Παρόλο που μέχρι στιγμής είχαμε την τύχη δούμε προϊόντα της μόνο σε λύσεις ψύξης, η Be Quiet όπως ίσως πολλοί γνωρίζετε, δραστηριοποιείται και στον τομέα των κουτιών όπου παρέχει ιδιαίτερα αξιόλογες και ποιοτικές προτάσεις. Στον πάγκο δοκιμών σήμερα ανεβαίνει του Insomnia.gr ένα από τα κουτιά της σειράς και συγκεκριμένα το Silent Base 600, ένα full tower κουτί το οποίο όπως ίσως προδίδει και το όνομά του δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο κομμάτι του θορύβου. Σύμφωνα με την εταιρεία το εν λόγω κουτί προσφέρει πέρα από το πολύ ευρύχωρο εσωτερικό και την αθόρυβη λειτουργία, μεγάλη ευελιξία σε ό,τι αφορά το hardware και τα σημεία που μπορεί να εγκατασταθεί αλλά και πολύ υψηλή ποιότητα κατασκευής.
Ευχαριστούμε θερμά την Be Quiet για την παραχώρηση του προϊόντος της δοκιμής
Παράλληλα έρχεται με δύο προεγκατεστημένους ανεμιστήρες αλλά και έναν ενσωματωμένο ελεγκτή στροφών για τον καλύτερο έλεγχό τους ενώ υπάρχει δυνατότητα να τοποθετηθούν και αρκετοί ακόμη σε όλα τα πιθανά σημεία.
Ας μην σας κουράζουμε όμως άλλο με τα εισαγωγικά και ας περάσουμε στην παρουσίασή μας, η οποία όπως πάντα θα ξεκινήσει με μια σύντομη επισκόπηση των τεχνικών χαρακτηριστικών του υπό δοκιμή προϊόντος.
Τεχνικά χαρακτηριστικά, συσκευασία και παρελκόμενα
Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κουτιού που θα μας απασχολήσει στη σημερινή δοκιμή:
Το Silent Base 600 έρχεται σε μια συσκευασία από σκληρό μαύρο χαρτόνι, η οποία πέρα από κάποια σκίτσα του προϊόντος που βρίσκεται μέσα έχει αναφορές στη συγκεκριμένη έκδοση που περιέχει καθώς και αναγράφει κάποιες από τις βασικότερες τεχνικές του προδιαγραφές.
Ανοίγοντας τη συσκευασία βλέπουμε πως το Silent Base 600 είναι τοποθετημένο ανάμεσα σε δύο κομμάτια από φελιζόλ και παράλληλα προστατεύεται από μια υφασμάτινη σακούλα-θήκη.
Έξω από τη συσκευασία πλέον.
Το μικρό κουτάκι μέσα στο οποίο βρίσκονται όλα τα παρελκόμενα του κουτιού μας.
Μέσα στη μικρή συσκευασία που είδαμε παραπάνω, βρίσκονται επιμελώς ξεχωρισμένα διάφορα σετ βιδών και χειρόβιδων, μερικά δεματικά για τη διαχείριση των καλωδίων στο εσωτερικό του κουτιού αλλά και κάποια πορτοκαλί λαστιχένια εξαρτήματα που αργότερα θα μας χρησιμεύσουν στην εγκατάσταση του σκληρού δίσκου 3.5 ιντσών.
Κλείνουμε την παρούσα ενότητα με μια φωτογραφία από το συνοδευτικό εγχειρίδιο οδηγιών το οποίο περιλαμβάνει οδηγίες σε διάφορες γλώσσες με την ελληνική ωστόσο να είναι απούσα. Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δεν είναι ιδιαίτερα αναλυτικό και για λεπτομέρειες θα πρέπει κανείς να ανατρέξει στην πλήρη έκδοση η οποία βρίσκεται στην ιστοσελίδα του προϊόντος. Ωστόσο μπορούμε να πούμε πως υπάρχει επαρκής όγκος πληροφοριών για να κάνει τουλάχιστον κάποια βασικά πράγματα ακόμη και ένας όχι και τόσο εξοικειωμένος χρήστης.
