Η Coolpad είναι μία νέα εταιρεία στην Ελληνική αγορά, και προσφέρει καλοσχεδιασμένα smartphones, με πλούσιο λογισμικό και δυνατότητες που βασίζονται στην πλατφόρμα του Android. Το Coolpad MAX είναι ένα από τα ακριβότερα smartphones –αν δεν είναι το ακριβότερο- της Κινέζικης εταιρείας, ενώ είναι και μία από τις σπουδαιότερες κυκλοφορίες της, αφού είναι αυτό που την τοποθετεί, τουλάχιστον με το δικό της λογότυπο στις “μεγάλες κατηγορίες”.
Η Coolpad κατασκευάζει τα κορυφαία κινητά της LeEco (ή αλλιώς LeTV), με την τελευταία να κατέχει ποσοστό 28,9% και να είναι μεγαλομέτοχος στην Coolpad, και έτσι η εταιρεία, έστω και με αλλουνού λογότυπο παίζει στις μεγάλες κατηγορίες (high-end κ.λπ).
Με το MAX, η εταιρεία έχει προσπαθήσει πολύ να προσφέρει ένα “premium” μοντέλο στην αγορά, και τα καταφέρνει χρησιμοποιώντας σε μεγάλη έκταση το επεξεργασμένο αλουμίνιο και το κυρτό στις άκρες γυαλί, σε συνδυασμό με ένα ωραίο σύνολο χαρακτηριστικών hardware και software. Όσον αφορά στο δεύτερο, πέρα από τον αισθητήρα δαχτυλικού αποτυπώματος, επιδεικνύει ένα ακόμη χαρακτηριστικό ασφαλείας, τον “Ιδιωτικό χώρο”, ο οποίος είναι εντελώς ξεχωριστός σε σχέση με τον κανονικό χώρο στο κινητό, και μπορεί να διαθέτει εντελώς διαφορετικούς λογαριασμούς κ.ά.
Αισθητική - Σχεδιασμός
Ενδεχομένως να είναι και το πιο καλοσχεδιασμένο και ποιοτικό smartphone της Coolpad, ωστόσο ο σχεδιασμός και η αισθητική του MAX, κάθε άλλο από πρωτότυπη μπορεί να χαρακτηριστεί, αντιγράφοντας στοιχεία από άλλα smartphones, κυρίως των HTC, Apple και… Huawei (στην πρόσοψη). Αν ξεπεράσεις αυτό το ζήτημα, η συμβίωση με το Coolpad MAX μπορεί να είναι αρμονική και ιδιαίτερα παραγωγική, με την έννοια ότι ανταποκρίνεται εξαιρετικά σε ότι και να του ρίξεις, ενώ επιπλέον διαθέτει και αυτή την τεράστια οθόνη των 5,5 ιντσών για να κάνεις την δουλειά σου με άνεση.
Η μεταλλική, αλουμινένια κατασκευή με το χρυσαφί φινίρισμα αμμοβολής, χαρίζει μία υποτίθεται μία ακριβή αίσθηση στο κινητό, ωστόσο στο κράτημα χρειάζεται λίγο περισσότερη προσοχή παραπάνω γιατί μπορεί εύκολα να γλιστρήσει από τα χέρια σας. Με 170 γραμμάτια βάρος είναι από τα πιο βαριά στην κατηγορία.
Το μέταλλο στην πλάτη είναι ωραία επεξεργασμένο προσφέροντας την ακριβή αίσθηση που ζητούν οι περισσότεροι, ωστόσο το σχέδιο χρειαζόταν πρόσθετη επεξεργασία και ραφινάρισμα στις άκρες για να τελειοποιηθεί. Αν και είναι δύσκολο να το περιγράψω με λόγια, το αρνητικό είναι ότι παρόλο που το κινητό έχει μπόλικο μέταλλο και είναι αρκετά βαρύ, η ακριβή αίσθηση δεν έρχεται αβίαστα έχοντας τον γεμάτο αυτοπεποίθηση σχεδιασμό των κατασκευών της HTC για παράδειγμα, αλλά έρχεται με στόχο να επιβληθεί, και είναι ξεκάθαρα επιτηδευμένη.a
Η οθόνη προστατεύεται από Gorilla Glass 4, που καμπυλώνει ελαφρώς στα σημεία που συναντάει το μέταλλο για καλύτερη αίσθηση στην αφή και σαφώς ελκυστικότερο αποτέλεσμα (αν και τα μαύρα περιθώρια είναι αρκετά μεγάλα και φανερά, ειδικά στο πάνω και κάτω μέρος, το edge-to-edge γυαλί σε συνδυασμό με την μαύρου χρώματος ταπετσαρία σου δίνει την αίσθηση ότι απουσιάζουν). Ένα αρνητικό στοιχείο, είναι ότι δυστυχώς θα πρέπει να συμβιβαστείτε με τις αντανακλάσεις, ειδικά στις άκρες.
