Μας άρεσε
- Εξαιρετική οθόνη, χρήσιμο πρακτικά κι αισθητικά το dynamic island
- Φοβερό always-on
- Ταχύτατο χωρίς προβλήματα σε οποιοδήποτε επίπεδο
- Μπαταρία που αντέχει άνετα 1 ημέρα
Δεν μας άρεσε
- Φόρτιση 20W που δεν παραπέμπει σε flagship
- Απουσιάζει ένας αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος
- Η θύρα Lightning είναι ξεπερασμένη και υπάρχει μόνο σε iPhone πλέον
- Αντηλιές στις φωτογραφίες και μικρό zoom
- Τιμή
Άλλη μια χρονιά, άλλη μια σειρά iPhone στα ράφια των καταστημάτων. Το iPhone 14 Pro έρχεται με αλλαγές σε διάφορα σημεία, στην τιμή, εσωτερικά και εξωτερικά, με κυριότερο ίσως το νέο notch της μπροστινής κάμερας και το «δέσιμό» του με το software και συγκεκριμένα με τη λειτουργία Dynamic Island. Παραδοσιακά, η σειρά Pro αποτελεί ίσως την πιο τίμια επιλογή σε σχέση ποιότητας-τιμής, και δη φέτος όπου οι επεξεργαστές διαφέρουν ανάμεσα στα iPhone 14, 14 Plus και Pro με Pro Max. Παράλληλα, το μέγεθός του κρατάει μια καλή ισορροπία για πολλούς.
Το iPhone 14 Pro έφτασε στα χέρια μας για τις ανάγκες του κειμένου, το δοκιμάσαμε, βάλαμε πλώρη για… Dynamic Island και μεταφέρουμε τις σκέψεις μας παρακάτω.
Σχεδιασμός – Οθόνη
Χωρίς να αλλάζουν πολλά από το iPhone 13 Pro ή ακόμη και το 12 Pro, το νέο iPhone 14 Pro διαθέτει ίσιο πλαίσιο κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι έχοντας τις γνώριμες καμπύλες στις γωνίες της συσκευής. Οι διαστάσεις του φτάνουν τα 71.5x147.5x7.85mm με βάρος 206 γραμμάρια, λίγο-πολύ όσα ήδη είχαμε δει στο περυσινό μοντέλο. Παρά την ελάχιστη διαφορά σε χιλιοστά, οι θήκες των περυσινών μοντέλων δεν ταιριάζουν στα φετινά οπότε υπολογίστε την αγορά μιας νέας θήκης αν προέρχεστε από παλιότερο μοντέλο.
Η πλάτη είναι γυάλινη και διαθέτει ματ επίστρωση, ώστε να μη γυαλίζει υπερβολικά αλλά στο φως να δείχνει όμορφη, στα σημεία που φωτίζονται περισσότερο. Όπως πάντα, η πλάτη παραμένει καθαρή από λογότυπα πέραν του γυαλιστερού μήλου της Apple στο κέντρο. Η συσκευή διαθέτει επίσης πιστοποίηση IP68, καθιστώντας τη ανθεκτική ενάντια σε νερό και σκόνη.
Επάνω αριστερά θα βρούμε το εξόγκωμα όπου φιλοξενούνται οι κάμερες, με τρεις φακούς, διατηρώντας την ίδια διάταξη με δύο κάθετους φακούς κι έναν δεξιά να συμπληρώνει ένα νοητό τρίγωνο. Επίσης, στο ίδιο σημείο θα βρούμε και το LED flash αλλά κι έναν αισθητήρα φωτεινότητας, μαζί με τον αισθητήρα LiDAR.
Δεξιά θα βρούμε το πλήκτρο ενεργοποίησης ενώ αριστερά βρίσκονται τα πλήκτρα έντασης, το πλήκτρο σίγασης και η θύρα εισόδου της κάρτας SIM. Κάτω θα βρούμε ένα από τα δύο ηχεία στη μέση μια θύρα Lightning. Το κινητό διατίθεται σε τέσσερα χρώματα: Space Black, Gold, Silver, Deep Purple. Το τελευταίο πρόκειται για μια νέα απόχρωση, ένα σκούρο μωβ που παίζει όμορφα με το φως.
