Προς το περιεχόμενο

ZAKKWYLDE

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    831
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Οτιδήποτε δημοσιεύεται από ZAKKWYLDE

  1. Ναι μάλλον προς τα εκεί κατευθύνομαι. Οπότε ουσιαστικά απενεργοποιώ το WiFi του modem/router, το ένα κοντά στο router με καλώδιο, και το άλλο κάπου ενδιάμεσα ή στον πάνω όροφο σωστά;
  2. Το σπίτι μου είναι μια μικρή μεζονέτα (55τμ κάτω, 45 πάνω). Το router το έχω στον κάτω όροφο (H 300 της Vodafone). Οπότε γενικά στον πάνω όροφο είναι εξαιρετικά κακό το σήμα. Λιγότερο απο μία γραμμή :D. Μέχρι τώρα το είχα λύσει με Powerline (TP-LINK TL-WPA8630P), σε μονοφασικό ρεύμα. Ξαφνικά πριν λίγες μέρες δεν ξέρω τι συνέβη, και απο 90-95% της γραμμής, έπεσε στο 10% και λιγότερο. Η γραμμή μια χαρά είναι την έχω ελέγξει με καλώδιο απευθείας στο router. Μάλλον είμαι για αλλαγή όπως το βλέπω αλλα σκέφτομαι, μιας και η WiFi τεχνολογία έχει βελτιωθεί να στραφώ προς τα εκεί. Πιστεύετε ότι ένας πολύ δυνατός router θα έκανε δουλειά; Γενικά απο budget μπορώ να διαθέσω και 300 και 400€ αρκεί να γίνει σωστή δουλειά και να έχω καλή κάλυψη. Ούτως η άλλως, ακόμα και δίπλα απο το router πιάνω 60-70mbps απο το WiFi (ενώ με καλώδιο 95+).
  3. Δεκτό, αλλά εδώ δεν έχουμε καν δυνατότητα επιμερισμού εξόδων.
  4. Όχι δεν ισχύει αυτό. Ο αποστολέας μπορεί να επιλέξει να χρεωθεί αυτός το έμβασμα. Να το μοιραστείτε, η να το χρεωθεί ο παραλήπτης. Αν κάποιος έστελνε από Πειραιώς σε Alpha, κσι επέλεγε να χρεωθεί ο ίδιος τα έξοδα, τότε η Alpha δεν θα χρεωνε τίποτα. Στην Revolut δεν μπορείς να επιλέξεις να χρεωθείς εσύ τα έξοδα (άρα τίποτα τις 5 πρώτες φορές). Για παράδειγμα, θέλω να πληρώσω ενοίκιο πχ 400 μέσα από την Revolut. Όταν το κάνω από την ALPHA θα επιλέξω χρέωση αποστολέα, θα χρεωθω 403 ευρώ και ο παραλήπτης θα λάβει 400. Αν το κάνω από την Revolut, πρέπει να ρωτήσω τον εκμισθωτη ποσο τον χρεώνει η τράπεζα και να κάνω κατάθεση 403 + τα έξοδα της Revolut (όταν περάσω τις 5). Τώρα το να κάτσω να στέλνω 5-5 ένα έμβασμα 2000 καταλαβαίνεις ότι δεν παίζει.
  5. Ναι ΟΚ, αλλά σε κάθε έμβασμα ορίζεις OUR (χρέωση αποστολέα), SHA (επιμερισμός), BEN (χρέωση παραλήπτη). Άρα το "τσάμπα" είναι χρέωση παραλήπτη + δεν σε χρεώνω extra τις 5 πρώτες φορές. Κοροϊδία δηλαδή.
  6. Ρε παιδιά, έστειλα στον Ελληνικό μου λογαριασμό της Alpha χρήματα με την υποτίθεται δωρεάν μεταφορά, και η alpha με χρέωσε 3 Ευρώ... Έλεος;
  7. Φυσικά και είσαι υπάλληλος της εταιρείας και φυσικά θα μπορούσες να δώσεις μπόνους στον εαυτό σου. Απλά είναι μία η άλλη καθώς θα φορολογηθείς ως φυσικό πρόσωπο (και τα μπόνους έχουν υψηλή φορολόγηση) οπότε δεν έχει νόημα να το κάνεις. Αν είχες μια μονοπρόσωπη ΙΚΕ, ενδεχομένως να είχε νόημα, αλλά συμφέρει φορολογικά να κάνεις διανομή κερδών απο το να πληρώσεις τον εαυτό σου ως υπάλληλο.
  8. Φυσικά, αν είναι υπάλληλος της επιχείρησης προφανώς και περνάει στα έξοδα. Ακόμα βέβαια και εταιρεία security να προσλάβεις και αυτό φυσικά περνάει στα έξοδα. Όταν ένας εργοδότης έχει υπαλλήλους, τους πληρώνει και ασφάλιση για το δημόσιο. Όμως αν τους δίνει και ομαδική ιδιωτική ασφάλιση υγείας αυτό εκπίπτει απο τα έξοδα. Αυτό γιατί να έχει λογική και όχι το άλλο που στην πραγματικότητα είναι ο μοναδικός υπάλληλος της επιχείρησης;
