Την ζητήσαμε και μας την έστειλαν! Στα χέρια μας έχουμε την ολοκαίνουρια Gigabyte Z68X UD4 B3, η οποία έρχεται μαζί με το νέο chipset της Intel Z68. Η Gigabyte μας εφοδίασε μαζί με έναν δίσκο SSD και ένα κιτ μνήμες από την Kingston έτσι ώστε να μπορέσουμε να δοκιμάσουμε την νέα τεχνολογία SSD Caching από την Intel. Στο παρακάτω κείμενο θα σας κάνουμε μία παρουσίαση της νέας πλατφόρμας με πολλές φωτογραφίες και μετρήσεις, ενώ σε άλλο άρθρο θα μιλήσουμε εκτενέστερα για το Z68 και τις λειτουργίες του.
Πάρτε μια πρώτη γεύση και γυρίστε σελίδα
Η συσκευασία της μητρικής τονίζεται από τρία χρώματα, μαύρο, πράσινο και πορτοκαλί. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο γράμμα "Z" το οποίο αντιστοιχεί στο chipset Z68 της Intel. Βλέπετε επίσης το stepping B3, το οποίο σημαίνει ότι το προϊόν δεν πάσχει από το πρόβλημα των SATA ports, καθώς επίσης και το χαρακτηριστικό έμβλημα της Gigabyte, Ultra Durable 3. Άλλες τεχνολογίες που κάνουν "μπαμ" είναι το Touch BIOS και το Hybrid EFI.
Στην πίσω πλευρά της συσκευασία έχουμε όλα εκείνα τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα πρόσεχε ένας κλασσικός hardware χρήστης. Με μία γρήγορη ματιά καταλαβαίνει κανείς ότι η μητρική υποστηρίζει USB 3.0, αφού το όνομα επαναλαμβάνεται αρκετές φορές, καθώς επίσης την δυνατότητα φόρτισης συσκευών μέσω αυτών.
Το πρώτο πράγμα που συναντήσαμε ανοίγοντας το κουτί, είναι ο σκληρός δίσκος SSD από την Kingston και οι μνήμες HyperX από την ίδια εταιρεία. Πιο δίπλα βλέπετε τα καλώδια SATA, αυτοκόλλητα Gigabyte και Audio Digital καθώς επίσης και τα συνοδευτικά εγχειρίδια χρήσης.
Τα παρελκόμενα της μητρική είναι το backport I/O, δύο καλώδια SATA, το εγχειρίδιο χρήσης μαζί με το DVD Rom για τους οδηγούς (drivers), φυλλάδια και πληροφορίες γύρω από τις νέες τεχνολογίες και βοηθήματα εγκατάστασης, και τέλος δύο stickers.
Στην επόμενη σελίδα θα δούμε από κοντά την μητρική. Όπως βλέπετε, η Gigabyte την έχει μέσα σε διάφανες προστατευτικό σακουλάκι, λόγω πρόληψης ατυχών ατυχημάτων ηλεκτρικής φύσεως (πχ στατικός ηλεκτρισμός).
Μπροστά σας βλέπετε την καινούρια μητρική της Gigabyte με ονομασία Z68X-UD4-B3. Η Gigabyte συνηθίζει να χρησιμοποιεί το δικό της ονοματολογικό μοτίβο, όπως UD2, UD3, UD3R, UD4, UD7, UD8. UD9, τα οποία αποτελούν κατά μία έννοια έναν κριτήριο απόδοσης και επίδοσης για το εκάστοτε μοντέλο. Για παράδειγμα, η UD9 είναι καλύτερη μητρική από την UD7 κ.ο.κ.
Αυτή η φωτογραφία θα λέγαμε πως αρκεί για να περιγράψει την μητρική μας, με εξαίρεση τις εισόδους/εξόδους που διαθέτει. Το πρώτο πράγμα που παρατηρήσαμε είναι το μαύρο χρώμα του PCB, το οποίο διατηρείται ομοιόμορφα σ' όλες τις υπάρχουσες διατάξεις, όπως RAM Slots, θύρες PCI και PCI-Express, SATA ports, Power connectors, και η ψύκτρα. Όλα, είναι σε μαύρο χρώμα. Back to black λοιπόν από την Gigabyte που μας είχε συνηθίσει σε γαλανόλευκες μητρικές τον τελευταίο καιρό.
