Για την Huawei, λίγες συστάσεις χρειάζονται πλέον: πολυεθνική εταιρεία-κολοσσός με έδρα την Κίνα, που γιγαντώθηκε κατασκευάζοντας και εξάγοντας τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό σε ολόκληρη την υφήλιο. Τα τελευταία χρόνια, και ιδίως με τη ραγδαία εξάπλωση του λειτουργικού συστήματος Android, καταπιάστηκε επιτυχημένα και με την κατασκευή smartphones, παρουσιάζοντας πολύ γνωστές σειρές προϊόντων όπως IDEOS, Ascend και εσχάτως τη σειρά Honor.
Σε αυτό το review δοκιμάζουμε την τελευταία προσθήκη στη σειρά Honor, το Honor 7 Lite. Είναι μία συσκευή mid-range κατασκευασμένη με μέταλλο και πλαστικό, η οποία διαθέτει οθόνη 5,2 ιντσών, επεξεργαστή Kirin 650 με 8 πυρήνες, 2GB μνήμης RAM, 16GB αποθηκευτικού χώρου και αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων. Αξίζει να σημειώσουμε πως χρειάζεται λίγη παραπάνω προσοχή κατά την αγορά της συσκευής, για όσους ενδιαφέρει η ύπαρξη του fingerprint reader: το Honor 7 Lite αρχικά προοριζόταν για την Ασιατική αγορά, ενώ στον υπόλοιπο κόσμο θα πλασαριζόταν ως "Honor 5c", χωρίς τον αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων μεν, πανομοιότυπο κατά τ' άλλα δε. Τελικά, υπάρχουν εκδόσεις Honor 5c εξοπλισμένες και αυτές με fingerprint reader, οπότε η διαφορά ονομασίας δεν είναι ικανό κριτήριο για να καταλάβετε εύκολα εάν το Honor 7/5c που βλέπετε π.χ. στο website ενός retailer έχει fingerprint reader ή όχι. Καλό θα είναι να βεβαιωθείτε από κοντά ή να απευθύνετε ρητό ερώτημα για αγορές εξ αποστάσεως. Σε κάθε περίπτωση, η συσκευή που δοκιμάζουμε είναι το Honor 7 Lite με κωδικό μοντέλου NEM-L21 και διαθέτει αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων.
Συσκευασία
Το Honor 7 Lite έρχεται σε μία σχεδιαστικά λιτή συσκευασία στο χρώμα του οινοπνεύματος, στην οποία αναγράφεται δις με μεγάλους χαρακτήρες το λεκτικό "HONOR". Εντύπωση μας έκανε η απουσία του ονόματος και του γνώριμου λογοτύπου της Huawei. Αν αντιλαμβανόμαστε σωστά την κατάσταση, η Huawei εδώ προσπαθεί να ανεξαρτητοποιήσει πλήρως το brandname "Honor" και να το αποσυνδέσει από το δικό της όνομα ως εταιρεία. Δεν καταλαβαίνουμε ακριβώς τους λόγους που οδήγησαν σε μία τέτοια κίνηση μάρκετινγκ, αλλά έχει μηδενική σημασία για τον χρήστη που το κρατά ήδη στα χέρια του.
Τα περιεχόμενα της συσκευασίας ακολουθούν την πεπατημένη του ανταγωνισμού: εκτός από την ίδια τη συσκευή, βρίσκουμε εγχειρίδιο χρήσης, εργαλείο-ejector για την αφαίρεση του συρταριού SIM/microSD, καλώδιο microUSB για μεταφορά δεδομένων και φόρτιση, καθώς κι έναν φορτιστή με έξοδο μόλις 1A στα 5V, λεπτομέρεια που δυστυχώς προμηνύει μεγάλους χρόνους φόρτισης. Θα επανέλθουμε σχετικά στη συνέχεια της δοκιμής.
