Προς το περιεχόμενο

tasos2012

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    459
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Οτιδήποτε δημοσιεύεται από tasos2012

  1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 22/02/2025 10:57 πμ

    • Πώληση
    • ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ

    Πωλούνται οι παρακάτω φακοί : Vivitar Series 1 70-210 f3.5 Macro Zoom (60 ευρώ), Soligor 75-260mm f/4.5 MC Macro (40 ευρώ) ,Soligor 350mm f5.6 Telephoto. (40 ευρώ) . Eίναι σε πολύ καλή λειτουργική κατάσταση και εξωτερικά,εκτός από τον τηλεφακό που έχει κάποιες φθορές. Αν αγοραστούν και οι τρεις μαζί,120 ευρώ. (Φωτό από την προσαρμογή του φακού στο σώμα της μηχανής.) https://i.pinimg.com/originals/53/3f/7f/533f7fe7ef449dd93cd610098af61f73.jpg

    120 €

  2. tasos2012

    HP Compaq nx7300

    ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 07/02/2025 07:37 μμ

    • Πώληση
    • ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ

    Σε πολύ καλή εξωτερική και λειτουργική κατάσταση .Εχει επεξεργαστή Intel Core2 Duo T7200 @ 2.00GHz, 4GB ram (ddr2) και δίσκο ssd Samsung 128GB. Εχει εγκατεστημένο το λειτουργικό Linux Mint 22 Cinnamon.Η μπαταρία δεν κρατά καθόλου και λείπει το δεξί πλήκτρο ctrl αλλά λειτουργεί στο πάτημα,ενώ συνοδεύεται από τον γνήσιο φορτιστή-τροφοδοτικό.

