τι διαφορές έχουν το UTP το FTP και το STP ; (βασικά το FTP αφου απ όσο ξέρω ότι το U σημαινει unshield ενώ το S shield )

Τι σημαίνει patch ή patchable ;

Τι διαφορά έχει το μονόκλωνο από το πολύκλωνο ;

Τι διαφορές έχουν το cat5 το cat5e και το cat6 ;

Τι σημαίνουν τα νούμερα που γράφουν για το καλώδιο π.χ. 4x2x24 ή 25x2x24 ;

Το σιαμαίο είναι δυο καλώδια μαζί ;

Τι είναι το 'πλεντάζ ' που έχουν κάποια καλώδια ;

Μάρκες KRONE ,AWG , PIRELLI ,TELDOR σας λένε τίποτα ;

Πόσο περίπου έχει το μέτρο λιανική ;

Πολλές οι ερωτήσεις και ζητώ την κατανόηση σας αλλά αφ' ενός δεν μπορώ να βρώ σε online shop έτοιμο καλώδιο πάνω από 20 μέτρα (και αν μου φτιάξει κάποιος σε κατάστημα εδώ που βρίσκομαι θα το πληρώσω διπλή ή τριπλή τιμή ) και αφ' ετέρου θέλω και να μάθω !!!

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων ....

EDIT δεν είναι απαραίτητο να μου απαντήσει κάποιος σε όλα ,οτι ξέρετε είναι καλοδεχούμενο :grin:

Δημοσ.

Ερ. : Τι διαφορές έχουν το cat5 το cat5e και το cat6 ;

Απ. : Το καλώδιο UTP cat5 σχεδιάστηκε για υποστήριξη εφαρμογών που απαιτούν εύρος ζώνης μέχρι 100Mhz. Το καλώδιο UTP cat5e προστέθηκε τον Φεβρουάριο του 1999 ως μια εξέλιξη της κατηγορίας 5 με πρόσθετες απαιτήσεις απόδοσης για καλωδίωση εγκαταστάσεων που υποστηρίζουν εφαρμογές δεδομένων και φωνής (ΑΤΜ – 155Mbps, Gigabit Ethernet – 1000Base-T, TP-PMD – FDDI επάνω σε χαλκό).

Το καλώδιο UTP cat6 αναπτύχθηκε και επικυρώθηκε σαν πρότυπο το 2001 και σχεδιάστηκε για απαιτητικά περιβάλλοντα με εύρος ζώνης μέχρι 250 Mhz. Υποστηρίζει κάθε εφαρμογή που υποστηρίζουν τα καλώδια cat5e και μικρότερης.

Δημοσ.

Ερ. : Τι διαφορές έχουν το UTP το FTP και το STP

Απ. : UTP (Unshielded Twisted Pair – Αθωράκιστο συνεστραμμένο ζεύγος).

FTP (Foil Twisted Pair – Καλώδιο συνεστραμμένου ζεύγους με έλασμα).

STP (Shielded Twisted Pair – Θωρακισμένο συνεστραμμένο ζεύγος).

Τα καλώδια FTP είναι λιγότερο ευπαθή στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία (EMI) από τα καλώδια UTP, αλλά είναι πιο ευπαθή από τα καλώδια STP.

Δημοσ.

Ερ. : Τι σημαίνει patch ή patchable ;

Απ. : Patch cable – Καλώδιο διασύνδεσης: Τα καλώδια διασύνδεσης χρησιμοποιούνται για αλληλοσύνδεση κυκλωμάτων σε έναν κατανεμητή ή σε ένα πλαίσιο διασύνδεσης και είναι μικρού μήκους (συνήθως 3m–6m). Επίσης διαθέτουν προεγκαταστημένους συνδέσμους (συνδετήρες) και στα δύο τους άκρα.