Εμφάνιση - Κατασκευή
Μόλις πιάσαμε στα χέρια μας το Honor 7 Lite, τρία σημεία μας κέντρισαν αμέσως το ενδιαφέρον. Πρώτον, το "form factor" των 5,2 ιντσών. Σίγουρα δεν είναι κάτι που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε mid-range κινητά και είμαστε σίγουροι ότι θα δελεάσει πολλούς χρήστες που θεωρούν τη συγκεκριμένη διάσταση οθόνης ως τον ιδανικότερο συμβιβασμό μεταξύ των μαζεμένων διαστάσεων που προσφέρουν οι συσκευές 5 ιντσών και του "screen real estate" που παρέχουν οι οθόνες 5,5 ιντσών. Με διαστάσεις 147,1 x 73,8 x 8,3 χιλιοστά και βάρος 156 γραμμάρια, το Honor 7 Lite «κάθεται» με εξαιρετικά φυσικό τρόπο στο χέρι, ενώ η χρήση του είναι πιο άνετη και ξεκούραστη σε σχέση με τις - σχεδόν phablet - συσκευές των 5,5 ιντσών.
Το δεύτερο σημείο που προσέχει κανείς στο Honor 7 Lite είναι η ποιότητα υλικών και συναρμογής. Το πλαίσιο είναι unibody, με μη αφαιρούμενη μπαταρία και κατά πλειονότητα είναι κατασκευασμένο από μέταλλο. Συγκεκριμένα, το πλαϊνό δέσιμο και το πίσω μέρος αποτελούνται από βουρτσισμένο αλουμίνιο αεροπορικού τύπου, ενώ στην πρόσθια όψη της συσκευής χρησιμοποιείται πλαστικό. Έχουμε μία μικρή ένσταση στο θέμα του φινιρίσματος, καθώς το Honor 7 Lite αποδείχτηκε λίγο «γλιστερό» και θέλει προσοχή αν ο κάτοχος δεν πρόκειται να το χρησιμοποιεί μέσα σε θήκη. Κατά τα άλλα, το επίπεδο συναρμογής είναι κορυφαίο για mid-range κινητό και δεν παρατηρήσαμε ούτε καν υποψία τριξίματος στην χρήση.
Το τρίτο σημείο ενδιαφέροντος είναι η απουσία capacitive πλήκτρων ελέγχου στο κάτω μέρος της συσκευής. Πράγματι, στο Honor 7 Lite ο χειρισμός γίνεται με on-screen buttons, κάτι που ξενίζει αρχικά όμως συνηθίζεται αρκετά γρήγορα . Μία ακόμη ένσταση σε αυτό το σημείο: δεδομένης της έλλειψης πλήκτρων, το κάτω bezel της συσκευής θα μπορούσε ίσως να είναι μικρότερο, οδηγώντας και σε μικρότερο συνολικά ύψος. Ως έχουν, τα bezels της συσκευής οδηγούν σε ένα όχι και τόσο κολακευτικό ποσοστό screen-to-body, περίπου 69%. Έχουμε μία υποψία για το λόγο που δε συνέβη κάτι τέτοιο: η Huawei διαφημίζει την παρουσία συστήματος διπλών GSM κεραιών στο Honor 7 Lite και είναι αρκετά πιθανόν η δεύτερη κεραία να βρίσκεται στο κάτω μέρος.
Όσον αφορά το design, στις φωτογραφίες που παραθέσαμε είναι εμφανής η κυριαρχία των στρογγυλεμένων γωνιών και επιφανειών. Η εμφάνιση της συσκευής είναι αρκούντως ουδέτερη, ούτως ώστε να μην απογοητεύει αλλά ούτε και να ενθουσιάζει. Κάποιοι μπορεί να την βρουν και ελκυστική, αν λάβουμε υπ' όψιν την αίσθηση πολυτέλειας που προσδίδει η παρουσία μετάλλου ως υλικό κατασκευής.
