-
ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM
68 -
ΜΕΛΟΣ
-
ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Τύπος περιεχομένου
Forums
Ειδήσεις
Reviews
Gallery
Αγγελίες
Gadgets
Οτιδήποτε δημοσιεύεται από crispy_mummy
-
Από περιέργεια, έχεις ενεργοποιημένα automated backups τα οποία αποθηκεύονται στον ίδιο δίσκο που έχεις τα VMs, ή όλο το degradation έγινε από τους virtual δίσκους των VMs; Ρωτάω γιατί πρόσφατα έφτιαξα Proxmox server για το homelab μου, και χρησιμοποιώ απλά έναν Crucial P3 Plus 1TB (220 TBW) με ZFS λίγο πολύ για τα πάντα. Και αρχίζω να πιστεύω πως μάλλον δεν ήταν και η καλύτερη ιδέα.
-
Η EA προσφέρει τον πηγαίο κώδικα τεσσάρων Command & Conquer παιχνιδιών στο Github
crispy_mummy απάντησε σε θέμα του nchatz στο Νέα
Είναι μόνο ο κώδικας ή και τα assets; Γιατί με μία πρόχειρη ματιά στο GitHub μοιάζει να είναι μόνο ο κώδικας. Στην οποία περίπτωση υπάρχει και το OpenRA το οποίο αναπτύσσεται και συντηρείται εδώ και χρόνια από contributors. -
Το WeTransfer περιορίζει το δωρεάν πλάνο σε μόλις 10 μεταφορές τον μήνα
crispy_mummy απάντησε σε θέμα του nchatz στο Νέα
Εγώ πάντως όποτε θέλω να στείλω ένα μεγάλο αρχείο απλά το ανεβάζω στο Proton Drive και κάνω share link. Και είναι και end to end encrypted. -
Το νέο ασύρματο πρότυπο Ki υπόσχεται κουζίνες χωρίς καλώδια και με αυξημένη ασφάλεια
crispy_mummy απάντησε σε θέμα του Crash24 στο Νέα
Μου ακούγεται πολύ κακό σαν ιδέα, εκτός αν έχουν βρει τρόπο να πάνε το efficiency στο >98% για το οποίο πολύ αμφιβάλω. Ο μόνος λόγος που η ασύρματη μεταφορά ενέργειας είναι πλέων σε ευρεία χρήση είναι γιατί χρησιμοποιείται κυρίως για την τροφοδοσία συσκευών με πολύ χαμηλή κατανάλωση. Άλλο να χάνεις το 30% στα 30 W που παίρνει για να φορτίσεις ένα κινητό και άλλο να χάνεις το 30% στα 3000 W που τραβάει ένας βραστήρας. -
Hacking στη δημοφιλή εφαρμογή Authy οδηγεί σε διαρροή 33 εκατομμυρίων τηλεφωνικών αριθμών
crispy_mummy απάντησε σε θέμα του nchatz στο Νέα
Ένας από τους λόγους που είχα μείνει μακριά από το Authy είναι ότι δε σε αφήνει να έχεις πρόσβαση στα TOTP seeds σου ώστε να τα μεταφέρεις σε άλλη εφαρμογή. Τουλάχιστον όχι κάνοντας διάφορες χακιές μέσω του desktop app. Λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι είναι cloud based και κλειστού κώδικα ήταν no brainer το να μείνω όσο πιο μακριά γίνεται. Δυστυχώς, λόγο δουλειάς χρειαζόμουν το Authy για να μπορώ να κάνω login στο Twillio. Διότι το τρόπος με τον οποίο σετάρεις το 2FA για ένα Twillio λογαριασμό, σε αναγκάζει να χρησιμοποιήσεις το Authy. -
ΔΕΗ: Επιθετική είσοδος στην παροχή υπηρεσιών FTTH για το σπίτι με ταχύτητες έως 2.5 Gbps
crispy_mummy απάντησε σε θέμα του Crash24 στο Νέα
Θα έκανε πλέων εφικτό να μεταφέρω το Nextcloud server μου από VPS που το πληρώνω κοντά 40€ το μήνα σε τοπικό server στο σπίτι μου. Αυτή τη στιγμή έχω 200άρα σύνδεση το οποίο πάει να πει 20 Mbps ανέβασμα στην καλύτερη περίπτωση. Αν οι πάροχοι δίναν συμμετρικό internet τότε δε θα ήταν τόσο πρόβλημα. Αλλά όσο συνεχίζεται αυτή η τακτική του 1/10 για το ανέβασμα θες minimum 1 Gbps σύνδεση για να έχει ένα αξιόλογο 100άρι στο ανέβασμα. -
Αν γίνεται χρήση DRM και οι διαφημίσεις γίνονται embed μέσα στο ίδιο stream μαζί με το βίντεο όπως στο Spotify θα είναι αδύνατον να τις παρακάμψεις. Το καλύτερο που μπορεί να κάνει ένας adblocker σε αυτή την περίπτωση είναι στη θέση της διαφήμισης να εμφανίζει απλά μία μαύρη οθόνη χωρίς ήχο έως ότου η διαφήμιση τελειώσει. Από το να βλέπω διαφημίσεις βέβαια θα το προτιμούσα.