  9. Ερώτηση προς ελεύθερους επαγγελματίες. Αν κάνεις μια ιδιωτική ασφάλεια υγείας, μπορείς να την περάσεις στα έξοδα για να εκπίπτει απο τον φόρο εισοδήματος; (Καλά ότι θέλεις περνάς, αν δικαιολογείται είναι το σωστό ερώτημα). Με την λογική του ότι απο την ικανότητά σου να συνεχίσεις να εργάζεσαι εξαρτάται και η βιωσιμότητα της ατομικής επιχείρησης, άρα προστατεύει τα έσοδα της επιχείρησης και λειτουργεί προς όφελός της...δεν έχει λογική;
  10. Ξεκάθαρα η υγραερίου συμφέρει οικονομικά. Απλά, έχει τα θέματά της με την αντικατάσταση της μπουκάλας και να θυμάσαι να έχεις ελαφρώς ανοικτό ένα παράθυρο να ανανεώνεται το οξυγόνο. Εγώ για τα συγκεκριμένα θέματα δεν θα την έπαιρνα την υγραερίου.
  11. Εντάξει θα βάλω κανα παλιόπανο εκεί να απορροφήσει τα περισσότερα, καποια θα ξεφύγουν, τί άλλο να κάνω
  12. Στην ουσία σηκώνω το σώμα και ρίχνω το βάρος του πάνω μου...ναι ναι τραγελαφικό ξέρω. Οπότε η βαλβίδα κοιτάει λοξά προς τα πάνω και έχω πρόσβαση. Απλά βολεύει καλύτερα να έχω ένα τέτοιο εργαλείο παρά να βάζω το χέρι μου εκεί με την πεταλούδα.
  13. Η κλασική πεταλούδα ναι χωράει κανονικά. Απλά σε 2 σώματα όπως το 1 της φωτογραφίας, η βαλβίδα βρίσκεται απο την μεριά του τοίχου. Το συγκεκριμένο είναι πιο δύσκολο καθώς πρέπει να "τραβήξω" το σώμα, για να μπορέσω να έχω πρόσβαση στην βαλβίδα. Το άλλο σώμα ναι μεν δεν χρειάζεται να το μετακινήσω αλλά επειδή η βαλβίδα είναι από την πλευρά του τοίχου είμαι "στα τυφλά".
  14. Καλησπέρα, Θέλω να κάνω εξαέρωση του καλοριφέρ. Παίρνει την κλασική "πεταλούδα" που βρίσκεις όταν κάνεις αναζήτηση "κλειδί εξαέρωση καλοριφέρ". Όμως κάποια σώματα, για κάποιον τρελό λόγο ο εξαερωτήρας του βρίσκεται απο την μεριά του τοίχου που βρίσκεται το σώμα, με αποτέλεσμα να πρέπει να το κάνω στα "τυφλά". Αυτό που σκεφτόμουν είναι αν υπηρχε κάποιο κλειδί αντίστοιχο που να κάνει γωνία και να έχει βραχίονα. Όπως τα λεγόμενα σωληνωτά κλειδιά. Το κακό είναι ότι όλα που βρίσκω online είναι εξάγωνα...και δεν ξέρω και τα χιλιοστά (πρέπει να είναι η 6 ή 7). Καμιά βοήθεια κανείς;
  15. 2014 και όντως τότε ήταν στα ψιλο-τελευταία του το Java EE. Αλλά έμαθα Hibernate, SOAP, REST API's, Dependency Injection, Messaging (α και JSF :D) κτλ. Μετά απο κανέναν χρόνο το γύρισα σε Spring Framework με AngularJS και μετά Angular, λίγο αργότερα microservices με Spring Boot, βάλαμε και κανα ψιλο Docker,. Οπότε ναι αυτό που λες ισχύει σε μεγάλο βαθμό, και ούτως η άλλως πρέπει να επικαιροποιούμε τις γνώσεις μάς. Πάντως έχω δει και συναδέλφους που κάνουν ακόμα συντήρηση σε Applets οπότε...εξαρτάται πάντα :).
