Προς το περιεχόμενο

Alx1

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    354
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Οτιδήποτε δημοσιεύεται από Alx1

  1. Alx1

    Lidl

    Το λαδι αυτο το εχουν βαλει πολλοι και σε αυτοκινητα και σε μηχανες επι σειρα ετων, ποτε δεν αναφερθηκε προβλημα. Συζητιεται σε αντιστοιχα θεματα στα περισσοτερα φορουμ περι αυτοκινητου μηχανων για του λογου το αληθες.
  2. Alx1

    Lidl

    Αμα εχεις σκληρα ποδια οπως λες, υπαρχει απλουστατη λυση κι αυτη ειναι να παρεις ενα ζευγαρι μαλακιυς πατους.
  3. Alx1

    Lidl

    άμα είσαι με τα χέρια στην ανάταση κάτι καταλαβαίνεις. Γενικά όμως δεν μπαίνει και δεν κρυώνεις, δοκιμασμένο λέμε!
  4. Alx1

    Lidl

    Από πλευράς ζεστασιάς και μόνωσης είναι σούπερ, δεν περνάει τίποτα. Έτσι απλά
  5. Alx1

    Lidl

    μπαίνουν μέσα στο μανίκι, δεν κρέμονται γιατί είναι ελαστικό ύφασμα και μαζεύει.
  6. Alx1

    Lidl

    Πάντως αν το φοράς σε συνδυασμό με γάντια είναι εξαιρετικά βολικά.
  7. Alx1

    Lidl

    Δεν περνάει καθόλου κρύο από εκείνο το σημείο. Επίσης όσες φορές τα φόρεσα για ταξίδι, από μέσα έβαζα θώρακα με προστασίες. Τότε γίνονταν πραγματικά εφαρμοστά και δεν ανέμιζαν ούτε ελάχιστα.
  8. Alx1

    Lidl

    Όσον αφορά το κομμάτι κρύο: Έχω τρία τέτοια μπουφάν και τα χρησιμοποιώ συστηματικά εδώ και 4 χειμώνες. Πρακτικά έχω καταργήσει όλα τα υπόλοιπα που είχα πιο πριν και δεν έχω ξαναγοράσει κάποιο άλλο. Έχω πάει ταξίδι με αυτό με μηχανή με χιονόπτωση φορώντας μόνο αυτό το μπουφάν, ένα κλασικό φούτερ και ένα ισοθερμικό. Επίσης να σημειώσω ότι το συγκεκριμένο μπουφάν είναι 100% αδιάβροχο, δοκιμασμένο μετά από απίστευτες βροχοπτώσεις, και πάνω στη μηχανή. Οι περισσότεροι ντελιβεράδες έχουν ένα τέτοιο ακριβώς για αυτό το λόγο, κρατάει το κρύο και ταυτόχρονα δεν απαιτεί να φοράς έξτρα αδιάβροχο από πάνω.
  9. Alx1

    Lidl

    Μία φιλική συμβουλή: Μην ποστάρεις όταν είσαι υπό την επήρεια απαγορευμένων παραισθησιογόνων ουσιών. Όταν συνέλθεις και ξαναδιαβάσεις προσεκτικά σε τι απαντάς, κανονικά θα πρέπει να διαπιστώσεις ότι δεν διαφωνείς πουθενά μαζί μου, και λες το ίδιο πράγμα με άλλα λόγια μαζί με κάποια ακόμα που ήθελες να τα πεις και απλά σου έλειπε η αφορμή. Βαριά ονόματα εννόω τις λεγόμενες επώνυμες μάρκες, κι αυτό που λέω είναι ότι κανείς δεν σου εξασφαλίζει ότι επειδή θα πάρεις κάτι επώνυμο κι όχι μία άγνωστη ιδιωτική ετικέτα, τότε αυτόματα και by default θα πάρεις και κάτι ποιοτικό. Αντίθετα υπάρχουν πάμπολλα παραδείγματα όπου πολυδιαφημησμένα επώνυμα προϊόντα είναι καθαρά σκουπίδια. Και το ότι η νουτέλα όπως σωστά παρατηρείς είναι προϊόν που απευθύνεται σε παιδιά, είναι ένας λόγος παραπάνω. Αν δηλαδή παιδικές τροφές και έχουν τόσο χαμηλή διατροφική αξία, τι ελπίδες μπορεί να έχουν οι μαζικής παραγωγής τροφές για ενηλίκους. Επίσης πρέπει να ξέρεις ένα πράγμα: Ενώ καλά κάνεις και διαβάζεις τα συστατικά, κανείς δεν σε εξασφαλίζει ούτε τότε, διότι πολλά συστατικά δεν είναι υποχρεωτικό από το νόμο να αναγράφονται, ενώ σε άλλες περιπτώσεις πρέπει να αναγράφονται μόνο αν είναι πάνω από κάποιο ποσοστό, άλλες φορές κρύβονται πίσω από αόριστα umbrella temrs κτλ.
  10. Alx1