Μια μεγάλη απορία είναι: πότε θα αποφασίσει η Apple να ενσωματώσει θύρα USB-C στο iPhone; Από τα MacBook έως τα iPad, η Lightning έχει εκλείψει αλλά τα iPhone επιμένουν, εν έτει 2022, να χρησιμοποιούν Lightning. Ταχύτητα φόρτισης και συμβατότητα είναι τα μεγαλύτερα οφέλη του USB-C συγκριτικά με το Lightning. Η Apple επιμένει, επίσης, να μην συμπεριλαμβάνει φορτιστή για οικολογικούς λόγους, ωστόσο συνεχίζει να ενσωματώνει μια θύρα που μόνο η ίδια χρησιμοποιεί άρα γεννάει την ανάγκη για «περιττά» καλώδια.
Κάτι που επίσης συνεχίζει να μας λείπει, είναι ο αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος. Όταν το κινητό είναι ακουμπισμένο στο γραφείο, δεν είναι βολικό να το σηκώνουμε για να ξεκλειδώνει μέσω Face ID ούτε βολεύει να βάζουμε διαρκώς το PIN.
Περνάμε στην οθόνη, μια απολαυστική Super Retina XDR με OLED πάνελ και διαγώνιο 6.1”. Με ανάλυση FHD+ (2556x1179), πυκνότητα 460ppi, φωτεινότητα 1000nits (μέγιστη στα 2000nits) και ρυθμό ανανέωσης που 1Hz-120Hz, το iPhone 14 Pro προσφέρει μια εξαιρετική εμπειρία θέασης. Το HDR έχει την απαραίτητη φωτεινότητα για να κάνει τα χρώματα να λάμψουν, τα μαύρα έχουν το κατάλληλο βάθος λόγω του πάνελ και επιπλέον, η φωτεινότητα σε εξωτερικούς χώρους είναι ίσως η καλύτερη που έχουμε δει σε smartphone, κάνοντας πολύ εύκολη τη χρήση του κινητού σε κάθε σενάριο.
Βέβαια, με αναμμένη οθόνη το πρώτο που θα παρατηρήσει κανείς είναι το notch, ή μάλλον, η έλλειψη αυτού. Στη θέση του «πηγουνιού» που βρίσκαμε στην επάνω άκρη της οθόνης, πλέον θα βρούμε το “dynamic island”, ένα κομμάτι σε σχήμα χαπιού (30% μικρότερο από την προηγούμενη υλοποίηση) όπου μέσα του φιλοξενούνται όλοι οι αισθητήρες και η εμπρόσθια κάμερα που βρίσκουμε παραδοσιακά σε ένα iPhone. Ανάμεσα στο dynamic island και το επάνω ηχείο της συσκευής, υπάρχουν αξιοποιήσιμα pixels, δίνοντας λίγο αέρα στην πλευρά όπου βλέπαμε ένα μεγάλο notch τα τελευταία χρόνια.
Μάλιστα, το dynamic island συνεργάζεται αρμονικά με το λογισμικό, όπως θα δούμε παρακάτω.
Μια νέα δυνατότητα που γίνεται εφικτή με τον συνδυασμό iOS 16, οθόνης OLED και ρυθμού ανανέωσης 1Hz, είναι το always-on mode. Πρόκειται για μια λειτουργία που ζητούσαν χρόνια οι χρήστες κι επιτέλους έλαβαν. Και μάλιστα, λειτουργεί πολύ καλά. Η οθόνη ρίχνει πάρα πολύ τη φωτεινότητα και τη ζωηράδα των χρωμάτων, ώστε να παραμένει ενεργοποιημένη τεχνικά όμως πρακτικά να μοιάζει σβηστή. Μπορεί να φιλοξενήσει widgets, εικόνες, ενημερώσεις και άλλα, μπαίνοντας σε λειτουργία όταν ο χρήστης αφήσει τη συσκευή σε αδράνεια για λίγα δευτερόλεπτα. Φυσικά, για όσους δεν θέλουν τη λειτουργία, υπάρχει σχετική ρύθμιση που την απενεργοποιεί.
