Όπως έχουμε πολλές φορές αναφέρει σε προηγούμενες δοκιμές, το βασικό κριτήριο για την αγορά του κουτιού θα πρέπει να είναι μεταξύ άλλων η ηχομόνωση που μπορεί να παρέχει, ανεξάρτητα από το είδος αλλά και την τιμή αυτού.
Η Cooler Master φαίνεται πως το γνωρίζει αυτό και με τη σειρά Silencio (όπως θυμάστε πριν από λίγο καιρό είδαμε στο Insomnia.gr την παρουσίαση των Silencio 652S και Silencio 352) επιχειρεί να προσφέρει λύσεις για κάθε γούστο και πορτοφόλι προβάλλοντας ως βασικό προτέρημα, πέρα από την καλή ποιότητα κατασκευής και την ευελιξία, τα πολύ χαμηλά επίπεδα θορύβου.
Ευχαριστούμε θερμά την Cooler Master για την παραχώρηση του προϊόντος της δοκιμής
Ένα ακόμη review λοιπόν ξεκινάει και όπως πάντα η αρχή θα γίνει με την παρουσίαση των προδιαγραφών του κουτιού που έχουμε στα χέρια μας.
Τεχνικά χαρακτηριστικά, Συσκευασία & Παρελκόμενα
Στον πίνακα που ακολουθεί παρακάτω, παρατίθενται συνοπτικά τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά του υπό δοκιμή προϊόντος :
Όπως αναφέραμε και στην εισαγωγή της παρουσίασης, η εταιρεία έχει λανσάρει το Silencio 550 σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις, δύο μαύρου χρώματος (η μια εκ των οποίων με carbon εμφάνιση στην πρόσοψη και η άλλη με matt μαύρο χρώμα) και μια ακόμη σε λευκό χρώμα. Κάπου εδώ οφείλουμε να ευχαριστήσουμε ξανά την Cooler Master καθώς μας και τις τρεις εκδόσεις του κουτιού και έτσι η σημερινή παρουσίαση θα είναι λίγο διαφορετική από όσες έχουμε δει μέχρι στιγμής.
Όσο αφορά τη γενικότερη εικόνα που μας δίνει ο πίνακας τεχνικών χαρακτηριστικών, θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι ικανοποιητική καθώς το κουτί φαίνεται πως είναι αρκετά ευρύχωρο, τόσο ώστε να υποστηρίξει ακόμη και κάποιες από τις μεγαλύτερες κάρτες γραφικών. Η ποικιλία εκδόσεων θεωρούμε πως είναι αρκετή για να ικανοποιήσει κάθε γούστο ενώ το αυξημένο βάρος μας προδιαθέτει για μια ποιοτική και στιβαρή κατασκευή. Ιδιαίτερα θετική και βολική είναι η παρουσία συσκευής ανάγνωσης μνημών (card reader), ωστόσο δε θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε πως προκάλεσε κάπως αρνητική εντύπωση η υποστήριξη μόνον δύο σκληρών δίσκων/SSDs 2.5 ιντσών.
Οι εκδοχές του κουτιού που έρχονται σε μαύρο χρώμα έχουν παρόμοιες συσκευασίες. Πάνω στις τελευταίες υπάρχουν φωτογραφίες του Silencio 550 καθώς και αναφορές στα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του.
Το λευκό Silencio 550 έρχεται, παραδόξως, σε μια τελείως διαφορετική συσκευασία από παχύ χαρτόνι. Πάντως και εδώ, όπως συνήθως, παρουσιάζονται κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες του μοντέλου καθώς και ορισμένα σκίτσα του.
Έχοντας μόλις ανοίξει τις συσκευασίες των κουτιών μας.
Παρά τη διαφορετική συσκευασία τα κουτιά έρχονται όπως πάντα προστατευμένα ανάμεσα σε δύο κομμάτια φελιζόλ αλλά και μια πλαστική σακούλα για την καλύτερη κάλυψη από πιθανές φθορές κατά τη μεταφορά τους.