    30 €

  3. Επικοινώνησες με την εδώ αντιπροσωπεία? Μπορείς να στείλεις mail στην Sony europe (Γερμανία ή Αγγλία, σαν πιο ενημερωμένες αγορές)
  4. Για τα τετραγωνικα του χωρου,αλλα και για να εχεις κατι αξιολογο (και για ταινιες και για μουσικη) θα πρεπει (για 5,1 συστημα) , να κινηθεις περιπου στις 3000-3500 ευρω. Για πολυκαναλο κοιτα σε Υamaha ,αλλα στην πιο καλη σειρα, ξεκινα με τον RX-A2A.......Μπορεις να επιλεξεις μικροτερα ηχεια για μπροστα (γιατι θα παιζει και παντοφλα υποθετω),αλλα με δυο υπογουφερ (αριστερο και δεξι) και πανω σε αυτα δυο ηχεια βασης.Τωρα για ηχεια......οι επιλογες ειναι πολλες,αλλα βασικα πρεπει να δεις ποιος ηχος σου αρεσει (ηχοχρωμα να το πω απλα,γιατι δεν παιζουν ολα τα ηχεια το ίδιο,στην προσιτή κατηγορία).Πάντα βεβαια σε συνδυασμο με τον ενισχυτη σου. Mια επιλογη για συστημα θα ηταν ο παραπανω ενισχυτης,με δυο Triangle BR-03 για μπροστα (που θα καθισουν πανω στα δυο υπογουφερ), δυο BR-02 για πισω και για κεντρικο το BRC-1. Αργοτερα βαζεις και τα BRA1 για atmos......
  5. Πόσοι άνθρωποι, ηλικίας από 15-30 ετών (στο περίπου), να οφείλουν την ύπαρξη τους στο ICQ............ Διάβασα την είδηση με συγκίνηση,κωδικό δεν θυμήθηκα,αλλά θυμήθηκα τις πολύ όμορφες στιγμές ( υπήρξαν και κακές φυσκά ) που πέρασα με γνωριμίες μέσα από εκεί,την περίοδο που ήταν στα καλύτερα του.
  6. και ανταλλακτικό για την ανάρτηση των γουφερ........ https://www.repairyourspeakers.com/nl/foam-luidsprekerranden/philips/1-x-foamrand-soepel-voor-philips-f9416/a-683-10000018 όπως έγραψα δεν είναι κάτι ακριβό,αλλά κοστίζει η εργασία. Το τετράγωνο στο κάτω μερος των ηχείων,είναι παθητικός ακτινοβολήτης (μια επιλογή για καλύτερα χαμηλά, όπως είναι και η ανάκλαση χαμηλών για παράδειγμα). Αν επισκευαστούν,μαζί με τον NAD θα αποτελούν ένα αρκετά αξιόλογο συνδυασμό ενισχυτή ηχείων,που θα μπορεί να καλύψει ακόμα και ένα μεγάλο καθιστικό.
  7. Τίποτα δεν είναι για πέταμα,απλά μετά από αρκετό καιρό που δεν ήταν σε λειτουργία,χρειάζονται ένα καλό καθάρισμα (εσωτερικά),αρχικά οι σκόνες και μετά με ειδικό σπρευ οι επαφές,ποτενσιόμετρα κλπ. Τα ηχεία θέλουν refoaming στα γούφερ (στις αναρτήσεις) ,κάτι που μπορεί να γίνει από εξειδικευμένο τεχνικό στις επισκευές ηχείων και θα κοστίσει σαν εργασία (όχι τόσο σαν υλικό.....περίπου 30-40 ευρώ το γούφερ). Αλλά είδικα για τα μεγάλα ηχεία,αξίζει να γίνει.Καλό θα ήταν να συνδυαστεί και με αντικατάσταση υλικών στο κροσόβερ (πυκνωτές) και της καλωδίωσης. Από εκεί και πέρα αν ακούσεις,θόρυβο κατά την λειτουργία των ενισχυτών ή δεν παίζει το ένα κανάλι όπως το άλλο,τότε θα πρέπει και αυτά να περασουν από έλεγχο από τεχνικό και ίσως χρειαστεί και εκεί αντικατάσταση των πυκνωτών του τροφοδοτικού (ειδικά στον Philips που είναι σχεδόν 45 ετών). Με το κασετόφωνο δεν έχει νόημα να ασχοληθείς,γιατί υποθέτω ότι δεν έχεις κασέτες,αλλά και γιατί σαν μοντέλο ήταν κάτι πολύ απλό,άρα δεν έχει αξία και για κάποιον συλλέκτη.
  8. Mην τα μπερδεύεις με αυτά...... https://www.skroutz.gr/s/38537483/Triangle-Borea-Active-BR03-Aytoenischyomena-Icheia-2-Dromon-me-Bluetooth-120W-Zeygos-Light-Oak-Blue.html επίσης υπάρχουν και αυτά, από γνωστή εταιρεία και με hdmi arc https://www.skroutz.gr/s/31563230/Magnat-Monitor-Reference-2A-Aytoenischyomena-Icheia-2-Dromon-me-Bluetooth-220W-Zeygos-Mayro.html απλά τα Triangle εκτός από πιο ακριβά, θα είναι και καλύτερα.
  9. Nαι αλλα ειναι ακριβουτσικα τα ατιμα..... με την ευκαιρια η Triangle εβγαλε προσφατα δυο μοντελα (η β εκδοση των αυτοενισχυομενων ΒR02,BR03) τα BR02 και BR03 connect.Δεν εχουν ερθει ακομα στην χωρα μας,αλλα ειναι πραγματικα υπερπληρη απο συνδεσεις. https://www.trianglehifi.com/en/borea-connect/
  10. Προφανώς και μπορείς,αλλά τότε το ιστορικό θα δείχνει ότι το τηλέφωνο ήταν στο σπίτι (και ο κάτοχος με το αυτοκίνητο οπουδήποτε αλλού). Αν το ιστορικό δείχνει, την ίδια μέρα και ώρα (της καταγγελίας),ότι (το κινητό) ήταν σπίτι του.....πάω πάσο.
  11. Αν το ιστορικό δείχνει ότι δεν πέρασε ποτέ από την Πεντέλη,δεν έχει καμία σημασία αν ήταν με το αυτοκίνητο ή με τα πόδια.Απλά δεν πέρασε,οπότε δεν μπορεί να ήταν με το αυτοκίνητο (άρα άκυρη η καταγγελία),ενώ αν ήταν πεζός,για ευνόητους λόγους ,είναι πάλι άκυρη η καταγγελία.
  12. Το πιο πιθανό, κανένα παππούδι ή καμμιά γιαγιά, να είδε ένα αυτοκίνητο να χτυπά κάποιο άλλο και να έκανε λάθος το νούμερο........Εντάξει έχει γίνει λάθος μαρτυρία και σε φόνο. Ο πιο απλός τρόπος να απδειξεις ότι δεν ήσουν εκεί,είναι από το ιστορικό της τοποθεσίας στο κινητό σου.Θεωρώ δεδομένο ότι έχεις smartphone και έχεις ενεργό το ιστορικό ταποθεσίας. Χωρίς παρεξήγηση πάντως.....έχεις μαλάκα ασφαλιστή.
  13. Θα πας στις ρυθμίσεις του netflix και θα επιλέξεις δικάναλο ήχο και όχι 5,1. Θα παίξει κανονικά (θα βγάλει ήχο εννοώ δικάναλο).Πολυκάναλο δεν μπορεί,αφού δεν τον υποστηρίζει η ηχομπάρα,αλλά εδώ που τα λέμε ,ο πολυκάναλος ήχος από ηχομπάρες,είναι από τις μεγαλύτερες εμπορικές παπάτζες.
  14. Μπορείς να αγοράσεις κάτι σαν αυτό (SMSL PS100) dac με HDMI ARC και να το συνδυάσεις με όποιο ζευγάρι αυτοενισχυόμενων ηχείων μπορείς (οικονομικά).Η διαφορά με μια ηχομπάρα θα είναι μεγάλη,ειδικά σε μουσική.
  15. tasos2012