Χαρακτηριστικά
Οι διαστάσεις του Coolpad MAX είναι 152 x 75,7 x 7,6 χιλιοστά και το βάρος του είναι 170 γραμμάρια. Στην πρόσοψη βεβαίως το χαρακτηριστικό που κυριαρχεί είναι η μεγάλη οθόνη των 5,5 ιντσών. Η οθόνη, μπορεί να μην είναι η καλύτερη LCD IPS που έχω συναντήσει, ωστόσο κάνει μία χαρά την δουλειά της, προσφέροντας αρκετά καλή χρωματική απόδοση και πολύ καλή ευκρίνεια, αποτέλεσμα και της ανάλυσης των 1080 x 1920 pixels (401ppi). Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρω ότι το screen-to-body ratio είναι περίπου 72,5%, αρκετά υψηλό.
Στην κάτω πλευρά, που έχει πολλές ομοιότητες εμφανισιακά με εκείνη που διαθέτουν οι τελευταίας γενιάς συσκευές iPhone, υπάρχει το ηχείο της συσκευής, το μικρόφωνο καθώς και η υποδοχή microUSB2.0. Να επισημάνει ότι η δεύτερη σειρά από οπές είναι ως επί το πλείστον διακοσμητική και βρίσκεται εκεί για λόγους συμμετρίας.
Στην πάνω πλευρά, το Coolpad MAX διαθέτει την υποδοχή για τα ακουστικά. Αριστερά, εντοπίζονται δύο πλήκτρα για την αυξομείωση της έντασης του ήχου, ενώ στην δεξιά πλευρά του υπάρχει μία συρταρωτή υποδοχή για την κάρτα SIM και την κάρτα microSD ή για δύο κάρτες SIM καθώς και το πλήκτρο ενεργοποίησης/ απενεργοποίησης.
Στην πρόσοψη, πέρα από το ακουστικό και τον αισθητήρα εγγύτητας, υπάρχει μία κάμερα που βασίζεται σε αισθητήρα 5,0 Megapixels, με αρκετά ικανοποιητικής απόδοσης που προσφέρει δυνατότητα λήψης video ανάλυσης 1080p.
Στο πίσω μέρος, υπάρχει μία κάμερα που βασίζεται σε αισθητήρα ISOCELL στα 13 Megapixels, και η οποία εξοπλίζεται με dual tone LED flash, με σύστημα φακών έξι οπτικών στοιχείων και διάφραγμα f/2.0 που επιτρέπει την λήψη φωτογραφιών με ανάλυση 4208 x 3120 pixels και την εγγραφή video με ανάλυση 1080p στα 30fps. Πάνω στην λωρίδα της κεραίας βρίσκεται το δεύτερο μικρόφωνο noise canceling.
Κάτω από την κάμερα και την μαύρου χρώματος λωρίδα της κεραίας βρίσκεται ο αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων, ο οποίος είναι και ακριβής και αρκετά γρήγορος. Ο αισθητήρας ξεκλειδώνει το κινητό με άγγιγμα ακόμα και από κατάσταση ηρεμίας (χωρίς να είναι απαραίτητο το ξύπνημα του κινητού με το πλήκτρο ενεργοποίησης για παράδειγμα).
