Αν και η Deepcool κατασκευάζει και ασχολείται με μια αρκετά ευρεία γκάμα προϊόντων μέχρι στιγμής είχαμε δει μόνο ορισμένες από τις προτάσεις της στον τομέα των λύσεων ψύξης. Σήμερα έχουμε την ευκαιρία να δούμε για πρώτη φορά και ένα από τα κουτιά της, και για την ακρίβεια το Deepcool DUKASE, το οποίο παρουσιάζεται από την εταιρεία ως μια σχετικά οικονομική αλλά ταυτόχρονα ποιοτική λύση η οποία μπορεί να καλύψει τις ανάγκες ακόμη και απαιτητικών χρηστών.
To εν λόγω κουτί σύμφωνα με την εταιρεία προσφέρει ιδιαίτερα ευρύχωρο εσωτερικό αλλά και ορισμένα premium χαρακτηριστικά ενώ μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση ακόμη και τις μεγαλύτερες κάρτες γραφικών.
Παράλληλα με την υποστήριξη ακόμη και διπλού ψυγείου υδρόψυξης η εταιρεία φιλοδοξεί να καλύψει ακόμη και τους πιο "ψαγμένους" από εμάς ενώ για την καλύτερη διαχείριση της ροής αέρα αλλά και του παραγόμενου θορύβου έχει ενσωματώσει και έναν ελεγκτή ανεμιστήρων τριών ταχυτήτων.
Ας ξετυλίξουμε λοιπόν το κουβάρι του Deepcool DUKASE μέσα από τις ενότητες της παρουσίασης που ακολουθεί ξεκινώντας όπως πάντα με την παράθεση των τεχνικών χαρακτηριστικών του υπό δοκιμή προϊόντος.
Τεχνικά χαρακτηριστικά, συσκευασία & παρελκόμενα
Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τα βασικότερα τεχνικά χαρακτηριστικά του κουτιού που θα μας απασχολήσει στο πλαίσιο της σημερινής μας παρουσίασης :
Ακολουθεί μια σχηματική παρουσίαση του κουτιού, η οποία θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα και τις διαστάσεις του:
Το DUKASE έρχεται σε μια συσκευασία από σκληρό χαρτόνι, πάνω στην οποία υπάρχουν σκίτσα του κουτιού καθώς και ένας πίνακας με τα τεχνικά του χαρακτηριστικά έτσι ώστε ο χρήστης να μπορεί να πάρει μια πλήρη εικόνα των προδιαγραφών και των δυνατοτήτων του πριν προχωρήσει στην αγορά του.
Στο εσωτερικό της συσκευασίας, το κουτί βρίσκεται προστατευμένο ανάμεσα σε δύο μεγάλα κομμάτια φελιζόλ και παράλληλα εντός μιας πλαστικής σακούλας έτσι ώστε να αποφευχθούν τυχόν φθορές κατά τη μεταφορά του.
Το εγχειρίδιο οδηγιών, το οποίο είναι εμφανώς τσαλακωμένο καθώς βρίσκεται πιασμένο με ένα δεματικό στο εσωτερικό του κουτιού.
Τα παρελκόμενα του κουτιού αποτελούνται από διάφορες βίδες τοποθετημένες όλες μαζί σε ένα σακουλάκι αλλά και έναν αριθμό δεματικών για την διαχείριση των καλωδίων του συστήματος που πρόκειται να εγκαταστήσουμε αργότερα.
Φωτογραφίες - Εξωτερικό
Κάπου εδώ, και αφού βγάλουμε το κουτί από τη συσκευασία του, είναι πλέον ώρα να το τοποθετήσουμε για λίγο κάτω από το φωτογραφικό φακό.
Η πρόσοψη η οποία έρχεται σε μαύρο χρώμα όπως και όλο το υπόλοιπο κουτί έχει ιδιαίτερα απλή και λιτή εμφάνιση η οποία σπάει μόνο από το γραμμικό μοτίβο που βρίσκεται στην αριστερή της πλευρά.
Μια πιο κοντινή ματιά στο μοτίβο που είδαμε παραπάνω καθώς και στο λογότυπο της εταιρείας που είναι τοποθετημένο στην κάτω δεξιά γωνία.
Το ίδιο σημείο από μια διαφορετική οπτική γωνία.
