Ένα ακόμη προϊόν, συγκεκριμένα ένα κουτί της Silverstone, περνά σήμερα από τον πάγκο δοκιμών του Insomnia.gr. Πρόκειται για το νέο "gaming", όπως το χαρακτηρίζει η εταιρεία, HTPC case, Milo ML07 με το οποίο η Silverstone φιλοδοξεί να β
Ευχαριστούμε θερμά την SilverStone για την παραχώρηση των προϊόντων της δοκιμής
Το σημερινό κουτί, έχει αν μη τι άλλο εξαιρετικά όμορφη εμφάνιση και στο εμπρός μέρος διαθέτει δύο ιδιαίτερα βολικές θύρες USB 3.0. Ακόμη σύμφωνα με την εταιρεία διαθέτει αρκετό χώρο στο εσωτερικό του ώστε να στηθεί ακόμη και κύκλωμα υδρόψυξης με διπλό ψυγείο (2x120mm).
Πάμε λοιπόν να δούμε πώς τα πάει το Silverstone Milo ML07 ξεκινώντας όπως συνηθίζουμε με τα τεχνικά του χαρακτηριστικά.
Τεχνικά χαρακτηριστικά, συσκευασία & παρελκόμενα
Στον πίνακα που ακολουθεί παρακάτω, παρατίθενται τα τεχνικά χαρακτηριστικά και οι προδιαγραφές του Milo ML07.
Η Silverstone βλέπουμε πως, στα χαρτιά τουλάχιστον, έχει καταφέρει να διαχειριστεί αρκετά καλά τον εξ'ορισμού περιορισμένο χώρο ενός τέτοιου κουτιού παρέχονται υποστήριξη για μεγάλες κάρτες γραφικών αλλά και ψύκτρες επεξεργαστών με αρκετά μεγάλο ύψος.
Ιδιαίτερα θετική είναι η παρουσία των δύο θυρών USB 3.0 στο μπροστινό μέρος, ενώ δε θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε και το αρκετά χαμηλό βάρος του κουτιού. Ωστόσο πριν καν το ανοίξουμε, μας προξενεί εντύπωση το γεγονός πως φαίνεται να μη διαθέτει ούτε έναν ανεμιστήρα, πράγμα το οποίο μας προβλημάτισε με μια πρώτη ματιά. Για το θέμα όμως αυτό θα μιλήσουμε αναλυτικότερα παρακάτω, όπου θα δούμε διεξοδικά τι συμβαίνει στο εσωτερικό του, όταν έχουμε εγκαταστήσει ένα σύστημα.
Τέλος, η τιμή του στην ελληνική αγορά, τη στιγμή που γραφόταν αυτή η παράγραφος ξεκινά από τα 73.06 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.
Το ML07 έρχεται σε μια συσκευασία από σκληρό χαρτόνι, στο εξωτερικό της οποίας υπάρχει ένα σχέδιο της πρόσοψής του αλλά και κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά του.
Ανοίγοντας τη συσκευασία, το πρώτο πράγμα που αντικρίζουμε είναι δύο φυλλάδια. Το ένα είναι το manual του Milo ML07 και το άλλο (το μαύρο) ένας ενημερωτικός κατάλογος της Silverstone.
Το κουτί βρίσκεται ανάμεσα σε δύο μεγάλα κομμάτια από φελιζόλ, ενώ ταυτόχρονα είναι τοποθετημένο μέσα σε μια πλαστική σακούλα για την αποφυγή τυχόν φθορών κατά τη μεταφορά του.
Όλα τα παρελκόμενα του Milo ML07. Προορίζονται για να διευκολύνουν το χρήστη κατά την εγκατάσταση του hardware στο εσωτερικό του κουτιού, ενώ η χρήση του καθενός αναφέρεται λεπτομερώς μέσα στο manual που είδαμε παραπάνω.
