Προς το περιεχόμενο

Accountant2013

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    3
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πρόσφατες Επισκέψεις

761 προβολές προφίλ

Accountant2013's Achievements

Proficient

Proficient (10/15)

  • Πρώτο Μήνυμα
  • Εκκίνηση Συζήτησης
  • 1 Εβδομάδα Μετά
  • Ένα Μήνα Μετά
  • 1 χρόνο Insomniac

Πρόσφατες Διακρίσεις

2

Φήμη

  1. Και μετά ξυπνήσατε? Τώρα το τι σχέση και γνώση επί του ΣΟΕΛ έχει το Ο.Ε.Ε. ένας θεός το ξέρει. Εδώ το Ο.Ε.Ε. δεν γνωρίζει τα δικά του θέματα καλά καλά. Στα μαθήματα του Ι.Ε.Σ.Ο.Ε.Λ. πάνω από 5 και συγκεκριμένα μαθήματα, απαλλαγή δεν παίρνεις που να χτυπιέσαι, με βάση το προπτυχιακό σου. Τώρα αν είσαι από το Μaster του ΕΚΠΑ είναι άλλο θέμα.
  2. Ρε Βασιλάκη εσύ δεν μπήκες να ρωτήσεις σε Φόρουμ? Εσύ δεν τρομάζεις την ζωή σου? Ή μήπως κάνω λάθος... νομίζω εσύ ξεκίνησες το θέμα. Αφού θέλεις να ακούς μόνο ότι σ'αρέσει, τί ρωτάς τότε?
  3. Θα σου μιλήσω με αριθμούς από τα 35 άτομα του τμήματος μόνο οι 5 είμαστε σε ελεγκτικές και απο εμάς μόνο σε έναν το πληρώνει η εταιρία. Μετά είναι ένας άλλος συνάδελφος που δουλεύει σε Βιομηχανία με εξαγωγές(σοβαρή) ως λογιστής/και λίγο αποθήκη και του το ανέλαβε το κόστος αυτή, γιατί θεώρησε πώς είναι καλό για την εταιρία και ορθώς. Πλέον οι ελεγκτικές δεν χρηματοδοτούν και δεν ξέρω πόσο θα πάρει αυτό ακόμα. Δεν χρηματοδοτούν γιατί πολύ απλά δεν έχει και πολύ μεγάλη ζήτηση για νεοεισερχόμενους, οι ελεγχόμενες εταιρίες ελαττώθηκαν οπότε δεν κάνουν και τρελούς τζίρους όπως την 5ετία 2000-2005.
  4. Ρε φίλε αν πάς σήμερα 19.12.2013 και πεις σε κάποιον ότι έχεις ΜΒΑ, ή θα σου πει οκ φίλε καλά κάνεις αλλά μην περιμένεις να το πληρωθείς και δεύτερον θα σου πεί σίγουρα, δηλαδή τί ήρθες εδώ για να αναλάβεις διοίκηση? Θα πείς εσύ όχι, ε θα σου πεί τότε γιατί το έκανες σε αυτή την περίοδο και δεν πήγες να μάθεις κάτι άλλο εξειδικευμένο? ΜΒΑ έχει νόημα για άτομα που έχουν περάσει από όλα τα τμήματα μιας Α.Ε. Πωλήσεις , Λογιστήριο, λίγο αποθήκη κ.τ.λ. και μετά πάει να κάνει ένα ωραίο δέσιμο στο μυαλό του με ένα σωστό ΜΒΑ, ώστε να καταλάβει την ροή των δεδομένων μέσα στην εταιρία. Αυτά κιόλας ισχύουν σε σοβαρές εταιρίες και όχι στο 90% της Ελληνικής αγοράς.