Φωτογραφίες - Εξωτερικό
Κάπου εδώ είναι ώρα να βάλουμε στην άκρη τη συσκευασία και τα παρελκόμενα του Silent Base 600 ώστε να το στήσουμε μπροστά στο φωτογραφικό φακό για να δούμε τι ακριβώς μας επιφυλάσσει η εταιρεία.
Ξεκινάμε με δύο γενικές φωτογραφίες από την πρόσοψη του κουτιού. Αν και η περιγραφή της έκδοσης πάνω στη συσκευασία είναι η "Orange" βλέπουμε ότι κυριαρχεί το μαύρο χρώμα και οι πορτοκαλί πινελιές είναι αυτές που φυσικά δίνουν τον "χαρακτήρα" στο γενικότερο σχεδιασμό.
Το top-front panel είναι εξοπλισμένο με 4 θύρες (2xUSB 2.0 & 2xUSB3.0) αλλά και υποδοχές ήχου. Ακριβώς από πάνω βρίσκεται το ευμεγέθες μπουτόν ενεργοποίησης και μπροστά του το πολύ μικρότερο reset button.
Λεπτομέρειες από την κάτω πλευρά της πρόσοψης όπου βλέπουμε τα πλευρικά ανοίγματα εισαγωγής αέρα αλλά και το ανάγλυφο λογότυπο που βρίσκεται χαμηλά στο μέσο.
Στο πάνω μισό υπάρχει ένα πορτάκι το οποίο καλύπτει τις θέσεις 5.25 ιντσών. Η μικρή λαβή που φαίνεται αμυδρά αποτελεί στην πραγματικότητα την άκρη ενός φίλτρου σκόνης που βρίσκεται εσωτερικά, κάτι που μας προϊδεάζει για την ύπαρξη κάποιου ανεμιστήρα από την πίσω πλευρά.
Το φίλτρο που αναφέραμε παραπάνω έχοντας βγει από το τη θέση του για να το δούμε από πιο κοντά.
Επιστρέφουμε στο πορτάκι που είδαμε και πιο πριν καθώς παρατηρώντας το καλύτερα βλέπουμε πως αφενός κλείνει μαγνητικά και αφετέρου είναι εφοδιασμένο με ένα λεπτό κομμάτι ηχομονωτικού υλικού στην εσωτερική πλευρά του.
Άλλη μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι ο μικρός ελεγκτής ανεμιστήρων που βρίσκεται κάτω από τις θύρες USB και ο οποίος όπως βλέπουμε υποστηρίζει τρεις διαφορετικές ταχύτητες.
Μια ματιά και στην εξωτερική διαμόρφωση του πάνω τμήματος του κουτιού. Αυτό, όπως θα δούμε αργότερα μπορεί να αφαιρεθεί και από κάτω αν ο χρήστης επιθυμεί να τοποθετήσει ψυγείο υδρόψυξης.
Μια ματιά στη δεξιά πλευρά του κουτιού, η οποία είναι αρκετά λιτή και φέρει το λογότυπο της εταιρείας. Η εσοχή που έχει διαμορφωθεί χρησιμεύει για την καλύτερη ροή αέρα στο εσωτερικό του κουτιού.
Μεταφερόμαστε στην πίσω πλευρά του κουτιού, η οποία μεταξύ άλλων διαθέτει όπως βλέπουμε και τρεις οπές για όδευση σωλήνων υδρόψυξης.
Οι πλευρικές λαμαρίνες συγκρατούνται στην πίσω πλευρά με δύο χειρόβιδες η κάθε μια.
Μια πιο κοντινή ματιά στις οπές για το κύκλωμα υδρόψυξης οι οποίες είναι εφοδιασμένες με λαστιχένια gromets.