Επιδόσεις – Μπαταρία
Το iPhone 14 Pro ερχεται με το νέο εξαπύρηνο τσιπ A16 Bionic της Apple, επεξεργασίας 4nm, που ενσωματώνει επίσης μονάδα γραφικών 5 πυρήνων και 6GB RAM. Όσον αφορά στη χωρητικότητα, έρχεται σε εκδόσεις 128GB, 256GB, 512GB και 1TB. Σχετικά με τις επιδόσεις του, η Apple υπόσχεται κάτι σαφώς ανώτερο από τον ανταγωνισμό όμως πάλι, δεν μπορεί να γίνει απευθείας σύγκριση μεταξύ σε έναν Bionic κι έναν Snapdragon. Ως κοινό έδαφος μεταξύ τον δύο, χρησιμοποιήσαμε το Geekbench 5 benchmark, στο οποίο ο A16 Bionic έφερε σκορ 1872/5327 (Single/Multi-Core) – νούμερα πάντα μεγαλύτερα από τον android ανταγωνισμό, με τη ψαλίδα να φαίνεται ότι μειώνεται αλλά με αργούς ρυθμούς.
Για ένα διάστημα, το iPhone 14 Pro έγινε το βασικό μας κινητό. Μέσα από αυτό διαχειριζόμασταν σε καθημερινή βάση e-mails μέσω των Outlook και Gmail, μηνύματα μέσω των Slack και Viber, τη σουίτα Office για επεξεργασία κειμένων και αρχείων, Adobe Lightroom, όπως και διάφορες εφαρμογές social media. Παράλληλα, ήταν συχνό να υπάρχει το Spotify στο παρασκήνιο όλων αυτών. Με κανέναν από τους πιθανούς συνδυασμούς των παραπάνω δεν εντοπίσαμε κολλήματα ή άλλου είδους προβλήματα στο multitasking, πόσω μάλλον κατά τη χρήση κάθε εφαρμογής.
Σε πιο χαλαρές στιγμές της ημέρας, είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε μερικά παιχνίδια. Τα πιο βασικά ήταν Genshin Impact, Fantasian και Call of Duty Mobile αλλά -χάρη στο Apple Arcade- δοκιμάσαμε και μερικά όπως το Castlevania Grimoire of Solus, Gear.Club Stradale και Amazing Bomberman. Μερικά είναι πιο απαιτητικά από τα άλλα, αλλά πάλι, είχαν ένα κοινό στοιχείο: αψεγάδιαστη απόδοση. Σε συνεργασία με την εξαιρετική οθόνη, με υψηλό ρυθμό ανανέωσης και πανέμορφα χρώματα, η εμπειρία ήταν άψογη.
Η αυτονομία του κινούταν σε επίπεδα που έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια για ένα iPhone. Με μπαταρία χωρητικότητας 3200mAh (105mAh περισσότερα συγκριτικά με το 13 Pro) και το hardware που εξοικονομεί ενέργεια από όπου χρειάζεται, το κινητό έφτασε μέχρι και δύο ημέρες χωρίς να χρειαστεί φόρτιση – αν και οριακά, αφού βρισκόταν σε μονοψήφια επίπεδα μπαταρίας. Επιπλέον, τα παιχνίδια κατανάλωναν πολύ και έριχναν στο μισό ή λιγότερο το παραπάνω νούμερο. Αλλά σε γενικές γραμμές, για μικτή χρήση δύσκολα θα αντέξει λιγότερο από μιάμιση μέρα για τον μέσο χρήστη.
Στο κουτί βρίσκεται ένα καλώδιο USB-C σε Lightning, χωρίς αντάπτορα πρίζας. Χρησιμοποιώντας τον περυσινό φορτιστή των 20W (το μέγιστο που υποστηρίζει η συσκευή ούτως ή άλλως) η φόρτιση από 0%-50% απαιτούσε περίπου μισή ώρα και μια πλήρης φόρτιση χρειαζόταν περίπου μιάμιση ώρα. Το κομμάτι της φόρτισης «πονάει» και αν δεν αλλαχτεί η θύρα Lightning, δύσκολα θα δούμε κάποια βελτίωση. Η ασύρματη φόρτιση παραμένει στα 15W κι είναι αρκετά πιο αργή από την ενσύρματη.
