
StratosGK
Members-
ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM
52 -
ΜΕΛΟΣ
-
ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Πρόσφατες Επισκέψεις
757 προβολές προφίλ
StratosGK's Achievements
-
Προχώρησα σε παραγγελία του i30 Fastback χθες. Ήταν ήδη καθοδόν για Ελλάδα ένα ακριβώς όπως το θέλαμε και το κλείσαμε. Λογικά Ιούλιο φτάνει τελωνείο.
-
Χθες ήμουν Βελμαρ, πηγαμε να δούμε τα οχήματα αν και δεν έχουν το i30 Fastback, μπήκαμε στο περσινό Hatchback. Για τα λεφτά του τίμιο μου φάνηκε, η γυναίκα δεν ενθουσιάστηκε καθόλου. Οπότε καναμε την βόλτα μας στην έκθεση, φτάσαμε στο Kona και ομολογώ ότι ενθουσιαστηκαμε και οι 2. Το βγάλαμε Test Drive και μου φάνηκε ανώτερο του CHR. Είχε καλύτερη απόκριση στο γκάζι, ακόμα και στο eco. Μέσα πιλοτήριο, γουστάρω τρελά υις ενωμένες οθόνες. Το πίσω σαλόνι πολύ πιο βολικό από CHR. Το θέμα είναι ότι ξεκινάει από τα 31900€, και φτάνει τα 33000 μαζί με νούμερα, χρώμα και έξοδα δανείου. Αυτό με φέρνει στα 20 χρόνια απόσβεσης για το καύσιμο αν βάλω και τους τόκους. Ακόμα και το παλικάρι στην αντιπροσωπεία συμφωνούσε πως δεν έχουμε να κερδίσουμε σε οικονομία εμείς πηγαίνοντας σε full hybrid. Είναι καθαρά θέμα προτίμησης τώρα και αν είμαστε πρόθυμοι να πληρώσουμε μια διαφορά τηε τάξης των ~7000€ για να το γουστάρουμε και οι 2. Κάτι για να ξέρουν οι υπόλοιποι που ίσως ενδιαφέρονται για Kona 2024. Τα αυτοκίνητα που έχουν ετοιμοπαραδοτα τώρα είναι τα τελευταία με 141 ίππους. Όποιος παραγγείλει σήμερα νέο, παίρνει με 129-130 ίππους επειδή κάνει μετάβαση σε Euro 6E και η Hyundai μειώνει μέσω Software τους ίππους για να πιάσει τις προδιαγραφές. Μόνο Distinctive είχε ετοιμοπαράδοτα. Το CHR είναι ήδη σε Euro 6E, για αυτό και ο ΜΕΚ είναι στα 98 άλογα. Γενικά αύξησαν τα άλογα από πέρυσι επειδή έκαναν αλλαγές στο ηλεκτρικό κομμάτι.
-
Δεδομένου ότι διατηρώ την προκαταβολή και την μηνιαία δόση ίδια, ο τόκος αυξάνεται οπότε η τελική χρηματική διαφορά δεν είναι μόνο 3400€ μεταξύ των 2 εκδόσεων για μένα. Ακομα και αν υποτιμήσω κατά 20% το i30 και υπερτιμησω το CHR, η απόσβεση για την CLUB πέφτει στα 13 χρόνια. Πρέπει να κάτσω να δω διάφορες με Premium, γιατί αν τελικά αποφασίσω Kona, δεν θα μπορέσω να πάω στην Distinctive. Σε τι συνθήκες το χρησιμοποιείς; Επίσης, το είδες σε έκθεση πριν το πάρεις; Ζήσατε ωραία περιπέτεια δηλαδή Ανεφερες το B στο κιβώτιο και μπορώ να πω ότι ερχόμενος από ΜΕΚ με χειροκίνητο, χάθηκα λίγο χθες με τις επιλογες.
-
Βασικά δεδομένου ότι το η κατανάλωση είναι το βασικό χαρακτηριστικό που με ωθεί στο CHR απ' ότι στο i30, υπολόγισα έτη απόσβεσης με σημερινές τιμές καυσίμου και τέλη στο i30, με βάση το τελικό κόστος των αυτοκινήτων μετά τους τόκους. Βασική έκδοση CHR, απόσβεση σε 7-8 χρόνια. Από την CLUB, πάει στα 19 χρόνια. Φυσικά αυτή τη στιγμή κοστολογω μόνο την κατανάλωση και τίποτα αλλο, όπως σερβις και ανταλλακτικά.