Κάτω από την θέση που τοποθετείται το τροφοδοτικό υπάρχει ένα ακόμη αφαιρούμενο φίλτρο σκόνης.
Μεταφερόμαστε στην αριστερή πλευρά η οποία είναι μάλλον και η πιο εντυπωσιακή καθώς εκεί βρίσκουμε το αρκετά μεγάλο πλευρικό παράθυρο με το οποίο είναι εξοπλισμένο το Silent Base 600.
Στην αθέατη, κάτω πλευρά του κουτιού, βλέπουμε τα 4 ποδαράκια στα οποία στηρίζεται αλλά και το αποσπώμενο φίλτρο σκόνης που αναφέραμε και παραπάνω. Η τοποθέτηση του είναι πάρα πολύ εύκολη ενώ ο χρήστης δεν χρειάζεται να γυρίσει το κουτί για να το βγάλει.
Το φίλτρο σκόνης της κάτω πλευράς έχοντας βγει από τη θέση του.
Κλείνουμε την παρούσα ενότητα με μια ματιά στα ποδαράκια στα οποία στηρίζεται το κουτί, τα οποία για την αποφυγή οποιασδήποτε ολίσθησης διαθέτουν και λαστιχένια επένδυση.
Φωτογραφίες - Εσωτερικό
Έχοντας πάρει πλέον μια καλή εικόνα σχετικά με τον εξωτερικό σχεδιασμό του Silent Base 600 μπορούμε σιγά-σιγά να περάσουμε στις λεπτομέρειες του εσωτερικού του.
Ξεκινάμε αφαιρώντας την αριστερή πλευρική λαμαρίνα. Το plexy glass που βρίσκεται από πίσω έχει πολύ μεγάλο πάχος συγκριτικά με άλλα μοντέλα που έχουμε δει κατά το παρελθόν. Αυτό μας προϊδεάζει για αρκετά καλές επιδόσεις στο κομμάτι του θορύβου, όμως αυτό είναι κάτι που θα ελέγξουμε λίγο αργότερα.
Μια γενική εικόνα του εσωτερικού από την αριστερή πλευρά. Σε όλα τα σημεία από τα οποία πρόκειται περάσουν καλώδια υπάρχουν grommets πορτοκαλί χρώματος που δίνουν κι εδώ έναν ιδιαίτερα καλό αισθητικά τόνο στο εσωτερικό.
Όλα τα καλώδια του κουτιού βρίσκονται τακτοποιημένα και μαζεμένα στο κάτω μέρος για να τα χρησιμοποιήσουμε αργότερα.
Για την διευκόλυνση του χρήστη κατά την εγκατάσταση του συστήματος η εταιρεία έχει τοποθετήσει ειδική σήμανση η οποία υποδεικνύει το που ακριβώς τοποθετείται η κάθε υποστηριζόμενη μητρική ανάλογα με το μέγεθός της.
Η θέση στην οποία τοποθετείται το τροφοδοτικό είναι από όλες τις πλευρές εφοδιασμένη με επένδυση από λάστιχο έτσι ώστε να αποσβένονται τυχόν κραδασμοί από την λειτουργία του
.
Κοιτώντας το κουτί μας από μια λίγο διαφορετική οπτική γωνία έχουμε πια στο οπτικό μας πεδίο και τον ανεμιστήρα εξαγωγής αέρα που βρίσκεται πίσω αλλά και τις tool-free θέσεις των συσκευών 5.25 και 3.5 ιντσών.
Η ασφάλιση των συσκευών 5.25 ιντσών στα αντίστοιχα φατνία είναι πολύ απλή καθώς χρειάζεται μόνο να μετακινήσουμε τον κάθε διακόπτη κατά τη φορά που μας υποδεικνύει το βέλος.