Η μητρική απευθύνετε σε κατόχους επεξεργαστών δεύτερης γενιάς της Intel, γνωστούς και ως Sandy Bridge processors. Το socket παραμένει LGA1155 και είναι κατασκευασμένο από την γνωστή εταιρία Foxconn.
Το μόνο πολύχρωμο στοιχείο πάνω στην μητρική είναι οι θύρες εισόδου/εξόδου. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το backport θα δούμε στην συνέχεια της παρουσίασης, στην επόμενη σελίδα.
Παρακαλώ μεταβείτε στην επόμενη σελίδα . . .
Η μητρική διαθέτει σύνολο 14 θύρες USB 2.0/1.1, όπου 8 βρίσκονται στο back panel που βλέπετε στην φωτογραφία. Σημειώστε ότι μέσα στις 14 θύρες συμπερλαμβάνεται ένα eSATA/USB combo, και 6 USB brackets που συνδέονται εσωτερικά στην μητρική πάνω στους USB headers.
Βλέπουμε επίσης 4 θύρες που λειτουργούν ως USB 3.0/2.2. Τις δύο τις βλέπετε στο backport panel με μπλε χρώμα, ενώ οι άλλες δύο βρίσκονται στην μητρική με USB 3.0 header, κάτι που σημαίνει ότι περνάμε στην native υποστήριξη.
Στο backport βλέπουμε επίσης τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:
- 1 x PS/2 keyboard/mouse port
- 1 x coaxial S/PDIF Out connector
- 1 x optical S/PDIF Out connector
- 7 x USB 2.0/1.1 ports
- 2 x USB 3.0/2.0 ports
- 1 x IEEE 1394 port
- 1 x eSATA/USB Combo connector
- 1 x eSATA 6Gb/s connector
- 1 x RJ-45 port
- 6 x audio jacks (Center/Subwoofer Speaker Out/Rear Speaker Out/Side Speaker Out/Line In/Line Out/Microphone)
Περνάμε στα expansion slots της μητρικής ή αλλιώς θύρες επέκτασης που υλοποιούν πλήρως τα στάνταρ του πρωτοκόλλου PCI Express 2.0. Εδώ έχουμε τα εξής χαρακτηριστικά:
- 1 x PCI Express x16 slot, που λειτουργεί σε κατάσταση x16 (PCIEX16). Αυτό σημαίνει ότι για μέγιστες επιδόσεις, αν έχετε μία μία κάρτα γραφικών PCI Express θα λειτουργεί σε κατάσταση PCIEX16 slot.
- Σε κατάσταση Crossfire / SLI, οι δύο δίαυλοι PCIEX κάνουν share τα 16 lanes με αποτέλεσμα να έχουν x8 και 8x ο καθένας τους. Σίγουρα δεν αφήνει κανέναν παραπονεμένο ούτε έχει επιπτώσεις στο gaming.
- 2 x PCI Express x1 slots
- 2 x PCI slots
Τρία χρώματα διαχωρίζουν τις θύρες SATA για την μητρική μας. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι:
- Με ελεγκτή από το chipset:
- 2 x SATA 6Gb/s connectors (SATA3_0~SATA3_1) supporting up to 2 SATA 6Gb/s devices
- 4 x SATA 3Gb/s connectors (SATA2_2~SATA2_5) supporting up to 4 SATA 3Gb/s devices
- Support for SATA RAID 0, RAID 1, RAID 5, and RAID 10
- * When a RAID set is built across the SATA 6Gb/s and SATA 3Gb/s channels, the system performance of the RAID set may vary depending on the devices being connected.
- Μέσω δύο ελεγκτών Marvell μοντέλου 88SE9172:
- 2 x SATA 6Gb/s connectors (GSATA3_6, GSATA3_7) supporting up to 2 SATA 6Gb/s devices
- 2 x eSATA 6Gb/s connectors (including one eSATA/USB Combo) on the back panel supporting up to 2 SATA 6Gb/s devices
- Support for SATA RAID 0 and RAID 1
Η ψύκτρα του chipset είναι η ίδια με αυτή που είδαμε και στις σειρές P67/H67 χωρίς να διαφέρει σε κάτι.