  16. To "ενασχόλησης" δεν είναι τόσο ακριβές ότι ήταν 1 χρόνος, πάντα ήμουν στο επίπεδο του αρχάριου προγραμματιστή...ήξερα τι είναι η if και η for δηλαδή :D. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο, but anyway. Στα 32,5 ξεκίνησα ένα μεταπτυχιακό με έμφαση στον προγραμματισμό και ήδη 6 μήνες πριν είχα ξεκινήσει να διαβάζω Java για να είμαι καλύτερα προετοιμασμένος. Στην διπλωματική έφτιαξα μια εφαρμογή σε Java EE και απο εκεί έμαθα αρκετά. Δεν ξέρω αν ήταν απαραίτητο το μεταπτυχιακό, αλλά ίσως μου έδωσε και μια αφορμή να οργανωθώ καλύτερα. Την πρώτη δουλειά την ξεκίνησα με μισθό 1200/μήνα, Αθήνα σε τεχνολογίες Java EE. Το οποίο για μένα ήταν super ικανοποιητικό μετα απο δουλειές στις οποίες δεν πληρωνόμουν, ήμουν μαύρα και κατα κανονα πολύ λιγότερα. Το πιο σημαντικό ήταν ότι σε 1 εξάμηνο στην δουλειά οι γνώσεις μου εκτοξεύτηκαν. Τώρα έχω ανέβει πάρα πολύ μισθολογικά, σε άλλο εργοδότη πλέον.
  17. Όλοι οι παραπάνω πιστεύω ότι έχουν καλύψει με το παραπάνω αυτά που ρωτάς. Εγώ θα σου πώ απλά ότι μέχρι τα 30 δούλευα σε δουλειές της πλάκας, σε κωλοεταιρείες που όποτε θέλανε με πληρώνανε κάτι ψίχουλα. Ενώ ήμουν άνεργος απο τα 30-33, στα 33 μου αποφασίζω να το γυρίσω σε προγραμματισμό και στα 34 πιάνω δουλειά, με ικανοποιητικό μισθό, ενώ είχα και έξτρα side projects. Στα 40 μου πλέον ο μισθός μου έχει ξεφύγει απο τα Ελληνικά δεδομένα, την τελευταία φορά μαζί με την αύξηση που πήρα εν μέσω COVID απαίτησα απο τον εργοδότη μου να είμαι 100% remote για πάντα (άσχετα απο COVID) το οποίο και πέτυχα. Kάθε μέρα με σπαμμάρουν στο LinkedIN για θέσεις απο εδώ και απο εκεί. Μιλάμε για 500+/μέρα μεικτά σε Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς. Ενώ κανείς μέχρι τώρα Έλληνας εργοδότης δεν είναι διατεθειμένος να ξεπεράσει αυτά που ήδη παίρνω σε όσες συνεντεύξεις έχω πάει. Αν το έψαχνα και λίγο παραπάνω θα πετύχαινα και κάτι καλύτερο, αλλά έχω βολευτεί. Ναι το ξέρω ότι ακούγεται λίγο σαν την Herbalife, αλλά έτσι είναι. Αυτό στο λέω γιατί ναί, μπορείς να το κάνεις, και εφόσον είσαι συνειδητοποιημένος είναι μια αρκετά καλή ηλικία να το ξεκινήσεις.
  18. Γενικα απ'ότι καταλαβαίνω έχουν αλλάξει τις πολιτικές τους τα τελευταία χρόνια και διάβαζα διάφορα site και μάλλον είναι outdated. Τώρα πλέον δεν το βλέπω στην σελίδα τους αυτό με το όριο εμβασμάτων (ήταν 5000 και μετά το πήγαν 6000) και το 0,5%. Οπότε αν ο εργοδότης μου μου βάλει πχ 5000 και θέλω να μεταφέρω 1000 στον ελληνικο λογαριασμό, και πες κάτι τυχαίνει και θέλω να μεταφέρω αλλα 1000 μετά απο 1 εβδομάδα, είναι free όλα;
  19. Καλησπέρα, Επειδή ζω Ελλάδα και πληρώνομαι απο το εξωτερικό και η Τράπεζα μου κρατάει κάθε φορά 3€ προμήθεια σκέφτομαι να ανοίξω έναν λογαριασμό στην Revolut. Σκοπος είναι να ψωνίζω κυρίως με την κάρτα, και ενδεχομένως να μεταφέρω και κάποιο ποσό τον μήνα για να μπορώ να τραβάω μετρητά απο την Ελληνική. Αυτό που με προβληματίζει είναι το εξής. 1) Το έμβασμα απο τον εργοδότη μου είναι αρκετά υψηλό (μπορεί να πάει και πάνω απο 5000). Ποιά είναι η προμήθεια; Αν είναι αυτό που διαβάζω 0,5% μάλλον δεν συμφέρει. 2) Διαβάζω ότι μέχρι 200 ευρώ ανάληψη σε ΑΤΜ δεν έχει προμήθεια (αλλά προφανώς χρεώνει ο ΔΙΑΣ) σωστά; 3) Για αγορές με την κάρτα σε Ελληνικά φυσικά ή ηλεκτρονικά καταστήματα, ισχύει το ίδιο όριο των 200 ευρώ (μιας και θεωρούνται μετρητά) η εκεί είναι ΟΚ; Κάθε άλλο σχόλιο ευπρόσδεκτο.
  20. ZAKKWYLDE