Το Silencio 550 συνοδεύεται από ένα αναλυτικό εγχειρίδιο οδηγιών στο οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται και η ελληνική γλώσσα.
Κλείνουμε την ενότητα αυτή με το κουτάκι στο οποίο περιέχονται όλα τα παρελκόμενα του Silencio 550. Αυτά αποτελούνται από τις βάσεις στήριξης των σκληρών δίσκων και των οπτικών μέσων, βίδες και ορισμένα δεματκά. Επίσης, υπάρχει και ένα μικρό χαρτί οπου παρουσιάζεται ο τρόπος χρήσης του stand off socket, κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί μέχρι στιγμής.
Φωτογραφίες - Εξωτερικό
Αφού είδαμε τις συσκευασίες στις οποίες έρχονται οι τρεις εκδόσεις του Cooler Master Silencio 550 είναι πλέον καιρός να περάσουμε και στο υλικό που κατέγραψε ο φωτογραφικός μας φακός. Για να μην σας κουράσουμε και να υπάρχει μια συνοχή, στην παρούσα ενότητα και στην επόμενη θα δούμε φωτογραφίες από το μαύρο κουτί, ενώ στην ενότητα της εγκατάστασης συστήματος, θα δούμε φωτογραφίες εξ'ολοκλήρου από το λευκό.
Εδώ αξίζει να τονίσουμε πως το πρώτο πράγμα που μας έκανε εντύπωση μόλις βγάλαμε το κουτί από τη συσκευασία του, είναι το βάρος του παρά το σχετικό μικρό του μέγεθος. Η κατασκευή του, όπως αρχικά είχαμε υποθέσει στην ενότητα των τεχνικών χαρακτηριστικών είναι πολύ στιβαρή και ταυτόχρονα ποιοτική χωρίς κάποια ατέλεια, τουλάχιστον εξωτερικά.
Ξεκινάμε με την πρόσοψη του κουτιού, όπου βλέπουμε τόσο τη matt όσο και την carbon εκδοχή της. Η πρόσοψη, όπως και στο 652S είναι λιτή και απέριττη και μόνη εναλλαγή αποτελεί το λογότυπο της εταιρείας. Ακριβώς από πάνω διακρίνουμε τις θύρες USB, το ενσωματωμένο card reader, τις υποδοχές ήχου καθώς και τα πλήκτρα ενεργοποίησης και επαναφοράς του συστήματος.
Γενική άποψη του κουτιού και η άνω πλευρά της πρόσοψης από πιο κοντά.
Όπως και στο Silencio 652S έτσι και εδώ η πρόσοψη λειτουργεί σαν πορτάκι. Πίσω από αυτό υπάρχει ένα συμπαγές ηχομονωτικό υλικό ενώ από την εσωτερική πλευρά βρίσκουμε ένα πλαστικό φίλτρο σκόνης, καθώς και έναν προεγκατεστημένο ανεμιστήρα.
Το φίλτρο αέρα που προαναφέραμε μπορεί να βγεί ή να κουμπώσει πίσω στη θέση του με πολύ μεγάλη ευκολία καθώς δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από μια απλή κίνηση του χεριού, είτε για την τοποθέτηση είτε για την αφαίρεσή του.
Η αριστερή και δεξιά πλευρά του κουτιού δεν έχουν κάτι ιδιαίτερο να δείξουν πέρα από τις πλευρικές εισόδους αέρα που μας είναι πλέον αρκετά οικείες.
Συνεχίζοντας, περνάμε στην πίσω πλευρά του κουτιού. Όπως βλέπουμε, το τροφοδοτικό τοποθετείται στην κάτω πλευρα, ενώ υπάρχουν τρεις οπές για την όδευση σωλήνων υδρόψυξης. Ακόμη υπάρχουν επτά θέσεις για κάρτες επέκτασης αλλά και ένας προεγκατεστημένος ανεμιστήρας 120 mm.