Τόσο η ψύκτρα του Z68 όσο και οι ψύκτρες που ψύχουν τα mosfets γύρω από το socket έχουν ένα ιδιαίτερο design που ταιριάζει με το ύφος της μητρικής. Σε γενικές γραμμές η ποιότητα κατασκευής της Gigabyte είναι στιβαρή και εξαιρετική .
H Gigabyte μας έστειλε συγκεκριμένο hardware με το οποίο θέλησε να κάνουμε στο σημερινό preview. Εδώ βλέπετε τις μνήμες, μία προσφορά από την γνωστή σε όλους kingston, μέσα στην συσκευασία τους.
Οι μνήμες φοράνε τα heatspreaders HyperX και έρχονται με την σειρά Genesis. Το χρώμα των heatspreaders είναι μαύρο, έτσι ώστε να ταιριάζει με το layout της μητρικής.
Τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους είναι 2x2GB με τάση λειτουργίας 1.5 V, ταχύτητα 1600 DDR3 και χρονισμούς 9-9-9-27-1Τ κατασκευασμένες στην Κίνα.
Αυτό ακριβώς που σας λέγαμε. Οι Gigabyte φρόντισε να μας στείλει μνήμες οι οποίες δένουν αρμονικά με την μητρική, τόσο από πλευράς συμβατότητας και qualified vendors list αλλά και από πλευρά αισθητικής.
Μαζί με τις μνήμες, είχαμε την χαρά να εγκαταστήσουμε και τον SSD Kingston 64GB της σειράς SSDNow 100V+. Βλέπετε από την συσκευασία του, η οποία έχει αρκετές ελλείψεις προστασίας, ότι διαθέτει 3 χρόναι εγγύηση.
Γιατί όμως να μας σταλθεί ένας σκληρός δίσκος; Η απάντηση βρίσκεται στο όνομα Intel SSD Caching, το οποίο δεν θα αναλύσουμε σήμερα αλλά πολύ σύντομα σε ένα περιεκτικό άρθρο γύρω από το νέο chipset Z68. Αυτό που αρκεί να γνωρίζετε είναι πως το SSD caching σας επιτρέπει μία υβριδική λειτουργία του SSD, χωρίς να έχετε εγκαταστήσει πάνω του τα Windows. Λέω Windows διότι η συγκεκριμένη λειτουργία δεν υποστηρίζετε από άλλα λειτουργικά την παρούσα στιγμή, Mac OS ή GNU/Linux.
Για λόγους εγγύησης λοιπόν, δεν θελήσαμε να αποσυναρμολήσουμε τον δίσκο. Ο δίσκος έχει Seq Read και Write 230 και 180 MB/s αντίστοιχα. Σίγουρα τα νούμερα δεν είναι εντυπωσιακά, αλλά είναι άκρως ικανοποιητικά για κάποιον που θέλει να δοκιμάσει τις δυνατότητες και την εμπειρία ενός Solid State Drive.
Η τιμή του δίσκου ανέρχεται στην ελληνική αγορά κοντά στα 125 με 130 Ευρώ ενώ όπως προείπαμε συνοδεύεται από εγγύηση τριών (3) ετών.
Βάλαμε τον δίσκο στο σύστημα και είμαστε έτοιμοι για τις δοκιμές μας.
Επιτέλους, ήρθε η στιγμή να τρέξουμε μερικά benchmarks και να δούμε την πραγματική αξία της μητρικής.Όπως τονίσαμε και στην αρχή την παρουσίασης, σήμερα δεν θα έχουμε συγκρίσεις αλλά ένα preview των δυνατοτήτων της μητρικής. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε το σύστημα δοκιμών:
Μητρική: GA-Z68X-UD4-B3
Επεξεργαστής: Intel Core i5 2500
Kάρτα γραφικών: AMD Radeon 6950
Μνήμη: Kingston HyperX kit 2x2GB 1600DDR3 9-9-9-27-1T
Δίσκος: Western Digital 500GB Sata 3, Kingston SSDNow V+ 100 64GB
Τροφοδοτικό: Corsair 850W TX
Οθόνη: Samsung 32-inches
Λειτουργικό σύστημα: Windows 7 64bit SPI1 (RC), Catalyst Catalyst 10.15
Τα benchmarks που χρησιμοποιήσαμε για τις δοκιμές μας ήταν τα ακόλουθα
- SiSoft Sandra Lite 2011b
- AIDA64 (πρώην Everest)
- Futuremark 3DMark11 / 06 / Vantage και PCMark 7
- Cinebench R11.5 64bit
- Winrar 4.10
Στα διαγράμματα που θα ακολουθήσουν έχουμε 2 μπάρες. Το πρώτο χρώμα είναι το κόκκινο το οποίο αντιπροσωπεύει την μητρική μας υπερχρονισμένη στη συχνότητα των 4.5GHz με ενεργοποιημένο το Turbo boost. Το δεύτερο χρώμα είναι το πράσινο και αντιπροσωπεύει την ίδια μητρική χωρίς ενεργοποιημένο το boost στα 3.3GHz.
