[page=Ο φόβος της υδρόψυξης]Author: Christos Koutsiaris || Edited: Panagiotis Georgiadis
Παραδεχτείτε το. Όλοι εχουμε φοβιες. Είτε πρόκειται για κάτι συνηθισμένο, όπως είναι το σκοτάδι, είτε τα ύψη είτε τον πολύ κόσμο. Οπως θα ξερετε ο Φόβος ήταν ο μυθικός γιος του θεού Άρη. Συνόδευε τον πατέρα του στους πολέμους και προκαλούσε τον τρόμο και τη φρίκη στους ανθρώπους. Τι ειναι ομως η Φοβια εξω απο τον κοσμο της μυθολογιας; Η επιστημη λεει οτι ειναι το γεμάτο ανησυχία συναίσθημα που νιώθουμε συχνά, ως προς κάτι ισχυρότερο, κάτι άγνωστο. Εμεις μπορουμε πλεον να λεμε οχι μονο! Γιατι;
Γιατι αυτο το ονομα επελεξαν και οι ανθρωποι της Aquatuning.de, του γνωστου online μαγαζιου οταν πριν 2 χρονια θελησαν να δημιουργησουν το δικο τους brand. Τα προιοντα που φερουν αυτο το ονομα εχουν να κανουν με τον χωρο της ψυξης και ποιο ειδικα κινουνται γυρω απο την υδροψυξη και το modding. Καινοτομια, επιδοσεις, ποιοτητα , μοντερνο σχεδιασμο, ευκολη χρηση και επεκτασιμοτητα ειναι οι κυριες αρχες που θελουν να διεπουν τα προιοντα της Phobya. Στοχος, κατα τα λεγομενα τους ειναι "Οι ερωτευμενοι με το modding να λατρεψουν το design και οι hardcore χρηστες να ενθουσιαστουν με τις επιδοσεις τους."
Τι καλυτερο λοιπον για να γινει η νεα αυτη εταιρεια γνωστη στο χωρο των enthusiast απο τη δημιουργια ενος κιτ υδροψυξης υψηλων επιδοσεων που αποτελειται 100% απο προιοντα της Phobya με σκοπο να κανει τις ηδη υπαρχουσες ετοιμες λυσεις να νιωθουν τις φοβιες;
Επειτα απο ανταλλαγη μερικων email με τους ανθρωπους της Aquatuning καταφεραμε να εχουμε στα χερια μας το πιο δυνατο κιτ απο τα τρια διαθεσιμα. Ωρα να το δουμε καλυτερα!
[page=Το ψυγείο (radiator)]
Παρασκευη πρωι και o ανθρωπος της εταιρειας κουριερ κανει την εμφανιση του με ενα ευμεγεθες κουτι. Η αληθεια ειναι οτι παραξενευτηκα λιγο μιας και δεν περιμενα κατι τοσο μεγαλο. Βλεποντας την χωρα προελευσης συνειδητοποιω γιατι το τι προκειται. Υπογραφη, χαμογελο μεχρι τα αυτια και κατευθειαν στο εργαστηριο.
Τα παντα ηρθαν σε αψογη κατασταση χαρη στην προσεγμενη συσκευασια, σημαντικο μιας που δεν θες κατι που περιμενεις με τοση ανυπομονησια να ερθει "βρεγμενο" λογω μη καλης συσκευασιας του υγρου οπως μου εχει συμβει στο παρελθον.
Ανοιγοντας ολα τα μικροτερα κουτια βλεπω οτι προκειται για ενα υπερπληρες κιτ. Δηλαδη δεν θα χρειαστει να αγορασετε κατι εξτρα εφοσον σκεφτεστε να κανετε το περασμα στον υδατινο κοσμο. Δεν θα χρειαστουν ερωτησεις του στυλ " Τι ειναι το G 1/4;" ή "Τι βιδες για τους ανεμιστηρες πρεπει να αγορασω;" Τα παντα θα βρειτε στην συσκευασια.
Εκτος απο τα ειδη που φαινονται στην παραπανω φωτογραφια συμπεριλαμβανεται σωληνας,σφικτηρες , βιδες και χωνακι πληρωσης.