    Αγορα σoundbar

    Mε συγχωρείς τώρα είδα το μήνυμα σου.......θα κάνει την ίδια δουλειά,αλλά ηχητικά θα είναι υποδεέστερο. Αν δεν έχεις θέμα με ιντερνετική παραγγελία,πήγαινε στο smsl.
  16. Εγώ έχω αυτό και δουλεύει μια χαρά,του έχω βάλει και σκληρό δίσκο στην μια είσοδο και στην άλλη usb dac και δεν είχε πρόβλημα Αν χρειαστείς ρεύμα μπορείς να βάλεις έξτρα τροφοδοσία (5v). https://www.cosmodata.gr/filesw/4/19705.webp
  17. Eδω και 4 χρόνια έχω στο σπίτι 4 κάμερες της Srihome και ειμαιαρκετα ευχαριστημένος από την λειτουργία τους και από την εφαρμογή. Θέλω να βάλω δυο εξωτερικές για ναβλέπω τα σημεία που είναι τα διαχωριστικά στα μπαλκόνια με το γειτονικό διαμέρισμα. Για να έχω την ίδια εφαρμογή θέλω να πάρω από την ίδια εταιρεία (βασικός λόγος είναι ότι υπάρχει και καλή εφαρμογή για υπολογιστή, αλλά και δυνατότητα onvif και rtsp). Eχω καταλήξει στο μοντέλο SH037, αλλά ενώ το βλέπω στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας, εδώ το βρίσκω σαν Conceptum gocam. Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει συμβατότητα με τις εφαρμογές της Srihome (για android και για windows), γιατί την είχα πατήσει παλιότερα με κάμερες της Sricam (δεν έτρεχαν με τις εφαρμογές της Srihome). Τελικά υπάρχει μια εταιρεία ή μιλάμε για κάποιον φασονατζη που βγάζει μοντέλα με τρία διαφορετικά ονόματα. Ρωτώ εδώ, γιατί στην αντιπροσωπεία........ άστο καλύτερα,αλλά και στα γνωστά καταστήματα ή δεν μπορούν να απαντήσουν ή δεν είναι σίγουροι για την συμβατότητα. https://www.sricam.com/product/id/9e50116d635245919435e88786071296.html https://www.skroutz.gr/s/32654499/Sricam-SH037-IP-Kamera-Parakolouthisis-Wi-Fi-4MP-Full-HD-Adiavrochi-me-Amfidromi-Epikoinonia-kai-Fako-4mm.html#reviews
  18. tasos2012

    Αγορα σoundbar

    Μην μπερδευεστε.....ο ηχος απο την τηλεοραση θα παει σε οποιο απο τα δυο dac ανεφερα με hdmi-arc και οχι με usb. Tα Kliprch που αναφερθηκαν πιο πανω,θα δωσουν πιο "μεγαλο" ηχο απο αυτον της τηλεορασης,αλλα οχι κατι το ιδιαιτερο......ειναι απλα ηχεια για υπολογιστη.
  19. tasos2012

    Αγορα σoundbar

    Oχι,θα το παρεμβαλεις πριν τα δυο ηχεια (δεδομενο οτι το υπογουφερ θα εχει line in και ine out). Mε την καταλληλη ρυθμιση κοβεις και τα χαμηλα απο τα μικρα ηχεια και ανεβαζεις την ενταση χωρις παραμορφωση.
  20. tasos2012