Το Default σύστημα με το CPUZ : Κάντε κλικ εδώ.
Το Overclocked σύστημε με το CPUZ: Κάντε κλικ εδώ
Οι δοκιμές έγιναν με απόλυτη ακρίβεια στις μετρήσεις, καθώς τρέξαμε ούτε μία ούτε δύο... αλλά δέκα ολόκληρες φορές κάθε test βγάζοντας έτσι τον μέσο όρο της συνολικής απόδοσης του επεξεργαστή. Το τονίζουμε αυτό, τα αποτελέσματα μας είναι 100% έγκυρα. Ο στόχος μας ήταν και είναι να προσφέρουμε στους φίλους του Insomnia ένα review αντάξιο των ξένων sites που τόσα χρόνια εμπιστευόμαστε.
To Dhrystone είναι ένα συνθετικό benchmark για επεξεργαστές το οποίο γράφτηκε από τον Reinhold P. Weicker το 1984, αλλά μέχρι και σήμερα, θεωρείται ένα πολύ ικανό benchmark το οποίο μπορεί να αποδώσει με μεγάλη ακρίβεια τις επιδόσεις ενός επεξεργαστή. Το αποτέλεσμα της μέτρησης, είναι μία τιμή η οποία δείχνει πόσες φορές εκτελείται το συγκεκριμένο πρόγραμμα μέσα σε 1 δευτερόλεπτο. Για παράδειγμα αν τρέξετε το Dhrystone στον επεξεργαστή σας και σας δώσει σαν αποτέλεσμα 50,2 GIPS (Giga Instructions Per Second), αυτό σημαίνει ότι ο επεξεργαστής σας μπορεί να τρέξει 50200 φορές το Dhrystone μέσα σ’ ένα δευτερόλεπτο. Συνεπώς, όσο πιο πολλές φορές προλάβει να εκτελεστεί το πρόγραμμα, τόσο πιο γρήγορος είναι ο επεξεργαστής. Η φιλοσοφία της μέτρησης που πραγματοποιεί έχει να κάνει με ακέραιους αριθμούς και είναι τόσο μικρό σαν πρόγραμμα που χωράει ακόμα και μέσα στην cache του επεξεργαστή (!), γι αυτό τα αποτελέσματα που μας παρέχει έχουν αρκετά έχουν μεγάλη ακρίβεια στο πραγματικό αντίκτυπο επιδόσεων του CPU.
[swf=640x548]
http://imagesreviews.s3.amazonaws.com/motherboards/Gigabyte%20Z68X/diagrammata/Dhrystone.swf[/swf]Για τις ανάγκες της δοκιμασίας, χρησιμοποιήσαμε το καινούριο SiSoft Sandra Lite 2011b το οποίο εμπεριέχει τόσο τις multi-threaded εκδόσεις του Dhrystone όσο και του Whetstone. Και τα δύο τεστ είναι 100% φτιαγμένα για να μετράνε τον επεξεργαστή, χωρίς να επηρεάζονται από άλλες παραμέτρους όπως πχ μνήμες RAM ή κάρτα γραφικών. Σε αντίθεση με το Dhrystone, το Whestone χρησιμοποιεί δεκαδικούς αριθμούς (GFLOPS – Giga Floating Operations Per Second), ωστόσο κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά. Και τα δύο benchmarks θεωρούνται σαν ένας πολύ καλός δείκτης απόδοσης του επεξεργαστή, και λαμβάνονται σοβαρά υπόψη.