-
Βασικά το ξέρω το syncthing, το χρησιμοποιώ ήδη για να κάνω sync αυτοματοποιημένα backups από διάφορα apps. Η αλήθεια είναι βέβαια πως δεν είχα σκεφτεί να το χρησιμοποιήσω για να κάνω sync το music folder. Thanks για την ιδέα.
-
Την καλύτερη δουλειά κάνεις. Εγώ ότι ακούω το έχω σε MP3 στο κινητό αλλά ίδια λογική. Κάποια στιγμή απλά θέλω να στήσω ένα δικό μου streaming server (π.χ. Ampache). Για να τα έχω όλα κεντρικοποιημένα αντί να χρειάζεται να κάνω συνέχεια copy paste από το PC στο κινητό κάθε φορά που κάνω αλλαγές στη συλλογή μου.
-
Εγώ αυτό που ξέρω είναι πως το Temu σε πάρα πολλές περιπτώσεις πουλάει ακριβώς την ίδια κινεζίλα που πουλάνε πολλά καταστήματα στο Skroutz αλλά σε πολύ καλύτερες τιμές. Πριν μερικούς μήνες για παράδειγμα έψαχνα τσάντα μεταφοράς για τη γάτα μου και βρήκα μία που μου άρεσε από το Skroutz γύρο στα 30€. Από περιέργεια κοίταξα στο Temu και βρήκα όχι παρόμοια, αλλά ακριβώς την ίδια στα 17€. Τώρα όσον αφορά το θέμα με καρκινογόνες ουσίες και δεν ξέρω 'γω τι άλλο, είναι κάτι το οποίο δεν είναι θέμα του Temu αλλά γενικά όλης αυτής της κινεζίλας που κυκλοφορεί στην Ελληνική αγορά εδώ και δεκαετίες. Από ρούχα και τσάντες ως μπολ και μικροσυσκευές. Όσοι πάτε και αγοράζεται από τα Jumbo για παράδειγμα, νομίζεται πως τα προϊόντα που παίρνεται είναι καλύτερα από ότι θα βρείτε στο Temu.
-
Δεν είμαι χρήστης iCloud ή iOS γενικότερα. Αλλά θα είχε ενδιαφέρων εάν η ενεργοποίηση του end-to-end encryption, το οποίο πρόσθεσε η Apple στο iCloud πριν κανά χρόνο αν θυμάμαι καλά, θα απέτρεπε το συγκεκριμένο πρόβλημα. Γενικά πάντως όταν ανεβάζεις κάτι στο cloud χωρίς αυτό να έχει κρυπτογραφηθεί πρώτα τοπικά στη συσκευή σου, παύεις να είσαι εσύ εκείνος που έχει την κυριότητα των δεδομένων του.
-
Όταν αποφασίζεις να δανείσεις λεφτά σε οικογένεια ή φίλους, ανεξαρτήτως για τι είδους σχέση μιλάμε, πάντα πρέπει να λαμβάνεις υπόψη το ενδεχόμενο ότι δε θα τα λάβεις ποτέ πίσω. Εάν δεν είσαι εντάξει με αυτό δε δίνεις τα χρήματα εξ’ αρχής.