Το νέο iOS 16 φέρνει προσθήκες όπως διαφορετική οθόνη κλειδώματος ανά ρύθμιση “Focus”, αναίρεση αποστολής ενός e-mail, προσθήκη κομματιών εικόνας μέσα σε εφαρμογές όπως το Notes με ευκολία και άλλες τέτοιου είδους, μικρές αλλαγές. Η κυριότερη βέβαια, είναι το
Dynamic Island
Ώρα για το χαρακτηριστικό για το οποίο όλοι μιλάνε και το οποίο έρχεται να διορθώσει μια 5ετία notch, ενός από τα μεγαλύτερα σχεδιαστικά σφάλματα της Apple. Πρακτικά, λειτουργεί όπως η οθόνη notifications που εμφανίζεται σέρνοντας το δάχτυλο από την κορυφή έως λίγο πιο κάτω, αλλά η εμφάνιση διαφέρει εντελώς. Το «χάπι» που φιλοξενεί την κάμερα μοιάζει να γιγαντώνεται όταν έρχονται ειδοποιήσεις όπως για παράδειγμα μια εισερχόμενη κλήση. Αξιοποιώντας και τα τέλεια μαύρα της οθόνης OLED, η αίσθηση είναι πως πράγματι, το notch μεγαλώνει για να εμφανίσει την ειδοποίηση ενώ η Apple γεμίζει ακόμα και το κενό μεταξύ των αισθητήρων προκειμένου να υπάρχει μια ομοιομορφία.
Ακόμα μπορεί να εμφανίσει 2 εφαρμογές ταυτόχρονα, αναλαμβάνοντας δηλαδή εργασίες multitasking κάνοντας μας τη ζωή εύκολη όταν θέλαμε να έχουμε άμεση πρόσβαση σε μια εφαρμογή (ειδικά media) που παίζει στο background. Από τα αγαπημένα μας χαρακτηριστικά είναι η εμφάνιση της κυματομορφής του ήχου που αναπαράγεται από τον συνομιλητή μας, κάτι απλά εντυπωσιακό.
Υποστηρίζει ακόμα τα Live Activities όπου βλέπουμε ζωντανή πληροφορία να ανανεώνεται αυτόματα όπως ένα χρονόμετρο, ή μια αντίστροφη μέτρηση και σύντομα οι developers θα της δώσουν πολύ μεγαλύτερη αξία όπως πχ με την παρακολούθηση του σκορ ενός αγώνα.
Είναι πανέξυπνο, καλαίσθητο με απίστευτα animation που όμοιά του δεν θα βρείτε αλλού. Και λειτουργεί άψογα με εφαρμογές όπως Spotify και Instagram όπως και με πολλές εφαρμογές συστήματος. Η Apple όχι μόνο μείωσε τον όγκο του notch, αλλά έκανε την «τρύπα» της κάμερας να εναρμονίζεται με το λογισμικό, αφήνοντας πολύ θετικές εντυπώσεις, και θεωρούμε δεδομένο ότι και άλλοι κατασκευαστές θα εμπνευστούν για παρόμοια λειτουργία στις πολύ μικρότερες όμως οπές τους.
Φυσικά θα προτιμούσαμε μια λύση Touch ID με τον αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη και μια μικρή οπή στην εμπρόσθια όψη όπως βλέπουμε από τόσους και τόσους android κατασκευαστές, όμως από τη στιγμή που η Apple επενδύει στο Face ID, αυτή είναι η καλύτερη λύση.
Κάμερα
Περνάμε στο κομμάτι της φωτογραφίας, όπου θα βρούμε έναν αισθητήρα 48MP wide (24mm f/2.8, sensor shift OIS), έναν αισθητήρα 12MP ultra-wide (13mm f/2.2) κι έναν 12MP telephoto (77mm f/2.8, 3x optical zoom). Κάθε φακός υποστηρίζει Night Mode, κάτι που πρωτοείδαμε στα περυσινά μοντέλα.
Ξεκινάμε με τη βασική κάμερα, η οποία χτίζει πάνω στις πολύ καλές επιδόσεις του περυσινού μοντέλου και επίσης, βλέπουμε μετά από χρόνια μεγάλη αλλαγή στα megapixels – τετραπλάσιο νούμερο συγκριτικά με τα 12MP των τελευταίων μοντέλων. Το «κλειδί» φέτος, είναι το τετραπλό pixel-binning που συνδυάζει τέσσερα pixels σε ένα μεγάλο pixel για καλύτερη απόδοση σε χαμηλό φωτισμό και μείωση του θορύβου, κάτι που φυσικά εκμεταλλεύονται και οι φωτεινότερες λήψεις αφού συνολικά γίνεται καλύτερη διαχείριση του φωτός.