Στο πάνω μέρος της πρόσθιας όψης, κατά τα συνηθισμένα εντοπίζονται ο αισθητήρας φωτός/εγγύτητας, το ακουστικό, η δευτερεύουσα κάμερα και ένα μικρό LED ειδοποιήσεων. Ελλείψει capacitive πλήκτρων όπως προαναφέραμε, το κάτω μέρος κοσμείται μόνο από το λογότυπο "Honor". Στην πίσω όψη βρίσκουμε την κύρια κάμερα, το συνοδευτικό LED φλας, καθώς κι έναν αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων με ιδιαίτερα συμμαζεμένες διαστάσεις σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
Στην κορυφή του Honor 7 Lite βρίσκεται mini-jack θύρα 3,5 χιλιοστών για ακουστικά/hands-free, καθώς και η οπή του βοηθητικού μικροφώνου για το noise cancelling κατά τις κλήσεις, ενώ στο κάτω μέρος είναι κεντρικά τοποθετημένη η θύρα USB 2.0. Δε γνωρίζουμε εάν πρόκειται για περιορισμό του SoC ή για απουσία επιπλέον hardware υλοποίησης, όμως η συγκεκριμένη θύρα δεν υποστηρίζει τεχνολογία OTG/On-The-Go. Θεωρούμε πως πρόκειται για ατόπημα εκ μέρους της Huawei σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Ίσως μάλιστα να αποτρέψει κάποιους από το να προτιμήσουν το Honor 7 Lite, ιδιαίτερα αν έχουν καλομάθει στη σύνδεση USB sticks στο κινητό τους που είναι και το πιο κοινό σενάριο χρήσης του OTG. Δεξιά και αριστέρα από τη θύρα USB υπάρχουν μικρές βίδες και γρίλιες που κρύβουν από πίσω τους το ηχείο και το κύριο μικρόφωνο της συσκευής.
Η αριστερή πλευρά φιλοξενεί το συρταράκι για τις κάρτες SIM και microSD. Με την χρήση του ejector της συσκευασίας και αφού τραβήξαμε έξω το συρτάρι, επιβεβαιώσαμε πως κι εδώ έχουμε να κάνουμε με μία υβριδική υλοποίηση του 2ου SIM slot. Μπορείτε να έχετε είτε 2 κάρτες SIM είτε 1 κάρτα SIM και μία microSD. Σημειωτέον πως οι δύο θέσεις για SIM είναι αμφότερες μεγέθους Nano-SIM. Στη δεξιά πλευρά βρίσκεται πλήκτρο ON/OFF, καθώς και το ζεύγος πλήκτρων για ρύθμιση της έντασης ήχου. Η αίσθηση που αφήνουν στην χρήση είναι λίγο ασαφής με μικρή διαδρομή, όμως δεν πρόκειται να προβληματίσει.
Συνολικά, το Honor 7 Lite είναι μία πολύ στιβαρή και ποιοτική κατασκευή, με διαστάσεις και βάρος ιδανικά για πολύωρη χρήση από όλους χωρίς να κουράζει.
Οθόνη
Με εξαίρεση την ενδιαφέρουσα διάσταση των 5,2 ιντσών, δε θα λέγαμε ότι η IPS LCD οθόνη του Honor 7 Lite μας ενθουσίασε. Βρίσκεται μάλλον στο μέσο όρο του ανταγωνισμού από άποψη φωτεινότητας, απόδοσης χρωμάτων, ευκρίνειας στο φως του ήλιου και ευκρίνειας υπό γωνία. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η ρύθμιση των χρωμάτων μπορεί να γίνει με μεγάλη λεπτομέρεια, σε αντίθεση με τον ανταγωνισμό που προσφέρει συνήθως μόνο 2-3 έτοιμα προφίλ για τη θερμοκρασία του λευκού (θερμό-ψυχρό-στάνταρ):
Όσον αφορά την αντοχή σε γρατσουνιές και χτυπήματα, η Huawei δυστυχώς δεν έχει χρησιμοποιήσει στο Honor 7 Lite κάποια σχετική τεχνολογία για προστασία της οθόνης. Εναπόκειται στον χρήστη να προστατεύσει την οθόνη, είτε με πολύ προσεκτική χρήση είτε με τοποθέτηση ενός aftermarket αξεσουάρ όπως ζελατίνα ή tempered glass.