Αλλα ας τα δουμε πιο αναλυτικα. Πρωτα πρωτα το ψυγειο που φερει το ονομα G-Charger 360. Προκειται για χαλκινο ψυγειο που μπορει να δεχτει 3 ανεμιστηρες ή 6 σε διαταξη push-pull. Τα αλουμινενια διακοσμητικα πλαινα με το "χτυπητο" σημα της Phobya δινουν ενα πιο industrial look. Παρατηρουμε τα 3 λαστιχενια δακτυλιδια που υπαρχουν για την αποφυγη βομβου απο τους κραδασμους των ανεμιστηρων. Οι διαστασεις του ειναι 416x125x60mm.
Τα fins του δεν ειναι τοσο πυκνα οσο στα Black Ice Stealth , πραγμα που σημαινει οτι δεν ειναι απαραιτητοι οι δυνατοι-θορυβωδεις ανεμιστηρες μιας και η ροη του αερα δεν βρισκει μεγαλη αντισταση στο περασμα της. Προφανως ακολουθησαν την πετυχημενη συνταγη της Thermochill. Απο αποδοση ομως θα δουμε παρακατω.
[page=Η αντλία (pump)]
Η αντλία είναι το πιο ζωτικό εξάρτημα στο κύκλωμα της υδρόψυξης. Θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι η καρδιά ( ανθρωπινη αντλία ) της υδρόψυκτης λούπας. Το πιο σημαντικό σχετικά με την αντλία είναι η αξιοπιστία της. Άλλοι παράμετροι είναι η επίδοσή της, ο θόρυβος που παράγει, οι διαστάσεις της και ο χώρος που καταλαμβάνει στο case και τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό έρχεται το κόστος της. Οι κακής κατασκευής αντλίες χαλάνε συχνά και δεν είναι αξιόπιστες. Σε αντίθεση, τα κορυφαία μοντέλα δεν αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα: είναι αθόρυβα, αξιόπιστα και προσφέρουν τέτοιες επιδόσεις που δεν θα ανησυχείτε ποτέ για την ροή και την πίεση της υδρόψυξης.
Περναμε στην λοιπόν στην καρδια της υδροψυξης. Τον κυκλοφορητη που συνηθως αποκαλουμε αντλια. Εδω βλεπουμε μια μικρη και αρκετα συμπαγη συσκευη , με κεραμικο αξονα, που τροφοδοτειται με 12v dc. Kαταναλωση 8w ,600 λιτρα ανα ωρα με μανομετρικο υψος τα 2.6μετρα. Κατι που πρεπει να προσεξουμε εδω ειναι οτι η αντλια μπορει να συνδεθει κατευθειαν πανω στην μητρικη σε μια απο τις θεσεις για τους ανεμιστηρες (κατα προτιμηση τους επεξεργαστη), ετσι μπορουμε να ρυθμισουμε τις στροφες μεσω του bios καθως και να προσθεσουμε για ασφαλεια την επιλογη του να κλεινει το pc σε περιπτωση αστοχιας της αντλιας.
Ενημερωτικα η αντλια ξεκιναει απο τα 8v και η παρακολουθηση των στροφων μπορει να γινει με το αγαπημενο σας monitoring utility.
Φροντίστε να συνδέσετε τον 3pin power connector σε απευθείας υποδοχή του τροφοδοτικού και όχι πάνω στην μητρική. Ο λόγος είναι γιατί θέλουμε να τροφοδοτούμε την αντλία με το 100% και όχι να την συμπεριφερόμαστε σαν PWM fan.
[page=Η Δεξαμενή (tank) και τα ρακόρ]
Συνεχεια εχει το τανκ ή αλλιως το δοχειο εξαερωσης. Το συγκεκριμενο απλα το θαυμασα. Πραγματικο κοσμημα. Στιβαρη κατασκευη που σου εμπνεει εμπιστοσυνη. Πλεξυ glass και μεταλλο με σκουρο νικελ ειναι κατι που θα ταιριαξει παντου. Στα συν οι πολλες επιλογες τοποθετησης των ρακορ. Θελετε απο κατω, απο πανω ή μηπως απο τα πλαγια; Η εξαερωση θα γινει γρηγορα και οι φυσαλλιδες θα σταματησουν στο χρησιμο διαχωριστικο.
Σχετικά με την τοποθέτηση του reservoir (μία ακόμα λέξη για το tank), ο κανόνας λέει ότι η δεξαμενή βρίσκεται πριν και πάνω από την αντλία. Έτσι, η αντλία ( pump ) θα τροφοδοτείται συνεχώς με το ψυκτικό υγρό. Σε διαφορετική περίπτωση, η αντλία θα ήταν άδεια και ξερή, γεγονός που θα την 'σκότωνε'. To reservoir είναι υπεύθυνο για το γέμισμα της υδρόψυξης και τον εξαερισμό της. Ένας καλός εξαερισμός θα απομακρύνει τις φυσαλίδες που ίσως βλέπετε μέσα στους σωλήνες σας.