Είτε μια απλή φωτογραφία είτε μια σε μορφή RAW, τα αποτελέσματα δείχνουν εξαιρετικά. Η αποθήκευση σε μορφή RAW είναι υπερβολή για τους περισσότερους χρήστες αλλά για τους επαγγελματίες τουλάχιστον, η επιλογή είναι καλοδεχούμενη ενώ θα πρέπει να την ενεργοποιήσετε μέσα από τις γενικές ρυθμίσεις αφού για ένα περίεργο λόγο η Apple την έχει κρύψει.
Δοκιμάζοντας την κάμερα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, είχαμε σταθερά ποιοτικά αποτελέσματα με πλούσιες λεπτομέρειες, ζωντανά χρώματα και αμελητέο θόρυβο. Σε σκοτεινές λήψεις, η ποιότητα δεν είχε μεγάλη διαφορά και μάλιστα, οι νυχτερινές λήψεις είναι μάλλον οι καλύτερες που έχουμε δει φέτος σε smartphone αν εξαιρέσουμε τις αντηλιές, ένα φαινόμενο που έχουμε θίξει και σε παλαιότερα iPhone reviews, χωρίς όμως κάποια βελτίωση.
Βέβαια, κάποιες φορές οι φωτογραφίες δείχνουν κάπως αφύσικες, όταν η σκηνή είναι πολύ δύσκολη κι επιδέχεται μεγάλης επεξεργασίας. Το sharpening είναι ο βασικός ένοχος εδώ, μιας και όλα δείχνουν τόσο πεντακάθαρα που είναι ξεκάθαρο ότι η φωτογραφία έχει υποστεί επεξεργασία. Δε μας συνέβη συχνά, αλλά είναι απρόβλεπτο το πότε θα συμβεί και μια καλή νυχτερινή φωτογραφία ίσως τελικά απαιτήσει περισσότερο χρόνο από ένα απλό «κλικ» για να απαθανατιστεί με τρόπο που δεν την κάνει να φαίνεται τόσο «ψεύτικη».
Επίσης, η Apple αναφέρει 2x zoom με «ποιότητα οπτικού zoom» για τη βασική κάμερα. Πρακτικά, μιλάμε για cropped φωτογραφίες. Η εικόνα απαθανατίζεται σε ασυμπίεστη μορφή κι ύστερα το κομμάτι όπου έγινε το zoom απομονώνεται κι αποθηκεύεται. Ναι, τα αποτελέσματα είναι καλά, όμως δεν πρόκειται για οπτικό zoom, κι η τοποθέτηση της Apple για το ζήτημα ίσως προκαλέσει σύγχυση στους καταναλωτές. Σε κάθε περίπτωση, το zoom αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικά που οι κάμερες των iPhone έχουν μείνει σημαντικά πίσω από τον ανταγωνισμό, και η Apple θα πρέπει να το δει πιο «ζεστά» στην επόμενη έκδοση.
Μετά, ο υπερευρυγώνιος φακός, ο οποίος δεν αλλάζει δραματικά από του iPhone 13 Pro. Ο μεγαλύτερος αισθητήρας επιτρέπει σε περισσότερο φως να εισέλθει, κάτι που μεταφράζεται σε καλύτερης ποιότητας φωτογραφίες ακόμη και σε ελαφρώς πιο σκοτεινό χώρο. Τα χρώματα είναι λίγο πιο μουντά από του βασικού φακού και οι λεπτομέρειες όχι τόσο ξεκάθαρες σε κάθε σενάριο, αλλά γενικώς οι φωτογραφίες δεν έχουν κάποιο ξεκάθαρο μειονέκτημα. Ο φακός δεν ξεχωρίζει για κάτι, εκτελώντας ικανοποιητικά τον σκοπό του ως δευτερεύων και για συγκεκριμένες περιστάσεις.
Μεγαλύτερα οφέλη φαίνεται ως έχει η μακροφωτογραφία, αξιοποιώντας τον βελτιωμένο φακό ultra-wide για να παράγει αισθητά καλύτερα αποτελέσματα από ότι στο περυσινό μοντέλο όπου έκανε και ντεμπούτο. Πλέον, η εστίαση είναι χειροκίνητη ή αυτόματη (πέρυσι ήταν μόνο αυτόματη), κάτι που επίσης βελτιώνει πολύ την εμπειρία.
