Μας άρεσε
- Τελειοποιημένος, επίπεδος σχεδιασμός που ήρθε για να μείνει
- Το multi-tasking είναι πανεύκολο και πλήθος δυνατοτήτων συμβάλλουν σε αυτό
- Εντυπωσιακή οπτικοακουστική εμπειρία
- Το καλύτερο λογισμικό σε foldable
Δεν μας άρεσε
- Ο σχεδιασμός δείχνει πλέον τα χρόνια του
- Εξαιρετικά αργή φόρτιση για ναυαρχίδα, ανεπαίσθητες βελτιώσεις στην μπαταρία
- Έλλειψη βελτιώσεων σε κάμερα, οθόνες, υποστήριξη S Pen
Με το Samsung Galaxy Z Fold 5, η Samsung δείχνει εμπιστοσύνη στην επιτυχημένη και δοκιμασμένη συνταγή για ένα μεγάλου μεγέθους αναδιπλούμενο smartphone. Η φετινή πρόταση στοχεύει περισσότερο στην τελειοποίηση της φόρμουλας παρά στην ριζική αλλαγή ενός σχεδιασμού που πήρε πέντε γενιές για να βελτιώσει αργά και σταθερά.
Η νέα συσκευή ήρθε και παρέμεινε στα χέρια μας για τις ανάγκες δοκιμών και παραθέτουμε την εμπειρία μας με εκείνη.
Σχεδιασμός – Οθόνη
Ξεκινώντας με τις εξωτερικές διαστάσεις, το Fold 5 διπλωμένο φτάνει τα 13.4mm σε πάχος, εκεί που ο προκάτοχός του βρισκόταν στα 14.2mm με 15.8mm λόγω της καμπύλης προς τον βραχίονα. Η καμπύλη αυτή έχει εξαλειφθεί και τα δύο μισά πλέον εφάπτονται στο κλείσιμο, κάνοντας την συσκευή να μοιάζει δραματικά λεπτότερη συγκριτικά με το Fold 4 παρότι τα νούμερα ίσως δεν το αποτυπώνουν.
Σε ύψος φτάνει τα 154.9mm και σε πλάτος τα 67.1mm (διπλωμένο) και 129.9mm (ανοιχτό) με το βάρος στα 253 γραμμάρια. Δεν υπάρχει δραματική διαφορά από τις διαστάσεις του περυσινού μοντέλου, που σημαίνει πως η εξωτερική οθόνη παραμένει μακρόστενη και άβολη για χρήση με ένα χέρι αλλά αρκετά πρακτική για να λειτουργήσει σαν παραδοσιακό κινητό.
Ο βραχίονας που ενώνει τα δύο μισά βρίσκεται πάλι αριστερά, λεπτότερος από πριν σε επίπεδο που πρακτικά είναι «αόρατος» κοιτώντας το κινητό από πάνω. Στο κράτημα είναι ανεπαίσθητος και βολικός, οπότε μιας και η οθόνη είναι επίπεδη, δεν διαφέρει σε τίποτα από ένα κανονικό κινητό – εξαιρώντας την διάσταση. Το σώμα είναι κατασκευασμένο από Armor Aluminum, φέροντας πιστοποίηση IPX8 για αντοχή ενάντια σε νερό ενώ οι δύο εξωτερικές πλευρές είναι επενδυμένες με Gorilla Glass Victus 2. Η εσωτερική οθόνη παραμένει πλαστική και επικαλυμμένη με μεμβράνη αλλά «ανθεκτικότερη» κατά την εταιρεία, χωρίς λεπτομέρειες.
Η δεξιά πλευρά φιλοξενεί το πλήκτρο ενεργοποίησης σε μια διακριτική εσοχή, καθώς χρησιμοποιείται και ως αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων. Από πάνω του βρίσκεται το διπλό πλήκτρο έντασης. Η υποδοχή κάρτας SIM βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του πλαισίου, με την επάνω πλευρά να διαθέτει ένα ηχείο και οπές μικροφώνων, ενώ κάτω βρίσκονται ένα ακόμη ηχείο και η θύρα USB-C.