Οι πλαϊνές λαμαρίνες συγκρατούνται στη πίσω πλευρά με 4 χειρόβιδες (2 σε κάθε λαμαρίνα).
Λίγο πριν φτάσει στο τέλος της, η εξερεύνηση του εξωτερικού του Silencio 550 περνάμε να δούμε τη συνήθως αθέατη, κάτω, πλευρά του. Εδώ η εταιρεία έχει τοποθετήσει τέσσερα ποδαράκια με λαστιχένια επένδυση προς αποφυγή τυχόν κραδασμών ή ολίσθησης καθώς και ένα αποσπώμενο φίλτρο για τον περιορισμό της σκόνης που εισέρχεται στο τροφοδοτικό.
Μια πιο κοντινή λήψη από τις βάσεις πάνω στις οποίες στηρίζεται το Silencio 550. Η αίσθηση της ποιότητάς τους, όπως τα βλέπει ή τα πιάνει κάποιος για πρώτη φορά δείχνει πολύ καλή, ίσως καλύτερη από ότι θα περιμέναμε.
Κλείνουμε με δύο φωτογραφίες από το αποσπώμενο φίλτρο που προαναφέραμε. Όπως μπορείτε να δείτε, αυτό βρίσκεται από την εξωτερική πλευρά και έτσι η αφαίρεση και η επανατοποθέτησή του είναι μια πολύ απλή και σύντομη διαδικασία.
Φωτογραφίες - Εσωτερικό
Κάπου εδώ πιάνουμε το κατσαβίδι και ετοιμαζόμαστε για την εξερεύνηση του εσωτερικού του Cooler Master Silencio 550.
Ξεκινάμε αφαιρώντας την αριστερή λαμαρίνα, η οποία από την εσωτερική πλευρά της είναι εφοδιασμένη με ένα συμπαγές κομμάτι ηχομονωτικού υλικού τύπου "ricofon". Ηχομονωτικό υλικό υπάρχει και στην εσωτερική πλευρά της δεξιάς λαμαρίνας, ωστόσο εκεί είναι επίπεδο και μοιάζει περισσότερο με το υλικό που έχει χρησιμοποιηθεί στην πρόσοψη σε ελαφρώς πιο πυκνή μορφή.
Στο εσωτερικό του Silencio 550 κυριαρχεί το μαύρο χρώμα, ακριβώς όπως και στο εξωτερικό του. Στο βάθος υπάρχουν μαζεμένα όλα τα καλώδια που θα χρειαστεί να συνδέσουμε στη μητρική.
Ξεκινώντας από τη δεξιά πλευρά διακρίνουμε αρχικά τις δύο θέσεις στις οποίες τοποθετούνται οπτικές συσκευές 5.25 ιντσών. Όπως σε όλα τα κουτιά που έχουμε δει από την Cooler Master πρόσφατα, έτσι και εδώ υπάρχουν tool-free μηχανισμοί για την ασφάλιση των συσκευών. Ακριβώς από κάτω υπάρχει ακόμη μια θέση η οποία όμως είναι κατειλημμένη από το HDD hot swap cage.
Στη μέση περίπου του κουτιού υπάρχει το πρώτο cage για σκληρούς δίσκους το οποίο είναι αποσπώμενο. Για να βγει πρέπει να ξεβιδώσουμε τις τέσσερις βίδες που το συγκρατούν στην πίσω μεριά και να πιέσουμε τους πλαστικούς "μοχλούς" για να το τραβήξουμε προς τα εξω.
Το αποσπώμενο HDD cage και μια κοντινή ματιά στα πλαστικά που βοηθούν στην αφαίρεσή του.
Οι βίδες από την πίσω πλευρά, οι οποίες συγκρατούν το cage πάνω στο κουτί.