Ο τηλεφακός διαθέτει οπτικό zoom 3x, παράγοντας όμορφα αποτελέσματα. Η μεγαλύτερη βελτίωση συγκριτικά με το περυσινό μοντέλο έχει να κάνει με τη φωτογράφιση στο σκοτάδι, όπου αποδίδει αισθητά καλύτερα λόγω μεγαλύτερου αισθητήρα αλλά και της επεξεργασίας στην οποία υπόκεινται οι φωτογραφίες. Γενικώς, δεν αποτελεί επανάσταση αλλά εκπληρώνει με επιτυχία το σκοπό του συμπληρώνοντας την τριάδα με ουσία.
Μια σημαντική προσθήκη έρχεται στα βίντεο, το Action Mode. Πρόκειται για πάρα πολύ σταθεροποιημένες λήψεις -όχι κάτι διαφορετικό από όσα βλέπουμε στις τελευταίες GoPro- που επιτρέπουν πρακτικά στον χρήστη να κινείται και να ακολουθεί το θέμα και το αποτέλεσμα να μοιάζει σαν να προήλθε από επαγγελματικό εξοπλισμό. Κατά τα άλλα, παραμένουν οι επιλογές 4K/60 έως 24fps και 1080p/60 – με τη χρήση του Action Mode, η ανάλυση φτάνει έως 2.8K. Πάλι, οι διαφορές με το περυσινό μοντέλο δεν είναι τεράστιες εκτός από τις νυχτερινές λήψεις, που εμφανίζονται καθαρότερες και με πιο ζωηρά χρώματα λόγω του μεγαλύτερου αισθητήρα και περισσότερου φωτός.
Η αλήθεια είναι ότι η Apple δεν χρειαζόταν να κάνει πολλές αλλαγές εδώ, αφού το βίντεο που παράγει κάθε iPhone σε συνδυασμό με την ποιότητα ήχου, είναι η κορυφαία στην αγορά, κάτι που ισχύει και φέτος.
Συμπέρασμα
Αφήνοντας πίσω του το notch, το iPhone 14 Pro αλλάζει αρκετά ώστε να μην αποτελεί απλώς μια καλύτερη εκδοχή του περυσινού μοντέλου. Υιοθετεί έναν πιο σύγχρονο σχεδιασμό, απελευθερώνει την επάνω άκρη της οθόνης και συνδυάζει λογισμικό με hardware άψογα για να φιλοξενήσει αυτή την αλλαγή. Κατά τα άλλα, οι προσθήκες του iOS 16 είναι καλοδεχούμενες, η μπαταρία ελαφρώς καλύτερη και οι κάμερες απολαμβάνουν ανώτερη ποιότητα σε φωτογραφία και βίντεο.
Πρέπει, ωστόσο, κάποια στιγμή να γίνει η μετάβαση σε USB-C καθώς πέραν της συμβατότητας, η φόρτιση παραμένει αργή. Επιπλέον, η εταιρεία επιμένει να μην συμπεριλαμβάνει αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικού αποτυπώματος. Οι επιδόσεις παραμένουν εξαιρετικές, αλλά πλέον, δύσκολα θα καταφέρει κανείς να φτάσει ένα τέτοιο κινητό στα όριά του – είναι εξοπλισμένο για πολλά περισσότερα από όσα πιθανώς να χρειάζεται και με δεδομένη την υποστήριξη που δίνει η Apple με ενημερώσεις για 5 χρόνια, και αυτό το iPhone θα σας καλύψει για αρκετό καιρό με τις δυνατότητές του.
Βεβαίως το ίδιο ισχύει και για τις προηγούμενες 2-3 γενιές, κάτι που σημαίνει ότι δύσκολα κάποιος θα σκεφτεί να κάνει την αναβάθμιση στα νέα Pro μοντέλα αφού το Dynamic Island ή η κάμερα των 48MP δεν αποτελούν από μόνα τους χαρακτηριστικά που θα σας βάλουν σε σκέψεις. Εσείς ίσως καλύτερα να περιμένετε ένα χρόνο ακόμα αφού με βάση το χρονοδιάγραμμα της Apple, το iPhone 15 θα συνοδευτεί και με αλλαγή στην εμφάνιση. Άλλωστε και η σημαντική αύξηση στην τιμή ολόκληρης της σειράς, είναι ίσως το πρώτο που θα εξετάσετε για ενδεχόμενη αγορά.
- 1
- 5