[swf=640x548]
http://imagesreviews.s3.amazonaws.com/motherboards/Gigabyte%20Z68X/diagrammata/Whetstone.swf[/swf]Οι CPU instructions που χρησιμοποιήθηκαν κατά την διάρκεια των δοκιμών ήταν iSSE 4.2 για Dhrystone και iSSE 3 για Whetstone. Παρακάτω βλέπετε όλα τα τεστ της σουίτας:
[swf=640x548]
http://imagesreviews.s3.amazonaws.com/motherboards/Gigabyte%20Z68X/diagrammata/sisoft.swf[/swf]Το CPU Queen test χρησιμοποιεί οδηγίες για x86 σύστημα (όχι 64bit), και καταναλώνει λιγότερο από 1MB μνήμη RAM. Υποστηρίζεται από τεχνολογίες όπως είναι το Hper-Threading, multi-processor (SMP) εντάσσοντας τον εαυτό του στα multi-threading CPU Benchmarks με οδηγίες MMX, SSE2 και SSE3.
Το mandel ή αλλιώς mandelbot είναι μια διάσημη μαθηματική φόρμουλα αναπαραγωγής fractal, δηλαδή γραφικά τα οποία όσο και να ζουμάρει κανείς αυτά αναπαράγονται διαρκώς στην οθόνη.
Παραδεχτείτε το, όλοι κρύβουμε ένα μικρό παιδί μέσα μας. Είτε παίζοντας Ναρκαλιευτή, είτε Assassin's Creed, ο υπολογιστής μπορεί να αντικαστήσει επάξια μία πρώτης τάξεως παιχνιδομηχανή, από Gameboy emulator μέχρι τα γραφικά ενός PlayStation3. Για να συμβεί αυτό, το μόνο που χρειάζεται είναι να φέρετε τους ανάλογους βαθμούς ώστε να πείσετε τον μπαμπά και την μαμά να βάλουν βαθυά το χέρι στην τσέπη και να σας αγοράσουν ως δώρο μία καινούρια δυνατή κάρτα γραφικών. Τι, νομίζετε πως δεν τα ξέρω ;
Τι γίνεται όμως όταν η νέα κάρτα γραφικών που αγοράσατε είναι πολύ πιο δυνατή από τον επεξεργαστή σας; Τότε έχουμε αυτό που λένε Bottleneck. Δηλαδή η κάρτα γραφικών μπορεί να αποδόσει ακόμα παραπάνω, αλλά οι δυνατότητες του επεξεργαστή την κρατάνε αρκετά χαμηλά και την περιορίζουν με αποτέλεσμα να μην την εκμεταλλεύεστε στο έπακρο των δυνατοτήτων της.
Αυτό ακριβώς θα δούμε στην παρακάτω μέτρηση, βάζοντας τον επεξεργαστή να κάνει δουλειές αλλών και συγκεκριμένα της κάρτας γραφικών. Όσο καλύτερα τα πάει, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχει σε συνεργασία με την κάρτα γραφικών.
Κάνοντας μία αναδρομή στο παρελθόν το 3DMark 01 SE ήταν το πρώτο Benchmark που έτρεξα στον υπολογιστή μου. Παλιές καλές εποχές με TNT2 Riva 32MB (αθάνατη κάρτα), Voodoo 3 και άλλες πολλές κάρτες που άφησαν εποχή σαν τις αξιομνημόνευτες GeForce3 της NVIDIA. Καταλαβαίνετε λοιπόν, ότι η Futuremark έχει επενδύσει πάνω στον τομέα του stressing analysis των γραφικών, συνεπώς πρόκειται να δούμε ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα.
Μη θέλοντας να επηρεάσουμε το τελικό σκορ από άλλους παράγοντες (πχ κάρτα γραφικών), τρέξαμε μόνο τα CPU test τα οποία δίνουν μία καλή ιδέα για τις δυνατότητες που έχει ο επεξεργαστής μας.
