Προς το περιεχόμενο

Διακοπές, ταξίδια, εκδρομές


paschalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οσο νωρίτερα κλεισεις τόσο το καλύτερο και για τα ξενοδοχεία ισχύει αυτό αλλά ως συνηθως σε τρώει το αγχος γιατι πάντα κάτι θα συμβει τελευταια στιγμη. Όσο καλά και αν εχεις προγραμματίσει το ταξίδι.

Τα εισητήρια τα εκλεισες ονομαστικά;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 8,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Γμτ, ψήθηκα τώρα... Αν δεν πετύχει το master plan για ταξιδάκι με αμάξι στην Ευρώπη δεν είναι κακό να υπάρχουν διαθέσιμα φθηνα εισητηρια...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γμτ, ψήθηκα τώρα... Αν δεν πετύχει το master plan για ταξιδάκι με αμάξι στην Ευρώπη δεν είναι κακό να υπάρχουν διαθέσιμα φθηνα εισητηρια...

 

+11111111 από εμένα..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραία τα εκλεισα τα εισιτηρια για 7μερο Πραγα-Βιέννη-Βουδεπέστη!!!

Τι κανω τωρα; Θερμοκρασια -3, που να παω;

τι να προσέξω;.

εχει πάει κανεις να μου δωσει καποιες πληροφορίες;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι, αλλά επειδή πρόκειται για Βερολίνο ο καλός μας Λούσι δεν θα το σβήσει και επιπλέον θα μου γράψει τις προτάσεις του.

 

Αυτά που θα έχουν σχέση με μουσική και μπύρες με bold παρακαλώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν φτάνεις στο schonefeld, βγαίνεις, πας αριστερά, παίρνεις με τα πόδια τη διαδρομάρα, φτάνεις στο σταθμό του sbahn, παίρνεις ένα oneway για ζώνες ΑΒ των 2.10, στο σταθμό που θα κατέβεις αγοράζεις μια εβδομαδιαία κάρτα διαδρομών των 26 και κάτι ευρώ. 2 διαδρομές τη μέρα με μετρό να κάνεις, σου βγαίνει 29, συμφέρει.

 

κατατά:

 

Τυπικά αξιοθέατα:

 

- Το Ράηχσταγκ! Εκτιμάται καλύτερα αν σκάσεις ένα ωραίο τρίφυλλο κάτω απ'τη σημαία και χάσεις το αεροπλάνο σου.

- Η πύλη του Βραδεμβούργου που είναι δίπλα στο Ράηχσταγκ!!! Σημαντικές προσωπικότητες πέρασαν από εκεί, όπως ο Ναπολέων, ο Χίτλερ και εγώ.

- Η Alexanderplatz. Το πρώην κέντρο συγκοινωνιών του παλιού ανατολικού Βερολίνου και νυν αξιοθέατο λόγω του πύργου της τηλεόρασης. Μπορείς να ανέβεις και πάνω, έχει καφέ/εστιατόριο και γυρνάει κιόλας, αμέ. Εκεί στην άλεκσπλατς είναι και το κόκκινο δημαρχείο. Λέγεται έτσι λόγω χρώματος, όχι σοβιετίας.

- Όλη η Unter den Linden, ο δρόμος που συνδέει την πύλη με την alexplatz. Είναι γεμάτη ιστορικά κτίρια, πανεπιστήμια που σπούδασαν πλανκ, μάρξ/ένγκελζ, μνημεία, όπερες και δε συμμαζεύεται.

- Το Nikolaiviertel, η συνοικία με την Nikolaikirche, την παλαιότερη εκκλησία του Βερολίνου. Η εκκλησία δε λέει τίποτα, αλλά το εστιατόριο απέναντι (Zum Nußbaum) είναι το καλύτερο σημείο του πλανήτη για να είσαι το καλοκαίρι. Πιες μια markischer landmann στην υγειά μου. Καλύτερη μπυρα έβερ. Στην ίδια συνοικία και το Mutter Hoppe και λίγο παραπέρα το Letzten Instant. Πολύ ωραία εστιατόρια.

- Το κομμάτι του τείχους στη στάση Warschauer Straße. Μεγάλο και γεμάτο ζωγραφιές που έχεις δει σε καρτποστάλ.

- Ο ζωολογικός κήπος. Πάρε εισιτήριο και για το ενυδρείο.

- Η Potsdamer platz. Αφού σταθείς λίγο για να ανατριχιάσεις με τους χιλιάδες τόνους ιστορίας που θα κατακάθονται αργά στο κεφάλι σου, θα πας στο σόνυ σέντερ να δεις την οροφή-ομπρέλα να γυρνάει και να τραγουδήσεις λίγο το βόρτεξ από θορνζ.

- Πηγαίνοντας από εκεί για πύλη, δε θυμάμαι τον δρόμο γαμώτο, νομίζω είναι κάτι σε άμεση συνάρτηση με το όνομα της πλατείας και είναι η potsdamer strasse, συναντάς το εβραϊκό μνημείο για το ολοκαύτωμα. Είναι κάτι μεγάλα μαύρα τούβλα. Είναι μαύρα επειδή είναι μετά το ολοκαύτωμα, χοχοχο, χμ.

