Μας άρεσε
- Κυρτή οθόνη και πλάτη, vegan δέρμα στην τελευταία
- Δυνατό σετ καμερών για άριστες φωτογραφίες μέρα και νύχτα
- Απρόσκοπτες επιδόσεις στο gaming
- Προστασία από νερό και σκόνη βάσει IP65
- Ταχύτατο και φιλικό περιβάλλον χρήστη
Δεν μας άρεσε
- Ο επεξεργαστής θα μπορούσε να ήταν ταχύτερος
- Η αύξηση τιμής σε σχέση με πέρυσι χτυπάει άσχημα
Με το Realme 12 Pro Plus 5G, η Realme επέλεξε να επαναπροσδιορίσει ορισμένα στοιχεία του προκατόχου του, προσφέροντάς μας αυτή τη φορά μία πολύ πιο ισορροπημένη, εξίσου ποιοτική, αν και κομματάκι ακριβότερη συσκευή -με την ελαφρά αύξηση της τιμής πάντως να κατατάσσει πλέον το smartphone στην κατηγορία των high-end συσκευών.
Ακόμα κι έτσι ωστόσο, έχουμε να κάνουμε με μία πρόταση που προσφέρει μία εντυπωσιακή, all-around εμπειρία χρήσης, καλύπτοντας στο έπακρο τα «θέλω» του απαιτητικού χρήστη. Πάμε να τη δούμε αναλυτικότερα.
Εμφάνιση – Σχεδιασμός
Ως προς το look, η συσκευή θυμίζει έντονα το Realme 11 Pro Plus. Η πιο χτυπητή διαφορά βρίσκεται στο κυκλικό τμήμα στην πλάτη του, με τους φακούς να είναι πλέον συμμετρικά τοποθετημένοι. Κατά τα άλλα η υπόλοιπη επιφάνεια είναι καλυμμένη με vegan δέρμα, φέροντας στο μέσον της ένα διακριτό χώρισμα που παραπέμπει σε φερμουάρ. Αν και η αίσθηση που αποπνέει αυτό είναι πραγματικά premium, το πλαστικό πλαίσιο μετριάζει την όλη εμπειρία, αν και βοηθά στη διατήρηση του βάρους -οριακά- κάτω από τα 200 γραμμάρια.
Τόσο η πλάτη, όσο και η οθόνη στην πρόσοψη του Realme 12 Pro Plus 5G φέρουν κυρτά άκρα, κάτι που κάνει το κράτημά του ιδιαίτερα άνετο. Σε συνδυασμό μάλιστα και με το εξαιρετικά λεπτό προφίλ του (μόλις 8,75 χιλ.) μιλάμε για μία από τις πλέον κομψές και συμπαγείς συσκευές που κυκλοφορούν στην αγορά. Αξίζει να σημειώσουμε πως το τηλέφωνο έρχεται σε κόκκινο, μπεζ και μπλε χρώμα ενώ φέρει προστασία από νερό και σκόνη βάσει IP65.
Οθόνη & κάμερες
Στην πρόσοψη όπως αναμενόταν κυριαρχεί η οθόνη των 6,7 ιντσών με τα κυρτά άκρα, όπως προείπαμε (κάτι που δεν συνηθίζεται από τα smartphones στο εύρος τιμών του του Realme 12 Pro Plus 5G). Καταλαμβάνει το 93% της συνολικής επιφάνειας, η ανάλυσή της είναι 2412 x 1080 και προσφέρει λόγο αντίθεσης 5.000.000:1, κάλυψη 100% του χώρου DCI-P3 και χρώμα 10-bit, ρυθμό δειγματοληψίας 240 Hz και ρυθμό ανανέωσης έως 120 Hz. Ο τελευταίος προσαρμόζεται βάσει τριών ρυθμίσεων: standard για 60 Hz σταθερά, auto select για αυτόματη προσαρμογή ανάλογα με την εφαρμογή, high για 120 Hz σταθερά με ελάχιστες εξαιρέσεις.