Κάπου οφείλουμε να ευχαριστήσουμε για ακόμη μια φορά την εταιρεία καθώς για να μας διευκολύνει στη πραγματοποίηση του review μας έστειλε πέρα από το κουτί και ενα SFX τροφοδοτικό, και συγκεκριμένα το ST45SF-G καθώς και δύο εξαιρετικά λεπτά καλώδια SATA, τα οποία έχουν την ονομασία SST-CP11B. Σύμφωνα με την εταιρεία είναι τα λεπτότερα SATA καλώδια παγκοσμίως. Ας κάνουμε λοιπόν μια μικρή παρένθεση, για να δούμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του εν λόγω τροφοδοτικού:
To εν λόγω τροφοδοτικό έρχεται με πιστοποίηση 80 Plus Gold κάτι που με το "καλημέρα" μας δημιουργεί ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις, ενώ είναι εφοδιασμένο με πληθώρα διατάξεων προστασίας. Ακόμη, αν και ιδιαίτερα μικρών διαστάσεων το τροφοδοτικό διαθέτει έναν ανεμιστήρα 80 χιλιοστών και είναι εφοδιασμένο με το πρότυπο ΑΤΧ 2.31. Τέλος, πέρα από την πολύ ισχυρή γραμμή των 12V, διαθέτει πλήρως αποσπώμενες καλωδιώσεις (modular), γεγονός που είναι εξαιρετικά σημαντικό ιδιαίτερα για συστήματα που θα στηθούν σε περιορισμένο χώρο.
Φωτογραφίες από τη συσκευασία του τροφοδοτικού που μας έστειλε η Silverstone.
Τρεις φωτογραφίες από το τροφοδοτικό. Όπως βλέπουμε, το ST45SF-G διαθέτει πλήρως αποσπώμενες καλωδιώσεις (ήτοι, είναι fully-modular). Έτσι, όταν το εγκαταστήσουμε στο σύστημά μας θα χρησιμοποιήσουμε μόνο τα απολύτως απαραίτητα καλώδια και δεν θα δυσκολευτούμε (ελπίζουμε) στον σχετικά περιορισμένο χώρο που θα έχουμε στη διάθεσή μας.
Στην πάνω πλευρά του τροφοδοτικού υπάρχει χαραγμένο το λογότυπο με την ονομασία της Silverstone.
Τα δύο καλώδια, μήκους 30 και 50 εκατοστών, για τα οποία σας μιλήσαμε παραπάνω.
Φωτογραφίες - Εξωτερικό
Ώρα να βγάλουμε το κουτί από το περιτύλιγμά του και να ρίξουμε μια λεπτομερή ματιά σε αυτό, ξεκινώντας από το εξωτερικό του.
Η πρόσοψη του Milo ML07, η οποία είναι κατασκευασμένη από πλαστικό. Πάνω της υπάρχουν οι δύο θύρες USB 3.0 και τα βύσματα ήχου που αναφέραμε στον πίνακα των τεχνικών χαρακτηριστικών. Όπως βλέπετε υπάρχει και ένα "εφέ" βουρτσισμένο μετάλλου, το οποίο προσδίδει πολύ θετικά στην εξωτερική εικόνα του.
Μια πιο κοντινή ματιά στις θύρες USB και τα πλήκτρα ενεργοποίησης και επαναφοράς (reset). Ανάμεσά τους μπορείτε να διακρίνεται και τα δύο ενδεικτικά LED, συστήματος και σκληρού δίσκου.
Μια πλευρική ματιά στο ML07. Το υλικό, όπως και η υφή του παραμένουν ίδια και εδώ. Βλέπουμε ακόμη πως στο πλευρικό πλαστικό υπάρχουν κάποια ανοίγματα. Όπως θα δούμε και παρακάτω, η εσωτερική πλευρά είναι διάτρητη με σκοπό να βοηθάει στην αποβολή του θερμού αέρα στο περιβάλλον.
