Προς το περιεχόμενο

spaniakos

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    18
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Οτιδήποτε δημοσιεύεται από spaniakos

  1. εγώ θα φόρτωνα τα excel στην μνήνη (σε cursor) (list). κάθε λίστα είναι μια αποθήκη. θα έκανα for loop για κάθε λίστα, και θα έλεγχα εάν ο κωδικός που διάβασα είναι αρνητικός. Εάν είναι θα τον έψαχνα στις άλλες λίστες για να δώ εάν είναι θετικός εκεί. Εάν είναι θα μετέφερα +- από την μία στην άλλη ποσότητα με μέγιστο τον θετικό αριθμό. Αυτήν την μεταφορά θα την έβαζα σε έναν πίνακα με string "Transfer from X list to Y list Z number for <Code>" όπως είπαμε θα έκανα for σε κάθε λίστα, άρα θα ελεγχθούν όλες οι τιμές κάθε λίστας για αρνητικά, και θα γίνουν όσες περισσότερες μεταφορές είναι δυνατών να γίνουν. Ουσιαστικά αυτό είναι το πρόγραμμα. Load list(s) From excel Loop each list and check for negative numbers For Each negative number, check other lists, and initialise transfer ( add to new list ) Print list( or better print new excels and add a sheet with transfers) End program
  2. spaniakos

    Spotify app σε Mac

    σε M1 δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ γιατί δεν έχω M1 αλλά σε MacBook pro 13'' 2012 (μέχρι πριν 2 χρόνια το είχα) και σε MacBook pro 15'' 2018 TouchBar δεν είχα ποτέ πρόβλημα με το Spotify. Και γενικά κάνω updates σε OS αλλά και σε apps αρκετά συχνά. θα έλεγα ότι για εμένα η Spotify εμπειρία είναι αρκετά καλή. Το πρόβλημα με το sleep είναι γενικό στα Mac και είναι σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που έχεις. Δεν θα πώ ψέματα, δεν έχω αφήσει ποτέ το Mac να παίζει απλά Spotify γιατί αυτό το κάνω απο το tablet ή κινιτό se ΒΤ speakers. Η λύση σε αυτό είναι amphetamine ή αλλαγή ρυθμίσεων οταν είναι plugged in .
  3. spaniakos

    macs fan control

    εγώ για fan control έχω το stats. όχι μόνο stats control, αλλα γενικά info (δεν screenshot)
  4. spaniakos

