Σαν να έχετε δικιο...μήκα στο mechanikos.gr διάβασα και κατάλαβα το μέγεθος της απάτης...Να παραθέσω κάτι που δίαβασα? :
Το σχόλιο του tsaf60
"Aγαπητέ φίλε, το πως δουλεύει αυτό το μαραφέτι είναι πάρα πολύ απλό και η τεχνολογία του είναι παμπάλαια και αποριπτέα. Θα σου τήν εξηγήσω με απλό τρόπο σάν εισαγωγέας και κατασκευαστής ηλεκτρικών ταχυθερμαντήρων νερού συνεχούς ροής πρίν αρκετά χρόνια.
Ακού λοιπόν για να μαθαίνεις.Υπέρχουν δύο βασικές κατηγορίες ταχυθερμαντήρων συνεχούς ροής.
α) Με σωληνωτές αντιστάσεις, κατά κύριο λόγο χάλκινες, και αυτή η μέθοδος είναι η ποιό διαδεδομένη σε ολόκληρο τον κόσμο και έτσι πλέον φτιάχνονται οι περισσότεροι ταχυθερμαντήρες νερού.
β)Με δύο απλά ηλεκτρόδια εμβαπτισμένα στο νερό. Στήν περίπτωση αυτή, τό ίδιο νερό παίζει τόν ρόλο τής ωμικής αντίστασης, δεδομένου ότι παρουσιάζει κάποια αντίσταση στην δίοδο του ρεύματος, και η αντίσταση αυτή εξαρτάται από τήν ποιότητα του νερού, δηλ. απο το ποσοστό αλλάτων
και μετάλων που έχει. Για τό λόγο αυτό, οι ταχυθερμαντήρες αυτοί δέν μπορούσαν να δουλέψουν σε περιοχές όπου το νερό είχε μεγάλη περιεκτικότητα σε μέταλα, και για τήν λειτουργεία τους απαιτούνται ειδικές συνθήκες στήν ποιότητα του νερού. Απο τήν άλη μεριά όμως, ενώ πρακτικά απεδιδαν ακριβώς όπως και οι προηγούμενοι ταχυθερμαντήρες, μόλις άνοιγες τήν βρύση, το νερό ζεσταινοτανε σε 1-2" και αυτό εντυποσίαζε. Αυτού του είδους ταχυθερμαντήρες, στήν χωρα μας είναι απαγορευμένοι εδω και πάνω από 20 χρόνια.Θυμηθήτε τους ταχ/ρες RECORD οι παλαιότεροι, που κατασκευάζονταν κάπου στην πλαταία Κάνιγγος.
Λοιπόν, στήν πραγματικότητα, το μαραφέτι αυτό, δέν είναι τίποτε άλλο εκτός από έναν ταχυθερμαντήρα νερού σύνενεχούς ροής, με ηλεκτρόδια αντί για αντιστάσεις.
Το γιατί χρησιμοποιεί αυτό το τάχα μου δήθεν μου ειδικό υγρό, είναι πολύ απλό. Αντικαθιστούνε το νερό τού κυκλώματος πού έχει υψηλή αγωγιμότητα, μέ νερό πού απλά έχει αντισκωριακό υγρό(υπαρχει στο εμπόριο) και αντιψυκτικτικό (το αναφέρουν) και έτσι έχουν ένα υγρό με χαμηλότερη αγωγιμότητα που δέν δημιουργεί μικροδιαρροές στο ρεύμα ούτως ώστε να μήν πέφτει το ρελέ διαφυγής (αντιηλκτροπληξιακό) στόν πίνακα. Αυτό το πρόβλημα το έχουν οι εν λόγω ταχυθερμαντήρες έαν όπως προείπα το νερό δέν πληρεί κάποιες προϋποθέσεις αγωγημότητος.
Κανένα μυστήριο λοιπον φίλοι μου και είμαι σίγουρος ότι όποιος ανοίξει ένα τέτοιο μαραφέτι, το μόνο που θα δεί είναι δύο απλά ηλεκτρόδια ρεύματος και βάζω στόιχημα ότι αγαπάτε!!!!!
Εδώ βέβαια έχουμε πολλές μορφές απάτης (παραπλάνηση καταναλωτή για τόν τάχα μου ιονισμό, προϊόν που πιθανότατα η μέθοδος λειτουργείας του να είναι απαγορευμένη στ΄΄ην χώρα μας, ψεύτικος βαθμός απόδοσης, στήν καλήτερη περίπτωση να είναι 99,5%, και τέλος ένα προϊόν που έχει κόστος κατασκευής περίπου € 100 και πωλήται πάνω από € 1200).
Με τις υγίες μα λοιπόν να κανουμε τόν κάθε κατεργάρη ΠΛΟΥΣΙΟ."