Γενική άποψη της πάνω πλευράς του κουτιού. Βλέπουμε ότι υπάρχει ένα άνοιγμα για έναν ανεμιστήρα 120 χιλιοστών, που όμως δεν παρέχεται και μπορεί να αγοραστεί προαιρετικά.
Εδώ σε λίγο θα υπάρχει το back I/O panel της μητρικής μας, ενώ δεξιά βλέπουμε πως υπάρχουν δύο PCIe slots για την περίπτωση που κάποιος χρησιμοποιήσει dual slot κάρτα γραφικών. To "Made n China" είναι γραμμένο με αρκετά μεγάλα γράμματα, και παρότι βρίσκεται στην πίσω πλευρά μας χτύπησε κάπως άσχημα.
Kλείνουμε με μερικές φωτογραφίες από την κάτω πλευρά του κουτιού, όπου διακρίνουμε τις θέσεις για τους δύο ανεμιστήρες ή το διπλό ψυγείο, αλλά και την θέση στην οποία θα έρθει σε λίγο ο ανεμιστήρας του τροφοδοτικού.
Φωτογραφίες - Εσωτερικό
Για να αποκτήσουμε πρόσβαση στο εσωτερικό του κουτιού αρκεί να ξεβιδώσουμε τις δύο βίδες που συγκρατούν την λαμαρίνα-οροφή του Milo ML07.
Αν και η αφαίρεση της λαμαρίνας, είναι προφανώς υπόθεση μερικών δευτερολέπτων, θα πρέπει να σημειώσουμε πως οι βίδες ηταν αρκετά σφικτές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη φθορά της βαφής στο σημείο επαφής με τη βίδα, και είναι κάτι που το παρατηρήσαμε και σε άλλα σημεία.
H πρώτη εικόνα που βλέπουμε από το εσωτερικό του κουτιού μας. Όπως και έξω, έτσι και μέσα κυριαρχεί το μαύρο χρώμα, τόσο στα πλαστικά όσο και στα μεταλλική μέρη.
Oι συνδέσεις και τα καλώδια των θυρών του μπροστινού panel.
Όπως ίσως έχετε παρατηρήσει, η εταιρεία τοποθέτησε τα PCIe slots, που βρίσκονται στο πίσω μέρος του κουτιού, παράλληλα και όχι κάθετα με τη μητρική. Έτσι για είναι δυνατή η εγκατάσταση της κάρτας γραφικών, μέσα στο κουτί υπάρχει ένα PCIe riser (επέκταση ουσιαστικά), το οποίο φέρνει την κάρτα στη σωστή θέση. Το καλό είναι πως είναι αποσπώμενο και έτσι εάν κάποιοςδεν επιθυμεί να χρησιμοποιήσει άλλη κάρτα πλην της ενσωματωμένης, μπορεί πολύ εύκολα να το αφαιρέσει.
Οι δύο από τις τρεις θέσεις στις οποίες μπορούμε να εγκαταστήσουμε σκληρούς δίσκους ή SSDs των 2.5 ιντσών. Θα πρέπει εδώ να σημειώσουμε πως σε περίπτωση εγκατάστασης SSD πάχους 7mm θα χρειαστείτε και τον κατάλληλο αποστάτη, για να τον βιδώσετε εύκολα και με ασφάλεια στη θέση του.
Kάπου εδώ είναι η ώρα που πρέπει να πιάσουμε το κατσαβίδι για να ρίξουμε μια καλύτερη ματιά στο εσωτερικό του Milo ML07 αλλά και τα επιμέρους τμήματά του. Ξεκινάμε αφαιρώντας το μεταλλικό τμήμα στο οποίο τοποθετείται ο σκληρός δίσκος 3.5 ιντσών και το τροφοδοτικό. Οι δύο από τις 4 βίδες δεν είναι πολύ εύκολα προσβάσιμες και έτσι θα χρειαστείτε ένα αρκετά μακρύ κατσαβίδι (ενδεχομένως και λίγη υπομονή) για να τις αφαιρέσετε. Εδώ "ανακαλύπτουμε και τη θέση στην οποία τοποθετείται ο τρίτος σκληρός δίσκος 2.5 ιντσών. Είναι η κάθετη μεταλλική βάση, την οποία δείχνει το βελάκι.