    laravel

    στο laravel και γενικά σε boostraped κώδικα, το server root πρέπει να είναι το /var/www/{project_name}/public Αυτό πρέπει να είναι δηλωμένο στο : /etc/apache2/sites-available/{site_file}.conf ή /etc/nginx/sites-available/{site_file}.conf Το laravel θεωρεί ότι όλος ο κώδικας είναι πρίν το public και μέσα στο public αυτά που θα είναι στο {domain_name}.{tld}/{PUBLIC FOLDER HERE} ,μέσα στο public είναι και το index.php έξω απο το public είναι ο κώδικάς. Αυτό έχει ρυθμιστεί έτσι για λόγους ασφάλειας. (κυρίως για αποφυγή local file inclusion ) περισσότερα για ρυθμίσεις: https://blog.quickadminpanel.com/laravel-public-folder-how-to-configure-domains-for-in-apachenginx/
  5. Θα αφήσω εδώ τα παρακάτω link, και ας αποφασίσει ο κάθε ένας σύμφωνα με την προσωπική του άποψη και τον τύπο τις μπαταρίας του. https://www.ifixit.com/News/31716/how-to-care-for-your-laptops-battery-so-it-lasts-longer https://batteryuniversity.com/learn/article/do_and_dont_battery_table
  6. κάτι ενδιάμεσο είναι το καλύτερο για την μπαταρία. Δεν είναι καλό να είναι πάντα στο ρεύμα, αφού η μπαταρία για να κρατήσει καλύτερα θέλει να κάνει κάποιος κύκλους κάθε μερικές μέρες. Δεν χρειάζεται να φτάνει η μπαταρία μέχρι το 0%. ακόμη και μερική χρήση (πχ. 70% 90% ) είναι αρκετή για να κάνει κάποιους κύκλους η μπαταρία.
  7. λόγο του κολλημένος με την μητρική και αλλαγή είναι πολύ δύσκολη. Εαν απλά θέλεις να έχεις παραπάνω χώρο ένας εξωτερικός m2 ή SSD είναι η καλύτερη λύση. μια εξαιρετική επιλογή για αυτό είναι κάποιο απο την σειρά του MINIX NEO Storage
  8. γενικά το macoOS έχει battery optimizer, και είναι καλό να το έχεις ενεργό (είναι by default) παραθέτω το link απο apple https://support.apple.com/guide/macbook-pro/charge-the-battery-apdbc13fd966/mac Καλό είναι και ένα πρόγραμμα για στατιστικά τις μπαταρίας. εγώ έχω το : coconutBattery
  9. καλησπέρα σας και απο εμένα. Είμαι Lead-Programmer στο project. καλωσορίζω, κάθε κριτική που διαβάζω ως εποικοδομητική. Η αλήθεια είναι πως τα βίντεο, ειδικά στην σελίδα trending διαμορφώνονται από την χρήση και τους χρήστες που το χρησιμοποιούν, καθώς και από αρκετά flags δεδομένων που επεξεργάζεται η πλατφόρμα. θα θέλαμε πολύ να διαμορφώσουμε την κύρια σελίδα για να εμφανίζει σχετικότερο content για την κάθε ηλικιακή ομάδα, και εδώ ερχόμαστε στο κεντρικό ερώτημα: Θα δίνατε την ηλικία σας κατά την δημιουργία λογαριασμού ή γενικότερα κατά την ανώνυμη χρήση τις πλατφόρμας; Αυτό το ερώτημα είναι βασικό όπως καταλαβαίνετε για την δημιουργία τέτοιον αλγορίθμων, ιδίως σε εφαρμογές που προσπαθούν να σεβαστούν την ιδιωτικότητα των χρηστών! Κάθε μέρα με τα σχόλια σας γινόμαστε καλύτεροι και τα παραπάνω είναι για την άμεση μελλοντική αναβάθμιση τις πλατφόρμας, καθώς κεντρικό μας μέλημα αυτήν την περίοδο είναι η αναβάθμιση των αλγορίθμων για ταχύτητα των σελίδων μας και κυρίως τις search engine. Σας ευχαριστώ όπως και να έχει για τα σχόλια σας.
  10. Ένα κατάστημα μπορεί να έχει όσες τιμές θέλει για ένα προϊόν. Δεν απαγορεύεται να πουλήσεις κάθε ένα από τα 100 ίδια αντικείμενα σε διαφορετική τιμή. Πάρε παράδειγμα ένα αεροπορικό εισιτήριο. Ίσως μέσα στους 180 επιβάτες ενός αεροπλάνου να μην μπορέσεις να βρεις δύο που να πλήρωσαν την ίδια τιμή.
  11. Καθοριστικό για τον υπολογισμό είναι η ημερομηνία αγοράς. Από την ημερομηνία αγοράς μέχρι την ημερομηνία πληρωμής των 200 ευρώ υπολογίζεις τόκο και στα 500 ευρώ. Από την ημερομηνία πληρωμής μέχρι την ημερομηνία έκδοσης του επόμενου λογαριασμού υπολογίζεις τόκο στα υπόλοιπα 300 ευρώ. Τόκος επίσης θα επιβληθεί από την ημερομηνία έκδοσης του λογαριασμού μέχρι την ημερομηνία της τλικής πληρωμής , αλλά αυτό θα έρθει στο επόμενο . Πολαπλασιάζουμε το ποσό με 0,ΧΧ όπου ΧΧ είναι το επιτόκιο δηλαδή παράδειγμα 500 Χ0,17 για 17% Αυτός είναι ο ετήσιος τόκος στο παράδειγμα μας 85 ευρώ. Διαρούμε με 365 για το ημερήσιο τόκο και πολαπλασιάζουμε με το διάστημα που παρήλθε π.χ 20 ημέρες για να βγάλουμε τον τόκο που οφείλουμε.
  • Δημιουργία νέου...