Αν τα παραπάνω σας φαίνονται γνώριμα… είναι. Η οθόνη του Realme 12 Pro Plus 5G είναι η ίδια OLED με εκείνη του προκατόχου του με τις επιδόσεις της να παραμένουν ικανοποιητικές έναν χρόνο αργότερα. Προστατεύεται μάλιστα από γυαλί (χωρίς όμως να ξέρουμε τον κατασκευαστή του), φέρει πιστοποίηση χαμηλών εκπομπών μπλε ακτινοβολίας από την TUV Rheinland ενώ είναι εξοπλισμένη και με σαρωτή δακτυλικού αποτυπώματος ο οποίος δουλεύει αρκετά καλά, ίσως καλύτερα και από πιο ακριβές προτάσεις.
Στις κάμερες τώρα, ο «κράχτης» του Realme 11 Pro Plus, η κύρια κάμερα των 200 MP αποτελεί παρελθόν, χωρίς όμως αυτό να αποτελεί απαραίτητα αρνητική εξέλιξη. Η Realme επέλεξε να προικίσει τη συσκευή με ένα πιο ισορροπημένο σύστημα το οποίο είναι σε θέση να χαρίσει, όπως διαπιστώσαμε κι οι ίδιοι, σπουδαία αποτελέσματα. Έτσι, το Realme 12 Pro Plus 5G έρχεται με κύρια κάμερα 64 MP (f/2,8, φακό τεσσάρων στοιχείων 16-71 χιλ., αισθητήρα 1/2 ιντσών, OIS), περισκοπικό τηλεφακό Sony IMX890 50 MP (f/1,8, φακό έξι στοιχείων, OIS) και υπερευρυγώνια κάμερα 8 MP (f/2,2, φακό πέντε στοιχείων, FOV 112ο). Ο συνδυασμός αυτός τα καταφέρνει περίφημα μέρα και νύχτα, χαρίζοντας λήψεις με εντυπωσιακή λεπτομέρεια και ελάχιστο θόρυβο. Τα χρώματα είναι σε ρεαλιστικούς τόνους με την AI να βάζει μεν το χεράκι της αλλά δίχως να αλλοιώνει τις λήψεις.
Σε περίπτωση που θελήσετε να zoomάρετε, την καλύτερη δουλειά την κάνει ο τηλεφακός με το 3x zoom: οι φωτογραφίες σας θα παραμείνουν πεντακάθαρες, ακόμα κι όταν ο φωτισμός δεν είναι και ο καλύτερος δυνατός. Αν και μπορείτε να ανέβετε σε υψηλότερα επίπεδα εστίασης, το συγκεκριμένο (3x) είναι μάλλον αυτό που θα σας δώσει τις καλύτερες εικόνες. Ο τηλεφακός του Realme 12 Pro Plus 5G μας άφησε πολύ καλές εντυπώσεις (όχι κι άδικα αφού στην κατηγορία του, δύσκολα θα βρει κανείς καλύτερο) και στα πορτρέτα, αν και εδώ απαιτείται φωτισμός άνω του μετρίου. Στα των βίντεο προσφέρονται αρκετές επιλογές έως και 4K/60fps, ενώ υπάρχει και ultra-steady λειτουργία 1080p/60fps. Η ποιότητα είναι κανονική για την κατηγορίαχ, χωρίς εκπλήξεις. Αναφορικά με την κάμερα πρόσοψης, είναι μία Sony 32 MP (f/2,4, φακός πέντε στοιχείων, FOV 90ο) που στέκεται στο ύψος της.
Λειτουργίες – Επιδόσεις
Στο εσωτερικό του Realme 12 Pro Plus 5G έχουμε καινούριο επεξεργαστή και συγκεκριμένα τον οκταπύρηνο Snapdragon 7s Gen 2 στα 4 nm. Οι επιδόσεις του είναι σαφώς ανώτερες από τον Mediatek Dimensity 7050 του Realme 11 Pro Plus και ως εκ τούτου η απαραίτητη αναβάθμιση έχει γίνει.