Προδιαγραφές
To Coolpad MAX βασίζεται στο γνωστό, και αρκετά ισοροπημένο από απόψη αποδοτικότητας Qualcomm Snapdragon 617 SoC, το οποίο ενσωματώνει dual quad-core επεξεργαστή (με ένα τετραπύρηνο άρθρωμα Cortex-A53 χρονισμένο στο 1,0GHz και ακόμη ένα χρονισμένο στο 1,5GHz για απαιτητικότερες εργασίες) και τον επεξεργαστή γραφικών Adreno 405. Το System-on-Chip συνοδευέται από 4GB RAM και από 64GB αποθηκευτικού χώρου, ο οποίος μάλιστα είναι επεκτάσιμος μέσω κάρτας μνήμης microSD. Για να χρησιμοποιήσετε πάντως την κάρτα μνήμης microSD θα πρέπει να αποχωριστείτε την ιδέα της χρήσης της δεύτερης κάρτας SIM, αφού μοιράζονται την ίδια υποδοχή (λόγω hybrid SIM/ microSD slot).
Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά του MAX βρίσκουμε υποστήριξη σε δίκτυα 4G LTE, σε WiFi 802.11b/g/n/ac dual-band, σε WiFi hotspot και WiFi direct καθώς και σε GPS, Bluetooth 4.0 και FM radio. Για την φόρτιση (υποστηρίζεται η τεχνολογία Quick Charge 3.0 της Qualcomm και στην συσκευασία περιλαμβάνεται ταχυφορτιστής) και για την επικοινωνία/ συγχρονισμό του με υπολογιστή διαθέτει θύρα microUSB2.0 και όχι USB Type-C δυστυχώς. Η μπαταρία του επιδεικνύει χωρητικότητα 2800mAh και λόγω του unibody σχεδιασμού δεν είναι αφαιρούμενη. Η συσκευή κατά τα άλλα εξοπλίζεται με οθόνη LCD IPS με διαγώνιο 5,5 ιντσών ανάλυσης Full HD και με δύο κάμερες, μία εμπρόσθια στα 5,0 Megapixels και μία οπίσθια κάμερα στα 13 Megapixels που συνοδεύεται από dual-tone LED flash. Ελα τωρα εδώ
Οθόνη
Η οθόνη είναι ένας αξιόλογος εκπρόπωπος της τεχνολογίας LCD IPS και επιδεικνύει διαγώνιο 5,5 ιντσών υποστηρίζοντας ανάλυση 1080 x 1920 pixels, προσφέροντας pixel density ίσο περίπου με 401ppi και επομένως προσφέρει την ευκρίνεια που περιμένεις κατά την πλοήγηση στο Internet, κατά την αναπαραγωγή video ή κατά το gaming.
Αν και οι γωνίες θέασης είναι εξαιρετικές η αντίθεση και τα μαύρα βρίσκονται σε μέτρια επίπεδα, ενώ το ίδιο μπορώ να πω και για την φωτεινότητα, που θα μπορούσε να είναι αρκετά φωτεινότερη. Στο φως το ήλιου, η συσκευή τα καταφέρνει σχετικά καλά αν και το ανέβασμα της φωτεινότητας ήταν απαραίτητο. Επίσης, λόγω της κυρτότητας του γυαλιού τύπου Gorilla Glass 4 2.5D υπό ορισμένη γωνία υπάρχει ένα μικρό ζήτημα με αντανακλάσεις, το οποίο όμως δεν είναι σημαντικό.
Κάμερα
Στην πρόσοψη, η συσκευή διαθέτει μία κάμερα που βασίζεται σε αισθητήρα 5,0 Megapixels με pixels μεγέθους 1,4μm και διαθέτει σύστημα φακών με διάφραγμα f/2.2. Προσφέρει σχετικά καλές φωτογραφίες με αρκετή λεπτομέρεια και με μειωμένα επίπεδα θορύβου, αλλά χρειάζεται κάμποσο φως για να σας αρέσει το αποτέλεσμα. Ορισμένοι θα βρουν ενδιαφέρουσα την ύπαρξη του χαρακτηριστικού… ωραιοποίησης για τις selfies.
Η κύρια κάμερα, που βασίζεται σε αισθητήρα ISOCELL της Samsung ανάλυσης 13 Megapixels εξοπλίζεται με σύστημα φακών με έξι οπτικά στοιχεία και με διάφραγμα f/2.0 αλλά και με phase detection autofocus και με dual-tone LED flash οπότε και τα αποτελέσματα που προσφέρει είναι πολύ καλύτερα από τις εμπρόσθιας κάμερας.