Στην πλάτη της συσκευής, βρίσκονται σε κάθετη διάταξη οι τρεις φακοί της κάμερας, υιοθετώντας τον σχεδιασμό του προηγούμενου μοντέλου, όπου οι φακοί εξέχουν ελαφρώς και το -μέχρι πρότινος- εξόγκωμα δεν υπάρχει. Είναι ένας πολύ πιο διακριτικός και ευπρόσδεκτος τρόπος να ενσωματώνεται η κάμερα στα κινητά και δικαίως επαναλαμβάνεται. Κατά τα άλλα, η πλάτη είναι καθαρή φέροντας μόνο μικρά λογότυπα στο κάτω μέρος, ενώ το λογότυπο της Samsung είναι χαραγμένο στον μεταλλικό βραχίονα. Η συσκευή διατίθεται σε χρώματα Icy Blue, Phantom Black και Cream, με το περυσινό κι αγαπημένο πράσινο να μην επιστρέφει.
Τώρα, στις οθόνες. Ξεκινώντας από την εξωτερική, το μέγεθός της μένει στις 6.2”, νούμερο που παραπέμπει σε διαστάσεις κανονικές για ένα κινητό όμως μην ξεχνάμε πως το Fold 5 είναι μακρόστενο. Με ανάλυση HD+ (2316x904), δυναμικό ρυθμό ανανέωσης στα 48-120Hz και πάνελ Dynamic AMOLED 2X, η εξωτερική οθόνη δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από οποιαδήποτε άλλη ναυαρχίδα στην αγορά. Διπλώνοντας κι ακουμπώντας το κινητό σε γραφείο για να παρακολουθήσουμε οριζόντια βίντεο στην εξωτερική οθόνη, η εμπειρία ήταν άψογη τόσο από εικόνα όσο κι από ήχο. Τα δύο δυνατά ηχεία υποστηρίζουν Dolby Atmos και έχουν αρκετό μπάσο αλλά και καθαρότητα, για μουσική ή βίντεο.
Η εσωτερική οθόνη φτάνει τις 7.6” με ανάλυση FHD+ (2716x1812), δυναμικό ρυθμό ανανέωσης 1-120Hz και φωτεινότητα στα 1200nits. Με εξαίρεση την φωτεινότητα, δεν υπάρχουν αλλαγές σε σύγκριση με το Fold 4 κι είναι χαμένη ευκαιρία – ο δυναμικός ρυθμός ανανέωσης θα μπορούσε να έχει το ίδιο εύρος και στις δύο οθόνες, όμως η εξωτερική δεν έλαβε κάποια αναβάθμιση. Κοιτώντας τις ανεξάρτητα από τα προηγούμενα μοντέλα, ωστόσο, είναι δύσκολο να πει κανείς πως δεν πρόκειται για εξαιρετικές οθόνες.
Ναι, ο λόγος διάστασης της εσωτερικής οθόνης παραμένει τετραγωνισμένος όμως για ταυτόχρονη χρήση δύο εφαρμογών (ή περισσότερων) εφαρμογών, η εμπειρία είναι άψογη. Χρησιμοποιούσαμε ταυτόχρονα π.χ. Slack και Excel έχοντας τις εφαρμογές μοιρασμένες ώστε να καταλαμβάνουν το 50% έκαστη και η ταυτόχρονη χρήση ήταν άριστη εμπειρία. Αντίστοιχα, χρησιμοποιώντας το Edge panel που υπάρχει στην επάνω δεξιά γωνία, φτιάξαμε ζευγάρια εφαρμογών για να ανοίγουν ταυτόχρονα και η πρώτη επιλογή μας ήταν… δύο Pokemon Go. Έτσι, παίζαμε σε δύο λογαριασμούς ταυτόχρονα, σε ένα κινητό, χωρίς να κόβεται με περίεργο τρόπο η εικόνα. Αντίστοιχα, με εξαίρεση τις μεγαλύτερες μαύρες μπάρες λόγω της διάστασης, η παρακολούθηση ταινιών και σειρών είναι ασυναγώνιστη εμπειρία. Πρακτικά, στις διακοπές βλέπουμε άνετα ταινίες ή διαβάζουμε ψηφιακά βιβλία έχοντας αντικαταστήσει το tablet.