Το μεταλλικό cage μόλις έχει αφαιρεθεί από το κουτί. Επειδή προφανώς υπάρχει μόνος ένας τρόπος για να μπει σωστά στη θέση του, η εταιρεία έχει τοποθετήσει την ένδειξη "ΤΟΡ" στην πλευρά που πρέπει να βρίσκεται πάνω. Όπως βέβαια είναι λογικό, με αυτό έξω από το κουτί αυξάνεται αισθητά και ο διαθέσιμος χώρος για εγκατάσταση κάποιας μεγάλης κάρτας γραφικών, φτάνοντας πλέον τα 40 cm.
Kάτω από το αποσπώμενο cage που είδαμε παραπάνω υπάρχει ακόμη ένα διαμέρισμα για τοποθέτηση σκληρών δίσκων. Εδώ η εταιρεία έχει τοποθετήσει και ένα φατνίο πάνω στο οποίο μπορούν να τοποθετηθούν οι δύο υποστηριζόμενοι SSDs/HDDs 2.5 ιντσών.
Με την αφαίρεση του παραπάνω μεταλλικού τμήματος, είμαστε σε θέση να δούμε από κοντά και τον μπροστινό προεγκατεστημένο ανεμιστήρα. Πάνω από από αυτόν, όπως βλέπετε υπάρχει η πλακέτα σύνδεσης σκληρών δίσκων hot swap.
Πηγαίνοντας πιο αριστερά διακρίνουμε στον πάτο του κουτιού ένα αρκετά μεγάλο κενό πάνω από το οποίο θα τοποθετήσουμε αργότερα το τροφοδοτικό (με τον ανεμιστήρα προς τα κάτω για να υπάρχει ροή φρέσκου αέρα στο εσωτερικό του). Λίγο παραπάνω υπάρχουν τα επτά expansion slots τα λαμάκια των οποίων είναι εφοδιασμένα με χειρόβιδες. Ιδιαίτερα βολικό για όσους σκοπεύουν να έχουν συχνά το χέρι τους εκεί.
Συνεχίζουμε με μια γενική άποψη της πίσω όψης του κουτιού μας, όπου και όπως βλέπουμε είναι και αυτή εξ'ολοκλήρου μαύρη. Παράλληλα υπάρχει και ένα αρκετά μεγάλο άνοιγμα πίσω από την μητρική ώστε να μην είναι απαραίτητη η απεγκατάστασή της σε περίπτωση που ο χρήστης θέλει να αλλάξει ψύκτρα.
Κλείνουμε με μερικές φωτογραφίες από τις οπές που υπάρχουν σε διάφορα σημεία για την όδευση καλωδίων. Με μία πρώτη ματιά φαίνεται πως το κουτί παρέχει σημαντικές δυνατότητες στο κομμάτι της διαχείρισης των καλωδίων ωστόσο η απουσία grommets εδώ μας φάνηκε κάπως ασυνήθιστη και ενδεχομένως ανούσια.
Πλέον, έχοντας δει τις λεπτομέρειες που κρύβει το Silencio 550 είμαστε έτοιμοι να πάρουμε το hardware μας και να το τοποθετήσουμε στο εσωτερικό του.
Εγκατάσταση συστήματος στο Silencio 550 White
Όπως σας υποσχεθήκαμε σε προηγούμενη ενότητα, με την εταιρεία να μας έχει στείλει και τις τρεις εκδόσεις του κουτιού, δε θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε το λευκό μόνο για την εγκατάσταση του συστήματος. Έτσι, πριν πάμε να εγκαταστήσουμε το hardware θα δούμε ορισμένες φωτογραφίες απο το εν λόγω μοντέλο.
Ξεκινάμε με τρεις φωτογραφίες από την μπροστινή όψη του κουτιού.
Το λευκό κυριαρχεί παντού στο κουτί και φυσικά και στις πλευρές του.
Προχωρώντας στην πίσω πλευρά βλέπουμε πως η "μονοτονία" του λευκού σπάει από τις μαύρες χειρόβιδες και τα grommets που έχουν τοποθετηθεί στις οπές για την όδευση σωλήνων υδρόψυξης.