    Στρατός/Θητεία/ΕΔ

    Εν πάσει περιπτώσει, νομίζω το θέμα εξαντλήθηκε τουλάχιστον σε ότι αφορά εμένα. Ο καθένας τις απόψεις του μάλλον έχει παγιωμένες. Προσωπικά δεν θα συνεχίσω την αντιπαράθεση για ένα θέμα το οποίο έχει χιλιοσυζητηθεί, να μην χαλάσει και ένα thread απο το οποίο ο κόσμος θέλει να πληροφορηθεί.
  21. ZAKKWYLDE

    Στρατός/Θητεία/ΕΔ

    Όπως ακριβώς γίνεται σε όλες τις δυτικοευρωπαϊκές χώρες που έχουν καταργήσει την θητεία Συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια. Όσο είναι έγκυος η γυναίκα εργάζεται καινονικά και προστατεύεται έως και 2 χρόνια μετά την γέννα (έχει σίγουρη την εργασία της για 3 χρόνια δηλαδή). Η άδεια τοκετού είναι 40 ημέρες (ημερολογιακές) πριν τον τοκετό και 50 μετά (για τις οποίες πληρώνεται), όχι ένας χρόνος. Στην πράξη μια έγκυος βάζει τον γιατρό να γράψει επαπειλούμενη εγκυμοσύνη, παίρνει συνεχόμενες αναρρωτικές και κάνει ζωάρα στο σπίτι ενώ πληρώνεται απο το ΙΚΑ. Απο εκεί και πέρα όπως υπάρχει άδεια μητρότητας, υπάρχει και η άδεια πατρότητας (όπου πάλι πληρώνεσαι απο τον ΟΑΕΔ). Είναι επιλογή του ζευγαριού ποιός θα την πάρει αν θα την πάρει κανείς. Για να μην παρεξηγηθώ, πολύ καλά κάνουν και υπάρχουν όλα αυτά, και να υπήρχαν ακόμα περισσότερα. Το πιο σημαντικό, δεν υπαρχει καμία νομοθετημένη υποχρέωση που σου επιβάλλει να κάνεις παιδιά υπο την απειλή διοικητικών και ποινικών κυρώσεων. Πάει λοιπόν αυτό. Τι ανέφερα πριν, εστιάζεις στο δέντρο και χάνεις το δάσος; Ακριβώς αυτό. Το επιχείρημα που ειπώθηκε για την θητεία στα 18 είναι ότι έτσι υποτίθεται διασφαλίζει κοινωνική ισότητα, το οποίο φυσικά είναι άκυρο γιατί δεν γίνεται να έχεις κοινωνική ισότητα όσο οι άνδρες έχουν μια υποχρέωση που δεν έχουν οι γυναίκες. Προς εκεί πήγαινε το επιχείρημα λοιπόν. Επίσης, αν είναι τόσο μεγάλος ο κίνδυνος εξ'ανατολάς και είμαστε τόσο απελπισμένοι για την στελέχωση των μονάδων, δεν καταλαβαίνω γιατί να μην υπηρετήσουν οι γυναίκες. Δεν χρειάζονται όλα τα πόστα μυϊκή δύναμη και αντοχή. Ξαναλέω, εγω θέλω την κατάργηση, αλλά όποιος τάχα μου επιθυμεί ισότητα και δικαιοσύνη οφείλει να απαιτήσει την στράτευση των γυναικών. 1. Αυτό δεν δικαιολογεί νομοθέτηση που τους υποχρεώνει να βρίσκονται σε μόνιμο μειονέκτημα σε σχέση με τις γυναίκες. Η πολιτεία οφείλει όσο μπορεί να βάζει όλες τις κοινωνικές ομάδες στην ίδια γραμμή εκκίνησης. Το πόσο γρήγορα θα τρέξει ο άλλος είναι δικό του θέμα. Δεν γίνεται να δίνεις εξ'όρισμού 10 δευτερόλεπτα πέναλτυ στους άνδρες επειδή "έτσι κ αλλιώς βαριούνται". 