  5. Μην ξεχάσεις και τα άλλα Φόρουμ να ρωτήσεις Βασιλάκη, ειδικά στο ischool, αλλά εκεί ξέχασα, εκεί εσύ πουλάς μούρη, δεν ρωτάς τίποτα εκεί. Όπου σε παίρνει μωρέ δεν βαριέσαι... Για διευκρίνιση στους υπολοίπους, μιλάμε για τρελό τρόλ, μπαίνει στο Φόρουμ της Ε.Σ.Δ.Δ. και ρωτάει θέματα για το αν αξίζει να μπεί κανείς εκεί και τα σχετικά, μετά πάει στο edu ρωτάει πάλι τα ίδια, μετά έρχεται εδώ ρωτάει με ήπιο τόνο θέματα σχετικά με Τράπεζες και Ελεγκτικές και τέλος πάει στο ischool(μαθητικό φόρουμ) και όποιος τολμήσει να πει κάτι που δεν του ταιριάζει στην δική του λογική, βγάζει κάτι μονολόγους ξερόλα που απορώ αν αισθάνεται το τι λέει ή όχι. Τι να κάνεις Βασιλάκης είναι αυτός... Τον βλέπω τελευταία όμως έχει προσαρμοστεί λίγο στην πραγματικότητα και αναφέρει ότι "δεν περιμένω καμία εταιρία να μου τα πληρώσει τα έξοδα της πιστοποίησης", ενώ μέχρι πριν κανα μήνα εκνευριζόταν αν του λεγε κανείς, ότι την σήμερον εποχή καμιά ελεγκτική δεν θα σου πληρώσει το Ι.Ε.Σ.Ο.Ε.Λ. Είμαι σίγουρος πως μέχρι να αποφοιτήσει και να βγει και στην αγορά, θα έχει κάνει στροφή στο μυαλό του 180 μοίρες...
  6. Καλά μην παίρνεις και όρκο ότι θα το αποσβέσει σε 2-3 χρόνια, πρώτον καμία ελεγκτική δεν τον περιμένει με ανοιχτές τις πόρτες και δεύτερον η αμοιβή του για όσο διάστημα θα είναι ασκούμενος, θα είναι ίδια ίσως λίγο πάνω ή λίγο κάτω, από έναν μισθό αντίστοιχα σε μια Α.Ε. ως βοηθός λογιστή. Επειδή τυχαίνει να είμαι σε αυτό το στάδιο σε πληροφορώ ότι ο μισθός δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, συγκεκριμένα στην Α.Ε. που ήμουν μέχρι πριν λίγους μήνες έπαιρνα περίπου 60 ευρώ πιο πάνω. Αν εξαιρέσεις ότι εκεί στην ουσία στις 5 η ώρα σχολούσα και έκλεινα διακόπτες, ενώ τώρα έχω διάβασμα μέχρι τις 1-2 τα μεσάνυχτα, μπορείς να καταλάβεις την κατάστασή. Το θέμα είναι ότι ελπίζουμε στο μέλλον, ότι όλα αυτά σε 5-6 ή και παραπάνω χρόνια θα παίζουμε σε άλλο επίπεδο και με όρους που θα θέτουμε οι ίδιοι. Απλά όποιος απόφοιτος Οικονομικής σχολής νομίζει ότι στα 28-30 του θα έχει την ελευθερία να αποφασίζει για τους όρους εργασίας του και να απαιτεί μισθούς με βάση τα θέλω του, είναι πολύ γελασμένος. Με την υπάρχουσα κατάσταση στην αγορά εργασίας, το όριο στο οποίο θα μπορέσουν οι σημερινοί απόφοιτοι να σταθούν μόνοι τους, χωρίς οικογενειακή βοήθεια, έχει μετατοπιστεί, από τα 30 στα 35.
  7. Απορώ με ποια λογική θέλει να κάνει κάποιος MBA χωρίς να έχει εργασιακή εμπειρία. Το MBA έχει το νόημα μιας μακρόχρονης πρακτικής εμπειρίας ώστε να σου αποδώσει ουσιαστικά την αξία του. Το να κάνεις ΜΒΑ λόγω Μάρκετινγκ του εαυτού σου, είναι τζάμπα χρόνος, πόσο μάλιστα σε μια ελεγκτική που γνωρίζουν καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο την αξία του κάθε πράγματος. Περισσότερο χαζό θα σε θεωρήσουν αν πας σε ελεγκτική και τους πεις είμαι 25 με ΜΒΑ παρά έξυπνο.