Πλαισιώνεται δε από 8 ή 12 GB RAM και χωρητικότητα 128 ή 256 GB (κάποιες αγορές θα πάρουν και εκδόσεις με 512 GB). Η Realme δεν αναφέρει τον τύπο της τελευταίας όμως με βάση τις ταχύτητές της, δεν πρόκειται για UFS 4.0 -και πάλι όμως δεν πρόκειται να σας δημιουργήσει προβλήματα. Η συσκευή «φοράει» Android 14 το οποίο συμπληρώνει το Realme UI 5.0. Τα δύο τους προσφέρουν μία απόλυτα ομαλή και σβέλτη εμπειρία χρήσης, με αρκετό bloatware το οποίο μπορείτε όμως να αφαιρέσετε πανεύκολα. Ακόμα όμως και με την παρουσία του, το smartphone παραμένει ταχύτατο ακόμα κι όταν είχαμε ανοίξει πρακτικά κάθε app που είχαμε στο μεταξύ εγκαταστήσει σε αυτό.
Σε ό,τι έχει να κάνει με το gaming, δοκιμάσαμε διάφορους τίτλους με τα settings στη μέση (από PUBG Mobile και League of Legends: Wild Rift, μέχρι Genshin Impact και Dead Cells) και σε αρκετές περιπτώσεις τα fps παρέμειναν σταθερά γύρω στα 60. Ο ήχος από την άλλη ήταν ικανοποιητικός, με τη συσκευή να διαθέτει στερεοφωνικά ηχεία με υποστήριξη Dolby Atmos.
Εδώ αξίζει να σημειώσουμε πως στα του streaming, αν και υπάρχει υποστήριξη HDR10+, αυτή αφορά συγκεκριμένες εφαρμογές μόνο. Ενώ για παράδειγμα στο YouTube παίζει κανονικά, δεν ισχύει το ίδιο και στο Netflix, οπότε έχετε το υπ’ όψιν σας. Η μπαταρία του Realme 12 Pro Plus 5G είναι της τάξης των 5000 mAh, προσφέροντας καλή αυτονομία που μεταφράζεται σε περίπου 14 ώρες browsing και 18 streaming μέσω YouTube. Σε ό,τι έχει να κάνει με τη φόρτιση, θα βολευτείτε με 67W SUPERVOOC (αντί για τα 100 W του Realme 11 Pro Plus), κάτι που σημαίνει ότι το 0-100% ολοκληρώνεται σε σχεδόν 45 λεπτά. Απαραίτητη επισήμανση, ότι η Realme αποτελεί ένας από τους λίγους κατασκευαστές που περιλαμβάνουν το γρήγορο φορτιστή στη συσκευασία, κάτι που ισχύει και σ' αυτή την περίπτωση.
Συμπέρασμα
Η περίπτωση του Realme 12 Pro Plus 5G έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αν και σε ορισμένους τομείς εμφανίζεται κατώτερο του προκατόχου του, στην πραγματικότητα πρόκειται για μία πιο ισορροπημένη και ολοκληρωμένη πρόταση που αποδίδει εξαιρετικά, όποιες κι αν είναι οι προτεραιότητες του χρήστη -φωτογραφία, social sharing, gaming, streaming κ.α.
Με εντυπωσιακή αισθητική, άρτια χαρακτηριστικά και μία ευχάριστη εμπειρία χρήσης, το Realme 12 Pro Plus 5G θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για όσους σκέφτονται την αγορά μίας συσκευής στα χαμηλά στρώματα της high-end κατηγορίας. Το κόστος της συσκευής έχει οριστεί στα 569€ για το μοντέλο με 12GB μνήμη και 512GB αποθηκευτικό χώρο ενώ την ίδια στιγμή η Realme διαθέτει στην αγορά και την «απλή» έκδοση με λίγο μειωμένα τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά και αντίστοιχα μειωμένη τιμή στα 469€.
- 1
- 1
- 1