Μια ιδιαιτερότητα που επιστρέφει, είναι η κάμερα στην εσωτερική οθόνη. Είναι μασκαρεμένη στην επάνω δεξιά πλευρά, λειτουργώντας ως μέρος της οθόνης και μαυρίζει μόνο όταν είναι σε χρήση. Πάλι χρειάζεται λίγος χρόνος για συνήθεια, όμως πραγματικά, είναι από τις καλύτερες προσθήκες που έχουν γίνει σε smartphone κι ελπίζουμε να βελτιστοποιηθεί η τεχνολογία για να χρησιμοποιείται σε συσκευές κάθε είδους κι όχι αποκλειστικά foldables. Η ελαφρώς «πιξελιασμένη» περιοχή γίνεται… αόρατη μετά από λίγες ώρες χρήσης και μόνο κάποιος που την ψάχνει θα την εντοπίσει, οπότε σε απλά σενάρια χρήσης δεν ενοχλεί καθόλου. Ένα πρακτικό μειονέκτημα έχει, το οποίο κρατάμε για την ενότητα της κάμερας.
Το S Pen συνεχίζει να υποστηρίζεται για την εσωτερική οθόνη, όμως όχι για την εξωτερική, κάτι που πιθανώς να ξενίσει για άλλη μια χρονιά τους χρήστες Galaxy Note που πλέον χρησιμοποιούν Galaxy Fold. Είναι ένα εκπληκτικό περιφερειακό, πολύ χρήσιμο και σχεδόν απαραίτητο για εκείνους που κάνουν μεγάλη χρήση του κινητού, όμως η Samsung συνεχίζει να μην το εκμεταλλεύεται πλήρως.
Στο κουτί θα βρούμε ένα καλώδιο φόρτισης, εξωλκέα SIM και τίποτα άλλο ενδιαφέρον. Το S Pen δεν περιλαμβάνεται στη συσκευασία, παρότι μαζί, τα δυο τους είναι τέλειο ζευγάρι. Για τον λόγο αυτό, η συσκευή δεν μπορεί να φιλοξενήσει από μόνη της το S Pen αν αποκτηθεί, οπότε πρέπει να αποκτηθεί μαζί με θήκη σχεδιασμένη για να το φυλάσσει. Το θετικό είναι πως οι εν λόγω θήκες είναι λεπτότερες από ποτέ και η αποθήκευση εύκολη, όμως πάλι, είναι κρίμα.
Επιδόσεις – Μπαταρία
Σε κάθε έκδοση, το Galaxy Z Fold 5 έρχεται με 5G και 12GB RAM, ενώ ο αποθηκευτικός χώρος φτάνει τα 256GB, 512GB ή 1TB. Ο «εγκέφαλος» είναι ένας οκταπύρηνος Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 (1x Cortex-X3 @ 3.36GHz, 2x Cortex-A715 @ 2.8GHz, 2x Cortex-A710 @ 2.8GHz, 3x Cortex-A510 @ 2.0GHz, GPU: Adreno 740), το κορυφαίο chipset της εταιρείας αυτή την στιγμή.
Χάριν συγκρίσεως, δοκιμάσαμε να τρέξουμε μερικά benchmarks και να δούμε πώς αποδίδει. Στο Geekbench 6, το σκορ έφτασε 1967 (Single-Core) και 5164 (Multi-Core), βαθμολογίες αρκετά υψηλότερες από του προηγούμενου Fold και καλύτερες από του Galaxy S23 Ultra. Φυσικά, σε πραγματικό περιβάλλον είναι που μετράνε οι επιδόσεις και μάλιστα, στο multi-tasking.
Δοκιμάσαμε πολλά: Gmail και Outlook μαζί με Slack, δύο Pokemon Go μαζί με Spotify στο παρασκήνιο και Slack από πάνω τους, Edge browser μαζί με συνδυασμούς των παραπάνω. Ναι, υπήρξαν στιγμές που ζεστάθηκε η συσκευή -όχι σε ανησυχητικό βαθμό- όμως δεν εντοπίσαμε κολλήματα. Το multi-tasking δουλεύει ονειρεμένα άψογα, οπότε ένα από τα βασικά ατού της συσκευής είναι αντάξιο των (υψηλών, δεδομένων και της τιμής) προσδοκιών.
Στο μέτωπο των παιχνιδιών, δοκιμάσαμε διάφορα. Πέραν του Pokemon Go που αναφέρθηκε (κι έτρεξε απροβλημάτιστα), τα Mario Kart Tour, Pokemon Unite, Genshin Impact, Call of Duty Mobile και PUBG Mobile ρίχτηκαν στην μάχη στις υψηλότερες ρυθμίσεις τους. Το κινητό ανταπεξήλθε και η εμπειρία ήταν απολαυστική, παίζοντας σε τόσο μεγάλη κι άνετη οθόνη με την ανάλυση και τα καρέ που θέλαμε, χωρίς περιορισμούς.