Μια πιο κοντινή ματιά στον προεγκατεστημένο ανεμιστήρα εξαγωγής αέρα που βρίσκεται στην πίσω πλευρά.
Τα λαμάκια των θυρών PCI & PCIe είναι όλα αποσπώμενα και μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν ενώ βιδώνονται πολύ εύκολα με χειρόβιδες.
Περνάνε στην άλλη πλευρά όπου βρίσκουμε το cage που μπορεί να φιλοξενήσει σκληρούς δίσκους 3.5 ιντσών. Το πώς ακριβώς εγκαθίσταται εκεί ένας δίσκος θα το δούμε παρακάτω, στην εγκατάσταση του συστήματος.
Όπως φαίνεται ο χαρακτηρισμός "Silent" στο μοντέλο της σημερινής μας παρουσίασης δεν έχει δοθεί τυχαία από την εταιρεία. Αφαιρώντας το δεξί πλαϊνό βλέπουμε πως υπάρχει εσωτερικά πλήρης επικάλυψη με ηχομονωτικό υλικό όπως ακριβώς και στο πορτάκι της μπροστινής πλευράς. Αυτό σε συνδυασμό με το παχύ τζάμι της αριστερής πλευράς υποθέτουμε πως θα κάνει πράγματι καλή δουλειά και ελπίζουμε οι υποψίες μας να επιβεβαιωθούν στη συνέχεια.
Μια γενική άποψη του εσωτερικού της δεξιάς πλευράς.
Μια από τις λεπτομέρειες που εντοπίζουμε εδώ είναι πως οι ανεμιστήρες είναι συνδεδεμένοι μεταξύ τους πριν καταλήξουν στον μικρό ελεγκτή της μπροστινής πλευράς.
Όπως είδαμε λίγο παραπάνω, στο μέσο περίπου της πλευράς αυτής υπάρχουν δύο μεταλλικά εξαρτήματα. Αυτά είναι ουσιαστικά βάσεις για σκληρούς δίσκους ή SSD 2.5 ιντσών και η τοποθέτησή τους είναι πανεύκολη όπως φαίνεται και στην σχετική φωτογραφία. Η ασφάλισή τους δε, γίνεται με μια απλή χειρόβιδα και έτσι ο χρήστης μπορεί να κρύψει εκεί κάποια από τα αποθηκευτικά του μέσα και να οδηγήσει τα καλώδια στις θέσεις τους μέσω των πολλών οπών που έχει διαμορφώσει η εταιρεία.
Η αφαίρεση της πρόσοψης είναι αρκετά εύκολη και δεν απαιτεί κάποιον ιδιαίτερο χειρισμό. Έχοντας αφαιρέσει λοιπόν την πρόσοψη, αποκαλύπτεται και ο δεύτερος προεγκατεστημένος ανεμιστήρας εισαγωγής αέρα.
Η πρόσοψη εκτός κουτιού καθώς έτσι μπορούμε να δούμε και την εσωτερική πλευρά της.
Μια πιο κοντινή ματιά στο front USB panel και το reset button που βρίσκεται "κρυμμένο" εκεί.
Όπως και ο άλλος προεγκατεστημένος ανεμιστήρας, έτσι και αυτός, διαθέτει λαστιχάκια στα σημεία επαφής με τις βίδες για την απόσβεση τυχόν παραγόμενων κραδασμών.
Η "οροφή" του κουτιού είναι και αυτή αποσπώμενη και όπως βλέπουμε μαζί της βγαίνει και το μπουτόν ενεργοποίησης του συστήματος. Ωστόσο εδώ χρειάστηκε πολλή δύναμη για να καταφέρουμε να την βγάλουμε χωρίς να κάνουμε οποιαδήποτε ζημιά. Θα συνιστούσαμε λοιπόν, εάν χρειαστεί να την αφαιρέσετε, να το κάνετε με ιδιαίτερη προσοχή τόσο για τα χέρια σας όσο και για το κουτί.