Η εταιρεία προσφέρει από άποψη λογισμικού αρκετές ρυθμίσεις, με στόχο να εκμεταλλευτεί ο χρήστης στον μέγιστο δυνατό βαθμό τις δυνατότητες της κάμερας. Έτσι, προσφέρεται “επαγγελματική λειτουργία” για ακόμα μεγαλύτερο έλεγχο πάνω στο τελικό αποτέλεσμα (προσφέρεται δυνατότητα ρύθμισης της ισορροπίας λευκού, του ISO, της ταχύτητας του κλείστρου, της έκθεσης κ.α).
Επίσης προσφέρεται HDR, λειτουργία SLR (για φωτογραφίες bokeh), λειτουργία Νύχτας (για χρήση σε σκοτεινιασμένα τοπία και γενικότερα όταν τα επίπεδα φωτισμού είναι χαμηλά) αλλά και λειτουργία Ομορφιάς/ Ωραιοποίησης με πέντε επίπεδα στην οποία μπορείς επιπλέον να χρησιμοποιήσεις Λεύκανση (!), να κάνεις πιο Απαλή την επιδερμίδα, να κάνεις Μεγένθυνση στα μάτια σου ή να κάνει πιο λεπτό το πρόσωπο και τα μάγουλα σου!
Το Coolpad MAX επίσης προσφέρει την λειτουργία Ήχος και Λήψη καθώς και την λειτουργία GIF (λήψη σύντομων video που μετατρέπονται σε GIFs).
Όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω, τα αποτελέσματα της κάμερας που βασίζεται στον αισθητήρα ISOCELL είναι αρκετά καλά, θα μπορούσαν όμως να είναι και αρκετά καλύτερα, με περισσότερη λεπτομέρεια, περισσότερη ευκρίνεια κ.ά.
Τα αρχεία που προσφέρει έχουν ρεαλιστικά χρώματα και είναι επαρκώς σωστά φωτισμένα αλλά απουσιάζει η λεπτομέρεια που θα έπρεπε να υπάρχει με βάση τις προδιαγραφές του αισθητήρα ενώ δεν φαίνεται να έχουν γίνει προσπάθειες, τουλάχιστον στον απαραίτητο βαθμό, μείωσης του θορύβου και αύξησης της ευκρίνειας.
Λογισμικό
Το λογισμικό είναι απογοητευτικό που βασίζεται στο παλαιότερο Android 5.1 Lollipop αλλά τουλάχιστον το Cool UI σε σημεία είναι καλοσχεδιασμένο –με εξαίρεση που ορισμένες φορές η μετάφραση από τα Κινέζικα στα Ελληνικά δεν είναι καλή- και προσφέρει αρκετές δυνατότητες ελέγχου και παραμετροποίησης.
Για να ταιριάζει με την εξωτερική εμφάνιση του κινητού, το προ-εγκατεστημένο θέμα είναι και αυτό μαύρου χρώματος με χρυσαφί λεπτομέρειες και εικονίδια. Αν πάντως επιθυμείτε να αλλάξετε εμφάνιση, υπάρχει η εφαρμογή “Ροκ ταπετσαρία” με την βοήθεια της οποίας μπορείτε με ένα “κλικ” να αλλάξετε ταπετσαρία ή η εφαρμογή “Θέμα”, με την βοήθεια της οποίας μπορείτε να αλλάξετε θέμα από πολύ μεγάλη ποικιλία δωρεάν θεμάτων.
Το Cool UI, όπως και στην περίπτωση του Emotion UI της Huawei, δεν διαθέτει συρτάρι εφαρμογών (app drawer) και έτσι οι εφαρμογές, μετά το κατέβασμα εγκαθίστανται στην κεντρική οθόνη. Στην συνέχεια και εφόσον το επιθυμεί ο χρήστης, μπορούν να τακτοποιηθούν και να οργανωθούν σε φακέλους. Το λογισμικό επίσης προσφέρει δυνατότητα “Απόκρυψης εφαρμογών”, ένα χαρακτηριστικό που ζητούν αρκετοί χρήστες όταν απουσιάζει το συρτάρι των εφαρμογών.
Στο λογισμικό βρίσκουμε προ-εγκατεστημένες αρκετές εφαρμογές της Google, ανάμεσα στις οποίες βρίσκονται οι Google, Gmail, Google Drive, Hangouts, Ρυθμίσεις Google και Χάρτες, αλλά και οι Μουσική Play, Ταινίες Play, Φωτογραφιες και Φωνητική αναζήτηση. Όσον αφορά στην παραγωγικότητα, υπάρχει το WPS Office, που επιτρέπει την δημιουργία και την επεξεργασία υπολογιστικών φύλλων, παρουσιάσεων, σημειωμάτων ή εγγράφων.
