Προς το περιεχόμενο

Shadowsavvas

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    44
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Οτιδήποτε δημοσιεύεται από Shadowsavvas

  1. Καλησπέρα είμαι μπερδεμένος και θα ήθελα λίγη βοήθεια. Αυτή τη στιγμή έχω τον 3600x και έχω αρχίσει να σκέφτομαι μια αναβάθμιση. Θα ήταν καλύτερο να πάρω ας πούμε έναν 3800χ ή να πάω σε ζεν 3 και να πάρω τον 5600χ; Έχω σκεφτεί ακόμη και για 5900χ καθώς τώρα έχω την sapphire 5700xt nitro+ και αργότερα θα ήθελα να αναβαθμίσω σε μια 6900xt οπότε και θέλω ο cpu μου να είναι άνετος να συμβαδίσει με μια τέτοια κάρτα. Σκέφτηκα να περιμένω τους ddr5 αλλά διαβάζω ότι αρκετοί προτείνουν να αφήνουμε κάποιο χρόνο από την κυκλοφορία μια νέας γενιάς οπότε δεν ψήνομαι ιδιαίτερα για ddr5. Στόχος μου είναι να έχω ένα pc που να μη μείνει πίσω για τα επόμενα 2-3 χρόνια. Περιμένω τις γνώμες σας και ευχαριστώ!
  2. Καλησπέρα . Έχω συνδέσει ένα μικρόφωνο στη μία θύρα της κάρτας και όλα είναι καλά ο ήχος είναι καλύτερος απ' ότι όταν το είχα πάνω στη μητρική .με τα ακουστικά υπάρχει πρόβλημα . Έχω τα hyperx cloud ii αλλά με τη δική τους κάρτα ηχου μπορώ να τα βάλω στα 16 bit 44000 khz . Όταν τα βγάλω από τηδικη τους και τα βάλω στη hama μου δίνει επιλογή μέχρι και για 32 bit 192000 khz αλλά όταν μπαίνω σε παιχνίδι οι πυροβολισμοί ακούγονται τέρμα δυνατά και τα βήματα τέρμα χαμηλά. Έχω βάλει τους drivers της κάρτας .ξέρει κανείς κάποια λύση σ αυτό;η απλά τα cloud δεν θα δουλέψουν σωστά με άλλη κάρτα πέρα από τη δική τους; Ευχαριστώ!
  3. Ενημέρωση και ελπίζω η τελευταία! Μετά από πολλές προσπάθειες γιατί οι 4 ραμ στα 3600 μου έβγαζαν rounding error στο prime ενώ το cinebench περνούσε κανονικά κατάφερα με αρκετά πειράματα να τις σταθεροποιώ στα 3533 με soc 1.15 και dram voltage auto και xmp on. Ούτε ερρορ τώρα στο prime και cinebench σε λουπα για κάνα 10λεπτο όλα καλά και ελπίζω να παραμείνει έτσι. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας!
  4. Ναι αδερφέ. Το θέμα είναι ότι τα προβληματικά τα είχα βγάλει κι εγώ από το κουτί και είχα μέσα ένα λειτουργικό σετ και πάλι είχα επανεκκινησεις. Γι αυτό παραξενευτηκα.
  5. Τι να πω μακάρι να το πάρω και να είναι όλα καλά. Αν μου κάνει τα ίδια μετα προσευχή δεν έχω άλλη λύση 😂
  6. Καλησπέρα σε όλους. Εχω νέα από τον τεχνικό. Το ένα σετ ραμ ήταν ελαττωματικό και έγινε αντικατάσταση. Στη συνέχεια ο άνθρωπος έβαλε πάνω και τις 4 ραμ στα 3600mhz και έτρεξε cinebench r20 και heaven unigine χωρίς πρόβλημα. Από βδομάδα θα πάρω τον υπολογιστή σπίτι πάλι και θα δοκιμάσω κι εγώ αλλά είναι πολύ παράδοξο ότι χωρίς να γίνει καμία αλλαγή όλα είναι κομπλέ. Υπάρχει κάποιο άλλο ενδεχόμενο να εξετάσω; για παράδειγμα η μπριζα στο σπίτι να μη δίνει σωστή τάση; @kostas_anes @BabisTs κάνω ταγκ εσάς που ασχοληθήκατε πιο πολύ
  7. Καλά εννοείται ότι δεν είναι ούτε στις 5 καλύτερες μητρικές. είναι απλά value for money.
  8. Η b450 tomahawk max μπορεί να μην είναι πολύ ακριβή αλλά πολύς κόσμος τι θεωρεί αξιόπιστη. Μαξ φτάνει επίσημα τα 4133mhz. Και επίσης επίσημα με βάση το qvl της στις δικές μου ραμ συγκεκριμένα φτάνει τα 3600mhz.οχι υποθετικά..
  9. Όχι με default όλα ήμουν κομπλε. Το xmp μου τα χαλούσε. Και δεν μπορώ να συμβιβαστώ στα 2133mhz ραμ όταν έχω πληρώσει για 3600mhz και βλέπω ότι όποιος έχει ryzen 3600x λέει ότι τα 3600 mhz είναι το sweet spot για ryzen
  10. Κύριοι το άφησα σε τεχνικό μετά από 3 μήνες δεν άντεξα άλλο 😂 και επειδή δεν έχω τη δυνατότητα να βρω αλλού hardware για δοκιμές. Από βδομάδα θα έχω νέα και θα σας ενημερώσω ελπίζοντας ότι θα μας λυθεί όλους η απορία