2. Ρόλος του στρατού δεν είναι η διαπαιδαγώγηση, ή μήπως στην πραγματικότητα είναι; Για να μάθουν να πολεμάνε τον Τούρκο δεν πάνε εκεί; Η μήπως πάνε για να μάθουν να είναι υπάκοοι, να ακούνε εντολές, να μην είναι αντιδραστικοί, να είναι πιο χειραγωγήσιμοι, να απωλέσουν την προσωπικότητά τους και να λειτουργούν ως πιόνια, να τους εμποτίσουν με εθνικιστικές ιδέες; Μα εδώ είναι όλο το ζουμί; Γιατί το κάνουμε; Για το αξιόμαχο του στρατεύματος; Για να βελτιώσουμε τις συνθήκες του φαντάρου; Η για να απευθυνθούμε σε ακροατήριο το οποίο έχουμε πουλήσει, και σύντομα θα ξαναπουλήσουμε σε άλλα εθνικά θέματα; Εδώ είναι όλο το ζουμί της υπόθεσης. Σε προσωπικό επίπεδο όχι, είναι σαφέστατα καλύτερα να τελειώνεις μετά το Πανεπιστήμιο. Αφ'ενός γιατί θα πας καλύτερα προετοιμασμένος στο Πανεπιστήμιο και άρα αυξάνεις τις πιθανότητές σου να μην χάσεις εξάμηνα, αφετέρου γιατί δυνητικά θα μπορούσες σε ένα σοβαρό στράτευμα να αξιοποιηθούν οι γνώσεις σου (όπως ήδη γίνεται για παράδειγμα στους Ιατρούς) στις οποίες παράλληλα εξασκείσαι. Τώρα αν αυτό ΔΕΝ το κάνει το στράτευμα για τον Χ, Ψ λόγο, δεν αφορά την αντικειμενικότητα του επιχειρήματος. Ένα κακό δεν νομιμοποιεί ένα άλλο κακό. Οι πολιτικές παρατάξεις έτσι όπως λειτουργούν καταστρέφουν το Πανεπιστήμιο. Ας αναθεωρηθεί η λειτουργία τους ή ας σταματήσει τελείως. Το ίδιο και με την θητεία. Τι σχέση έχει πως το βλέπω εγώ προσωπικά. Συζητάμε για το αν αντικειμενικά υπάρχει λόγος να υπάρχει η θητεία, και μέχρι τώρα όλα σου τα αντεπιχειρήματα δεν έχουν καμία λογική βάση και είναι ξεκάθαρα whataboutism. Ε μα εδώ είναι όλο το ζουμί. Αξιοποίησε τους επιστήμονες οι οποίοι μπορούν να δημιουργήσουν πολλαπλασιαστικά οφέλη. Τον γιατρό τον θέλεις να κάνει αγγαρία στον στρατό, ή να σώζει ασθενείς με COVID εκεί έξω; Τον Software Engineer τον θέλεις να κάνει γόπινγκ ή να εργάζεται remote με εταιρείες του εξωτερικού που πληρώνουν χοντρά και να φέρνει χρήμα μέσα στην χώρα; Όλους αυτούς τους επιστήμονες τους θέλεις στην αγορά εργασίας να δημιουργούν πλούτο, να παράγουν φόρους με τους οποίους μπορείς να προσλάβεις επαγγελματίες και να τους κάνεις "κομάντα" όπως ειπώθηκε παραπάνω.
  22. ZAKKWYLDE