Στο κομμάτι της μπαταρίας, η Samsung δεν δοκίμασε κάτι νέο – μένει στα 4400mAh, την ίδια χωρητικότητα που είχε όχι μόνο το Fold 4, αλλά και το Fold 3. Στην πράξη, φαίνεται πως αποδίδει καλύτερα, προσφέροντας περίπου μια ώρα επιπλέον χρήσης κι αυτό το οφείλει στον επεξεργαστή και το λογισμικό, όμως είναι άκρως απογοητευτικό που κυνηγήθηκε ένα λεπτότερο design (σε ένα ήδη παχύ κινητό) αντί για ουσιαστικές βελτιώσεις στην μπαταρία. Στην περίπτωσή μας, κρατάει κάτι παραπάνω από μια ημέρα χρήσης προτού χρειαστεί φόρτιση.
Κι εκεί, πάλι, δεν έγινε καμία βελτίωση και η εικόνα είναι ίδια με του… Fold 2. Συγκεκριμένα, η ταχεία φόρτιση φτάνει στα 25W και το 0%-50% χρειάζεται περίπου μισή ώρα, όταν μια πλήρης φόρτιση χρειάζεται περίπου μιάμιση ώρα. Για ναυαρχίδα με υψηλό τετραψήφιο κόστος, είναι ανεπίτρεπτο να συνεχίζει η Samsung με τόσο χαμηλές επιδόσεις. Η ασύρματη φόρτιση φτάνει στα 10W, απαιτώντας ακόμη περισσότερο χρόνο, περίπου δυόμιση ώρες – είναι μια ωραία προσθήκη για ώρα έκτακτης ανάγκης και τίποτα περισσότερο.
Το λογισμικό One UI 5.1 (βασισμένο σε Android 13) είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της συσκευής. Κάνει πολύ εύκολη την δημιουργία ομάδων εφαρμογών που ανοίγονται με ένα πάτημα, ενώ η μπάρα εργασιών που εμφανίζεται κάτω (στην μεγάλη οθόνη) είναι απίστευτα βολική – φιλοξενεί μισή ντουζίνα εφαρμογές και φέτος 4 ενεργές. Το Flex Mode επιστρέφει, ώστε όταν η οθόνη έχει κλίση (αλλά δεν είναι τελείως ανοιχτή) τότε μερικές εφαρμογές μεταφέρονται στο επάνω μισό και το κάτω μισό γίνεται χειριστήριο. Στον Edge, για παράδειγμα, μπορούμε να χρησιμοποιούμε τη συσκευή σαν laptop, με επιφάνεια αφής, κέρσορα και υποστήριξη για gestures.
Το νέο One UI φιλοξενεί καλύτερα το S Pen, επιτρέποντας την προεπισκόπηση μιας ανοιχτής εφαρμογής αν η γραφίδα αιωρείται πάνω από το εικονίδιό της, μεταξύ άλλων βελτιώσεων. Γενικώς όμως, δεν δίνεται η εντύπωση πως υπάρχει κάποια δραματική βελτίωση. Αν η συσκευή ερχόταν απευθείας με το One UI 6, που θα κάνει ντεμπούτο φέτος, τότε η εμπειρία ίσως ήταν πολύ πιο εντυπωσιακή όμως για την ώρα, οι αλλαγές-βελτιώσεις είναι μικρές πάνω σε ήδη καλοφτιαγμένα θεμέλια. Η λογική λέει πως το Fold 5 θα είναι από τις πρώτες συσκευές που θα λάβουν την αναβάθμιση, οπότε οι κάτοχοι του κινητού δεν θα μείνουν παραπονεμένοι.
Ένα σημαντικό θετικό της Samsung είναι η παροχή τεσσάρων αναβαθμίσεων Android και πέντε ετών υποστήριξης μέσω ενημερώσεων ασφαλείας, δύο παροχές που δεν έχουν… αντίπαλο στην αγορά των Android συσκευών. Αν ο χρήστης επιθυμεί να επενδύσει μακροχρόνια στη συσκευή, τότε η εταιρεία προσφέρει σιγουριά.