Κάμερα
Η κύρια κάμερα του Honor 7 Lite διαθέτει φακό διαφράγματος f/2,0 και έναν CMOS αισθητήρα με μέγιστη ανάλυση 13 Megapixels (4160 x 3120 pixels), ενώ συνοδεύεται από ένα LED flash τυπικής απόδοσης. Η ενσωματωμένη εφαρμογή για λήψη φωτογραφιών και βίντεο είναι αρκετά παραμετροποιήσιμη, προσφέροντας δυνατότητα HDR, πληθώρα εφφέ, καθώς και manual mode με χειροκίνητες ρυθμίσεις «κλείστρου», ISO κλπ.
Σε εξωτερικούς χώρους με δυνατό φως, οι φωτογραφίες έχουν καλή απόδοση με αρκετές λεπτομέρειες:
Σε κλειστούς χώρους και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, η ποιότητα και το ποσοστό λεπτομέρειας φθίνει σημαντικά όπως είναι αναμενόμενο από mid-range συσκευή. Το φλας, αν και δεν είναι διπλό, σε κοντινή απόσταση βοηθά αρκετά την κατάσταση. Στα ακόλουθα δείγματα, έχουμε λήψεις χωρίς φωτισμό, με φωτισμό από λαμπτήρες LED και με χρήση του ενσωματωμένου φλας:
Σε λήψη video, η μέγιστη ανάλυση είναι Full HD 1920 x 1080 pixels με τυπικό ρυθμό ανανέωσης 30 frames ανά δευτερόλεπτο και ποιότητα τυπική για την κατηγορία της συσκευής. Ακολουθούν δείγματα video με ανενεργή και ενεργή την σταθεροποίηση, η οποία αναμενόμενα υλοποιείται μέσω software και όχι με οπτικό σταθεροποιητή όπως σε κινητά-ναυαρχίδες:
Η πρόσθια κάμερα έχει επίσης διάφραγμα f/2,0 και μέγιστη ανάλυση 8 Megapixels (2448 x 3264 pixels). Σε λήψη video, δίνει μέγιστη ανάλυση HD 1280 x 720 pixels στα 30fps. Η ποιότητα φωτογραφίας και video βρίσκεται στο μέσο όρο της κατηγορίας, χωρίς εκπλήξεις:
Video από την εμπρόσθια κάμερα
Τεχνικά
Μέσω της θυγατρικής της εταιρείας HiSilicon, η Huawei εξοπλίζει πολλά από τα smartphones της με επεξεργαστές δικής της σχεδίασης που φέρουν την χαρακτηριστική ονομασία "Kirin". Το ίδιο κάνει και στο Honor 7 Lite, το οποίο διαθέτει τον Kirin 650, έναν επεξεργαστή ARMv8 με 8 πυρήνες Cortex-A53. Οι 4 πυρήνες έχουν μέγιστο χρονισμό στα 2 GHz και οι άλλοι 4 στα 1,7 GHz. Το πακέτο συμπληρώνεται από τον επεξεργαστή γραφικών Mali-T830 MP2 με 2 shader cores χρονισμένα στα 600 MHz, καθώς και 2 GB μνήμης RAM τύπου LPDDR3. Μένοντας μόνο στα στεγνά specs, ο επεξεργαστής δεν προϊδεάζει για ιδιαίτερα «καυτές επιδόσεις», καθώς απουσιάζει η μικροαρχιτεκτονική Cortex-A72 που είναι χαρακτηριστική των σύγχρονων επεξεργαστών υψηλών επιδόσεων. Πράγματι, αυτό επιβεβαιώνεται και από τα αποτελέσματα σε AnTuTu και Geekbench, όπου το Honor 7 Lite σημειώνει σχετικά μέτρια σκορ.