Το εσωτερικό, χωρίς το cage σκληρού δίσκου-τροφοδοτικού.
Μια καλύτερη ματιά στο χώρο του τροφοδοτικού. Διακρίνουμε το διάτρητο εσωτερικό, που έχει φτιαχτεί έτσι για την καλύτερη διαχείριση του θερμού αέρα. Επίσης υπάρχει και ένα θηλυκό καλώδιο ρεύματος. Το τροφοδοτικό, λόγω της θέσης του, δεν συνδέεται απευθείας στην πρίζα, αλλά μέσω της επέκτασης αυτής.
Το τμήμα στο οποίο υπάρχουν τα δύο PCIe slots, τοποθετούνται οι δίσκοι 2.5 ιντσών, αλλά και το slim optical drive, είναι ενιαίο και αφαιρείται αφού ξεβιδώσουμε τέσσερις βίδες.
Τα στοιχεία κατασκευής (ημέρα, μήνας κλπ) είναι τυπωμένα στην κάτω πλευρά του τμήματος αυτού.
Έτσι, έχουμε έυκολη πρόσβαση στο σημείο όπου μπορούμε να εγκαταστήσουμε δύο ανεμιστήρες η ένα διπλό ψυγείο (στην κάτω πλευρά του κουτιού ουσιαστικά).
Μέχρι εδώ η εταιρεία φαίνεται να έχει κάνει μια ιδιαίτερα καλή δουλειά, τόσο στην εργονομία του κουτιού, όσο και στη διαχείριση του χώρου.
Η μόνη μας ένσταση είναι, όπως προαναφέραμε, η πλήρης έλλειψη ανεμιστήρων και φίλτρων, ενώ θεωρούμε πως στο κομμάτι της βαφής, τουλάχιστον στα σημεία επαφής με βίδες, θα έπρεπε να έχει ληφθεί κάποια μέριμνα ώστε να μην προκαλείται φθορά τόσο εύκολα.
Ώρα να εγκαταστήσουμε μέσα στο Milo ML07 το σύστημα με το οποίο θα το δοκιμάσουμε.
Εγκατάσταση συστήματος
Έχοντας ξεβιδώσει τα κύρια τμήματα του κουτιού, στα οποία θα τοποθετηθεί το hardware, επιλέγουμε να ξεκινήσουμε από αυτό στο οποίο μπαίνει ο σκληρός δίσκος 3.5 ιντσών και το τροφοδοτικό.
Η τοποθέτηση του σκληρού δίσκου γίνεται στο πάνω μέρος, και βιδώνεται με 4 βίδες στα λαμάκια που εξέχουν.
"Συρταρωτά" από κάτω, μπαίνει το τροφοδοτικό, το οποίο μπορεί να στερεωθεί με 6 συνολικά βίδες (εμείς χρησιμοποιήσαμε τέσσερις).
Αφού έχουμε ολοκληρώσει την τοποθέτηση σκληρού και τροφοδοτικού πάμε να βιδώσουμε το cage στη θέση του. Εδώ χρειάζεται λίγη προσοχή στην όδευση των καλωδίων που περνούν από πίσω έτσι ώστε να μην συναντήσετε δυσκολίες. Πέρα από αυτό το κούμπωμα είναι πολύ εύκολο και έτσι, αφού το βιδώσουμε πάμε γρήγορα στο επόμενο βήμα.
To back panel της μητρικής είναι αυτό που τοποθετούμε στη συνέχεα.
Έπειτα, έρχεται η σειρά της μητρικής, η οποία στερεώνεται στο κουτί με 4 βίδες. Εδώ χρειάζεται λίγη προσοχή καθώς η αποστάσεις από το cage του τροφοδοτικού είναι οριακές, για να μην "τραυματίσουμε" κατά λάθος.