Και η Coolpad ωστόσο έχει εγκαταστήσει τις δικές της εφαρμογές και εργαλεία. Ανάμεσα στις προ-εγκατεστημένες εφαρμογές της Coolpad βρίσκονται οι “Ροκ ταπετσαρία” (άμεση αλλαγή ταπετσαρίας με ένα κλικ), “Θέμα” (κατέβασμα και εφαρμογή νέου θέματος), “Διαμοιρασμός χώρων”(για τον διαμοιρασμό αρχείων μεταξύ του κανονικού και του ιδιωτικού χώρου, τον διαμοιρασμό αρχείων, την κοινοποίηση αρχείων κ.ά), “Εκκαθάριση” (άμεσος καθαρισμός μνήμης), “Κλείδωμα οθόνης” (το κινητό εισέρχεται άμεσα σε κατάσταση αναμονής χωρίς να απατείται πάτημα στο πλήκτρο ενεργοποίησης/ απενεργοποίησηγς), “Διαχειριστής αρχείων” (για τον έλεγχο και την διαχείριση αρχείων), “Διαχείριση δαχτυλικών” (για την διαχείριση των δαχτυλικών αποτυπωμάτων), “Zuimei Weather” (για τον καιρό) και “Cool Butler” (εφαρμογή διαχείρισης, με δυνατότητες καθαρισμού μνήμης και αποθηκευτικού χώρου, παρακολούθησης της ροής δεδομένων, της διαχείρισης της ενέργειας, της διαχείρισης της ασφάλειας δεδομένων κ.ά).
Στις ρυθμίσεις, όλα δείχνουν οικεία στον χρήστη του Android, ωστόσο υπάρχουν μερικές προσθήκες ή ιδιατερότητες. Για παράδειγμα, στην επιλογή “Οθόνη κλειδώματος & Ασφάλεια” εντοπίζεται η ρύθμιση για την διαχείριση των δακτυλικών αποτυπωμάτων και των διαχειριστών της συσκευής ενώ στην Διαχείριση χώρου υπάρχουν όλες οι ρυθμίσεις που αφορούν τον “Ιδιωτικό χώρο”. Με την “Λειτουργία Ζεν” ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει το κινητό ώστε να μην τον ειδοποιεί για εισερχόμενες κλήσεις, μηνύματα, υπενθυμίσεις ή ειδοποιήσεις στο χρονικό διάστημα “ηρεμίας” που θα επιλέξει.
Επίσης προσφέρεται αρκετές δυνατότητες διαχείρισης, όπως είναι η δυνατότητα ρύθμισης των δικαιωμάτων κάθε εφαρμογής ξεχωριστά, των εφαρμογών που μπορούν να εκκινούν αυτόματα (ακόμα και αν είναι εφαρμογές του συστήματος). Στην διάθεση του χρήστη βρίσκεται και ο “Έξυπνος Έλεγχος” (πρόκειται για ένα έξυπνο υπομενού ελέγχου της συσκευής που περιλαμβάνει το C-Button (παρέχει συντομεύσεις για βασικές λειτουργίες της συσκευής και τοποθετείται οπουδήποτε στην οθόνη), Χειρονομία αφύπνισης καθώς και τον έλεγχο των εφαρμογών βάσει της ενέργειας που καταναλώνουν κ.ά) αλλά και δυνατότητας αλλαγής της εμφάνισης (της σειράς κ.ά) των εικονικών πλήκτρων.
Το σπουδαιότερο πάντως χαρακτηριστικό του λογισμικού Cool UI, και το οποίο έχει περισσότερο “επαγγελματικό” χαρακτήρα είναι ο “Ιδιωτικός χώρος”. Χρησιμοποιώντας το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, ο χρήστης του κινητού μπορεί να έχει δύο εντελώς διαφορετικούς αποθηκευτικούς χώρους και περιβάλλοντα χρήσης στο κινητό, τους οποίους μπορούν και διαχειρίζονται διαφορετικοί χρήστες, δηλαδή με διαφορετικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διαφορετικά αρχεία κ.ά. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε όσους επιθυμούν να έχουν μία συσκευή τόσο για προσωπική όσο και για επαγγελματική χρήση. Στο περιβάλλον χρήσης του Ιδιωτικού χώρου, υπάρχει Ιδιωτική κάμερα και Ιδιωτικές φωτογραφίες, και εφαρμογές της Google που θα ρυθμίσετε με άλλους λογαριασμούς για παράδειγμα αν το επιθυμείτε. Τα πάντα, κατά την χρήση του κινητού στο “Ιδιωτικό” περιβάλλον χρήσης κρυπτογραφούνται (λόγω ενός ασφαλούς εσωτερικού συστήματος της συσκευής), όπως οι κλήσεις και μηνύματα κ.ά.