    Lidl

    Όλα τα βιομηχανικά τρόφιμα μαζικής παραγωγής έτσι είναι. Δεν έχει να κάνει με μάρκα και προδιαγραφές, άπαξ και παράγεις μαζικά με σκοπό το κέρδος, το αποτέλεσμα διατροφικά θα είναι σκουπίδι. Ο μόνος τρόπος να το αποφύγεις αυτό είναι να παρασκευάζεις μόνος σου τις τροφές σου με υλικά που ξέρεις τι είναι. Ακόμα και βαριά ονόματα γαλαζοαίματοι δεν προσφέρουν κάτι καλύτερο από σκουπίδια, απλά έχουν καλύτερο μάρκετινγκ:
  11. To ιντερνετ έχει βοηθήσει στην διάδοση της πληροφορίας, όμως δεν ξεχωρίζει την ουσία από τις μπούρδες, και τα δυο μπορούν να διαδοθούν εξίσου.
  12. Γιατί ποιος λέει ότι το κόστος παραγωγής είναι 4000€€€;;; Με τις σημερινές καθετοποιημένες δυνατότητες μαζικής παραγωγής από τα φθηνότερα εργατικά χέρια που υπάρχουν, το κόστος είναι απλώς τριψήφιο, κι όχι μεγάλο τριψήφιο. Τα υπόλοιπα είναι αέρας κοπανιστός, κέρδος για την εταιρεία και τους μεσάζοντες. Έτσι μπορεί το κατάστημα και από «αρχική» τιμή 4000 το δίνει 2.500. Εκεί έγκειται το σχόλιο περί επιβράβευσης. Όλα εξαρτώνται από το νόμο προσφοράς και ζήτησης. Αν ένα προϊόν παρόλο που είναι σάπιο οι καταναλωτές το επιβραβεύουν προτιμώντας το, φυσικά και θα έχει υψηλή τιμή. Φυσικά και θα κρατήσει αυτή την υψηλή τιμή. Εγώ τελικά δεν πήγα πουθενά παρόλο που ήθελα έτσι από περιέργεια να δω τι θα παίξει. Τελικά γύρισα από τη δουλειά το μεσημέρι, από τα πρώτα που πήρε το μάτι μου ήταν αυτή η εικόνα με τη σάπια ταμπέλα με την τριπλή τιμή από το Πάμπλικ, ξενέρωσα και δεν πήγα πουθενά.
  13. 21 επιχειρήσεις πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για το «Black Friday» και θα πληρώσουν πρόστιμο Παραβάσεις σε 21 επιχειρήσεις διαπίστωσε η Επιθεώρηση Εργασίας 26.11.2016 | 12:41 Στοχευμένους έλεγχους σε πολυκαταστήματα της Αττικής τα οποία συμμετείχαν στην "Black Friday", πραγματοποίησε χθες το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας. Συνολικά διενεργήθηκαν 65 έλεγχοι και σε 21 επιχειρήσεις διαπιστώθηκαν παραβάσεις που αφορούσαν υπερωριακή απασχόληση και ζητήματα υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων. Οι επιχειρήσεις αυτές κλήθηκαν σε γραπτή παροχή εξηγήσεων, όπως προβλέπεται, προκειμένου οι αρμόδιες υπηρεσίες του Σ.ΕΠ.Ε. να προχωρήσουν τις διαδικασίες επιβολής προστίμων. «Καμία ημέρα δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση στην εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, υπό οποιαδήποτε πρόσχημα», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας και προσθέτει: «Το Σ.