-
Αξίζει να σημειωθεί πως αν είσαι σε Linux είναι απίστευτα εύκολο. Απλά ανοίγεις ένα terminal στο directory που έχεις τα αρχεία και χρησιμοποιείς την εντολή convert από του πακέτου imagemagick. convert *.png image.pdf Το imagemagick είναι διαθέσιμο και για Windows. Δεν είμαι όμως σίγουρος πώς μπορείς να το τρέξεις από το τερματικό καθώς έχω να αγγίξω Windows χρόνια.
-
Skoop by Skroutz ( Customer to Customer Sales)
crispy_mummy απάντησε σε θέμα του cyberguy στο Internet
Είναι γνωστό scam που πραγματοποιούν κάποιοι κυρίως στο Amazon συνήθως αγοράζοντας κάτι καινούριο και επιστρέφοντας κάτι μεταχειρισμένο. Το Amazon πολύ συχνά δεν κάνει επαρκείς ελέγχους στις επιστροφές και το αποτέλεσμα είναι κάποιος άτυχος στο μέλλον να λάβει ένα προϊόν που μόνο καινούριο δεν είναι. Αλλά ότι θα δούμε αυτό το scam τόσο γρήγορα στο marketplace του Skroutz δεν είναι κάτι που το είχα φανταστεί. Δυστυχώς, όταν το ίδιο το Amazon αντιμετωπίζει τόσο μεγάλο πρόβλημα δε νομίζω πως το Skroutz θα καταφέρει να βρει μία καλή λύση. Το γεγονός πως ο πωλητής δεν έχει κανένα τρόπο να επικοινωνήσει με τον αγοραστή είναι μεγάλο πρόβλημα. Και κάνοντας τη σχέση πωλητή αγοραστή τόσο απρόσωπη δίνει μεγάλα περιθώρια στο να γίνει abuse. -
Θα πρότεινα και εγώ να ρήξεις μία ματιά στο NextDNS καθώς σου δίνει πολύ μεγαλύτερη ευελιξία. Μπορείς να δεις τα queries ανά συσκευή ακόμα και live το οποίο είναι πολύ χρήσιμο για να διαγνώσεις προβλήματα. Σου εμφανίζει στατιστικά συγκεντρωμένα σε ένα ωραίο dashboard. Μπορείς να κάνεις whitelist ή blacklist μεμονωμένα subdomains όπως π.χ. σε κάτι σα το Pi-Hole. Έχει πολλά έτοιμα blocklists από τα οποία μπορείς να διαλέξεις και πολλές ακόμα δυνατότητες. Υπάρχει ένα όριο 300Κ queries ανά μήνα πριν να πρέπει να πληρώσεις όπως ανέφερε και ο φίλος @georgerov. Αλλά από την εμπειρία μου πολλών μηνών χρήσης του NextDNS σε δίκτυο με πολλές IoT συσκευές, ο αριθμός αυτός είναι πολύ γενναιόδωρος και θα δυσκολευτείς πολύ να τον πιάσεις.
-
είναι ο φραπές πράγματι κακής ποιότητας καφές?
crispy_mummy απάντησε σε θέμα του PtolemaiosUltraChad στο Μπλα Μπλα
Νομίζω ειδικά για το φραπέ πρέπει να τον φτιάξεις εσύ για να τον κάνεις σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου. Η ποσότητα του καφέ, της ζάχαρης και του νερού όλα είναι πολύ σημαντικά για να έχεις ακριβώς το αποτέλεσμα που θες. Ποτέ μου δεν έχω παραγγέλλει φραπέ σε καφετέρια που να είναι όπως τον θέλω. Και πότε μου δεν έχω καταφέρει να φτιάξω φραπέ για κάποιον άλλον και αυτός να είναι ακριβώς αυτό που περίμεναν. -
είναι ο φραπές πράγματι κακής ποιότητας καφές?