Patchable cable ονομάζεται το UTP καλώδιο το οποίο πωλείται σε μεγάλες ποσότητες σε χονδρική και δεν είναι τερματισμένο στις άκρες του (χωρίς συνδέσμους) και το μήκος του διαμορφώνεται ανάλογα με τις απαιτήσεις του χρήστη ή της εγκατάστασης.

Ερ. : Τι διαφορά έχει το μονόκλωνο από το πολύκλωνο ;

Απ. : Κάθε καλώδιο αποτελείται από αγωγούς. Ο αγωγός μπορεί να αποτελείται από έναν ή περισσότερους κλώνους. Τα UTP καλώδια για παράδειγμα αποτελούνται από 8 μονόκλωνους αγωγούς.

Δημοσ.
Μάρκες KRONE ,AWG , PIRELLI ,TELDOR σας λένε τίποτα ;

Αν βρείς πάρε equip, δουλέυεται πιο εύκολα απο τα Pirelli & AWG.

Πόσο περίπου έχει το μέτρο λιανική ;

Για patchable καλώδια από 0,20 μέχρι 0,50 Euro ανάλογα με την μάρκα, το μήκος/ποσότητα που θα πάρεις και το μαγαζί.

• 7 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά χρειάζομαι ένα καλώδιο δικτύου για να δώσω ρεύμα(poe) σε μία εξωτερική κεραία λήψης ασύρματου δικτύου. Cat5 ή Cat 6? Ή αυτά δεν έχουν να κάνουν σε αυτή την περίπτωση? Υποθέτω το δεύτερο αλλά θέλω να ρωτήσω πρώτα γιατί θα πάρω αρκετά μέτρα.

Δημοσ.

Και τα 2 σου κάνουν και καθώς δεν υπάρχει περίπτωση στο κοντινό μέλλον να υπάρξουν ασύρματες συσκευές στα 10Gbps, πάρε το οικονομικότερο Cat5e.

Μόνο πρόσεξε τι ζητά η συσκευή που θα συνδεθεί. Πολλές θέλουν ftp ή stp (και όχι το απλό utp) για σωστή γείωση από ηλεκτρονικές παρεμβολές.

Δημοσ.

Παιδιά χρειάζομαι ένα καλώδιο δικτύου για να δώσω ρεύμα(poe) σε μία εξωτερική κεραία λήψης ασύρματου δικτύου. Cat5 ή Cat 6? Ή αυτά δεν έχουν να κάνουν σε αυτή την περίπτωση? Υποθέτω το δεύτερο αλλά θέλω να ρωτήσω πρώτα γιατί θα πάρω αρκετά μέτρα.

επειδη η διαφορα ειναι μικρη παρε cat6 αρκει να χωραει σε κανονικο rj45 clip και οχι σε modular για να μην παιδευεσαι.passive poe η 802.3af?αν ειναι passive poe προσεχε μεχρι ποσα μετρα μπορει να στειλει.

Δημοσ.

επειδη η διαφορα ειναι μικρη παρε cat6 αρκει να χωραει σε κανονικο rj45 clip και οχι σε modular για να μην παιδευεσαι.passive poe η 802.3af?αν ειναι passive poe προσεχε μεχρι ποσα μετρα μπορει να στειλει.

Ναι, θέλει προσοχή το passive poe, καθώς μερικές συσκευές έχουν πρόβλημα σε μεγάλες αποστάσεις.

Με 24 VDc poe δεν θα έχει πρόβλημα.

Δημοσ.

επισης σε passive poe εχουν βγει και συσκευες που στελνουν πιο μακρυα απο οτι τα απλα passive poe injectors.στην air live Νομιζω τα ειχα δει.η και switch που ειναι poe ειτε passive ειτε 802.3af.Προσοχη παντα με τα volt Μην μπει κανα 802.3af σε passive poe και τα 48 volt Κανουν την συσκευη....προσοχη στο voltage των passive.

με το 802.3af και at ειναι πιο ξεκαθαρα τα πραγματα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...