Το κρυφό όπλο του Kirin 650 όμως δεν είναι η ωμή δύναμη σε μετροπρογράμματα. Είναι η κλίμακα ολοκλήρωσης των 16 νανομέτρων με την οποία κατασκευάζεται, σε συνδυασμό με την κατά τα φαινόμενα εξαιρετική βελτιστοποίηση που έχουν κάνει οι μηχανικοί της Huawei στον κωδικά του λογισμικού. Αυτό αποδείχθηκε και στην πράξη, καθώς η εμπειρία χρήσης του Honor 7 Lite αναδεικνύει τον Kirin 650 σε ένα καλοκουρδισμένο σύνολο που ζεσταίνεται ελάχιστα, καταναλώνει πολύ λίγη ενέργεια και ανοίγει σβέλτα όλα τα σύγχρονα apps. Ομολογουμένως, εάν προσπαθήσετε να παίξετε παιχνίδια τελευταίας γενιάς σε υψηλές ρυθμίσεις ποιότητας ή βάλετε στη σειρά πολλά apps να εγκαθίστανται από το Play Store, το Honor 7 Lite θα είναι εμφανώς πιο αργό σε σχέση με συσκευές που σκοράρουν π.χ. πάνω από 80.000 στο AnTuTu. Όμως στην καθημερινή χρήση, ο Kirin 650 είναι παραπάνω από αρκετός, προσφέροντας μία πολύ «ρευστή» εμπειρία χρήσης, συν τα ενεργειακά πλεονεκτήματα που προαναφέραμε.
Μαζί με τις πολύ χαμηλές ενδείξεις θερμοκρασίας που δίνουν οι ενσωματωμένοι αισθητήρες του Honor 7 Lite, θα σταθούμε λίγο παραπάνω στον τομέα των αισθητήρων για να σχολιάσουμε ένα σημείο που μας έκανε εντύπωση: εκτός από την παρουσία των συνήθων αισθητήρων που είναι τυπικοί για την κατηγορία, το Honor 7 Lite διαθέτει αισθητήρες "Significant Motion" και "Step Counter". Αυτό είναι πολύ καλό νέο για τους χρήστες εφαρμογών φυσικής κατάστασης, καθώς σημαίνει πως η συσκευή μπορεί να μετράει βήματα και να δίνει σχετικές ενδείξεις στις εφαρμογές αυτές καταναλώνοντας ελάχιστη μπαταρία. Μάλιστα, η συσκευή έρχεται με μία τέτοια εφαρμογή της Huawei ενσωματωμένη και ρυθμισμένη να ξεκινάει αυτόματα. Δεδομένων των παραπάνω, μην βιαστείτε να την απενεργοποιήσετε θεωρώντας πως θα κερδίσετε σημαντικά σε μπαταρία.
Το Honor 7 Lite διαθέτει έναν ισχυρό πομποδέκτη WiFi και δε θα έχετε προβλήματα σήματος ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες. Ενδεικτικά, στα screenshots φαίνεται η στάθμη σήματος σε dBm από τυπικό οικιακό router πρώτα σε απόσταση 7 περίπου μέτρων και σε υπερδιπλάσια απόσταση με παρεμβολή τσιμεντένιου τοίχου μεγάλου πάχους. Δεν υποστηρίζονται δίκτυα τύπου 802.11ac και 5GHz, όμως υπάρχουν λειτουργίες WiFi Direct και φυσικά WiFi Hotspot. Ο δέκτης GPS της συσκευής δε μας εντυπωσίασε ιδιαίτερα, αποδίδοντας μάλλον στο μέσο όρο της κατηγορίας. Εκτός από GPS, A-GPS, υποστηρίζει και λήψη από δορυφόρους GLONASS.