ΕΠ.Ε θα ανταποκριθεί στο εξαιρετικά κρίσιμο, στις σημερινές συνθήκες, καθήκον του έλεγχου της εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας, καταπολεμώντας αποφασιστικά κάθε εκδήλωση εργοδοτικής αυθαιρεσίας και προασπίζοντας τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας». http://www.lifo.gr/now/greece/122979`
  14. Δεν ήταν ο ελεύθερος τύπος αλλά το βήμα (ο ΕΤ ειχε ένα απλό μονόστηλο). Και το βήμα ζήτησε όντως συγγνώμη και μάλιστα με την δέσμευση του ίδιου του εκδότη να μην ξανασυμβεί ποτέ αυτό παρά το ότι το κάνουν όλες οι εφημερίδες για πρακτικούς λόγους που δήθεν το επιβάλλουν ως αναγκαιότητα (να «προβλέπεις» τι θα συμβεί και καλά επειδή δεν προλαβαίνεις τα τυπογραφεία αφού οι κυριακάτικες γράφονται το Σάββατο για να μπορέσουν να κυκλοφορήσουν κυριακή). Για να μην τα πολυλογώ, ούτε εξάμηνο δεν κράτησε η δέσμευση αυτή.
  15. 1) Το ότι λένε ότι μία τηλεόραση κοστίζει 4.000 ευρώ δεν σημαίνει ότι είναι όντως έτσι. Η τιμή κάλλιστα θα μπορούσε να είχε πάρει αύξηση ή να έχει συντηρηθεί τεχνητά σ' αυτό το ύψος για να περάσει ως «έκπτωση» όταν έρθει η ώρα. Δεν είναι κάτι περίεργο, ούτε κάτι πρωτοφανές που δεν ξανάγινε. Δεν είναι καν η εξαίρεση του κανόνα. 2) Δεν έχει να κάνει με το πόσο κοστίζει όλη τη χρονιά. Αυτό είναι εντελώς άσχετο. Και το iphone όλη τη χρονιά 1000 ευρώ κάνει, ξέρουμε όμως ότι το κόστος του είναι από την αρχή δυο κατοστάρικα. Αν στο τέλος της χρονιάς το δώσουν 8, θα θεωρείται προσφορά; Το προϊόν προς πώληση ήταν αέρας κοπανιστός και στην αρχή της χρονιάς και στο τέλος της. 3) Αν όμως έστω υποθετικά το αυθεντικό χειροπιαστό κόστος της τηλεόρασης που λες ήταν πράγματι 4.000 € και το μαγαζί το έδωσε 2.500, αυτό σημαίνει ότι μπήκε μέσα 1,5 χιλιάρικο. Δεν πιστεύω ότι είναι κανείς τόσο ηλίθιος ώστε να το πιστεύει αυτό. Και αν πάλι είχε κέρδος ακόμα και 2,5 Κ που το πούλησε τελικά, τότε αυτό σημαίνει ότι όλη τη χρονιά είχε υπερκέρδος 1500 € +++. Μόνο με μία λέξη περιγράφεται αυτό: Αισχροκέρδεια, κι αυτός που την επιβραβεύει ψωνίζοντας έστω και σε περίοδο εκπτώσεων, περιγράφεται με μία κλασική νεοελληνική λέξη που αρχίζει από το 12ο γράμμα του αλφαβήτου. Αν γλίτωσε λεφτά, τότε δεν είναι βλάκας.Αλίμονο. Αν όμως νομίζει ότι γλίτωσε λεφτά; Και προσωπικά δεν λέω κανέναν βλάκα. Αν όμως αφού του παρουσιαστούν κάποια δεδομένα και παραμέτροι λειτουργίας της αγοράς αρνηθεί να κάνει την αυτοκριτική του, δεν φταίω εγώ.
  16. Alx1