Ενημέρωση: Η Samsung ανακοίνωσε ότι από τις 28 Μαρτίου 2024, η αναβαθμισμένη έκδοση One UI 6.1 θα φέρει το Galaxy AI σε μια ευρύτερη γκάμα συσκευών, μεταξύ των οποίων και το Galaxy Z Fold 5. Συγκεκριμένα, οι σειρές Galaxy S23, S23 FE, Z Flip5, Z Fold5, Tab S9 (5G) και Tab S9 (Wi-Fi) θα εξοπλιστούν με το Galaxy AI, προσφέροντας στους χρήστες "καινοτόμους τρόπους επικοινωνίας, δημιουργίας και παραγωγικότητας". Οι λειτουργίες Interpreter και Live Translate αναλαμβάνουν να κάνουν τα ταξίδια στο εξωτερικό πιο εύκολα, μεταφράζοντας τις συζητήσεις και τις κλήσεις των χρηστών σε πραγματικό χρόνο. Επιπροσθέτως, με τη λειτουργία Circle to Search with Google, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν πρόσθετες πληροφορίες για οτιδήποτε τους ενδιαφέρει, απλά κυκλώνοντάς το στην οθόνη της συσκευής τους. Με τη λειτουργία Generative Edit, οι χρήστες θα μπορούν να επεξεργαστούν τις φωτογραφίες τους όπως επιθυμούν, ακόμη και αν δεν είναι τέλειες από την αρχή. Τέλος, το Note Assist, με δυνατότητες όπως η αυτόματη μορφοποίηση κειμένου, η δημιουργία περίληψης και η μετάφραση, θα ενισχύσει σημαντικά την καθημερινή παραγωγικότητα των χρηστών.
Κάμερα
Κλείνοντας, η κάμερα. Συγκεκριμένα, το τριπλό σύστημα στην πλάτη συν των δύο selfie στην μπροστινή πλευρά. Η βασική κάμερα των 50MP (f/1.8) συνοδεύεται από μία ultra-wide των 12MP και έναν τηλεφακό των 10MP (οπτικό zoom 3x). Οι δύο selfie κάμερες έχουν ανάλυση 4MP (εσωτερική οθόνη) και 10MP (εξωτερική οθόνη).
Η βασική κάμερα δεν έχει κάποια ουσιαστική διαφορά από την περυσινή κι όλες οι βελτιώσεις έρχονται λόγω του λογισμικού. Αυτό σημαίνει φωτογραφίες ζωντανές και ζωηρές -ίσως λίγο πιο ζωηρές, όπως συνηθίζει η Samsung- με καλή λεπτομέρεια και χαμηλό θόρυβο. Σε ηλιόλουστα τοπία, τα πήγε περίφημα και για έναν μέσο χρήστη που δεν αναζητά τις ατέλειες σε κάθε λήψη, δεν θα απογοητεύσει. Σε χαμηλό φωτισμό, τα πήγε καλά όμως όχι εντυπωσιακά. Ο θόρυβος στα σκοτεινά σημεία εμφανιζόταν κι όχι σπάνια, όμως η εικόνα φωτιζόταν επαρκώς και δεν χανόταν η λεπτομέρεια στα πολύ φωτεινά σημεία.
Ένα θετικό είναι η συμπερίληψη οπτικού zoom 3x, με το ψηφιακό να φτάνει στο 10x και ύστερα στο 30x. Το οπτικό zoom βοηθάει πολύ σε περιπτώσεις που χρειάζεται η κάμερα να πάει ένα κλικ πιο κοντά, ώστε να καδραριστεί καλύτερα το θέμα και να μην χαλάσει η ποιότητα. Το ψηφιακό zoom, ακόμη κι από το 10x, έχει σημαντικές αλλοιώσεις και στην περίπτωσή μας, δεν χρησιμοποιήθηκε πολύ – ωστόσο είναι καλό, πάντα, να υπάρχουν επιλογές. Από την άλλη, τα πορτρέτα με τον βασικό φακό είναι εντυπωσιακά, από το σταδιακό ή πλήρες θόλωμα μέχρι την διατήρηση των ορίων του θέματος.