Η εσωτερική πλευρά της αριστερής λαμαρίνας, λευκή και αυτή, είναι εφοδιασμένη με το ίδιο αφρώδες ηχομονωτικό υλικό που είδαμε και στη μαύρη έκδοση παραπάνω.
Γενική άποψη του εσωτερικού.
Λεπτομέρειες από το εσωτερικό του κουτιού. Δε θα σας κουράσουμε με ανάλυση λεπτομερειών καθώς για αυτές σας έχουμε μιλήσει παραπάνω. Mόνη παρατήρηση εδώ είναι το γεγονός πως η βαφή, τουλάχιστον στα σημεία επαφής με τις βίδες στο πίσω μέρος των πλευρικών λαμαρίνων δείχνει να είναι κάπως πιο ευαίσθητη αφού το πρώτο κιόλας ξεβίδωμα μικρά ρινίσματα έκαναν την εμφάνισή τους.
Εξωτερικά το λευκό είναι ωραίο, όμως το εσωτερικό του είναι αυτό που τουλάχιστον για τον γράφοντα φαίνεται πως ταίριαξε απόλυτα με τα γούστα του. Περνάμε λοιπόν σιγά-σιγά στην εγκατάσταση του συστήματος στο εσωτερικό του λευκού Silencio 550.
Όπως πάντα, ξεκινάμε τοποθετώντας το λαμάκι του πίσω Ι/Ο panel της μητρικής, κάτι που δεν μας παίρνει παρά μερικά δευτερόλεπτα.
Συνεχίζουμε με την εξίσου εύκολη εγκατάσταση του τροφοδοτικού στον πάτο του κουτιού.
Σειρά παίρνουν οι αποστάτες της μητρικής. Σε αντίθεση με το Silencio 652S, εδώ η εταιρεία δεν έχει τοποθετήσει σήμανση στις θέσεις των αποστατών για να υποδείξει τους απαραίτητους για την εκάστοτε μητρική. Στην συγκεκριμένη περίπτωση θα λέγαμε πως μας έλειψαν λόγω του ότι "καλομάθαμε" από το 652S, ωστόσο για τον τελικό χρήστη αυτό μάλλον δεν θα αποτελέσει σημαντική παράλειψη.
Κάνουμε μια μικρή παρένθεση εδώ, ώστε να εγκαταστήσουμε τον SSD στο ειδικά διαμορφωμένο φατνίο. Όπως προαναφέραμε πάνω σε αυτό μπορούν να μπουν έως και 2 SSDs και για του λόγου το αληθές αυτό φαίνεται στην τρίτη φωτογραφία.
Για την προσαρμογή του σκληρού δίσκου, αλλά και των οπτικών συσκευών, χρησιμοποιούμε τις παρεχόμενες βάσεις για τους tool-free μηχανισμούς με τους οποίους θα μπει συρταρωτά και θα ασφαλίσει στη θέση του με μια απλή κίνηση.
SSD και σκληρός δίσκος στη θέση τους και είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα, που δεν είναι άλλο από την εγκατάσταση της μητρικής.
H εγκατάσταση της μητρικής είναι μια αρκετά απλή διαδικασία. Αν και ο διαθέσιμος χώρος είναι αισθητά μικρότερος από το 652S είναι επαρκής για να γίνουν με άνεση οι όποιοι χειρισμοί, αν και σε ορισμένα σημεία χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, όπως για παράδειγμα στην άνω αριστερή γωνία της μητρικής.
Ακολουθούν ο επεξεργαστής με την ψύκτρα και τις μνήμες. Στο συγκεκριμένο κουτί δεν υποστηρίζονται μεγάλα ψυγεία υδρόψυξης παρά μονο μονά και έτσι η Eisberg 240 που είχαμε στη διάθεσή μας δε θα τοποθετηθεί σε αυτό.