Σειρά έχει το πλαστικό τμήμα πάνω στο οποίο τοποθετούμε τον SSD. Δυστυχώς δεν είχαμε στη διάθεσή μας κάποιο slim drive ώστε να το εγκαταστήσουμε, και έτσι περιοριζόμαστε στην εγκατάσταση του SSD.
Συνεχίζουμε με την τοποθέτηση των μνημών η οποία αν και σε αρκετά στενό χώρο, δεν μας δυσκόλεψε ιδιαίτερα.
Κάπου εδώ φαίνεται η πολύ μεγάλη χρησιμότητα των λεπτών καλωδίων που μας έστειλε η Silverstone. H μεγάλη ευκαμψία τους και το εξαιρετικά μικρό τους μέγεθος είναι αυτό που πάντα θέλαμε αλλά ποτέ δεν είχαμε, σε παρόμοιες υλοποιήσεις κατά το παρελθόν. Η εγκατάσταση του συστήματος, με αυτά τα καλώδια, έγινε εξαιρετικά ευκολότερη.
Κάπως έτσι λοιπόν, ολοκληρώνεται η εγκατάσταση του hardware και είμαστε έτοιμο να κλείσουμε το Milo ML07 και να το θέσουμε σε λειτουργία.
Προτού όμως το κάνουμε αυτό, θα αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να αναφέρουμε το hardware που χρησιμοποιήσαμε αλλά και τη μεθοδολογία που ακολουθήσαμε κατά τη διάρκεια των μετρήσεων που πήραμε.
Σύστημα & Μεθοδολογία μετρήσεων
Το hardware που, όπως είδαμε παραπάνω, τοποθετήσαμε στο Silverstone Milo ML07 ήταν το εξής:
Από μέρους μας υπήρχε η πρόθεση να εγκαταστήσουμε και μια κάρτα γραφικών AMD Radeon 5970, η οποία όμως λόγω των πολύ μεγάλων της διαστάσεων οριακά δε χώρεσε. Ίσως όμως, τελικά, να ήταν και καλύτερα καθώς οι θερμοκρασίες στο εσωτερικό θα ανέβαιναν αρκετά, δεδομένου ότι οι μετρήσεις θα ληφθούν με το κουτί στην εργοστασιακή του κατάσταση (δηλαδή χωρίς κανέναν ανεμιστήρα).
Στο σύστημα που εγκαταστήσαμε μετρήσαμε τις θερμοκρασίες του επεξεργαστή σε Idle και full load, αλλά και του σκληρού δίσκου. Οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν δύο φορές, μια με τον επεξεργαστή στην εργοστασιακή του συχνότητα (3.2 GHz) και μια ακόμη φορά με τον επεξεργαστή στα 4.0GHz. Ο συγκεκριμένος επεξεργαστής είχε αρκετό ακόμη περιθώριο όσο αφορά τον υπερχρονισμό του, όμως λόγω της ελλιπούς ψύξης του κουτιού αποφασίσαμε να μην ρισκάρουμε.
Στη συνέχεια, τη σκυτάλη το sound meter μας το οποίο στήθηκε σε τρίποδο σε απόσταση ενός μέτρου από το κουτί ώστε να μετρήσουμε το θόρυβο που παράγεται από τη λειτουργία του συστήματος. Εδώ πραγματοποιήσαμε δύο μετρήσεις, μια με τον επεξεργαστή σε idle και μια με τον επεξεργαστή σε full load 100%, ενώ για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης μετρήσαμε και το θόρυβο που υπήρχε στο χώρο που έγιναν οι δοκιμές. Οι εν λόγω μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν αργά το βράδυ με κλειστές πόρτες και παράθυρα έτσι ώστε να αποφύγουμε κατά το δυνατόν εξωτερικές επιδράσεις που θα μπορούσαν να αλλοιώσουν το αποτέλεσμα των μετρήσεων.