To SIlent Base 600, εντελώς "γυμνό" πλέον από τρεις διαφορετικές οπτικές γωνίες. Η αφαίρεση της οροφής μας δίνει όπως βλέπουμε τη δυνατότητα να εγκαταστήσουμε εσωτερικά ένα διπλό ψυγείο υδρόψυξης.
Κλείνουμε την παρούσα ενότητα με μια κοντινή ματιά στο σημείο όπου η εταιρεία έχει τοποθετήσει τα δύο πλήκτρα, ενεργοποίησης και επαναφοράς (reset) του συστήματος τα οποία βρίσκονται κάτω από το τμήμα που αφαιρέσαμε πριν από λίγο.
Εγκατάσταση συστήματος
Mε το Silent Base 600 να έχει παραμείνει μόνο ως σκελετός προς το παρόν ξεκινάμε την εγκατάσταση του συστήματος στο εσωτερικό του.
Ξεκινάμε από τα εύκολα, τοποθετώντας το λαμάκι του πίσω Ι/Ο panel της μητρικής.
Σειρά παίρνει το τροφοδοτικό μας, Seasonic X750W, η τοποθέτηση του οποίου είναι βέβαια πολύ εύκολη. Μια μικρή παρατήρηση εδώ είναι πως για να μπορέσετε να το βιδώσετε εύκολα θα πρέπει με το ένα χέρι να το πιέζετε ελαφρά από την εσωτερική πλευρά του κουτιού. Αυτό λόγω του ότι υπάρχει η λαστιχένια επένδυση εσωτερικά όπως είδαμε παραπάνω, η οποία δημιουργεί ένα μικρό διάκενο λίγων χιλιοστών μεταξύ των βιδών και του τροφοδοτικού.
Στα παρελκόμενα του κουτού που είδαμε στην αρχή της παρουσίασης δεν εντοπίσαμε αποστάτες για την εγκατάσταση της μητρικής και έτσι ο γράφων θεώρησε πως η εταιρεία τους έχει προεγκαταστήσει. Τελικά οι αποστάτες υπάρχουν στο εσωτερικό αλλά δεν έχουν τη συνηθισμένη τους μορφή. Είναι αυτά τα μικρά "εξογκώματα" δίπλα από τα οποία υπάρχει φυσικά η σήμανση για το εκάστοτε υποστηριζόμενο μέγεθος μητρικής.
Η τοποθέτηση της μητρικής είναι ιδιαίτερα εύκολη και γρήγορη καθώς το Silent Base 600 προσφέρει ευρύχωρο εσωτερικό και αντίστοιχα μεγάλη ευχέρεια κινήσεων. Το μόνο που θα πρέπει εδώ να προσέξει ο υποψήφιος αγοραστής είναι πως στην περίπτωση που θα χρειαστεί να εγκαταστήσει ψυγείο υδρόψυξης θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή τόσο στο πάχος του ψυγείου, όσο και στη διαδικασία εγκατάστασης. Αυτό, διότι ο χώρος μεταξύ μητρικής και οροφής είναι αρκετά περιορισμένος.
Το cut-out της μητρικής είναι και αυτό ιδιαίτερα μεγάλο και έτσι υπάρχει η δυνατότητα εγκατάστασης μεγάλων ψυκτρών χωρίς να είναι πάντα απαραίτητη η αφαίρεσή της.
Σειρά παίρνει ο επεξεργαστής και οι μνήμες.
H κάρτα γραφικών μας, Radeon HD5970, αν και πολύ μεγάλη χωράει με άνεση στο εσωτερικό του κουτιού λόγω του κενού που υπάρχει πάνω από το cage των σκληρών δίσκων. Ωστόσο αν ο χρήστης έχει διαφορετικές ανάγκες το συγκεκριμένο εξάρτημα μπορεί να αλλάξει θέση σχετικά εύκολα.