Χρωματικα συνδιαζεται και με τα ρακορ τα οποια διαθετουν o-ring που κανει την χρηση ταινιας τεφλον μη απαραιτητη. Επίσης βλέπετε ότι παρέχονται και δύο μαύροι σφιγκτήρες.
Και τωρα φτανουμε στο μπλοκ. Στο σημειο επαφης, στο πιο σημαντικο κομματι της υδροψυξης. Στο κομματι που αν η σχεδιαση του ειναι σωστη θα σου δωσει αυτα τα λιγα παραπανω mhz για να βγεις πανω απο τους αλλους στον ανταγωνισμο. Το μπλοκ της συγκεκριμενης υδροψυξης χρειαζεται την δικη του σελιδα και θα δειτε το γιατι στο επομενο σας κλικ.
[page=Το waterblock και τα υπόλοιπα]
Ανοιγοντας την μικρη συσκευασια του waterblock βλεπουμε μαλλον τα τυπικα. Ενα απλο εγχειριδιο χρησης, το σακουλακι με τις βιδες και τα ελλατηρια και βεβαια το μπλοκ το οποιο εκ πρωτης οψεως δεν προμηνυει τι κρυβεται στο εσωτερικο του.
Μερικες πιο κοντινες
Οπως ισως θα παρατηρησατε φαινεται να ειναι ενα ιδιαιτερα restrictive μπλοκ. Δειτε ποσο μικρη ειναι η οπη στην εισοδο!
Και μερικες απο τις πισω μερια.
Εδω βλεπουμε την αντανακλαση. Η αληθεια ειναι πως θα μπορουσε να ειχε γινει καλυτερη δουλεια οσο αφορα το γυαλισμα της επιφανειας.
Το "ζουμι" ομως ειναι στο εσωτερικο του. Για τα ματια σας μονο το μπλοκ ανοιχτο οπου διακρινεται καθαρα η χαλκινη πλακα παχους μολις 1 χιλιοστου η οποια ψυχεται μεσω 65 οπων. Ακρως πρωτοτυπος σχεδιασμος , τον οποιο δεν εχουμε ξαναδει. Αν μη τι αλλο ο παραγοντας περιεργεια για τις επιδοσεις ειναι στα high του!
Για να καταλαβετε το παχος του αρκει να προσεξετε τις τρυπες απο οπου περνανε οι βιδες. Μιλαμε για συνολικο βαρος μολις 86,5 γραμμαρια!
Και αυτη ειναι η πλακα που παρεμβαλεται ενδιαμεσα και αναλαμβανει την κατανομη του υγρου.
Συμφωνα με την εταιρεια η σχεδιαση του δειχνει τα δοντια της σε 4πυρηνους επεξεργαστες.
Το λιγοτερο που μπορουμε να πουμε βαση των παραπανω ειναι οτι προκειται για κατι ακρως εντυπωσιακο δεδομενου οτι τα μηχανηματα που χρειαζονται για την κατασκευη αυτων των κομματιων ειναι προχωρημενης τεχνολογιας. Το καπακι απο την αλλη δεν ειναι φτιαγμενο απο χαλκο ή επταλον αλλα απο ενα υλικο που μοιαζει με πολυκαρμπονικο. H εταιρεια μας πληροφορει οτι προκειται για Polymethylmethacrylate το οποιο ειναι σε μια σκουρα πρασινη αποχρωση.
Και πριν περασουμε στις δοκιμες ας δουμε και δυο φωτο απο τους ανεμιστηρες που συμπεριλαμβανονται στο κιτ. Προκειται για αθορυβους, διαφανους με κοκκινα πτερυγια οι οποιοι ειναι 1500 στροφων. Ομορφη πινελια το sleevαρισμενο καλωδιο και τα κοκκινα led.
Φτανει ομως με τις φωτογραφιες. Ας δουμε πως εγιναν οι δοκιμες και τα αποτελεσματα.