  8. Αφού βλέπεις αναλυτικά την ύλη των εισαγωγικών εξετάσεων, είσαι ίσως ο μοναδικά αρμόδιος να κρίνει και να συγκρίνει τις γνώσεις σου σε σχέση με αυτήν την ύλη. Γιατί ζητάς γνώμη από άτομα, που δεν γνωρίζουμε τις γνώσεις σου? Ο καλύτερος να απαντήσει σε αυτό το θέμα, είσαι εσύ, μιας και βλέπεις και την ύλη μπροστά σου. Έχεις κάποια σχέση με αυτά που ζητάνε? Τα έχεις ξαναδεί? Σου φαίνονται Κινέζικα? Και αν κατά κάποιον τρόπο καταφέρεις και περάσεις τις εισαγωγικές και μπεις, μετά το επίπεδό σου θα είναι αρκετό για να βγάλεις με κάποια άνεση το πρόγραμμα? 'Η θα φορτώσεις κάποια στιγμή λόγω δυσκολίας κατανόησης και θα τα παρατήσεις?
  9. Μα ήδη γίνονται εθελούσιες. Από τα καταστήματα μάλιστα του ομίλου Πειραιώς έχουν φύγει αρκετοί με εθελούσιες και στα μεγάλα αστικά κέντρα γίνονται μετακινήσεις μεταξύ υποκαταστημάτων και κεντρικών υπηρεσιών. Όποιοι καταφέρουν και πάνε στις κεντρικές υπηρεσίες, κάναν την καλή τους. Εκεί είναι η πραγματική εργασία των Οικονομολόγων. Βέβαια χωρίς "δόντι" στο συγκεκριμένο κλάδο σχεδόν δε κάνεις τίποτα. Συμφοιτητής μου στο Οικονομικό ήταν γιός τωρινού υπουργού και δουλεύει την ώρα που μιλάμε στην Κεντρική υπηρεσία της Κύπρου στην Αθήνα. Τυχαίο? Ακόμα η Τράπεζα έχει πολύ πιο σταθερό εργασιακό περιβάλλον από τις ελεγκτικές, δουλειά εντός γραφείου χωρίς τόσες μετακινήσεις, σχετικά πιο τυποποιημένη διαδικασία, εκτός και αν είσαι μηχανογράφος, όπου εκεί ξεφεύγουν τα ωράρια.
  10. Καλό διάβασμα!!!
  11. Φυσικά και μπορείς Viper, υπάρχουν και ηλεκτρονικά και σε φυσική μορφή βιβλία για το ACCA, όπως και βοηθητικό υλικό CD κ.τ.λ.
  12. Δεν πειράζει φίλε μου δεν είναι σκοπός μου βραδιάτικα να κάνω κόντρες, απλά αν είναι να κατηγορηθώ για κάτι να είναι για αυστηρότητα και όχι για επιθετικότητα. Απ'ότι καταλαβαίνω δεν διαφωνούμε σε κάτι απλά βλέπουμε τα πράγματα από διαφορετική σκοπιά. Ίσως είναι νωρίς να λάβεις τέτοιους προβληματισμούς από τώρα και να πρέπει να ζήσεις με την σειρά τα πράγματα. Η αγορά εργασίας είναι μια ανατροπή της φιλοσοφίας που διαμορφώσαμε ως φοιτητές και μάλλον είναι προτιμότερο για σένα να μην ανατραπεί από τώρα. Καλή συνέχεια και καλές επιλογές!!!
  13. Εξακολουθείς να θέτεις τις βάσεις των επιλογών σου σε μη σταθερά για να μην το πω σαθρά θεμέλια. Σε κάθε απόφαση, πόσο μάλιστα σε απόφαση σταδιοδρομίας υπολογίζεις πάντα την χειρότερη των περιπτώσεων και με βάση αυτήν κανονίζει τις ενέργειές σου. Συνέχεια βλέπω την λέξη (χρηματοδοτήσουν, μου το πληρώσουν κ.