Για τον αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων, αναφέραμε και πιο πάνω πως είναι μικρός σε διαστάσεις. Στις δοκιμές μας, αποδείχθηκε πολύ γρήγορος στη λειτουργία και με πολύ μικρό ποσοστό ψευδώς αρνητικών αποτελεσμάτων στην αναγνώριση. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από το ξεκλείδωμα, το λογισμικό της συσκευής μπορεί να τον αξιοποιήσει και για διάφορες ακόμη λειτουργίες όπως λήψη φωτογραφιών, απάντηση κλήσης, εμφάνιση ειδοποιήσεων και scrolling σε φωτογραφιές.
Όσον αφορά τις υπόλοιπες τεχνολογίες που ενσωματώνει το Honor 7 Lite, υποστηρίζονται LTE Cat4 (έως 150Mbps) συμπεριλαμβανομένης της μπάντας 20 στα 800 MHz, Bluetooth v4.1 LE, καθώς και κάρτες μνήμης microSD με μέγιστη χωρητικότητα 128 GB. Εάν δείτε κάπου να αναφέρεται υποστήριξη NFC από το Honor 7 Lite, κρατήστε μικρό καλάθι: χρειάζεται να τοποθετήσετε μία NFC-SIM στο κινητό. Το που θα βρείτε τέτοια SIM και ειδικά στην Ελλάδα, σηκώνει κουβέντα.
Σε μερικές σύντομες δοκιμές που κάναμε, το ακουστικό και το ηχείο του Honor 7 Lite επέδειξαν αρκετά δυνατή ένταση σε κλήσεις και αναπαραγωγή πολυμέσων. Πρόσθετο μπόνους, η τοποθέτηση του ηχείου με γρίλιες στο κάτω πλαϊνό του πλαισίου, οπότε θα το ακούτε καθαρά ακόμη κι αν είναι η πλάτη της συσκευής ακουμπά σε λείες επιφάνειες όπως τραπέζια ή γραφεία.
Αυτονομία - φόρτιση
Το Honor 7 Lite τροφοδοτείται από μία μη αφαιρούμενη μπαταρία Li-Po χωρητικότητας 3000 mAh. Αξιοσέβαστη χωρητικότητα που, σε συνδυασμό με την οθόνη των 5,2 ιντσών και την χαμηλή κατανάλωση του επεξεργαστή, είναι αρκετή για λειτουργία πολύ πάνω από 24ώρο με έντονη χρήση. Με μέτρια χρήση, η αυτονομία εύκολα φτάνει τη μιάμιση ημέρα και αν μάλιστα ενεργοποιήσετε τις προηγμένες λειτουργίες εξοικονόμησης ενέργειας που ενσωματώνει το λογισμικό, το 2ήμερο είναι δεδομένο.
Μελανό σήμειο αποτελούν οι μεγάλοι χρόνοι φόρτισης της συσκευής:
- 25% σε 39 λεπτά
- 50% σε 80 λεπτά
- 75% σε 122 λεπτά
- 100% σε 190 λεπτά
Ακόμη και χωρίς τεχνολογίες γρήγορης φόρτισης, που έτσι κι αλλιώς το Honor 7 Lite δε διαθέτει, οι 3+ ώρες για πλήρη φόρτιση από το μηδέν είναι πολλές για μπαταρία 3000 mAh. Μάλλον το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης ανήκει στον φορτιστή, ο οποίος έχει έξοδο μόλις ενός Ampere. Από την άλλη όμως, η συγκεκριμένη επιλογή της Huawei έχει κάποιο νόημα καθώς η φόρτιση με ρεύμα χαμηλού αμπεράζ θα βοηθήσει στην μακροζωία της μπαταρίας, η οποία υπενθυμίζουμε πως είναι μη αφαιρούμενη. Σε κάθε περίπτωση, το Honor 7 Lite με αυτονομία σημαντικά καλύτερη από τον ανταγωνισμό σκοράρει πολλούς πόντους σε αυτόν τον τομέα.