Η πρόσοψη είναι ουσιαστικά ένα πορτάκι, το οποίο κλείνει μαγνητικά. Πίσω από αυτό υπάρχουν οι δύο εξωτερικές θέσεις 5.25" ενώ βλέπουμε και ένα διάτρητο τμήμα πίσω από το οποίο ο χρήστης μπορεί προαιρετικά να τοποθετήσει έως και 2 ανεμιστήρες.
Βλέποντας το κουτί από λίγο πιο ψηλά βλέπουμε πως υπάρχουν κάποιες θύρες στην πάνω πλευρά της πρόσοψης αλλά και ένα αντίστοιχο με την πρόσοψης μοτίβο στην οροφή του.
Η οροφή και η διαμόρφωσή της από λίγο πιο κοντά.
Το top panel διαθέτει δύο θύρες USB όπως είδαμε και στον πίνακα τεχνικών χαρακτηριστικών καθώς και υποδοχές για βύσματα ήχου. Ακόμη βλέπουμε τα πλήκτρα ενεργοποίησης και επαναφοράς του συστήματος καθώς και έναν ακόμη διακόπτη, με τον οποίο μπορούμε να ρυθμίσουμε την ταχύτητα έως και τριών από τους εγκατεστημένους ανεμιστήρες χάρη στον ενσωματωμένο ελεγκτή που διαθέτει το κουτί.
Μεταφερόμαστε στη δεξιά πλευρά η οποία σε αντίθεση με τις περισσότερες προτάσεις της αγοράς δεν είναι τελείως επίπεδη, αλλά έχει αυτό το ευμεγέθες "εξόγκωμα" το οποίο εικάζουμε πως έχει σχεδιαστεί έτσι για να διευκολύνει την όδευση των καλωδίων με τρόπο που η συγκεκριμένη λαμαρίνα να κλείνει εύκολα και με ασφάλεια.
Περίπου στο σημείο που η δεξιά πλευρά ενώνεται με την πρόσοψη η εταιρεία έχει τοποθετήσει μια σειρά από γρίλιες για την είσοδο φρέσκου αέρα στο εσωτερικό του κουτιού.
Παρατηρώντας την οροφή από αυτή την πλευρά, βλέπουμε πως δεν είναι ενιαία με το υπόλοιπο κουτί. Υπάρχει ένα μικρό κενό και μάλιστα όλο το πάνω τμήμα όπως θα δούμε λίγο αργότερα αφαιρείται πολύ εύκολα, έτσι ώστε ο χρήστης αν θέλει να τοποθετήσει κάτω από αυτό φωτισμό LED.
Μεταφερόμαστε στην πίσω πλευρά του κουτιού όπου η εικόνα που βλέπουμε εδώ είναι λίγο έως πολύ αναμενόμενη. Η εταιρεία έχει δημιουργήσει επτά θέσεις για κάρτες επέκτασης ενώ η θέση του τροφοδοτικού βρίσκεται στην κάτω πλευρά.
Οι πλευρικές λαμαρίνες συγκρατούνται στη θέση τους με δύο χειρόβιδες η κάθε μία ενώ για την ευκολότερη αφαίρεσή τους υπάρχει και μια μικρή χειρολαβή περίπου στο μέσο τους.
Όπως είπαμε και παραπάνω, η οροφή αφαιρείται και αυτό γίνεται πολύ εύκολα τραβώντας την προς τα πάνω από τις δύο εσοχές που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία. Η αφαίρεση και η επανατοποθέτησή της είναι ιδιαίτερα εύκολη και ο χρήστης δεν θα συναντήσει την παραμικρή δυσκολία.
Μια κοντινή ματιά στα λαμάκια για τις θύρες επέκτασης μας δείχνει ότι συγκρατούνται στις θέσεις τους με μια βίδα και έτσι μπορούν να αφαιρεθούν και να χρησιμοποιηθούν ξανά όποτε το απαιτήσουν οι συνθήκες.
Η αριστερή πλευρά είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα και έχοντας ακριβώς το ίδιο σχήμα και μέγεθος με τη δεξιά είναι ταυτόχρονα εφοδιασμένη με ένα αρκετά μεγάλο πλαϊνό παράθυρο το οποίο δίνει μια καλή εικόνα του εσωτερικού.