    Στρατός/Θητεία/ΕΔ

    Αν έχεις σε κάτι δίκιο είναι ότι η συζήτηση θα έπρεπε να αφορά την κατάργηση της θητείας και όχι τη στράτευση στα 18. Τώρα το ότι έσπευσες να αποκαλέσεις "μη πω τι" το επιχείρημα του ανταγωνισμού δείχνει ότι δεν έχεις κανένα απολύτως επιχείρημα. Δεν χάνεις μόνο 1 χρόνο. Δεν θα πας στρατό αμέσως μετά το σχολείο και δεν θα πας στην σχολή αμέσως μετά τον στρατό. Άρα χάνεις 1.5 χρόνο, αρχικά. Μετά υποτίθεται ότι το σχολείο σε προετοιμάζει για την σχολή. Οπότε θα πας χειρότερα προετοιμασμενος, άρα μεγαλύτερες οι πιθανότητες να χάσεις μαθήματα ακόμα και εξάμηνα. Άρα λοιπόν μπορείς να χάσεις αρκετά χρόνια. Το θέμα είναι ότι εστιάζεις στο δέντρο και χάνεις το δάσος. Προφανώς και η στράτευση στα 18 δεν γίνεται για το καλό του φαντάρου. Αυτό έλειπε άλλωστε. Γίνεται για να ικανοποιηθεί αρχικά συγκεκριμένο πολιτικό ακροατήριο, και δεύτερον επειδή 18χρονα παιδιά είναι πιο εύκολα χειραγωγησιμα. Μπορείς ευκολότερα να κάνεις πλύση εγκεφάλου με εθνικιστικες μπουρδες από ότι σε έναν καλλιεργημενο απόφοιτο πανεπιστημίου.
  23. ZAKKWYLDE

    Στρατός/Θητεία/ΕΔ

    Δηλαδή τώρα αλήθεια πιστεύεις ότι ο 18χρονος Κύπριος φαντάρος είναι αυτό που αποτρέπει την χώρα με τον 11ο ισχυρότερο στρατό στον πλανήτη να εισβάλλει έτσι; Εδώ το Oruc Reis έφτασε σχεδόν στην Πλατεία Ομόνοιας και δεν κουνιέται φύλλο. Εν πάσει περιπτώσει, απο το 2016 η θητεία στην Κύπρο είναι μόλις 14 μήνες. Αυτό ενω ο Ερντογάν έχει ήδη αυξήσει κατακόρυφα την επιθετικότητά του. Αυτό έγινε απο την κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη υποστηρίζοντας ότι η μερική μετατροπή του στρατού σε επαγγελματικό θα είναι και πιο αποτελεσματικός και μακροπροθεσμα (σε 4-5 χρόνια τα οποία έχουν ήδη περάσει, πιο οικονομικός). Η θητεία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την αμυντική θωράκιση της χώρας, πολιτικό παιχνίδι είναι και τίποτα άλλο.
  24. ZAKKWYLDE