Η εγκατάσταση του συστήματος ολοκληρώνεται με την τοποθέτηση της κάρτας γραφικών. Επειδή η κάρτα που έχουμε στην κατοχή μας (Radeon HD5970) είναι πολύ μεγάλη, χρειάστηκε να αφαιρέσουμε το αποσπώμενο HDD cage και να τοποθετήσουμε το δίσκο που είχαμε βάλει πριν εκεί, από κάτω μαζί με τον SSD.
Έχοντας τοποθετήσει τον επεξεργαστή και την ψύκτρα του, ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια κάπως δυσάρεστη έκπληξη στην πίσω πλευρά. Το κενό που έχει αφήσει η εταιρεία για την προσθήκη/αφαίρεση του backplate κάποιας ψύκτρας δεν είναι αρκετά μεγάλο (για τη δική μας μητρική τουλάχιστον) και έτσι οι δύο από τις 4 τρύπες της μητρικής δεν είναι προσβάσιμες. Σε περίτπωση λοιπόν που αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε το Silencio 550 με την ASRock Z97 Extreme 4 θα πρέπει να γνωρίζετε πως για την εγκατάσταση ή απεγκατάσταση κάποια τέτοιας ψύκτρας δεν θα αποφύγετε και την αφαίρεση της μητρικής.
Κλείνουμε με μια φωτογραφία του, έτοιμου πλέον, συστήματος από την πίσω πλευρά. Όλα είναι έτοιμα για την ενεργοποίησή του, όμως πριν από αυτή θα ρίξουμε όπως πάντα μια ματιά στη μεθοδολογία που ακολουθήσαμε για τη δοκιμή του Silencio 550.
Σύστημα δοκιμών και μεθολογία μετρήσεων
To hardware που όπως είδαμε και παραπάνω, εγκαταστήσαμε στο Cooler Master Silencio 652S ήταν το εξής:
Στο σύστημα που εγκαταστήσαμε μετρήσαμε τις θερμοκρασίες του επεξεργαστή σε idle και full load. Οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν δύο φορές: με τον επεξεργαστή στην εργοστασιακή του συχνότητα (3.2 GHz) και υπερχρονισμένο στα 4.0GHz. Επίσης λάβαμε μετρήσεις θερμοκρασίας και από τον σκληρό δίσκο και τον SSD.
Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε το ντεσιμπελόμετρο (sound meter) μας το οποίο στήθηκε σε τρίποδο και σε απόσταση ενός μέτρου από το κουτί. Εδώ μετρήσαμε το θόρυβο που παράγεται από τους προεγκατεστημένους ανεμιστήρες του κουτιού όταν αυτοί δουλεύουν στο 100% των στροφών τους. Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενες παρουσιάσεις, μετράμε μόνο τους ανεμιστήρες του εκάστοτε κουτιού ώστε να έχουμε ένα αντικειμενικό μέτρο σύγκρισης μεταξύ των διαφόρων κουτιών που περνάν από τα χέρια μας, καθώς το hardware που εγκαθίσταται σε αυτά είναι φυσικό να ποικίλει ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε χρήστη.
Τα αποτελέσματα όλων των μετρήσεων που πραγματοποιήσαμε φαίνονται στα διαγράμματα που ακολουθούν.
Αποτελέσματα μετρήσεων
Στα διαγράμματα που ακολουθούν παρακάτω, παρουσιάζονται τα αποτελέσματα όλων των μετρήσεων που πραγματοποιήσαμε στο CM Silencio 652S με τη θερμοκρασία του χώρου στους περίπου 27 βαθμούς.