Μεταφερόμαστε στην κάτω πλευρά του κουτιού, η οποία μεταξύ άλλων διαθέτει τα τέσσερα ποδαράκια στα οποία στηρίζεται το DUKASE. Επίσης όπως βλέπουμε διαθέτει και ένα αφαιρούμενο φίλτρο σκόνης κάτω από τη θέση όπου τοποθετείται το τροφοδοτικό.
Η συγκεκριμένη ενότητα κλείνει με μερικές λεπτομέρειες από το φίλτρο σκόνης που προαναφέραμε, την θέση στην οποία τοποθετείται αλλά και τη λαστιχένια επένδυση που υπάρχει στα ποδαράκια για την αποφυγή ολίσθησης του κουτιού.
Φωτογραφίες - Εσωτερικό
Έχοντας πάρει μια καλή γεύση από το εξωτερικό του Deepcool DUKASE μπορούμε πια να περάσουμε στο εσωτερικό για να δούμε τις λεπτομέρειες που κρύβονται εκεί.
Ξεκινάμε με την αφαίρεση της οροφής η οποία όπως προαναφέραμε είναι πάρα πολύ εύκολη. Όπως βλέπουμε κάτω από αυτή, υπάρχει η δυνατότητα εγκατάστασης επιπλέον ανεμιστήρων ή ακόμη και ενός διπλού ψυγείου υδρόψυξης. Μάλιστα, επειδή υπάρχει αρκετός χώρος από το πάνω άκρο της μητρικής δεν υπάρχει ουσιαστικά κάποιος περιορισμός ως προς το πάχος του ψυγείου που μπορεί να εγκατασταθεί.
Το κάλυμμα της οροφής και η εσωτερική του πλευρά εκτός κουτιού.
Αφαιρώντας τις δύο χειρόβιδες που συγκρατούν την αριστερή πλευρική λαμαρίνα έχουμε πλέον πρόσβαση στο εσωτερικό του κουτιού, το οποίο εκ πρώτης όψεως έχει ελαφρώς διαφορετικό σχεδιασμό από τα περισσότερα κουτιά που έχουμε δει μέχρι στιγμής καθώς ο χώρος του τροφοδοτικού είναι πλήρως καλυμμένος από αυτή την πλευρά ενώ στη μικρή εσοχή που σχηματίζεται υπάρχει η δυνατότητα εγκατάστασης ταινίας LED.
Στις παραπάνω φωτογραφίες μπορείτε να δείτε την εσωτερική πλευρά του αριστερού πλαϊνού και τον τρόπο με τον οποίο στηρίζεται σε αυτό το plexy glass που αποτελεί και το παράθυρο του κουτιού.
Περνώντας στις λεπτομέρειες του εσωτερικού βλέπουμε καταρχάς πως οι δύο θέσεις 5.25" είναι tool-free και οι συσκευές ασφαλίζουν σε αυτές με τους μηχανισμούς που βλέπουμε στην παραπάνω φωτογραφία.
Μια ματιά στα διάφορα καλώδια του κουτιού, τα οποία λίγο αργότερα θα συνδεθούν πάνω στη μητρική του συστήματος δοκιμών.
Το εσωτερικό του κουτιού μας από μια άλλη οπτική γωνία. Στην πίσω πλευρά εντοπίζουμε τον ένα (και μοναδικό) προ εγκαταστημένο ανεμιστήρα.
Κάτω από τον ανεμιστήρα υπάρχουν τα επτά αποσπώμενα PCI slots.
Στον πάτο (ο οποίος δεν είναι ο πραγματικός πάτος του κουτιού, αλλά του χώρου εγκατάστασης του συστήματος) υπάρχουν δύο μεταλλικά πλαίσια πάνω στα οποία μπορούμε να εγκαταστήσουμε ισάριθμους σκληρούς δίσκους ή SSD 2.5 ιντσών.
Τα συγκεκριμένα μεταλλικά πλαίσια ασφαλίζουν στη θέση τους με μια χειρόβιδα το καθένα και η τοποθέτηση όπως και η αφαίρεσή τους είναι πάρα πολύ εύκολη. Παράλληλα πάνω τους υπάρχει χαραγμένο το όνομα της εταιρείας.
Το DUKASE έχει πολλά σημεία από τα οποία μπορούμε να περάσουμε καλώδια κάτι που υποθέτουμε ότι θα μας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο αργότερα κατά την εγκατάσταση του συστήματος. Ωστόσο η απουσία grommets είναι αισθητή και θα το εσωτερικό θα είχε ακόμη καλύτερη εικόνα αν υπήρχαν.