Στην πίσω πλευρά τοποθετούμε τον SSD του συστήματός μας ο οποίος εγκαθίσταται στις μεταλλικές αποσπώμενες βάσεις που είδαμε νωρίτερα.
Για την εγκατάσταση του σκληρού δίσκου χρησιμοποιούμε τα λαστιχένια εξαρτήματα που είχαμε βρει στα παρελκόμενα νωρίτερα.
Ο δίσκος μπαίνει συρταρωτά στις θέσεις που έχει διαμορφώσει η εταιρεία και ασφαλίζει με τον τρόπο που μπορείτε να δείτε στη δεύτερη και την τρίτη φωτογραφία.
Κάπου εδώ πρέπει να συνδέσουμε τα διάφορα περιφερειακά πάνω στο τροφοδοτικό. Ξεκινάμε από τον ελεγκτή ανεμιστήρων ο οποίος τροφοδοτείται από ένα βύσμα SATA.
Το σύστημά μας πλέον σχεδόν έτοιμο και με όλα τα περιφερειακά του συνδεδεμένα με την τροφοδοσία τους.
Αφού τελειώσαμε με την εγκατάσταση του συστήματος επανατοποθετήσαμε όλα τα τμήματα που είχαμε αφαιρέσει και πλέον το Silent Base 600 είναι απολύτως έτοιμο για το πρώτο boot και για κάποιες δοκιμές.
Σύστημα δοκιμών και μεθοδολογία μετρήσεων
Το hardware, το οποίο είδαμε και παραπάνω, που τοποθετήσαμε στο Silent Base 600 ήταν το εξής:
Ευχαριστούμε θερμά την Seasonic για την παραχώρηση του τροφοδοτικού της δοκιμής
Στο σύστημα που εγκαταστήσαμε μετρήσαμε τις θερμοκρασίες του επεξεργαστή σε idle και full load. Οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν δύο φορές: με τον επεξεργαστή στην εργοστασιακή του συχνότητα (3.2 GHz) και υπερχρονισμένο στα 4.0GHz. Επίσης λάβαμε μετρήσεις θερμοκρασίας και από τον σκληρό δίσκο και των SSD.
Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε το ντεσιμπελόμετρο (sound meter) μας το οποίο στήθηκε σε τρίποδο και σε απόσταση ενός μέτρου από το κουτί. Εδώ μετρήσαμε το θόρυβο που παράγεται από τους προεγκατεστημένους ανεμιστήρες του κουτιού όταν αυτοί δουλεύουν στο 100% των στροφών τους.
Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενες παρουσιάσεις, μετράμε μόνο τους ανεμιστήρες του εκάστοτε κουτιού ώστε να έχουμε ένα αντικειμενικό μέτρο σύγκρισης μεταξύ των διαφόρων κουτιών που περνούν από τα χέρια μας, καθώς το hardware που εγκαθίσταται σε αυτά είναι φυσικό να ποικίλει ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε χρήστη.
Τα αποτελέσματα όλων των μετρήσεων που πραγματοποιήσαμε φαίνονται στα διαγράμματα που ακολουθούν.
Αποτελέσματα δοκιμών
Στα διαγράμματα που ακολουθούν μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα των μετρήσεων που λάβαμε με βάση τη μεθοδολογία που αναφέραμε παραπάνω. Αρχίζουμε με τα διαγράμματα θερμοκρασιών:
Ακολουθούν τα αποτελέσματα της μέτρησης θορύβου σε σύγκριση πάντα με τα άλλα κουτιά που έχουμε κατά καιρούς δοκιμάσει:
Παρά την παρουσία του αφρώδους ηχομονωτικού υλικού στη μια πλευρά του, το κουτί της σημερινής μας δοκιμής καταφέρνει όπως δείχνουν οι μετρήσεις να διατηρήσει σε επίπεδο άνω του ικανοποητικού τις θερμοκρασίες τόσο του επεξεργαστή όσο και των διαφόρων περιφερειακών κάτι που φυσικά οφείλεται και στην προφανώς καλή ροή αέρα που δημιουργούν οι προεγκατεστημενοι ανεμιστήρες.