    Αγορα σoundbar

    Σε αυτα τα χρήματα,το πιο πιθανό τα ηχεία της τηλεόρασης να δίνουν καλύτερο ήχο,εκτός από τα χαμηλά.Για την crystal audio......το 2023 ηχομπάρα χωρίς HDMI-ARC ,απλά προσπερνάς. Aν μπορείς να βάλεις ηχεία (μικρά) δεξιά και αριστερά,πάρε δύο ενεργά ηχεία στα 150 ευρώ και αυτό https://www.audiophonics.fr/en/dac-without-volume/smsl-ps100-dac-es9023-usb-spdif-hdmi-arc-bluetooth-50-24bit-192khz-p-18105.html με τα μεταφορικά έρχεται στα 50 ευρώ. Μόνο δικάναλο (ετσι και αλλιως οι φτηνες ηχομπαρες δικάναλες ειναι), αλλά θα πάρεις ήχο πολύ καλύτερο από αρκετά ακριβότερες ηχομπάρες. Αργότερα προσθέτεις και ένα ενεργό υπογούφερ. Aν μπορείς να ανέβεις λίγο παραπάνω κοίτα και αυτό που έχει και πολλές άλλες δυνατότητες,εκτός από hdmi-arc. https://www.arylic.com/products/bp50-bluetooth-preamplifier
  21. To ποσο ευκολο ειναι να οδηγηθει ενα μεγαφωνο (τι ενισχυτη χρειαζεται δηλαδη) δεν εχει να κανει με το αν αντεχει να δεχθει μεγαλη ισχυ,αλλα απο την ευαισθησια του και απο την ωμικη αντισταση. Βεβαια ενα ηχειο,που ειναι συνδυασμος 2-3 ή και περισσοτερων μεγαφωνων σε συνδυασμο με το αναλογο κροσοβερ,εχει συνολικα μια ωμικη αντισταση και ευαισθησια. Αυτο που δεν καταλαβα.....αφου ο ενισχυτης θα αντικατασταθει γιατι κολλας στα 25 watt? Θα βαλεις εναν τελικο ενισχυτη με οση ισχυ θελεις και με αντοχη στην χρηση......για αυτο σου ειπα καποιο κιτ για ενισχυτη class D.
  22. Αφου υπάρχουν οι καμπινες τοτε θα ξεκινησεις απο τον εσωτερικο ογκο τους και αν ειναι κλειστου τυπου ή έχουν οπη (μαλλον απίθανο). Απο εκει θα ξεκινησεις να δεις τι μεγαφωνα μπορεις να βαλεις (εννοω τουιτερ και μιντ-γουφερ) και στην θεση του γουφερ θα βαλεις ενα μεγαλο γουφερ (ιδιας διαμετρου) για τις χαμηλες συχνοτητες. Απο τα παραπανω θα εξαρτηθει και τι ενισχυτη θα επιλεξεις. Αφου ομως θα ειναι για καταστημα,τοτε κοιτα για ετοιμο επαγγελματικο τελικο ενισχυτη ή για καποιο αναλογο κιτ. Θα χρειαστεις και ισχυ αλλα και αντοχη στην χρηση,γιατι αυτο θα λειτουργει για ωρες. Μαλλον θα πρεπει να επιλεξεις έναν στερεο τελικο και εναν μονο για το γουφερ και ενα ενεργο κροσοβερ για να διαχωριζεις το σημα.Ποσο ειναι το budget?
  23. Αυτός ο ενισχυτής είναι παλιός αλλά με λάμπες και έχει πολύ ιδιαίτερο ήχο και αν ειναι λειτουργικός δεν υπάρχει λόγος να τον αλλάξεις,αν και σίγουρα οι λυχνίες θα χρειάζονται αντικατάσταση. Επίσης ο ενισχυτής είναι μονοφωνικός,για αυτό και τα τόσα λίγα μεγάφωνα. Αν θέλεις να πας σε δικάναλο ενισχυτή,τότε με σχετικά λίγα χρήματα μπορεις να βρεις κάποιο κιτ με class d ενισχυτή και δύο τουίτερ και δύο μιντγούφερ,αλλά θα χρειαστεί να τα βάλεις σε καμπίνες ,άρα θα πρέπει να κάνεις μετατροπές στο jukebox εσωτερικά. Αλλη λύση είναι να βάλεις έναν ενισχυτή αυτοκινήτου και δύο μεγάλα ηχεία αυτοκινήτου. Πάντως τα μηχανήματα αυτα έχουν συλλεκτική αξία και θα σου πρότεινα απλά να το πουλήσεις (γιατι μάλλον δεν έχεις τις γνώσεις και την εμπειρία για να το επισκευάσεις-μετατρέψεις) και με τα χρήματα να πάρεις ένα καινούργιο σύστημα.
  24. ΠΛΑΙΣΙΟ ρώτησες? Το πιο απλό είναι να βρεις ένα learning remote και να πας ΠΛΑΙΣΙΟ να αντιγράψεις τις λειτουργίες (να πω την αλήθεια όμως,πιστεύω ότι θα παιδευτείς.......με τους τενχικούς εννοώ).
  25. γιατί είναι σχεδόν το ίδιο.....με ελάχιστες διαφορές στο hardware. Η βασική διαφορά είναι στο ότι τρέχει google tv και όχι android tv. Aπλά το ανέφερα για την περίπτωση που ίσχυε και για το gen2,αν δεν ισχύει ακόμα καλύτερα.
  • Δημιουργία νέου...