α.) και παραξενεύομαι με αυτό το σκεπτικό. Κανένας μα κανένας δεν θα σου κάνει φιλανθρωπία πόσο μάλιστα άνθρωποι-στελέχη οικονομικών οργανισμών που είναι σαν τους λύκους για το κέρδος. Ακόμα και να στο χρηματοδοτήσουν, να ξέρεις ότι δεν θα είναι ένα είδος δωρεάς. Η λογική είναι ανταποδοτικοί σαν τους φόρους, στα αφαιρούν απο το μισθό μέχρι να τα αποσβέσεις ή κάνεις υπερωρίες απλήρωτες. Επομένως ξέχνα αυτήν την λογική της (δωρεάς) λές και τους είναι δύσκολο να βρουν άτομα να στελεχωθούν. Οπότε μια σωστή λογική θα ήταν να μάθεις το συνολικό κόστος του ACCA και όχι αυτό που διαφημίζουν, απαλλαγμένο από extra έξοδα και κακοτοπιές. Υπολόγισες κόστος κάθε μαθήματος εξέτασης? Κόστος συγγραμμάτων? Πιθανα σεμινάρια που θα αναγκαστείς να παρακολουθήσεις εξαιτίας της δυσκολίας ορισμένων papers? Υπολόγισες ότι όλα αυτά θα σε πάνε στα 10.000-12.000 ευρώ και με αυξητικές τάσεις? Επομένως πρέπει να σκεφτείς ότι η πιθανότητα να καταβάλλεις αυτά τα ποσά είναι τεράστια και πολύ πραγματικό σενάριο. Το αν σου τύχει το οτιδήποτε π.χ. αυτό που λές χρηματοδότηση, αυτό είναι άλλο, όμως θα πρέπει να ξεφεύγει απο την τωρινή σου σκέψη, γιατί αυτό δέν αποτελεί σταθερό στοιχείο για να προχωρήσεις. προσωπικά όσους γνωρίζω με ACCA, ελάχιστοι δηλαδή μόλις 2 άτομα γνωρίζω το κάναν μόνοι τους. Ακόμα ποιά η σχέση μου με Αγγλικά? Και όταν λέω Αγγλικά δεν εννοώ ούτε Lower, ούτε Advanced ούτε καν Prof. Ποια η σχέση σου με Business English? To ACCA χρειάζεται άριστη γνώση κατανόησης επαγγελματικών Αγγλικών. Πακέτα λογιστικής σε όλες τις σχολές τα βλέπεις σε Demo σχεδόν πάντα και πλήρη κατανόηση δεν σου παρέχει καμιά σχολή η μεταπτυχιακό. Το πακέτο θα το μάθεις στην δουλειά, στην Ελλάδα δουλεύουν 2-3 εταιρίες σε Λογιστικά προγράμματα και αυτά χρησιμοποιεί η πλειοψηφία. Δεν υπάρχει η έννοια των (πρακτικών) μαθημάτων στην λογιστική, σε κάποιο ΤΕΙ μπορείς να βρεις κάτι ποιο πρακτικό όμως πάλι απέχει από την αγορά εργασίας αρκετά. ΑΣΟΕΕ και ΕΚΠΑ να ξέρεις για εξωτερικό είναι το ίδιο πράμα, μην περιμένεις να πας έξω και να σου πουν ουάου επειδή θα ακούσουν ΕΚΠΑ ή ΑΣΟΕΕ, στην Ελλάδα γνωρίζεις ότι σημασία έχει η εμπειρία οπότε πάλι κανείς δεν θα την ψάξει έτσι. Άσχετα που το ΕΚΠΑ δεν νιώθω να υστερεί σε τίποτα από την ΑΣΟΕΕ το ότι είναι το ένα Οικονομικό Πανεπιστήμιο δεν λέει απλά τίποτα. Στο εξωτερικό είναι γνωστά τα Πανεπιστήμια εμβέλειας από την Ελλάδα π.χ. Αριστοτέλειο και ΕΚΠΑ. Τις μίκρο-μάκρο-οικονομικά μαθηματικά-διεθνείς οικονομικές σχέσεις ανέφερα πώς τις κάνει και το Μετκελ όχι το ΕΚΠΑ. Ο λόγος είναι προφανής, δεν μπορώ να σου εξηγήσω γιατί σου είναι απαραίτητα αυτά τα μαθήματα σε όποιον κλάδο και επιλέξεις στα οικονομικά πόσο μάλιστα στην ελεγκτική. Σπουδάζεις σε οικονομικό πανεπιστήμιο και μου φαίνεται περίεργο να μην έχεις διαπιστώσει ότι η κοστολόγηση π.χ. που θεωρητικά είναι Λογιστική διαδικασία, ξεκινάει μέσα από την πολύ καλή γνώση της μίκρο(περι τιμολόγησης συντελεστών παραγωγής εργασίας κ.τ.λ.). Επίσης δέν μπορώ να σου εξηγήσω γιατί σου χρειάζονται οι Διεθνείς Οικονομικές σχέσεις σάν ελεγκτής, γιατί απο εκεί μέσα πολύ απλά θα μάθεις έννοιες οικονομικών μοντέλων επιχειρήσεων όπως οι διεθνείς οργανισμοί, καρτέλ και άλλα. Μήπως οι ίδιες ελεγκτικές είναι πολυεθνικές? Αυτά σκέψου πολύ καλά πριν ξεκινήσεις το οτιδήποτε...