- Πάνω στην ούντερ ντεν λίντεν, είναι και ο καθεδρικός, ο Berliner dom. Έχει μια πλατεία μπροστά ώστε να μπορείς να σταθείς κάνα χιλιόμετρο πίσω για να χωρέσει στο πλάνο. Είναι ωραίος μέσα και έχει είσοδο. Μπορείς να ανέβεις και πάνω!

- Μετά την πύλη και ακολουθώντας τη λεωφόρο που συνεχίζει νοητά με την ούντερ, υπάρχει το Tiergarten. Ένα καλό μέρος για να σκάσεις και άλλο ένα τρίφυλλο. Μέσα σε αυτό το τεράστιο πάρκο, είναι ο ζωολογικός κήπος. Είτε μέσα από το πάρκο, είτε παράλληλα με αυτό και πάνω στη λεωφόρο, φτάνεις στο Siegesaule, το χρυσό άγαλμα της Νίκης επάνω σε μια ψηλή στήλη. Μπορείς να ανέβεις επάνω -με σκαλιά. Separates the men from the boys.

- Η γλυκειά Friedrichstraße, ο μεγαλύτερος εμπορικός δρόμος του ανατολικού βερολίνου και σπίτι του καλύτερου ντονεράδικου στον κόσμο. Όπως βγαίνεις από το σταθμό, λέγεται ΠΕΡΓΑΜΟΣ. Ζήτα ντουρούμ.

- Η Ku'dam, ο μεγαλύτερος εμπορικός δρόμος του Βερολίνου γενικά. Πολύ πράμα. Με τη γκαρνέλε πετύχαμε παπούτσι που έκανε 23.000 ευρώ. Και ήταν και χάλια.

- Κάνα 10λεπτο με πόδια από κει υπάρχει και αυτό το εστιατόριο γεμάτο Πρωσσικές σπεσιαλιτέ.

- Εκεί κοντά στην κούνταμ, είναι η Gedachniskirche, η εκκλησία των αναμνήσεων. Είναι μισοκατεστραμμένη από τους βομβαρδισμούς των πούστ*δων των συμμάχων και την έχουν αφήσει επίτηδες έτσι για να θυμόμαστε. Και σα να μην έφτανε αυτό, δίπλα έχουν χτίσει οι εβραίοι έναν πύργο. Ο οποίος είναι σίγουρα αντεγραμμένος από ένα πολυγωνικό πέτρινο πράμα με σφηνοειδή γραφή που είδα στο

- Μουσείο της Περγάμου. Η γκαρνέλε με έβριζε επειδή έβγαζα φωτογραφίες χωρίς να ξέρω τι ήταν το κάθε πράγμα, αλλά ακόμα και ένα απολίτιστο γουρούνι σαν εμένα μπορούσε να καταλάβει το μεγαλειώδες του να κουβαλήσεις ολόκληρο ναό από την Πέργαμο στο Βερολίνο.

- Museuminsel. Το νησί των μουσείων, ένα νησάκι πάνω στον spree γεμάτο μουσεία.

- Ο σιδηροδρομικός σταθμός είναι ωραίο και εντυπωσιακό κτίριο επίσης και είναι ωραία η βολτούλα από εκεί πλάι στο ποτάμι.

- Αν θες χόρτο, στο πάρκο επί της heisseheiden, στάση hermannplatz.

- Oranienburgerstraße, ο δρόμος με την tacheles, τη διάσημη κατάληψη, τις κουκλάρες εκδιδόμενες και τα άπειρα ταϋλανδέζικα.

- Hackescher markt, συνοικία στο γενικότερα γραφικό και τουρκατοικημένο Kreuzberg, φημίζεται για τα πανκ δισκάδικά της, τους πάνκηδές της και τις γραφικές καφετέριες μέσα σε εσωτερικές αυλές συγκροτημάτων πολυκατοικιών.

 

absinthe.jpg

 

Ο τύπος έχει τα πάντα μέσα. Τα πάντα.

Ζήτα του να κάτσεις να πιεις, θα σου πει δεν έχει άδεια για μπαρ, πες του αν μπει κανείς θα πεις πως δοκιμάζεις, θα σου πει εντάξει.

Δοκίμασε το αψέντι των 92 πινκ πινκ.

 

 

Image31.jpg

Image30.jpg

Image29.jpg

 

Επίσης, σημαντικό, κάτι που ανακάλυψα τον οκτώβρη: Παίρνοντας την φρίντριχστράσε προς το ποτάμι και όταν φτάσεις σε αυτό, απέναντι και λίγο δεξιά υπάρχει ένα εστιατόριο ονόματι Berliner Republik. Είναι το μοναδικό μη-κινέζικο εστιατόριο που 'χω υπ' όψιν μου που δεν κλείνει η κουζίνα στις 11. Σωτήριο αν έχεις ξεμείνει βολτάροντας, το αργότερο που έχω φάει εκεί ήταν λίγο μετά τις 2.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ πολύ Luci! Ήσουν κατατοπιστικότατος! Ελπίζω να μη στραμπουλήξω τη γλώσσα μου όταν θα προσπαθώ να προφέρω τα ονόματα των οδών ή τις γερμανικές λέξεις γενικότερα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...