Κάτω από τα φατνία των 5.25" βλέπουμε ένα τμήμα της πίσω πλευράς της πρόσοψης, όπου μπορούμε να εγκαταστήσουμε προαιρετικά κάποιον ανεμιστήρα.
Ώρα να περάσουμε και στην δεξιά πλευρά, στην οποία θα αποκτήσουμε πρόσβαση αφαιρώντας την λαμαρίνα που βλέπουμε στην παραπάνω φωτογραφία.
Μια γενική άποψη της πίσω πλευράς. Εδώ ξεχωρίζει το μεγάλο cut out για τη μητρική το οποίο μπορούμε να υποθέσουμε ότι θα επιτρέπει στο χρήστη να κάνει οποιοδήποτε χειρισμό με μεγάλη ευκολία.
Στο κάτω αριστερά τμήμα αυτής της πλευράς εντοπίζουμε τις θέσεις στις οποίες εγκαθίστανται οι σκληροί δίσκοι 3.5 ιντσών. Κάθε θέση τοποθετείται συρταρωτά και ασφαλίζει στη θέση της με μια χειρόβιδα.
Το τροφοδοτικό τοποθετείται στη δεξιά πλευρά μέσα από την ειδική εσοχή που έχει διαμορφώσει η εταιρεία. Μάλιστα, στο σημείο που εδράζεται η Deepcool έχει τοποθετήσει λαστιχένια επένδυση για την απόσβεση τυχόν παραγόμενων κραδασμών.
Σειρά παίρνει η πρόσοψη του κουτιού, η οποία αφού αφαιρεθεί μας αποκαλύπτει στην εσωτερική της πλευρά το αφαιρούμενο φίλτρο σκόνης που υπάρχει εκεί.
Το DUKASE χωρίς την πρόσοψή του από τρεις διαφορετικές οπτικές γωνίες.
Η τελευταία λεπτομέρεια που εντοπίζουμε πριν περάσουμε στην εγκατάσταση του συστήματος είναι η μικρή πλακέτα που βρίσκεται κρυμμένη στην πρόσοψη του κουτιού και με την οποία έχουμε οπτική επαφή μόνο αν γυρίσουμε το κουτί προς τα πίσω.
Εγκατάσταση συστήματος
Ώρα να γεμίσουμε με hardware το κουτί μας. Η διαδικασία προμηνύεται κατά πάσα πιθανότητα εύκολη καθώς το εσωτερικό είναι αρκετά ευρύχωρο ωστόσο αυτό μένει να το διαπιστώσουμε και στην πράξη.
Ξεκινάμε όπως πάντα από τα εύκολα, με το λαμάκι του πίσω Ι/Ο panel της μητρικής που χρειάζεται μόλις μερικά δευτερόλεπτα για την τοποθέτησή του.
Σειρά παίρνει το τροφοδοτικό το οποίο τοποθετείται στο χώρο που έχει διαμορφώσει η εταιρεία.
Αν και το να τοποθετήσετε εκεί δεν θα σας δημιουργήσει κανένα πρόβλημα, θα πρέπει να δώσουμε προσοχή σε δύο σημεία. Αφενός λόγω του αρκετά περιορισμένου χώρου η χρήση modular τροφοδοτικού (έστω και semi-modular) είναι πολύ σημαντική και αφετέρου, δεδομένου το τύπου του τροφοδοτικού ο χρήστης θα πρέπει να τοποθετήσει από πριν όλα τα καλώδια που χρειάζεται καθώς μετά την τοποθέτηση εκτός του ότι δεν υπάρχει αρκετός χώρος για χειρισμούς δεν υπάρχει και κανένα περιθώριο οπτικής επαφής επαφής με τις υποδοχές του τροφοδοτικού. Αυτό φυσικά σημαίνει ότι αν σε μελλοντικό χρόνο χρειαστεί να προστεθούν καλώδια θα είναι απαραίτητη και η αφαίρεση του τροφοδοτικού κάτι που δεν μας αρέσει και πολύ.
Η εγκατάσταση της μητρικής είναι αναμενόμενα αρκετά εύκολη καθώς υπάρχει αρκετός χώρος ο οποίος διευκολύνει τους όποιους χειρισμούς.