Το δυνατότερο σημείο όμως του κουτιού δεν είναι οι επιδόσεις του στον τομέα των θερμοκρασιών, οι οποίες λίγο-πολύ για να είμαστε και ειλικρινείς ήταν αναμενόμενες, όσο η εξαιρετική του απόδοση στο κομμάτι του θορύβου που πρακτικά είναι η καλύτερη που έχουμε δει μέχρι στιγμής. Στο θέμα αυτό φυσικά είναι πολύ σημαντική και η συμβολή των ίδιων των ανεμιστήρων που είναι αρκετά αθόρυβοι από μόνοι τους, πέρα από την πολύ καλή δουλειά που έχει κάνει η εταιρεία στα ηχομωντικά υλικά που έχει χρησιμοποιήσει. Θα πρέπει εδώ να διευκρινήσουμε πως η παραπάνω μέτρηση πάρθηκε με τον ελεγκτή ανεμιστήρων στη μέγιστη ταχύτητα, κάτι που σημαίνει πως αν ο χρήστης επιλέξει κάποια από τις χαμηλότερες ρυθμίσεις (που είναι ίσως και το πιο λογικό για κανονική καθημερινή χρήση), θα αποκομίσει μια ιδιαίτερα αθόρυβη εμπειρία χρήσης.
Επίλογος - Συμπεράσματα
Κάπου εδώ πλησιάζει, με το σύστημα δοκιμών να απενεργοποιείται, το Be Quiet Silent Base 600 κατεβαίνει από τον πάγκο δοκιμών έχοντας αφήσει στο γράφοντα ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις σε γενικές γραμμές. Η εικόνα που έδωσε από την πρώτη έως και την τελευταία στιγμή είναι πως η εταιρεία έχει μελετήσει σχεδόν τα πάντα και φυσικά εχει δώσει έμφαση ακόμη και στις πιο μικρές λεπτομέρειες. Έτσι με μια αρκετά καλή τιμή για όλα αυτά που έρχεται να προσφέρει και κυρίως την κορυφαία απόδοση στο κομμάτι του θορύβου αλλά και την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, το Silent Base 600 είναι σίγουρα μια από τις λύσεις που θα πρέπει κανείς να εξετάσει σοβαρά εφόσον αναζητά κάποιο κουτί αυτής της κατηγορίας.
Κλείνοντας λοιπόν μια ακόμη παρουσίαση, ας δούμε επιγραμματικά όλα τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που εντοπίσαμε στο Be Quiet Silent Base 600 κατά το διάστημα της ενασχόλησής μας μαζί του:
Πλεονεκτήματα:
- Εξαιρετική ποιότητα κατασκευής
- Πολύ καλές ηχομονωτικές δυνατότητες
- Ευρύχωρο εσωτερικό που δίνει στο χρήστη ευχέρεια κινήσεων
- Ενσωματωμένος ελεγκτής ανεμιστήρων
- Φίλτρα σκόνης και αντικραδασμικές επενδύσεις σε όλα τα σημεία που θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμα
Μειονεκτήματα:
- Ελαφρώς τσιμπημένη τιμή
- Το πάνω μέρος χρειάζεται τόση δύναμη για να βγει που κανείς θα πίστευε ότι δεν θα βγει παρά μόνο σπασμένο
- Περιορισμένος χώρος μεταξύ μητρικής και οροφής
Έτσι λοιπόν σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, η βαθμολογία που αποσπά το Be Quiet Silent Base 600 είναι:
Σύνταξη: Ζαννής Σκουλάξινος
Επιμέλεια κειμένου: Γιάννης Καραγιάννης, crmaris