Όπως είχαμε παρατηρήσει και στο 652S, έτσι και εδώ το ηχομονωτικό υλικό που υπάρχει στις πλαϊνες λαμαρίνες του κουτιού λειτουργεί εξαιρετικά ως προς τον περιορισμό του θορύβου με αποτέλεσμα η λειτουργία των ανεμιστήρων να είναι πρακτικά ανεπαίσθητη ακόμη και από πολύ κοντινή απόσταση. Αυτό επιβεβαιώνεται και από το ντεσιμπλελόμετρα μας, η ένδειξη του οποίου δεν άλλαξε καθόλου από απόσταση ενός μέτρου. Αξίζει μάλιστα εδώ να σημειώσουμε πως οι ανεμιστήρες από μόνοι τους δε θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ιδιαίτερα αθόρυβοι. Μάλιστα όταν τους ενεργοποιήσαμε με το κουτί ανοιχτό από τη μια πλευρά, ξαφνιαστήκαμε με την πραγματικά καλή απόδοση της ηχομόνωσης καθώς η λειτουργία τους χωρίς αυτή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί έως και ενοχλητική.
Στο κομμάτι των θερμοκρασιών παρατηρήσαμε ελαφρώς αυξημένες τιμές στον επεξεργαστή κάτι που εκτιμούμε πως οφείλεται στο μέρος της θερμότητας που εγκλωβίζεται λόγω των ηχομονωτικών επενδύσεων εντός του κουτιού. Ωστόσο υπήρξε παράλληλα και μια μικρή μεν, αλλά αισθητή δε, μείωση στη θερμοκρασία της κάρτας γραφικών, κάτι που οφείλεται προφανώς στην άμεση ροή φρέσκου αέρα από τον μπροστινό ανεμιστήρα στην είσοδο αέρα της κάρτας.
Επίλογος - Συμπεράσματα
Κάπου εδώ ένα ακόμη review από το Insomnia.gr φτάνει στο τέλος του και το Silencio 550 κατεβαίνει από τον πάγκο μας έχοντας δώσει στον γράφοντα θετικές εντυπώσεις αλλά και ορισμένα σημεία στα οποία θα προτιμούσαμε ορισμένες αλλαγές.
Σε γενικές γραμμές, κακά τα ψέματα, το Silencio 550 είναι ένα εξαιρετικά ποιοτικό κουτί (όπως και το μεγαλύτερο "αδερφάκι του, 652S), που παρέχει όλα όσα θα μπορούσε να ζητήσει κανείς, μαζί με καλή ηχομόνωση και μια αρκετά προσιτή τιμή. Σίγουρα πάντως καταφέρνει να πετύχει τον πρωταρχικό του στόχο ο οποίος είναι να αποτελέσει μια αθόρυβη λύση με αρκετή ευελιξία και διαθέσιμους χώρους. Πάμε λοιπόν να συνοψίσουμε όλα αυτά που είδαμε στις παραπάνω ενότητες και να εντοπίσουμε ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της οικογένειας Silencio 550.
Πλεονεκτήματα
- Πολύ καλός λόγος απόδοσης/τιμής
- Ποιοτική και στιβαρή κατασκευή
- Ποικιλία χρωματικών αποχρώσεων
- Ιδιαίτερα ικανοποιητική ηχομόνωση
- Συσκευή ανάγνωσης μνημών
- Ηot swap
- Ευρύχωρο εσωτερικό
- Πολύ καλή δυνατότητα για διαχείριση των καλωδίων του τροφοδοτικού
Μειονεκτήματα
- Υποστήριξη μόνο δύο σκληρών δίσκων/SSD 2.5 ιντσών
- Ευαίσθητη βαφή στα σημεία επαφής των βιδών (εξωτερικά) στη λευκή έκδοση
- Μικρή αύξηση θερμοκρασιών στο εσωτερικό λόγο των ηχομονωτικών υλικών
- Δεν υποστηρίζεται η εγκατάσταση διπλών ψυγείων υδρόψυξης παρά το αρκετά ευρύχωρο εσωτερικό
H τιμή του Silencio 550 ξεκινάει από τα 79.40€
Σύνταξη: Ζαννής Σκουλάξινος
Επιμέλεια κειμένου: Γιάννης Καραγιάννης, crmaris