    Στρατός/Θητεία/ΕΔ

    Το καταλαβαίνεις ότι το "δικό μου" πιο πολύ εις βάρος δικό σου είναι έτσι; Αν όχι σκέψου το. Επειδή ειπώθηκαν πολλά, εξ΄ορισμού δεν υπάρχει δικαιοσύνη όταν μόνο άνδρες υπηρετούν. Με την στράτευση στα 18 οι άνδρες όταν θα πάνε στις σχολές τους θα είναι 12+ μήνες (το εξάμηνο μπορεί να ξεκινήσει αρκετούς μήνες μετά την απόλυση) μακρυά απο τα θρανία και θα είναι λιγότερο προετοιμασμένοι να μπούν στις σχολές καθώς την ύλη την οποία θα την είχαν φρέσκια θα την έχουν ξεχάσει. Όταν θα μπούν θα δυσκολευτούν αρκετά καθώς θα είναι λιγότερο προετοιμασμένοι και λιγότερο ανταγωνιστικοί έναντι των γυναικών. Οι γυνάικες επίσης θα αποφοιτούν τουλάχιστον 12 μήνες μπροστά έχοντας την ευκαιρία να ενταχθούν νωρίτερα στην αγορά εργασίας. Επίσης δεν είναι δίκαιο έναντι των νέων εντος της Ε.Ε. που μπορούν να έρθουν ελεύθερα να εργαστούν στην Ελλάδα με το που τελειώσουν τις σπουδές τους όντας και αυτοί (γυναίκες και άντρες) πιο ανταγωνιστικοί απο τους Έλληνες. Ας προσέχουμε καλύτερα όταν μιλάμε για δικαιοσύνη λοιπόν. Ας δούμε λοιπόν τώρα τι κάνω εγώ με 2 μεταπτυχιακά στους 12 μήνες που κάποιοι άδειαζαν βόθρους. Παράγω χρήματα τα οποία έχουν πολλαπλασιαστική αξία και παράγουν πάρα πολλούς φόρους για το Ελληνικό δημόσιο. Δηλαδή παράγω σίγουρα τον μισθό μου + το κέρδος που παράγω για τον εργοδότη στα οποία πληρώνουμε και οι 2 φόρους και εισφορές. Στους 12 μήνες λοιπόν που εργάζομαι αντί να καθαρίζω καλλιόπες, πληρώνονται συντάξεις και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη απο τις υπέρογκες εισφορές που πληρώνω. Πληρώνονται κανα 2-3 ΕΠΟΠ απο τους φόρους που πληρώνω και απο το κέρδος επι του οποίου πληρώνει φόρο ο εργοδότης μου. Συμβάλλω στο να πληρώνονται επιδόματα όπως ΚΕΑ, Επίδομα στέγασης, επίδομα θέρμανσης κτλ σε ανθρώπους που τα βγάζουν δύσκολα πέρα. Είμαι σίγουρος ότι ο φίλος με τα 2 μεταπτυχιακά που οδηγούσε φορτηγό, αν αξιοποιούσε τις επιστημονικές του δεξιότητες να δημιουργούσαμε ακόμα μεγαλύτερο πλούτο για να στηρίξουμε κοινωνικές ομάδες που ζορίζονται. Όχι, όταν η κοινωνία σε έχει πληρώσει να κάνεις 2 μεταπτυχιακά και εσύ καθαρίζεις καλλιόπη είναι οικονομική σχιζοφρένεια.
  25. ZAKKWYLDE

    Στρατός/Θητεία/ΕΔ

    Στρατιωτική θητεία εν έτει 2020 είναι απλά ανέκδοτο. Μάλιστα απο τα 18 είναι ακόμα μεγαλύτερο ανέκδοτο. Τουλάχιστον πριν είχες επιστήμονες και εξειδικευμένο προσωπικό που κάτι προσέφερε, τώρα έχεις ανειδίκευτους εργάτες που απλά χάνουν τον χρόνο τους.
  • Δημιουργία νέου...