  11. Με XMP on και 3200 λοκαρισμενα περνάνε όλα κανονικά. Επίσης δοκίμασα με timings για 3600 αλλά λοκαρα 3533 και πέρασα cinebench αλλά στο prime είχα rounding error σε κάποιους πυρήνες. Σίγουρα δεν είναι πιθανό να βρω λύση απλώς έγραψα μήπως κάποιος έχει παρόμοια εμπειρία. Επειδή το ψάχνω εδώ και πολύ καιρό και, έχω κουραστεί.
  12. Στα 2133 τίποτα απολύτως όλα περνάνε κανονικα
  13. Όχι.. Μητρική και ραμ από ένα και επεξεργαστή από άλλο
  14. Τίποτα πάλι κρασαρει. Θα στείλω πίσω και τη μητρική να δω τι θα γίνει και θα ξαναγράψω όταν και αν γίνει αντικατάσταση.
  15. @kostas_anes σορρυ για το πρήξιμο! με auto ρολόι με pbo enabled και vcore 1.2125 πέρασε τεστ. Τρέχω ένα prime τώρα για κάνα μισάωρο. Τι λες;
  16. Έτσι είναι κομπλέ. Λες να είναι μητρική;
  17. 3 μήνες παλεύω να βγάλω άκρη.. Τώρα μόλις δοκίμασα με χμρ στα 3600 3ghz με στοκ ρεύμα vcore κ πέρασε cinebench 2 φορές. Σ ευχαριστώ πραγματικά Κώστα πάντως έχεις βοηθήσει πολύ!
  18. Ευχαριστώ Κώστα θα το ψάξω!
  19. Έκανα ακριβώς όπως είπες. Το καινούργιο ζευγάρι πέρασε το τεστ και στα 2133 και στα 3600. Το παλιό με την ελαττωματική ραμ δεν bootαρει καν. Ανάβει κόκκινο λαμπάκι cpu τώρα. Πιο πριν άναβε dram τώρα cpu.
  20. Δεν έχω ups. Δεν είναι θέμα gpu την έχω στρεσαρει όσο δεν πάει. Θερμοκρασίες πάνω από 70 δεν πάω στο warzone. Λοιπόν γύρισα σήμερα κπυμπωσα ξανά τον επεξεργαστή και άνοιξα. Δεν μπουταρει το πισι με 4 στικ και άναψε λαμπάκι dram. Δίκασε το παλιό ζευγάρι πάλι κόκκινο λαμπάκι dram. Με το καινούριο μπήκε κανονικά πέρασα cinebench σε στοκ ρυθμίσεις. Κρασαρε ξανά στα 3600 αλλά στο πραιμ δεν είχα κανένα ερρορ ούτε στα 3600. Από το παλιό ζευγάρι το ένα στικ μπουταρει κανονικά. Δηλαδή ακόμα και αν βαλ τα 2 καινούργια και το ένα παλιό δουλεύουν όλα μαζί κομπλέ. Μόλις κουμπώσω και το 4ο δεν μπουταρει το πισι. Οπότε επιστρέφω τις δύο παλιές ραμ για αλλαγή; ανησυχητικό ότι στα 3600 δεν περνάει το cinebench πάλι αλλά το πραιμ είναι καθαρό. Τώρα πρέπει να το δοκιμάσω και σε παιχνίδι. @kostas_anes
  21. Ευχαριστώ φίλε μου. Το έχω κάνει αυτό αλλά τίποτα. Στη δική μου περίπτωση οι επανεκκινησεις γίνονται μόνο κάτω από φόρτο δηλαδή σε games και stress test της cpu. Γιατί για gpu έχω τρέξει και το furmark και το heavenbench ακόμα και σε 4κ χωρίς πρόβλημα. Αλλά μόλις δοκίμασα το cinebench το πρόβλημα φάνηκε αμέσως.
  22. Φιλε μου Πέμπτη θα επιστρέψω Αθήνα και θα το πιάσω αμέσως. Θα ενημερώσω μόλις τα κάνω όλα!
  23. Ευχαριστώ GRat! Θα τα δοκιμάσω όλα. Default πάει στα 2133 mhz. Το automatic restart το έχω απενεργοποιησει αλλά και πάλι ποτέ δεν μου έβγαλε κανένα μήνυμα στην οθόνη όλα γίνονται σε κλάσματα δευτερόλεπτου.
  24. Θ το δοκιμάσω και αυτό. Ακριβώς την ίδια αντίδραση του συστήματος με όταν παίζω παιχνίδια κατάφερα να πετύχω με το cinebench όπου ακόμα και με 4αδα στα 3200 mhz πέρασα 3 τεστ κομπλέ αλλά με ερρορ στο prime. Από εκεί και πέρα με κάθε σκαλί πάνω σε συχνότητα στο cinebench είτε με 1 στικ ραμ είτε με ζευγάρι είτε με τετράδα η αντίδραση του συστήματος ήταν η ίδια με τα παιχνίδια. Περίπου στα 20~30 δευτερόλεπτα επανεκκίνηση χωρίς ειδοποίηση χωρίς μπλε οθόνη. Απλά επανεκκίνηση και σε μερικά δευτερόλεπτα ξανά στην επιφάνεια εργασίας σαν να μην έγινε τίποτα.
  25. Βιάστηκα να τις πάρω το ξέρω. Καλύτερα να είχα πάρει 2 16αρες από την αρχή αφού ήθελα 32. Αλλά δεν φαντάστηκα ότι θα είναι τόσο σύνθετο το θέμα. Βέβαια ας ήταν αυτό το μόνο πρόβλημα και θα τις πουλούσα αύριο τις 2. Το σημαντικό είναι ότι το σύστημα κρασαρει και με 1 ραμ στα 3600 και μπερδεύει το πράγμα..
  • Δημιουργία νέου...