  14. Νεαρέ συνάδελφε DOTA μέσα σε ένα μήνυμα έχεις καταφέρει να μαζέψεις πολλές αντικρουόμενες απόψεις. Λογικό μιας και τώρα ψάχνεσαι για το επαγγελματικό σου μέλλον. Από την μία λες ότι το εξωτερικό για σένα είναι 95% εκτός σχεδίων σου, ενώ δηλώνεις πώς προτιμάς το ACCA έναν τίτλο που έχει καθαρά στόχο την απασχόλησή σου στο εξωτερικό, γιατί αν θες Ελλάδα το ΙΕΣΟΕΛ είναι αυτό που σου χρειάζεται και αρκετά φθηνότερο. Ακόμα αναγνωρίζεις πώς είσαι σε μια εξειδικευμένη σχολή και ενδιαφέρεσαι για μάστερ πάλι πάνω στα ίδια πράγματα, μιας και διάβασες και το θέμα (ΜΒΑ vs Master) θα είδες απόψεις να υποστηρίζουν ότι άν ερχόταν ένας με μπάτσελορ στην Διοίκηση Επιχειρήσεων και με ΜΒΑ, θα βάζαν τα γέλια σαν εργοδότες γιατί θα ήταν κάπως άσκοπο. Ακριβώς το ίδιο θα έμοιαζε και σε εμένα ένας με προπτυχιακό στην Λογιστική και επίσης μάστερ στην λογιστική. Εκτός από όλα αυτά να ξέρεις πώς το επάγγελμα του ελεγκτή δεν είναι όπως ήτανε, οι ασκούμενοι κάνουν εξαντλητικοί δουλειά 15-16 ώρες την ημέρα, με πολλά ταξίδια εκτός έδρας και η αμοιβή τους σε σχέση με το έργο τους δεν είναι ανάλογη. Σοβαρό οικονομικό αντίκρισμα από αυτόν τον κλάδο θα αποκτήσεις αν ανέβεις σε επίπεδο μετόχου στην εταιρία, ώστε να δικαιούσαι μερίδιο από τα κέρδη και όχι να έχεις απλά μια υπαλληλική σχέση. Στην συγκεκριμένη συγκυρία μάλιστα οι ελεγκτικές στην Ελλάδα έχουν παγώσει τις χρηματοδοτήσεις μεταπτυχιακών και πιστοποιήσεων και ψάχνουν άτομα που έχουν προβεί στις σχετικές πιστοποιήσεις με δικά τους έξοδα και μάλιστα πριν χτυπήσουν την πόρτα τους. Οπότε αυτό που λες θα κάνω όποιο μου χρηματοδοτήσουν, μάλλον ισχύει ότι δεν θα σου χρηματοδοτήσουν μάλλον τίποτα. Στο εξωτερικό τώρα αλλάζουν τα πράγματα, μιλάμε για Ελλάδα τώρα. Τέλος το μεταπτυχιακό του ΕΚΠΑ είναι το καλύτερο ακαδημαϊκό σε αυτό το αντικείμενο γιατί είναι και το άμεσα συνεργαζόμενο με το ΙΕΣΟΕΛ, επίσης ανούσια μαθήματα όπως Μακρο,Μίκρο, Οικονομικά Μαθηματικά, Διεθνείς οικονομικές σχέσεις κ.α. θα κάνεις και στο ΜΕΤΚΕΛ άν αποφασίσεις να πάς εκεί. Προσωπικά δεν τα θεωρώ ανούσια απλα σου το λέω για να έχεις γνώση. Αυτά είχα να σου που προσωπικά και καλό καλοκαίρι, όσο μας έμεινε ακόμα.
  15. Πολύ χρήσιμο Chris...
  • Δημιουργία νέου...