-
Ναι γνώριζα και εκείνη τη στιγμή ότι είναι το CVT που το κάνει αυτό. Το ανέφερα λόγω της συζήτησης του ήχου που έγινε στην προηγούμενη σελίδα. Σίγουρα θα είναι πιο αργό το Kona, ακόμα και στα χαρτιά είναι 30χλμ/ωρα πιο αργό. Πάντα Eco και στα ταξίδια Normal, δεν έχω σκοπό να χρησιμοποιώ το sport. Επίσης σαν δώρα στην αντιπροσωπεία μου έδωσαν επιλογή συναγερμού ή κερωμα και αδιαβροχοποίηση.
-
Συγχωρέστε με που δεν σας κάνω quote, τα έχω διαβάσει όλα και ευχαριστώ για γνώμες και προτάσεις. Γενικά υπολογίζω 400km τον μήνα, όχι παραπάνω. Τα περισσότερα από αυτά θα είναι εντός πόλης, ελάχιστα στον περιφερειακό, ειδικά τώρα με το fly over στη Θεσσαλονίκη όπου ζω... Έκανα λοιπόν το test drive και ζητάω συγνώμη για το κείμενο λου ακολουθεί: D Πήγαμε με σύζυγο και έναν φίλο μας που τον ενδιαφέρει το αντικείμενο γενικά. Εγώ είμαι 1.92, η σύζυγος αρκετά πιο κοντή, έκατσε πίσω μου κατά το Test Drive και ήταν άνετα, δεν ακουμπούσαν τα πόδια στο κάθισμα. Μπήκα και εγώ πίσω, οκ στενά τα πράγματα για μένα, αλλά δεδομένου ότι μόνο εγώ οδηγάω, αν χρειαστεί να βρεθώ πίσω, μάλλον δεν θα με νοιάζει πόσο βολικά θα είμαι... Είδα πορτμπαγκάζ, φάνηκε ευρύχωρο, αλλά η αλήθεια θα λάμψει όταν θα προσπαθήσω να βάλω παιδικό ποδήλατο, καρότσι με βαλίτσες κτλ. Σκοτεινό μέσα, δεν βοηθάει και η σκούρη οροφή. Πίσω ειδικά σκοτάδια. Στην έκθεση είχαν και το CULT αν και επέμεναν ότι είναι το CLUB, όμως η οθόνη ήταν μικρότερη, με μεγάλο πλαίσιο και το ποτενσιόμετρο του ήχου ήταν στα αριστερά της οθόνης, αντί για πλήκτρα στο κέντρο χαμηλά. Δεν ξέρω γιατί επέμεναν ότι είναι το CLUB. Γενικά μέσα μου φάνηκε λίγο διαστημόπλοιο και το λέω με καλό τρόπο. Το δεξί χέρι πιο άνετο και από τις ώρες του ύπνου. Φανταστική θέση οδήγησης, για ταξίδι πρέπει να είναι πολύ ωραίο. Στο ζουμί τώρα όμως . Ξεκίνησα και σύντομα κατάλαβα ότι μάλλον είναι στο eco. Πατούσα τέρμα γκάζι και έκανε λες και μαρσαρε, με ελάχιστη εκρηκτική συμπεριφορά. Το πήγα αρκετά έτσι, γιατί δεν ήθελα να ψάχνω πλήκτρα καθώς οδηγούσα. Σε κάποια φάση παρκάραμε, έψαξα πλήκτρα και το έβαλα στο σπορ... Είχα ευθεία μπροστά μου, το πάτησα και η διαφορά ήταν αισθητή, αλλά και πάλι την άκουγες καλά την μηχανή. 50 μέτρα μετά σε μεγάλο κυκλικό κόμβο, κόβω τιμόνι, πατάω γκάζι και πέταξε το οπίσθιο μέρος του περήφανα και έντονα. Τρομαξαμε λίγο εκεί Γενικά μου άρεσε, αλλά το CULT δεν έχει μπροστά αισθητήρες παρκαρίσματος, και αυτό δεν μου αρέσει καθόλου. Θέλει σκέψη. Αύριο Hyundai, αλλά δεν έχουν παραλάβει ακόμα τα μοντέλα του 2024 απ' ότι κατάλαβα, οπότε θα δούμε τα περσινά. Θα εξετάσω και το Kona, που πλήρως υβριδικό βγαίνει στα 31.500€. Ίσως ξεχνάω κάτι, ήδη είπα πολλά βέβαια.