Λογισμικό
Το λογισμικό του Honor 7 Lite είναι βασισμένο σε Android 6 Marshmallow, επάνω στο οποίο τρέχει το EMUI user interface της Huawei στην έκδοση 4.1. Παρά την κατά καιρούς κριτική που έχει δεχθεί το EMUI, δε βρήκαμε κάποιο αξιοσημείωτο ψεγάδι. Δεν απέχει και τόσο από την φιλοσοφία του vanilla AOSP ούτε πρόκειται για περιβάλλον βαρύ ή απαιτητικό σε πόρους. Το εντελώς αντίθετο θα λέγαμε, αφού η συσκευή ήταν πολύ σβέλτη κατά την εξερεύνηση και ενεργοποίηση των διάφορων features του λογισμικού, ενώ τα 2GB μνήμης RAM φάνηκαν απολύτως επαρκή για την άνετη λειτουργία της.
Εκτός από μία πλήρη σειρά βοηθητικών εργαλείων, το Honor 7 Lite έρχεται με προεγκατεστημένες πολλές εφαρμογές της Google, δημοφιλείς εφαρμογές social media καθώς και 3 παιχνίδια. Αυτό έχει αντίκτυπο στον ελεύθερο αποθηκευτικό χώρο της συσκευής, καθώς όπως μπορείτε να δείτε και στα παραπάνω screenshots, μετά το αρχικό setup απομένουν περίπου 8,7 GB διαθέσιμα ενώ κάνοντας και όλα τα διαθέσιμα updates στο Play Store, απομένουν μόλις 7,4 GB διαθέσιμα που είναι κάτω από το μισό της ονομαστικής χωρητικότητας του εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου. Επιτακτική ανάγκη λοιπόν για πολλούς χρήστες η προσθήκη κάρτας microSD.
Θα αναβαθμιστεί το Honor 7 Lite σε Android 7 Nougat; Δεν είναι απολύτως σίγουρο. Αναζητώντας όμως σχετικές πληροφορίες, βρήκαμε δημοσίευση στελέχους της Huawei, στην οποία αφήνεται να εννοηθεί πως η πολιτική της εταιρείας πλέον είναι να δίνει σημαντικές αναβαθμίσεις για έως και 2 έτη μετά το λανσάρισμα μίας νέας συσκευής.
Συμπέρασμα
Με τον επίσημο διανομέα της ελληνικής αγοράς να ορίζει την τιμή λιανικής στα 199€, το Honor 7 Lite της Huawei είναι μία προσιτή mid-range συσκευή που συγκεντρώνει αρκετά πλεονεκτήματα έναντι του ανταγωνισμού: διαθέτει το πολύ ενδιαφέρον form factor των 5,2 ιντσών, άριστη ποιότητα κατασκευής, σασί κατασκευασμένο στο μεγαλύτερο μέρος του από μέταλλο και αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων. Χάρις στον επεξεργαστή 16nm, θερμαίνεται ελάχιστα και διαχειρίζεται πολύ αποτελεσματικά την μπαταρία, με αποτέλεσμα μεγάλη αυτονομία.
Εν κατακλείδι, πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον σύνολο που έρχεται για να παλέψει με αξιώσεις τον υπόλοιπο ανταγωνισμό στην κατηγορία του και ανήκει αναμφίβολα στις επιλογές που αξίζουν την προσοχή σας.
Μας άρεσε
- Διαστάσεις
- Ποιότητα κατασκευής
- Αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων
- Αυτονομία
- Βελτιστοποιημένο και ελαφρύ λογισμικό
Δε μας άρεσε
- Έλλειψη OTG
- Αργή φόρτιση