Στο σημείο αυτό, αξίζει να σημειώσουμε πως από εδώ και στο εξής σε κάθε case review ο επεξεργαστής, η κάρτα γραφικών και ο σκληρός δίσκος θα είναι πάντα ίδιοι έτσι ώστε με τον καιρό να δημιουργήσουμε μια αρκετά μεγάλη βάση μέσα από την οποία θα μπορούμε να συγκρίνουμε τις θερμοκρασίες και το θόρυβο κάθε μοντέλου.
Τα αποτελέσματα όλων των μετρήσεων που πραγματοποιήσαμε, φαίνονται στα διαγράμματα που ακολουθούν στην επόμενη ενότητα.
Μετρήσεις θερμοκρασιών και θορύβου
Ακολουθούν οι μετρήσεις θερμοκρασιών και θορύβου από το Silverstone Milo ML07:
Επίλογος - Συμπεράσματα
Kάπου εδώ, φτάνει στο τέλος της και η σημερινή μας παρουσίαση με τις εντυπώσεις μας να είναι θετικές σε γενικές γραμμές, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν και ορισμένα σημεία στα οποία εντοπίσαμε ελλείψεις.
Τo Silverstone Milo ML07 είναι ένα ποιοτικά κατασκευασμένο κουτί, το οποίο καταφέρνει επιμελώς να κρύψει από την οπτική επαφή την πλαστική εξωτερική του κατασκευή χάρη στο εφέ βουρτσισμένου μετάλλου. Σαφώς η πλαστική κατασκευή από μόνη της δεν είναι δυνατόν να αποτελέσει μειονέκτημα για κάποιο κουτί, ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις έχουμε δει πως δίνεται μια "φθηνή" εντύπωση στο τελικό οπτικό αποτέλεσμα. Αυτό λοιπόν που αξιολογούμε θετικά στην περίπτωση του Milo ML07 είναι το οτι η εταιρεία κατάφερε να δώσει μια premium εμφάνιση κρατώντας παράλληλα χαμηλό το τελικό κόστος. Παράλληλα, στο εσωτερικό του κουτιού έχει γίνει εξαιρετικά καλή διαχείριση του διαθέσιμου χώρου κάτι που φαίνεται και από το πλήθος των αφαιρούμενων μέσων που μπορούμε να εγκαταστήσουμε αλλά και από τις μεγάλες κάρτες γραφικών που υποστηρίζονται.
Αξίζει εδώ να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση και στα δύο καλώδια SATA που μας έστειλε η εταιρεία, τα οποία συνέβαλλαν καθοριστικά στο να πραγματοποιήσουμε με αρκετά μεγάλη ευκολία την εγκατάσταση του συστήματος στο Milo ML07. Aν και η τιμή τους σε γνωστό ευρωπαϊκό ηλεκτρονικό κατάστημα ξεκινά πάνω από τα 10€ (στην Ελλάδα δεν καταφέραμε να τα εντοπίσουμε κάπου μέχρι τη στιγμή που γραφόταν αυτή η παράγραφος), η βοήθεια που προσφέρουν (η οποία κυριολεκτικά λύνει τα χέρια του χρήστη), θεωρούμε πως αξίζει μια μικρή υπέρβαση στον οικονομικό προϋπολογισμό.
Ωστόσο η γενική θετική εικόνα δεν ολοκληρώνεται εξαιτίας ορισμένων ατελειών που υπάρχουν, και οι οποίες είτε θα αναγκάσουν τον χρήστη να σπαταλήσει περισσότερο χρόνο από όσο θα έπρεπε είτε να ξοδέψει επιπλέον χρήματα. Το καλύτερο μάλλον παράδειγμα για την πρώτη από τις δύο περιπτώσεις (αυτή της σπατάλης χρόνου) είναι το σενάριο στο οποίο ο χρήστης θα χρειαστεί να εγκαταστήσει ή να αφαιρέσει ένα σκληρό δίσκο 3.5 ιντσών από το σύστημά του. Για να το επιτύχει αυτό κάποιος, θα πρέπει αφού αφαιρέσει όλα τα καλώδια του τροφοδοτικού, να βγάλει το cage τροφοδοτικού/σκληρού δίσκου και αφού αφαιρέσει ή τοποθετήσει το σκληρό να ακολουθήσει την αντίστροφη διαδικασία, η οποία ομολογουμένως δεν είναι και ότι το γρηγορότερο.
Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη περίπτωση, η οποία είναι μάλλον και πιο σημαντική, θεωρήσαμε λάθος την επιλογή της εταιρείας να μην συμπεριλάβει έστω ένα φίλτρο σκόνης πέρα από κάποιον ανεμιστήρα ( ο οποίος υπό προϋποθέσεις ίσως και να μην είναι τόσο απαραίτητος), καθώς η είσοδος σκόνης στο κουτί από τις γρίλιες των ανεμιστήρων είναι ιδιαίτερα εύκολη. Eκτιμούμε πως το σκεπτικώ της εταιρείας πίσω από αυτή την επιλογή είναι να αφήσει στο χρήστη την ελευθερία επιλογής των ανεμιστήτων ή φίλτρων που θα βάλει, έτσι ώστε παράλληλα να κρατήσει χαμηλά την τιμή του κουτιού, ωστόσο με την παροχή έστω ενός φίλτρου ή ενός ανεμιστήρα το κόστος δεν θα παρουσίαζε αξιόλογη μεταβολή και το προϊόν θα ήταν σαφώς πιο ολοκληρωμένο.
Ας πάμε λοιπόν να δούμε συνοπτικά ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του Silverstone Milo ML07, η τιμή του οποίου στην ελληνική αγορά την ώρα που γράφεται αυτή η παράγραφος ξεκινά από τα 73€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.
Πλεονεκτήματα:
- Όμορφη εμφάνιση
- Καλή τιμή
- Καλή διαχείριση χώρου στο εσωτερικό
- Δύο θύρες USB 3.0 στο μπροστινό μέρος
- Υποστήριξη μεγάλων καρτών γραφικών
- Καλή ποιότητα κατασκευής
- Δυνατότα οριζόντιας ή κάθετης τοποθέτησης και παροχή βάσεων για κάθε περίπτωση
Μειονεκτήματα:
- Απουσία ανεμιστήρων και φίλτρων
- Μέτρια απόδοση στις θερμοκρασίες λόγω του παραπάνω παράγοντα
- Η διαδικασία εγκατάστασης/απεγκατάστασης σκληρού δίσκου είναι χρονοβόρα
- Πολύ γρήγορη φθορά της βαφής στα σημεία επαφής με βίδες
Έτσι σύμφωνα με τα παραπάνω η βαθμολογία του Silverstone Milo ML07 είναι:
Κλείνοντας δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε να αναφερθούμε και στην πραγματικά εξαιρετική δουλειά που έκανε η εταιρεία σε ό,τι αφορά τα δύο καλώδια SATA τα οποία είδαμε παραπάνω. Η εγκατάσταση του συστήματος και η διευθέτηση του εσωτερικού χώρου, με τη χρήση αυτών των καλωδίων, γίνεται εξαιρετικά ευκολότερη και πολύ πιο σύντομη. Για το λόγο αυτό, και παρά την αρκετά τσιμπημένη τιμή τους δεν μπορούμε παρά να τα προτείνουμε ανεπιφύλακτα σε όσους από εσάς σκέφτεστε να δημιουργήσετε ένα παρόμοιο σύστημα.
Έτσι, τα καλώδια αυτά, λαμβάνουν με την αξία τους το Recommended award.
Σύνταξη: Ζαννής Σκουλάξινος
Επιμέλεια κειμένου: Γιάννης Καραγιάννης, crmaris