    Lidl

    Το 1999 που ήρθαν τα λιντλ στην Ελλάδα εξ αρχής μ' αυτήν την πρακτική ο νόμος δε νομίζω ότι υπήρχε, διότι θυμάμαι χαρακτηριστικά ταμπελάκια Βασιλόπουλου και Βερόπουλου που δεν το είχαν. Επίσης ακόμα και σήμερα και παρά το νόμο πολλά σούπερ μάρκετ (όχι μεγάλες αλυσίδες) δεν έχουν αυτή την αναγωγή στην τιμή στα ταμπελάκια τους.
  17. Alx1

    Lidl

    Για αυτόν τον λόγο πάνω στην καρτέλα της τιμής, κάτω ακριβώς από το κόστος του προϊόντος υπάρχει άμεση αναγωγή σε σχέση με την μονάδα μέτρησης (ανά λίτρο, ανά κιλό, κτλ). Αν δηλαδή είναι 600 ml η συσκευασία και κάνει π.χ. 1 ευρώ, ακριβώς από κάτω λέει και πόσο θα κόστιζε αν ήταν συσκευασία ενός λίτρου. Υπάρχει πιο εύκολο και βολικό πράγμα από αυτό; Ο «μέσος χρήστης» δεν έχει δικαιολογία. Τι πάει να πει δεν το πρόσεξε; Τι πάει να πει δυσκολεύεται να κάνει συγκρίσεις; Τι πάει να πει παρασύρεται; Αστεία πράγματα. In other news, από όσο μπορώ να θυμηθώ και ας με διαψεύσει όποιος θυμάται καλύτερα, τα lidl από την πρώτη στιγμή που ήρθαν στην Ελλάδα ήταν με αυτό το σύστημα της αναγωγής της τιμής ανά μονάδα μέτρησης στην καρτέλα. Αν δεν κάνω λάθος κανένα άλλο σούπερ μάρκετ δεν δούλευε τότε με αντίστοιχο σύστημα (επιφυλάσσομαι για τα Dia) δηλαδή κυριολεκτικά έπρεπε να είχες κομπιουτεράκι μαζί σου (μιας και τα τότε κινητά δεν είχαν) και να έκανες υπολογισμούς - και να γινόσουν θέαμα.
  18. To λες με ένα τρόπο σαν να ήταν μεταδοτική ασθένεια, όχι λειτουργικό. Τόσο εφιαλτικό σου φαίνεται ένα κινητό να δουλεύει σωστά κι ο χρήστης του να είναι ικανοποιημένος μ' αυτό και να μην θέλει κάτι άλλο; Μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια.
  19. Ναι, ηταν λίγο υπερβολικός. Δεν χρειάζεται να βρει κινέζικο των 150 € για να είναι είναι πιο πλήρες από iphone, βρίσκει και με λιγότερα. Αλλά OK καταλαβαίνω την έκπληξή σου, μάλλον δεν παρακολουθείς τις εξελίξεις κι έχεις μείνει κάπου στο 2012 όπου όντως έπρεπε να δώσεις πάνω από 150 ευρώ για ένα καλό κινέζικο, πάντα (εννοείται αυτό) πληρέστερο από iphone. Εγώ πάντως περιμένω την apple να παρουσιάσει κάποιο iphone με (π.χ.) dual sim δυνατότητα για να της πλέξω το εγκώμιο και να πω ότι επιτέλους κινείται στην σωστή κατεύθυνση εφόσον αφουγκράζεται τις ανάγκες των πελατών. Περιμένω από το 2010. Τι λες, έχω ελπίδες ή θα πρέπει να κάνω αυτούς τους αιματηρούς συμβιβασμούς που περιγράφεις;;;
  20. Alx1

    Lidl

    Δεν το θυμάμαι να το έχει ξαναφέρει το συγκεκριμένο. Το θυμάται κανείς?
  21. Alx1

    Lidl

    Δεν έχει ατλαντικό η Ιαπωνία, αλλά δεν χρειάζεται και να έχει. Στα διεθνή ύδατα μπορεί να ψαρέψει όποιος θέλει. μόνο μέσα σε διακηρυγμένη ΑΟΖ (200 χλμ μίλια από τις ακτές) μίας άλλης χώρας δεν μπορεί.
  22. Alx1