Ο “Ιδιωτικός χώρος” προστατεύεται βεβαίως είτε με passcode, είτε με δαχτυλικό αποτύπωμα. Αν θέλετε μία απλούστερη περιγραφή του χαρακτηριστικού, θα έλεγα ότι είναι σαν να έχεις δύο εντελώς διαφορετικά κινητά (με εξαίρεση τον κοινό τηλεφωνικό αριθμό).
Επιδόσεις
Οι επιδόσεις του είναι αντιπροσωπευτικές του System on Chip που ενσωματώνει, ωστόσο η ύπαρξη 4GB RAM του δίνει πλεονέκτημα έναντι άλλων λύσεων (στην πλειονότητα τους διαθέτουν 2GB RAM) με παρόμοιο hardware. Πρόκειται για ένα αρκετά καλό σε απόδοση system-on-chip που τα πηγαίνει πολύ καλά και στον τομέα εξοικονόμησης ενέργειας. Δεν αντιμέτωπισα το παραμικρό ζήτημα στην πλοήγηση video ανάλυσης 1080p ή στο gaming, ακόμα και με αρκετά απαιτητικούς τίτλους όπως το Asphalt 8: Airborne ή το Real Racing 3 και το N.O.V.A 3.
Η μπαταρία του MAX της Coolpad κρατάει με μέση χρήση μία περίπου μέρα, ωστόσο αν χρησιμοποιείτε το κινητό συχνά στην διάρκεια της μέρας, ενδεχομένως και να χρειαστεί το απόγευμα να το φορτίσετε (ευτυχώς η φόρτιση δεν θα κρατήσει πολύ χάρη στην τεχνολογία Quick Charge 3.0 της Qualcomm.
Συμπέρασμα
Το Coolpad MAX κατάφερε να τραβήξει την προσοψή μας, ωστόσο παρόλο που είναι ένα αρκετά καλοφτιαγμένο κινητό, είναι αρκετά πιο ακριβό από όσο θα έπρεπε με βάση όλα όσα προσφέρει και το επίπεδο εξοπλισμού του. Τα €399 (ενδεχομένως και να το βρείτε στα €379 αλλά και παλι…) είναι πολλά χρήματα παρά τον οκταπύρηνο επεξεργαστή της Qualcomm, παρά τα 4GB RAM και τα 64GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου ή την μεταλλική κατασκευή.
Αν είχε κορυφαίας απόδοσης κύρια κάμερα, σύγχρονο και εξαιρετικά βελτιστοποιημένο λογισμικό (και χωρίς λάθη στην μετάφραση), μπαταρία που διαρκούσε δύο μέρες, ενδεχoμένως και να ήταν διαφορετική η άποψη μας για την τιμή του αλλά δυστυχώς για το Coolpad MAX, στην ίδια κατηγορία τιμής βρίσκονται τα Nexus 6P των Google και Huawei, HTC One M9s, LG G5 και Sony Xperia X.
Εκτός και αν σας ενδιαφέρει το χαρακτηριστικό ασφαλείας με τον Ιδιωτικό χώρο (λογικά, ένα μέρος του κόστους οφείλεται στο συγκεκριμένο χαρακτηριστικό) και ο μεγάλος αποθηκευτικός χώρος των 64GB, τότε στην αγορά υπάρχουν περισσότερο συμφέρουσες επιλογές από το Coolpad MAX.
Μας άρεσε
- Μεταλλική κατασκευή
- Προστασία Gorilla Glass 4
- Αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων
- Λογισμικό (Ιδιωτικός χώρος)
Δεν μας άρεσε
- Έκδοση Android
- Χοντροκομμένο design
- Βάρος
- Τιμή