crispy_mummy απάντησε σε θέμα του PtolemaiosUltraChad στο Μπλα Μπλα
Εγώ πάντως από τότε που πείρα την απόφαση και αγόρασα καφετιέρα με κάψουλες έχω τρελαθεί στους cappuccino. Ενωωείτε πως το αφρόγαλο το φτιάχνω μόνος μου με αφρογαλιέρα και δε χρησιμοποιώ τις άθλιες κάψουλες που μόνο αφρόγαλο δε βγάζουν. Αλλά όσον αφορά το καφέ τον ίδιο επειδή κάθε φορά η ποσότητα νερού, η θερμοκρασία και η πίεση είναι όλα σταθερά βγαίνει τέλειος κάθε φορά. Φυσικά, πίνω και φραπέδες αλλά μόνο όταν έχουν ξεκινήσει για τα καλά οι ζέστες και το να πιω ζεστό καφέ δε μου πολυβγαίνει. -
Ναι, την πάτησα πρόσφατα. Και το επιβεβαίωσα μετά από διάλογο που είχα με το support στο live chat. Όχι, όλα μετράνε σα μία.
-
Κομμάτι του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού κατέληξε σε σπίτι στη Φλόριντα, ανακοίνωσε η NASA
crispy_mummy απάντησε σε θέμα του Snoob στο Νέα
Φαντάσου τώρα να κάθεσαι στο καναπέ στο σαλόνι σου να χαλαρώνεις πίνοντας το freddo σου και να σου έρθει space debris στο δόξα πατρί. -
Γίνεται ακόμα να αφήσεις κρητικές απευθείας για ένα κατάστημα στο Skroutz; Τελευταία φορά που το δοκίμασα με πέταξε απλά στη σελίδα με τις παραγγελίες που είχα κάνει από το κατάστημα και με παρέπεμψε να αξιολογήσω μία από τις παραγγελίες αντί για το ίδιο το κατάστημα.
-
Η Microsoft ξεκινά δοκιμές εμφανίζοντας διαφημίσεις στο Start Menu των Windows 11
crispy_mummy απάντησε σε θέμα του nchatz στο Νέα
Λίγα χρόνια ακόμα και θα κάνουν inject banner ads απευθείας μέσα σε παιχνίδια όπως κάνουν οι Smart TVs πάνω από ότι βλέπεις. Τα τελευταία Windows που άγγιξα ήταν τα 7 και κάθε μέρα αισθάνομαι όλο και πιο δικαιωμένος από αυτή την απόφαση. -
Στη θεωρία πολλά γίνονται. Αυτό που ξέρω όμως είναι πως υπήρχε thread με σκοπό το χάρισμα αντικειμένων το οποίο οι διαχειριστές αποφάσισαν να κλειδώσουν διότι κάποια μέλη το εκμεταλλευόντουσαν και πράγματα που τους χαρίζονταν τα μεταπουλούσαν. Όταν λοιπών έγω βλέπω τους διαχειριστές να φτάνουν σε σημείο να κλειδώσουν ένα τόσο χρήσιμο thread γιατί μία πολύ μικρή μερίδα μελών αποφάσισε να εκμεταλλευτεί. Δε νομίζω να κάτσουν να κάνουν moderate ένα thread με σκοπό την ανταλλαγή referral links το οποίο είναι πολύ επικίνδυνο να κακομεταχειριστεί.
-
Αν οι διαχειριστές επέτρεπαν ένα τέτοιο thread αυτό θα οδηγούσε σε τρελό spam. Πολλοί θα έφτιαχναν 2 και 3 accounts απλά για να ποστάρουν links. Μέσω DM όμως δε νομίζω να υπάρχει θέμα. Αυτό είναι το βασικό θέμα, γι' αυτό είπα αν έχεις κανένα φίλο ή γνωστό που να έχει Revolut. Αν τώρα αποφασίσεις να πάρεις το ρίσκο και δε βρεις κάποιον άλλον δεν έχω πρόβλημα να σε βοηθήσω.
-
Δεν έχεις κανένα φίλο ή γνωστό να σου δώσει referal και να μοιραστείτε τα 30€ που δίνει το ίδιο το Revolut για κάθε άτομο που προσκαλείς;