-
Μπορεί να μην το πρόσεξες, εγώ αναφέρομαι στο i30 Fastback γενικά, το οποίο έχει κάποιες διαφορές από το hatchback στους χώρους, ίσως όχι τόσο σημαντικές. Εντάξει, το CHR είναι απλά ψηλό, SUV με την πραγματική έννοια δεν είναι, όπως κανένα σε αυτά τα χρήματα. Το αμάξωμα δεν έχει να πει κάτι στην τιμή, πέρα από την ποσότητα του υλικού που ξοδεύουν. Το υβριδικό ναι, μαζί σου. Έχουν φτιάξει κάτι εξαιρετικό, δεν διαφωνώ. Είναι όμως ακριβώς η ίδια τεχνολογία που βάζουν από το φθηνότερο μέχρι το ακριβότερο υβριδικό τους. Στην ερώτηση τι αμάξι θέλω να αγοράσω η απάντηση είναι ότι η βασική του χρήση θα είναι στην πόλη με κάποια μεγάλα ταξίδια προς κεντρική Ευρώπη μια φορά στα 2 χρόνια. Έρχεται παιδί και πιστεύω θα φάμε περισσότερο ζόρι με το CHR. Όσον αφορά τον ήχο και το ζόρι του CHR που αναφέρθηκε, δεν είναι η πρώτη φορά που το διαβάζω. Στο review για το μοντέλο του 2024 από το top gear το ίδιο λένε. Σε υψηλές στροφές και όταν πατάς το γκάζι αρχίζει και μουγκρίζει. Αν κάποιος δεν έχει αυτή την εμπειρία πάλι σεβαστό, έχει λίγο να κάνει και με το πώς οδηγάει κανείς.
-
Το θέμα είναι ότι τα περισσότερα από αυτά που αναφέρεις τα έχει το i30, κάποια από αυτά ακόμα και στη βασική έκδοση, αρκετές χιλιάδες € κάτω. Με 28.5 χιλιάδες θα έχω σημαντικά περισσότερα περιφερειακά και + απ' ότι στα 29.300€ με το CHR, με μοναδικό αντικειμενικό αρνητικό την κατανάλωση. Δεν θέλω να δώσω πάνω από 30.000€ για αυτοκίνητο, οπότε δεν θα πάω στην CLUB και ούτε σε Corolla Cross όπως είπε ένας φίλος εδώ. Εξαιρετική πρόταση το Corolla Cross σίγουρα, αλλά είναι ακριβό για μένα. Σήμερα έχω test drive το CHR, αύριο πάω Hyundai. Θα αφήσω εδώ άποψη για το CHR.
-
Με το καλό να το πάρετε και να περάσετε όμορφες στιγμές με αυτό! Θα σε παρακαλούσα, αν παίρνεις το C-ULT για το οποίο μιλάω εγώ εδώ, να ανεβάσεις μερικές φωτογραφίες από μέσα αν δεν σου κάνει κόπο. Σε λίγες μέρες έχω και εγώ το test drive, όμως απ ότι κατάλαβα από το τηλέφωνο, θα είναι το C-HIC, οπότε θα πω στον υπάλληλο να εστιάσουμε λίγο στις διαφορές που θα έχει εσωτερικά και τεχνολογικά το C-ULT. Μέχρι στιγμής δεν έχω βρει κανένα review με C-ULT. Προτιμώ το i30 εμφανισιακά, όμως μου αρέσει πολύ και το C-HR. Μέχρι στιγμής έχω οδηγήσει μόνο ένα i30 hatchback μοντέλο ~2021 στη Γερμανία για περίπου 120km στην Autobahn και ήταν άνετο και ευχάριστο. Δεν αναφέρομαι στο μηχανολογικό κομμάτι, εκεί πιστεύω ότι η Toyota ίσως είναι ανώτερη, όμως η εργασία μου είναι στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας και σε συζητήσεις με συναδέλφους μου λένε ότι δεν είναι απαραίτητο, αντιθέτως θεωρούν ότι η Hyundai έχει ανέβει πολύ τα τελευταία ~10 χρόνια. Αν δεν μάθουμε ακριβώς από που ψωνίζουν ECU και τεχνολογίες, δεν μπορούμε να τα συγκρίνουμε άμεσα στα χαρτιά, παρά μόνο να εμπιστευτούμε τα user reviews του διαδικτύου. Σε καμία όμως περίπτωση, δεν συγκρίνω τις τεχνολογίες Hybrid τους. Εκεί η Toyota, σε αυτό το price range θα πω ότι είναι leader στην αγορά. Είδα σε προηγούμενη σελίδα να αναφέρεται ένα 52% πορείας μόνο με το e-motor και κάτι καταναλώσεις κάτω από 4lt/100kmh. Τα παραπάνω τεχνολογικά χαρακτηριστικά λοιπόν του i30 που εντοπίζω είναι: Ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι και θερμαινόμενοι εξωτερικοί καθρέπτες Θερμενώμενα καθίσματα Καλύτερη ανάλυση στην κάμερα οπισθοπωρίας Είναι πάντα πιθανό να μου ξεφεύγει κάτι και όντως να το έχει και το C-HR γιατί δεν βοηθάνε ιδιαίτερα οι σελίδες τους. Για αυτόν τον λόγο ρωτάω εδώ άλλωστε. Από τα review που βλέπω, το i30 Fastback φαίνεται πιο φωτεινό στο πίσω μέρος και τα παράθυρα είναι μεγαλύτερα. Από χώρους επίσης φαίνεται πιο άνετο, τόσο σε λίτρα στο πορτμπαγκάζ όσο και στο σαλόνι. Κάποια από τα πράγματα που δεν μου αρέσουν γενικά στις σελίδες των κατασκευαστών αλλά έγινε εύκολα αντιληπτό στης Toyota, είναι ότι ενώ έχεις επιλέξει να διαμορφώσεις και να προχωρήσεις με μία συγκεκριμένη έκδοση, όπως πχ εγώ με την C-ULT, οι φωτογραφίες που σου δείχνει σε αρκετά σημεία είναι από άλλα μοντέλα. Για παράδειγμα στο σημείο που παρουσιάζει τον πίνακα οργάνων η φωτογραφία είναι από το GR και ενώ μπορεί ο πίνακας οργάνων να είναι ίδιος (?), το υπόλοιπο είναι εμφανώς ανώτερο ποιοτικά. Εννοείται πως είναι εσκεμμένο αυτό στη σελίδα τους και προσωπικά με απογοητεύει. Αν μπορούσα να πάρω το GR θα το έπαιρνα, σεβάσου την νοημοσύνη μου και δείξε μου αυτό που επέλεξα να δω.
-
Ο StratosGK ξεκίνησε να ακολουθεί τον Toyota C-HR II (2024)
-
Καλησπέρα σε όλους, Βρήκα το thread ψάχνοντας πληροφορίες για το CULT στο Google. Ενδιαφέρομαι για την συγκεκριμένη έκδοση καθώς οριακά ξεπερνά το χρηματικό όριο που είχα θέσει προσωπικά για αυτοκίνητο. Ξεκινάμε την οικογένεια μας και θα χρειαστούμε ένα αυτοκίνητο με χώρους και άνεση, τόσο για εντός της πόλης όσο και ταξίδια 300-700κμ, ίσως μια με δύο φορές τον χρόνο. Είμαι ανάμεσα στο CHR CULT 2024 και το i30 Fastback 1.5 Mild Hybrid αυτόματο Distinctive 2024. Το i30 με κερδίζει στα πάντα εκτός από την κατανάλωση, η οποία φαίνεται να είναι σημαντικά μεγαλύτερη του CHR. Τεχνολογικά όμως φαίνεται να είναι καλύτερα εξοπλισμένο εντός και εκτός του αυτοκινήτου, ενώ παράλληλα το κόστος συνολικά θα είναι περίπου 2.500€ λιγότερο από το CHR. Αν κάποιος θέλει να μοιραστεί την γνώμη του, θα το εκτιμούσα.
-
Για τη συγκεκριμένη εταιρία γνωρίζουμε ότι υπάρχει πρόβλημα με την ποιότητα και την πίεση προς τους εργάτες τους για αύξηση παραγωγής. Το diversity hiring που κολλάει εδώ, υπάρχει κάποια αναφορά ή απόδειξη ότι το λάθος προήλθε από τέτοιου είδους πρόσληψη;
-
Capital controls, paypal, ebay, αγορές εξωτερικού
StratosGK απάντησε σε θέμα του mentoras99 στο Internet
Ωραία, μόλις μετέφερα και εγώ από Πειραιώς χρεωστική Visa. Με την WEBUY Mastercard δεν γινόταν τίποτα. -
Capital controls, paypal, ebay, αγορές εξωτερικού
StratosGK απάντησε σε θέμα του mentoras99 στο Internet
Παιδιά πείτε και τίποτα παραπάνω, πείτε τι είδους κάρτα ήταν. -
Capital controls, paypal, ebay, αγορές εξωτερικού
StratosGK απάντησε σε θέμα του mentoras99 στο Internet
Τι κάρτα ακριβώς? -
Capital controls, paypal, ebay, αγορές εξωτερικού
StratosGK απάντησε σε θέμα του mentoras99 στο Internet
Εγώ θέλω να πάρω κάτι καλό και φανταχτερό και δεν μπορώ! https://www.myfavouritemagazines.co.uk/gaming-guides-and-specials/golden-joystick-presents-metal-gear-solid-hardback-edition/