[page=Συστήματα δοκιμής]
Πως εγιναν οι δοκιμες λοιπον. Σκεπτομενος οτι προκειται για υδροψυξη με δοντια θελησα να την βαλω να αναμετρηθει με αλλα κιτ υδροψυξης που εχουν αποδειξει την αξια τους χρονο. Ετσι διαλεξα τα παρακατω:
Πρωτο κιτ:
α)Ψυγειο Black Ice Stealth 240 GTX
β)Αντλια Eheim 600lt/h
γ)Μπλοκ Eleven Crusader
δ)Σωληνες και ρακορ 1/2 ιντσας
ε)Ανεμιστηρες 2 x Coolermaster 1200rpm.
Δευτερο κιτ:
α)Ψυγειο Τhermochill Pa120.3
β)Αντλια Δυο Eheim 600lt/h (μια πριν το μπλοκ και μια μετα)
γ)Μπλοκ Alphacool NexXxos Xp
δ)Σωληνες και ρακορ 1/2 ιντσας
ε)Ανεμιστηρες 3 x Coolermaster 1200rpm.
Tα συστηματα τωρα στα οποια αναμετρηθηκαν οι υδροψυξεις ειναι τα παρακατω.
Συστημα πρωτο:
α)Intel i3 530 2.93ghz
β)Gigabyte GA-P55A-UD4
γ)2χ2gb DDR3 Corsair
δ)Win7 Ultimate
Συστημα δευτερο:
α)Intel E7300 2,66Ghz
β)Foxconn BlackOps
γ)2x1gb DDR3 Cellshock
δ)Win7 Ultimate
Συστημα τριτο
α)Intel D945 3,4Ghz(γνωστος και ως η ανοιχτη πυλη της κολασεως!)
β)Foxconn BlackOps
γ)2x1gb DDR3 Cellshock
δ)Win7 Ultimate
Τα αποτελέσματα θα δείξουν πιο kit είναι καλύτερο. Η σύγκριση δεν είναι ανάμεσα σε waterblocks αλλά στα kit αυτά καθ'αυτά με όλο τον εξοπλισμό τους παρέχεται.
Τελος σαν τεταρτο συστημα χρησιμοποιηθηκε ενα loadtester με την ονομασια "Τοστιερα".
Προκειτε για 4 ωμικες αντιστασεις των 60watt η καθεμια συνδεδεμενες σε σειρα οι οποιες βρισκονται κατω απο μια πλακα αλουμινιου παχους 8χιλιοστων. Μεσα στην πλακα υπαρχει αισθητηριο θερμοκρασιας που μεταφερει τις ενδειξεις στον υπολογιστη και ετσι μας επιτρεπει γραφικη παρασταση συναρτησης χρονου-θερμοκρασιας. Εδω θα ηθελα να αναφερω οτι προκειται για μια πολυ απλη κατασκευη την οποια χρησιμοποιουσα χρονια τωρα για να ρυθμιζω τις ψυκτικες κατασκευες που φτιαχνω κατα καιρους. Δεν εχω ανακαλυψει τον τροχο μιας που ειναι κατι το οποιο η κοινοτητα των χρηστων με phase change χρησιμοποιει κατα κορον τα τελευταια χρονια. Χωρις περιτα εξαρτηματα και πολυπλοκα κυκλωματα μας δινει με ακριβεια τις τιμες που χρειαζομαστε για να βγαζουμε σωστα συμπερασματα. Να προσθεσω πως το κυκλωμα καταγραφης θερμοκρασιων δεν καταγραφει μονο την τιμη του αισθητηριου αλλα και την εξωτερικη θερμοκρασια, οποτε ειναι ευκολο να βγαζουμε το Dt.
Σημαντικο! Σε καμια περιπτωση οι θερμοκρασιες που θα δουμε στα 240w δεν θα πρεπει να συγκρινονται με επεξεργαστες τους οποιους γνωριζουμε οτι εχουν αντιστοιχη καταναλωση. Ο λογος ειναι πολυ απλος. Το μεγεθος της επιφανειας επαφης. Ειναι διαφορετικη η συπεριφορα ενος μπλοκ ή μιας ψυκτρας σε φορτιο 240w τα οποια εκλυονται απο μια επιφανεια 5x5cm και διαφορετικη η συμπεριφορα σε μια επιφανεια 1x1cm οπως ειναι το core ενος επεξεργαστη.
Ο λογος που θα το χρησιμοποιουμε στις δοκιμες μας απο εδω και περα ειναι καθαρα για να βγαζουμε συμπερασματα σχετικα με το buffer , την ανταποκριση σε αυξημενο,σταθερο,αμεσο φορτιο και γενικα την συμπεριφορα της βασης της εκαστοτε ψυκτρας/μπλοκ/κανιστρου.