[swf=640x548]
http://imagesreviews.s3.amazonaws.com/motherboards/Gigabyte%20Z68X/diagrammata/3dmark.swf[/swf]Γνωρίστε το Frame Per Second - FPS
- <30 FPS Δεν μπορείτε να το παίξετε
- 30 - 40 FPS Παίζεται, αλλά είναι στο όριο
- 40 - 60 FPS Ικανοποιητικό, χωρίς προβλήματα
- >60 FPS Τέρμα τα γκάζια! Η απόλυτη εμπειρία
Πρόκειται για ένα benchmark που τρέχουμε όλοι εν αγνοία μας καθημερινα αποσυμπιέζοντας και συμπιέζοντας δεκάδες αρχεία τόσο σε μορφή rar, ενώ παλαιότερα σε zip. Προσοχή, φίλοι μου: Τα αποτελέσματα δεν είναι απολύτως σχετικά με τον επεξεργαστή καθώς εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις μνήμες RAM του συστήματος.
[swf=640x548]
http://imagesreviews.s3.amazonaws.com/motherboards/Gigabyte%20Z68X/diagrammata/winrar_bench.swf[/swf]
Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα...όσοι έχετε ασχοληθεί με μοντάζ, επεξεργασία βίντεο, σχεδίαση και animation, καταλαβένετε ακριβώς για τι πράγμα μιλάμε. Τα κορυφαία προγράμματα που χρησιμοποιούνται σήμερα πάνω στον τομέα είναι τα Cinema 4D, 3DS Max, Maya, Lightwave κ.α. Αυτό που θα δούμε σ'αυτή την δοκιμασία είναι πόσο δυνατός είναι ο Sandy Bridge σε συνδιασμό με την P8P67 για εσάς που εργάζεστε σε CGI pipeline.
Εμείς επιλέξαμε να δημιουργήσουμε 3D γραφικά κάνοντας render στο γνωστό Cinebench R11.5 το οποίο βασιζεται στην μηχανή του Cinema4D. Για όσους δε γνωρίζουν, πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο χρησιμοποιείται από μεγάλες παραγωγές, με πιο επιτυχημένες ταινίες τις Spiderman, StarWars, το Χρονικό της Νάρνια και άλλες...
... έτοιμοι για το τεστ ;
- Ένα ποπ-κορν παρακαλώ και μία coca-cola.
[swf=640x548]
http://imagesreviews.s3.amazonaws.com/motherboards/Gigabyte%20Z68X/diagrammata/cinebench.swf[/swf]
Το PC Mark και η τελευταία του πιο πρόσφατη έκδοση ήρθαν για να μείνουν στις μετρήσεις μας. Είναι ένα εργαλείο το οποίο σας παρέχει πληροφορίες για την επίδοση του υπολογιστή σε καθημερινά tasks, όπως μουσική, ταινίες, word, internet, gaming κ.α. Συνεπώς δώσαμε μεγάλη βαρύτητα και εκτελέσαμε την πλήρη σουίτα των δοκιμών του.
Σε αυτή την δοκιμή ενεργοποιήσαμε το Intel SSD Caching, τόσο σε enhanced όσο και σε maximum mode. Όπως θα δείτε οι διαφορές δεν είναι τόσο σημαντικές, με εξαίρεση το startup των εφαρμογών.
[swf=640x548]
http://imagesreviews.s3.amazonaws.com/motherboards/Gigabyte%20Z68X/diagrammata/ssdcaching.swf[/swf]Στην παρακάτω μέτρηση εξετάζουμε το πόσο γρήγορα ανοίγει ο υπολογιστής μας. Όπως πριν έτσι κ εδώ, έχουμε πάλι ενεργοποιήσει ο Intel SSD Caching το όποιο δείχνει την σημαντική υπεροχή του.
[swf=640x548]
http://imagesreviews.s3.amazonaws.com/motherboards/Gigabyte%20Z68X/diagrammata/bootime.swf[/swf]Όπως βλέπετε από το παραπάνω διάγραμμα, η Gigabyte UD4 έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα με το SSD Caching στο start up τόσο εφαρμογών όσο και του επεξεργαστή. Περισσότερες λεπτομέρειες θα δούμε σύντομα σε νέο άρθρο γύρω από το chipset Z68. Μ' αυτά και μ' αυτά το σημερινό preview έφτασε στο τέλος του.
Ευχαριστούμε θερμά την Gigabyte για την παραχώρηση του δείγματος