    Lidl

    Πουθενά αλλού, αλλά άμα τολμήσεις να το πεις αυτό θα σου τρίψουν στην μούρη το συγκλονιστικό επιχείρημα περί πολεμικών αποζημιώσεων, οπότε αντιλαμβάνεσαι ότι δεν υπάρχει ελπίδα. Βασικά είναι με διαφορά το πιο ακριβό σούπερ μάρκετ, τίτλο που κέρδισε επάξια μετά από σκληρή μάχη με τα ΑΒ που την έχουν δει γκουρμέδες. Επιβιώνει διότι έχει παράλληλα και την με διαφορά καλύτερη (επί τόπου) εξυπηρέτηση, πράγμα αναμενόμενο αφού έχει σχεδόν το τετραπλάσιο προσωπικό σε κάθε κατάστημα. Έτσι ή αλλιώς είναι φύσει αδύνατο να βρεις όλα όσα θέλεις και στις τιμές που θέλεις σε ένα και μόνο μαγαζί. Τα ανέκδοτα για το λιντλ δεν είναι κάτι νέο, απλά λόγω facebook έγιναν mainstream και viral. Κι επειδή μάλλον είσαι μικρός για να το θυμάσαι, όταν είχαν πρωτοέρθει τα λιντλ στην Ελλάδα λίγο πριν το 2000, η συνήθης περίγραφή του ήταν «το σούπερ μάρκετ που πάνε οι Αλβανοί, οι γύφτοι κι οι Πακιστανοί». Τέζα ρατσισμός δηλαδή! To ότι δεν βγήκαν τα ανέκδοτα τυχαία είναι βέβαιο αλλά ο λόγος δεν είναι αυτός που πονηρά αφήνεις να εννοηθεί, αλλά το ακριβώς αντίθετο: Διότι χωρίς αυτά και τις υπόννοιες περί χαμηλής ποιότητας να αιωρούνται, πολύς κόσμος θα εμφανιζόταν σαν κορόιδο που πληρώνει τα ίδια πράγματα ακριβότερα, ή υπό χειρότερες προϋποθέσεις (ηλεκτρικές συσκευές). Σε κανέναν δεν αρέσει να πιάνεται κορόιδο - φυσιολογική αντίδραση ανθρώπινης ψυχολογίας. Οπότε τι μένει; δυσφήμηση των εναλλακτικών. Πάμπολλες φορές στο παρόν θέμα έχουν αναφερθεί καραμπινάτες περιπτώσεις προϊόντων που πωλούνται σε τιμές χαμηλότερες ή πολύ χαμηλότερες του ανταγωνισμού ακόμα και σε καλύτερη (!!!) ποιότητα, ή και με καλύτερες προϋποθέσεις, π.χ. τα τρία χρόνια εγγύηση no questions asked, πράγμα που δεν θα βρεις να μνημονεύεται σε κανένα ανέκδοτο, πραγμα που εν προκειμένω ΝΑΙ, δεν είναι τυχαίο . Δεν έχει να κάνει φυσικά μόνο με σούπερ μάρκετ αυτό, σε κάθε κατηγορία προϊόντων συμβαίνει αυτό. Αυτοί που αγοράζουν ακριβά αμάξια, ακριβά κινητά, ακριβά έπιπλα ακριβά ρούχα κτλ πάντα μα πάντα λοιδορούσαν όσους έπαιρναν φθηνότερα και πάντα μα πάντα είχαν για σημαία τους το σύνθημα «ό,τι πληρώνεις παίρνεις». Σε άλλη περίπτωση θα έψαχναν τρύπα να κρυφτούν.
  23. Δε νομίζω ότι είναι κάτι καινούριο, αλλά πρέπει να είναι η πρώτη επίσημη επιβεβαίωση - ότι το σχεδιάζουν. Μακάρι να προχωρήσει. ...In a recent interview with EW, Casey Bloys, programming president, HBO, confirmed that they are still in talks with George R.R. Martin for a spin-off series based on the history of Westeros. It will be more of a prequel to the currently existing show. The show, as we know is currently filming its seventh season which will be the second last season. wikiofthrones.com/4950/hbos-programming-president-says-game-thrones-prequel-series-still-talks/
  24. Δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο. Το ένα είναι για υποβοήθηση-έλεγχο της πέδησης, το άλλο είναι για την λειτουργία του κινητήρα. Επιπλέον, δεν σε εμποδίζει κανείς να έχεις και ABS και συμπλέκτη, ώστε να συνδυάζεις τα καλά και των δυο.
  25. Ναι, και....? Το ABS υπάρχει εδώ και δεκαετίες σε μοτοσικλέτες. Η μία πρόταση δεν αναιρεί την άλλη διότι πρόκειται για δυο διαφορετικά πράγματα και δεν καταλαβαίνω γιατί μπερδεύεσαι. Ναι κι οι δυο θα προσαρμόσουν ανάλογα την οδήγησή τους για μέγιστη απόδοση, το μέγιστο του ενός όμως είναι λιγότερο από το μέγιστο του άλλου. Δεν το βρίσκω περίεργο οι Αμερικάνοι να έχουν άλλη άποψη. Σε πολλά πράγματα έχουν άλλη άποψη. Δεν έχει να λέει. Επιπλέον, το τι άποψη έχουν οι Αμερικάνοι είναι εντελώς άσχετο. Αυτόματο μπορεί να έχουν πολλοί για πολλούς λόγους. Κι εγώ μέχρι πρόσφατα εκτός από το τρανσάλπ είχα κι ένα μικρό αυτόματο σκούτερ για τα ψώνια. Το ότι είχα και τα δυο δεν σημαίνει ότι ήταν το ίδιο. Και αύριο μπορεί να δώσω τη μοτοσικλέτα και να πάρω ξανά κάποιο σκούτερ αν οι διαδρομές μου το επιβάλλουν. Τότε δεν θα πάψει ξαφνικά να ισχύει ότι με τον συμπλέκτη είχα καλύτερο έλεγχο.
  • Δημιουργία νέου...