Πριν ξεκινησουμε να αναφερουμε οτι σε ολες τις δοκιμες η θερμοκρασια περιβαλλοντος ηταν σταθερα στους 13 βαθμους και η θερμοαγωγιμη παστα ηταν η γνωστη και αγαπημενη Artic Ceramique. Τα προγραμματα που χρησιμοποιηθηκαν ηταν το Linx , CoreTemp και Speedfan για τον Pentium D 945.
[page=Δοκιμή σε Core i3]Ξεκιναμε με τον μικρο της παρεας. Ενα συστημα που ανετα μπορει να φιλοξενειται στο 24/7 computer μας λογω της σχεσης επιδοσεων/energy efficient. To Phobya βγαινει νικητης με μια διαφορα 2 βαθμων.
[swf=640x548]
http://imagesreviews.s3.amazonaws.com/Cooling/phobia/charts/corei3_stock.swf[/swf]Ποσοι ομως απο εδω μεσα κρατανε ενα τετοιο συστημα στις default συχνοτητες; Μαλλον κανενας. Ετσι λοιπον αφου υπηρχαν αρκετα περιθωρια για πουσαρισμα αυτο και εκανα. Με σχετικη ευκολια το συστημα ανεβηκε στα 4.2 και αποδειχθηκε σταθεροτατο. Μαλιστα ετσι παιζει ακομη και την ωρα που γραφονται αυτες οι γραμμες. Οπως παρατηρουμε απο το παρακατω γραφημα οι διαφορες απο το κιτ Thermochill/2xEheim/Alphacool NexXxos ειναι μηδαμινες. Ελαφρα χειροτερα σε idle κατασταση.
[swf=640x548]http://imagesreviews.s3.amazonaws.com/Cooling/phobia/charts/corei3_oced.swf[/swf]
Ας συνεχισουμε στο C2D συστημα.
[page=Δοκιμή σε C2D]Παρολο που οι επεξεργαστες της Intel i3/i5/i7 εχουν ερθει καιρο τωρα , δεν ειναι λιγοι που ακομα βολευονται με εναν C2D. Λιγο η οικονομικη κριση, λιγο το οτι θα πρεπει οταν αποφασισετε για αναθμιση να αλλαχθουν σχεδον τα παντα ή ισως ακομα και καποια λυση ψυξης η οποια δεν προσαρμοζεται στα νεα socket ειναι λογοι που μας κανουν να λεμε "Αντε ακομη ενα τριμηνο και βλεπουμε..." Ετσι λοιπον εχει λογικη να δουμε τι μπορει να κανει το Phobya σε εναν C2D. Για ακομη μια φορα σε stock συχνοτητες το Phobya κερδιζει.
[swf=640x548]
http://imagesreviews.s3.amazonaws.com/Cooling/phobia/charts/core2duo_stock.swf[/swf]Το ιδιο και σε overclocked κατασταση. Εδω η διαφορα απο το NexXxos ειναι μεγαλυτερη.
[swf=640x548]http://imagesreviews.s3.amazonaws.com/Cooling/phobia/charts/core2duo_oced.swf[/swf]
Tους συγκολλημενους Presler τους θυμαστε; Για να δουμε τι κανουν στο Phobya.
[page=Δοκιμή σε P4D]Oχι δεν υπαρχει περιπτωση καποιος ακομη να χρησιμοποιει τετοιον επεξεργαστη. Αν το κανει τοτε παιρνει δικαια τον τιτλο του "Worlds greatest Intel Fanboy". O λογος που τον συμπεριελαβα στις δοκιμες εκτος απο την περιεργια ηταν κυριως λογω του μεγαλου του φορτιου που εκανε πολλες απο τις τοτε υδροψυξεις να γονατιζουν. Οπως ομως βλεπουμε παρακατω τα πραγματα αλλαζουν. Το black Ice με το μπλοκ του 11 ριχνει στα αυτια ολες τις νεοτερες σχεδιασεις. Προφανως λογω του αρκετου χαλκου που υπαρχει στο σωμα του μπλοκ.
[swf=640x548]
http://imagesreviews.s3.amazonaws.com/Cooling/phobia/charts/pentiumD_stock.swf[/swf]
Σε κατασταση overclocked τα πραγματα ξεφευγουν ακομη περισσοτερο. Ειναι πασιφανες οτι η σχεδιαση του Phobya block αλλα και του nexxos δεν εχει γινει για τετοιους επεξεργαστες. Να πω την αληθεια στην αρχη πιστεψα οτι ηταν θεμα πατηματος. Αλλα μετα απο επαληθευση των αποτελεσματων πειστηκα οτι οντως ετσι ειναι τα πραγματα.
