Προς το περιεχόμενο

Πέφτει η σύνδεση όταν ανοίγω/κλείνω το φως του μπάνιου!

NickTheGreek

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά μπορεί κανείς να μου το εξηγήσει?Έχω ένα 56αρι USB modem το οποίο έχω στο δωμάτιό μου (κι όχι στο μπάνιο :) ) και σχεδόν κάθε φορά που κάποιος ανοίγει/κλείνει το φως του μπάνιου η σύνδεση κόβεται!!!Τι να κάνω?Και μην πει κανείς να καταργήσω την τουαλέτα!

• Απαντ. 124
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ρε παιδιά μπορεί κανείς να μου το εξηγήσει?Έχω ένα 56αρι USB modem το οποίο έχω στο δωμάτιό μου (κι όχι στο μπάνιο :) ) και σχεδόν κάθε φορά που κάποιος ανοίγει/κλείνει το φως του μπάνιου η σύνδεση κόβεται!!!Τι να κάνω?Και μην πει κανείς να καταργήσω την τουαλέτα!

Προτεινόμενες λύσεις:

Αντικατέστησε τις λάμπες με κεριά.

Εφοδίασε με φακούς τους κατοίκους του σπιτιού.

Αδειασε τον βόθρο.

Ξεβούλωσε την αποχέτευση.

Τέντωσε το καλώδιο του usb.

..και τέλος κάνε εξορκισμό.

Δημοσ.

Ηδη σκεφτομαι τα σκηνικα που θα παιζουν σπιτι σου κ συγγνωμη αλλα εχω λιωσει στα γελια.

Σκηνικο 1.

Εισαι στην μεση ενος update κ σε πιανει ενα τρομερο χ3σ1μ0.Τρομερο διλημα.

Σκηνικο 2.

Εισαι στην μεση ενος update κ η κοπελλα σου ειναι στις "δυσκολες" μερες.

Σκηνικο 3.

Ειναι νυχτα κ εχουν καει ολες οι λαμπες στο σπιτι σου κ για να δεις την τυφλα σου εχει μεινει μονο η λαμπα του μπανιου.Βαζεις σε κινδυνο τη ζωη σου κ βρισκεις το δρομο σου στα τυφλα ή χαλας οτι εχεις κανει μεχρι τωρα??

Περα απο το χαβαλε ελεγξε μηπως παιρνεις ρευμα απο καμια μπριζα στην οποια "πεφτουν" τα φωτα του μπανιου.Αλλαξε μπριζα στην αναγκη για να το τεσταρεις.Κατι περιεργο γινεται με την καλωδιωση του σπιτιου σου.Σε λιγο μπορει να μας πεις οτι τραβας καζανακι κ ανοιγει το πλυντηριο.Πλακιτσα.Πες μας τι εγινε.

Τα σέβη μου

Δημοσ.

Cryptο.

Τον βόθρο πάντως τον άδειασα,άρα δεν πρέπει να φταίει αυτό! :)

Μην το γελάτε πάντως.Το πρόβλημα είναι σοβαρότατο.

Θα αρχίσω να πηγαίνω στον κάτω για...τις τακτές υποχρεώσεις!

Δημοσ.

Περα απο το χαβαλε ελεγξε μηπως παιρνεις ρευμα απο καμια μπριζα στην οποια "πεφτουν" τα φωτα του μπανιου.Αλλαξε μπριζα στην αναγκη για να το τεσταρεις.Κατι περιεργο γινεται με την καλωδιωση του σπιτιου σου.Σε λιγο μπορει να μας πεις οτι τραβας καζανακι κ ανοιγει το πλυντηριο.Πλακιτσα.Πες μας τι εγινε.

Κάτι τέτοιο πρέπει να συμβαίνει γιατί επηρεάζονται και το ράδιο και η TV,κάνουν παράσιτα.Στο modem, που είναι και USB, δεν καταλαβαίνω πως περνάει αυτό.

Δημοσ.

Αν το modem τροφοδοτείται και από ξεχωριστή πρίζα είναι προφανές ότι το ενοχλεί ο ηλεκτρικός θόρυβος στα καλώδια που εντείνεται όταν αναβοσβήνει το φως. Μια οικονομική λύση είναι ένα πολύπριζο (15-20ευρώ) με noise filter (έχει η APC κάτι τέτοια). Στα ηχεία σου δεν έχεις παρατηρήσει τίποτα τσικ-τσακ όταν αναβοσβήνουν τα φώτα ή όταν λειτουργεί κανένα πλυντήριο;

Εναλλακτικά, μπορεί το πρόβλημα να είναι και στην τηλεφωνική γραμμή (που για κάποιο λόγο επηρεάζεται από τα καλώδια ρεύματος). Σύνδεσε το καλώδιο που πάει στο modem σε καμιά τηλεφωνική συσκευή και άκου αν κάνει κανένα παράσιτο όταν αναβοσβήνεις το φως. Αν ναι, οι παραπάνω συσκευές μπορούν να φιλτράρουν και τηλεφωνικά καλώδια.

Για δοκίμασε να φωνάξεις Βαγγέλη μπας και μπεις με DSL :lol:

Δημοσ.

Οπότε πάρε και κάμια γνώμη ενός ηλεκτρολόγου, για να σου πει τι ακριβώς συμβαίνει... Θα ρωτούσα τον άνδρα μου (είναι ηλεκτρολόγος), αλλά λείπει στην δουλειά του! Υπάρχει η πιθανότητα το καλώδιο του τηλεφώνου να περνά μαζί με του ηλεκτρικού ρεύματος δίπλα-δίπλα και να επηρεάζεται το ένα απ'το άλλο!

Οπότε να περιμένεις να συμβεί και το αντίθετο: να κάνεις σύνδεση και να ανοίγει το φως στο μπάνιο!!! :lol:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...