Ο υπερευρυγώνιος φακός τα καταφέρνει μια χαρά για τα δεδομένα της περιστασιακής χρήσης που του κάνουμε. Κρατάει σε ικανοποιητικό βαθμό την λεπτομέρεια, τα χρώματα είναι λιγότερο ζωντανά συγκριτικά με του βασικού (όχι απαραίτητα κακό) και ο θόρυβος σε χαμηλά επίπεδα. Οι επιδόσεις στη νυχτερινή λήψη είναι ικανοποιητικές όμως όχι εντυπωσιακές. Βέβαια, για τα δεδομένα ενός υπερευρυγώνιου φακού, γενικά μιλώντας, είναι από τους καλύτερους που έχουμε δει σε κινητό, απλώς είναι τόσο περιστασιακή η χρήση του που δεν κάνει τη διαφορά στην απόφαση αγοράς.
Η λήψη βίντεο ήταν ευχάριστη διαδικασία, κυρίως διότι η μεγάλη οθόνη μάς άφηνε να κινούμαστε με μεγάλη ελευθερία χωρίς να χάνουμε καμία λεπτομέρεια (κάτι που ισχύει και για τις φωτογραφίες). Η σταθεροποίηση εικόνας ήταν άψογη, απαιτώντας μόνο λίγη προσοχή στα βήματα και τις απότομες κινήσεις. Για vlogs και παρόμοιες χρήσεις, όπου το κινητό είναι σταθερό, η ποιότητα είναι εξαιρετική φτάνοντας μέχρι και 8K/30fps όμως μικρή σημασία έχει για τον μέσο χρήστη – ήδη στα 4K/60fps ο χώρος που «τρώει» ένα ολιγόλεπτο βίντεο είναι τρομερός.
Σε σενάρια φωτογραφίας και βίντεο, μια δυνατότητα που επιστρέφει και χρησιμοποιούμε συχνά είναι η selfies με την βασική κάμερα. Η εξωτερική οθόνη λειτουργεί ως viewfinder, ώστε να δείχνει στον χρήστη όσα βλέπει η βασική κάμερα, οπότε πορτρέτα, καδράρισμα και vlogs έγιναν παιχνιδάκι. Δυνατότητες όπως το κλείδωμα σε πρόσωπο, στο οποίο εστιάζει η κάμερα και ακολουθεί, προσφέρουν ακόμη περισσότερα εργαλεία για όσους θέλουν να ασχοληθούν πιο συστηματικά με την δημιουργία βίντεο.
Η selfie της εξωτερικής οθόνης, στα 10MP, κάνει την αξιόλογη δουλειά που θα περιμέναμε. Σε εσωτερικούς χώρους, όπου και χρησιμοποιήθηκε περισσότερο, η ποιότητα ήταν πολύ καλή και οι βιντεοκλήσεις κύλησαν τέλεια -από άποψης εικόνας και ήχου- με τους συνομιλητές μας να καταλαβαίνουν ότι δεν βρισκόμαστε σε υπολογιστή καθαρά λόγω των διαστάσεων εικόνας. Η εσωτερική selfie κάμερα, από την άλλη, δεν τα πηγαίνει εξίσου καλά. Θολώνει πάρα πολύ ακόμη και με επαρκή φωτισμό, ενώ με χαμηλωμένα φώτα, η εικόνα θυμίζει κάμερα πολύ παλαιότερης γενιάς. Κάνει την δουλειά της, υπό συγκεκριμένες συνθήκες, αλλά τίποτα περισσότερο – κι αυτό είναι το βασικό της μειονέκτημα. Μένει κρυμμένη, όμως δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικό.
Συμπέρασμα
Το Samsung Galaxy Z Fold 5 είναι αναμφίβολα ένα από τα καλύτερα foldables, αν όχι η κορυφαία επιλογή για πολλούς (ειδικά για power users). Συνδυάζει τόσα πολλά και καλά στοιχεία, από τις επιδόσεις έως τον βελτιωμένο σχεδιασμό, τις δυνατότητες των καμερών και το λογισμικό που κάνει παιχνιδάκι το multi-tasking. Συνολικά, είναι μια συσκευή που θα εντυπωσιάσει αφάνταστα οποιονδήποτε μπει στον κόσμο των foldables για πρώτη φορά.
Για όποιον έχει κάποιο foldable των τελευταίων δύο, αν όχι τριών, ετών, τότε η αναβάθμιση δεν είναι τόσο ρεαλιστική επιλογή. Οι βελτιώσεις είναι λίγες, δεδομένου του κόστους, δύσκολα θα αναβαθμίσει κάποιος σε τόσο σύντομο διάστημα αν το όφελος δεν είναι σαφώς μεγαλύτερο – κι εδώ, δεν είναι.
- 3