Η κάρτα γραφικών μας (AMD Radeon HD 5970) αν και πολύ μεγάλων διαστάσεων χωράει με χαρακτηριστική άνεση, κάτι που σίγουρα θα εκτιμήσουν οι enthusiasts αλλά και όσοι έχουν multi-gpu διατάξεις.
Σειρά παίρνει ο SSD με το λειτουργικό σύστημα, ο οποίος πριν μπει στο κουτί τοποθετείται στην ειδικά διαμορφωμένη βάση που είδαμε και παραπάνω.
Και εδώ έχοντας πλέον τοποθετηθεί με ασφάλεια στη θέση του.
Σε μια αντίστοιχη θέση τοποθετούνται και οι σκληροί δίσκοι 3.5 ιντσών.
Για την τοποθέτηση του δίσκου 3.5 ιντσών μεταφερόμαστε στην δεξιά πλευρά του κουτιού και όπως βλέπουμε ο δίσκος μπαίνει στη θέση του συρταρωτά.
Μιας και είμαστε στην δεξιά πλευρά, δεν θα μπορούσαμε να μην ρίξουμε μια ματιά και στο cut out της μητρικής, τώρα που την έχουμε τοποθετήσει, το οποίο αποδεικνύεται εξαιρετικά μεγάλο και έτσι κατά πάσα πιθανότητα ανεξαρτήτως μητρικής ο κάτοχος του κουτιού δεν θα χρειαστεί να την απεγκαταστήσει ποτέ προκειμένου να αλλάξει ψύκτρα.
Στο εσωτερικό, πάνω από το σημείο που τοποθετείται ο σκληρός δίσκος 3.5 ιντσών η επιφάνεια είναι διάτρητη και ο δίσκος φαίνεται έτσι και από το εσωτερικό του κουτιού.
Το σύστημά μας είναι πλέον έτοιμο. Η δυνατότητες διαχείρισης των καλωδίων είναι πράγματι αρκετές ωστόσο η απουσία grommets στις διάφορες οπές είναι αισθητή.
Το DUKASE ολοκληρωμένο πλέον και έτοιμο να συνδεθεί στην πρίζα και την οθόνη για το πρώτο boot και μερικές τυπικές μετρήσεις.
Σύστημα δοκιμών και μεθοδολογία μετρήσεων
Το hardware, το οποίο είδαμε και παραπάνω, που τοποθετήσαμε στο DUKASE ήταν το εξής:
Ευχαριστούμε θερμά την Seasonic για την παραχώρηση του τροφοδοτικού της δοκιμής
Στο σύστημα που εγκαταστήσαμε μετρήσαμε τις θερμοκρασίες του επεξεργαστή σε idle και full load. Οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν δύο φορές: με τον επεξεργαστή στην εργοστασιακή του συχνότητα (3.2 GHz) και υπερχρονισμένο στα 4.0GHz. Επίσης λάβαμε μετρήσεις θερμοκρασίας και από τον σκληρό δίσκο και των SSD.
Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε το ντεσιμπελόμετρο (sound meter) μας το οποίο στήθηκε σε τρίποδο και σε απόσταση ενός μέτρου από το κουτί. Εδώ μετρήσαμε το θόρυβο που παράγεται από τους προεγκατεστημένους ανεμιστήρες του κουτιού όταν αυτοί δουλεύουν στο 100% των στροφών τους.
Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενες παρουσιάσεις, μετράμε μόνο τους ανεμιστήρες του εκάστοτε κουτιού ώστε να έχουμε ένα αντικειμενικό μέτρο σύγκρισης μεταξύ των διαφόρων κουτιών που περνούν από τα χέρια μας, καθώς το hardware που εγκαθίσταται σε αυτά είναι φυσικό να ποικίλει ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε χρήστη.
Τα αποτελέσματα όλων των μετρήσεων που πραγματοποιήσαμε φαίνονται στα διαγράμματα που ακολουθούν.
Αποτελέσματα μετρήσεων
Στα διαγράμματα που μπορείτε να δείτε παρακάτω, παρατίθενται τα αποτελέσματα των μετρήσεων που λάβαμε σύμφωνα με τη μεθοδολογία που αναφέραμε παραπάνω.