[swf=640x548]http://imagesreviews.s3.amazonaws.com/Cooling/phobia/charts/pentiumD_oced.swf[/swf]
Και τελευταια δοκιμη η "τοστιερα" μας. Rare , medium ή καρβουνο το θελετε;
[page=Δοκιμή σε Ηeatloader]
Εδω θα δουμε τις γραφικες παραστασεις και κυριως αυτο που πρεπει να προσεξουμε ειναι την κυρτοτητα της καμπυλης.
Θα ηθελα οι παρακατω εικονες να αποτελεσουν θεμα συζητησης ωστε να κατανοησουμε περισσοτερο εννοιες οπως θερμοχωρητικοτητα, αποκριση κλπ.
Πρωτο το Phobya
Δεύτερο το NexXxos
και τρίτο του Crusade του Eleven
Και μερικές φωτογραφίες από το Heatloader
Περιμενω τα σχολια σας για το τι συμπερασματα βγαζετε εσεις.
Ωρα να κλεισουμε. Τι εντυπωσεις μου αφησε;
[page=Συμπεράσματα]
Ηταν αυτο που περιμενα; Με το χερι στην καρδια και ναι και οχι. Ναι γιατι με καλυψε πληρως η ποιοτητα κατασκευης. Το ψυγειο και το τανκ ειναι απο τις πιο στιβαρες κατασκευες που εχω δει. Μονο και μονο απο το βαρος καταλαβαινεις οτι δεν προκειται για ακομη μια φτηνη απομιμηση. Η αντλια επισης με εντυπωσιασε απο αποψη θορυβου. Επρεπε να την πιανω για να καταλαβαινω οτι δουλευει. Δεν φανηκε να ζοριζεται ακομη και απο ενα τοσο restrictive μπλοκ. Αν σκεφτεστε ομως για προσθηκη και αλλου μπλοκ το ιδιο restricive, στο κυκλωμα τοτε το λιγο μεγαλυτερο μοντελο μαλλον θα σας καλυψει καλυτερα.
Το μπλοκ απο την αλλη θα ελεγα οτι απλως κανει την δουλεια του καλα. Δεν μπορω να το κρινω ομως 100% διοτι μεσα στις επομενες μερες θα δοκιμαστει και σε τετραπυρηνο ωστε να βγουν ασφαλη συμπερασματα. Απο τα μεχρι τωρα αποτελεσματα ομως λεω οτι μπορει να κρατησει ανετα το φορτιο των νεων επεξεργαστων, ομως υπαρχουν μερικες λεπτομεριες που μαλλον θα πρεπει να βελτιωθουν σε επομενη εκδοση. Μιλαω για παραδειγμα για τα μπρουτζινα παξιμαδια που χρησιμοποιουνται για να σφιγγουν οι βιδες στεγανοποιησης. Το ενα μου εμεινε στο χερι οταν ανοιξα το μπλοκ. Ενας κατοχος υδροψυξης γνωριζει πολυ καλα οτι πρεπει να συντηρει τον εξοπλισμο του ανα καποιους μηνες. Ειναι λογικο να πρεπει να ανοιξεις το μπλοκ σου για ενα καθαρισμα. Εκτος αυτου το ποση ωρα εκανα για να το ξανακλεισω σωστα δεν σας το λεω γιατι θα νομιζετε οτι σας κανω πλακα.
Επισης σοφο θα ηταν οι ανθρωποι της Phobya να σκεφτουν μια λυση Universal socket. Ολοι θα το εκτιμησουν. ΟΜΩΣ με μολις 35 ευρω τιμη κτησης το κανουν ενα απο τα πιο φτηνα μπλοκ της αγορας με jet σχεδιαση.
To κοστος ολου του κιτ ειναι 223 ευρω. Τιμη λογικη αν σκεφτουμε οτι συμπεριλαμβανει τα παντα και τα περισσοτερα υλικα του θα σας μεινουν για παντα. Για τις επιδοσεις που ικανοποιησαν αλλα και για το γεγονος οτι υπαρχει η δυνατοτητα εγγυησης εως 5 χρονια μπορουμε να πουμε ότι το εγκρίνουμε
Η παρουσίαση έγινε από τον Unseen
γνωστό έλληνα overclocker με ιδιαίτερη έφεση στο extreme cooling