Με τις επιδόσεις στο κομμάτι των θερμοκρασιών να είναι λίγο έως πολύ αναμενόμενες, καθώς το κουτί είναι εξοπλισμένο με έναν μόνο ανεμιστήρα, το σημείο στο οποίο θα πρέπει να εστιάσουμε είναι κυρίως η διαχείριση μέσω του ενσωματωμένου ελεγκτή αλλά και του παραγόμενου θορύβου. Στην πράξη λοιπόν, ο προεγκαστεστημένος ανεμιστήρας παραμένει σε κανονικά επίπεδα θορύβου ακόμη και στο 100% των στροφών του. Οι χρήστες όμως που θα θελήσουν να εγκαταστήσουν επιπλέον ανεμιστήρες ή να έχουν τον άμεσο έλεγχο των ανεμιστήρων κάποιου ψυγείου υδρόψυξης θα βρουν εξαιρετικά χρήσιμο και τον ενσωματωμένο ελεγκτή ο οποίος δίνει τη δυνατότητα ρύθμισης σε τρεις διαφορετικές ταχύτητες ανα πάσα στιγμή. Κάπως έτσι λοιπόν το κουτί μπορεί να παραμείνει είτε αθόρυβο (τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τον προεγκατεστημένο ανεμιστήρα, σε χαμηλές στροφές ή συνδεδεμένος στο PWM κύκλωμα δύσκολα γίνεται αντιληπτός) είτε να ανεβάσει στροφές κατά βούληση στο επιθυμητό επίπεδο εφόσον το απαιτήσουν οι συνθήκες.
Επίλογος - Συμπεράσματα
Κάπου εδώ το κουτί κατεβαίνει από τον πάγκο δοκιμών και επιστρέφει στη συσκευασία του έχοντας αφήσει σε εμάς ιδιαίτερα καλές εντυπώσεις καθώς όπως φάνηκε η Deepcool έχει καταφέρει να συνδυάσει το αρκετά προσιτό κόστος με ορισμένα πολύ χρήσιμα χαρακτηριστικά τα οποία δημιουργούν μια πολύ αξιόλογη και τίμια τελικά λύση.
Εκτός από το γεγονός ότι ο χρήστης μπορεί με πολύ εύκολα και γρήγορα βήματα να βελτιώσει και να αλλάξει άρδην την εικόνα του κουτιού προσθέτοντας ταινίες LED σε δύο διαφορετικά σημεία, το DUKASE μας εξέπληξε ευχάριστα με την άριστη ποιότητα κατασκευής του, το πλαϊνό του παράθυρο παρά το χαμηλό του σχετικά κόστος, το εξαιρετικά ευρύχωρο εσωτερικό αλλά και τον ενσωματωμένο ελεγκτή ανεμιστήρων που διαθέτει. Ωστόσο όλα αυτά τα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά δημιουργούν μια πολύ καλή συνολική εικόνα για το κουτί και έτσι τα λίγα στοιχεία που του λείπουν μας άφησαν με μια ανάμικτη αίσθηση η οποία βέβαια δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελέσει παράγοντα αποτρεπτικό για την αγορά του.
Κλείνοντας λοιπόν τη σημερινή μας παρουσίαση πάμε να δούμε συνοπτικά όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που εντοπίσαμε στο Deepcool DUKASE κατά το διάστημα που το είχαμε στα χέρια μας:
Πλεονεκτήματα:
- Εξαιρετική ποιότητα κατασκευής
- Πολύ καλός λόγος απόδοσης/τιμής
- Εξαιρετικά ευρύχωρο και καλά διαρρυθμισμένο εσωτερικό
- Ενσωματωμένος ελεγκτής ανεμιστήρων
- Φίλτρα σκόνης σε όλα τα απαραίτητα σημεία
- Πλαϊνό παράθυρο και δυνατότητα τοποθέτησης ταινιών LED σε δύο σημεία
Μειονεκτήματα:
- Έλλειψη grommets από τις οπές όδευσης καλωδίων
- Μόνο ένας προεγκατεστημένος ανεμιστήρας
- Ελάχιστος (πρακτικά μηδενικός) χώρος για χειρισμούς στο χώρο όπου τοποθετείται το τροφοδοτικό
Έτσι λοιπόν σύμφωνα με όλα τα τα παραπάνω η βαθμολογία που αποσπά το Deepcool DUKASE είναι :
Σύνταξη: Ζαννής Σκουλάξινος
Επιμέλεια κειμένου: Γιάννης Καραγιάννης, crmaris