Ο δικός μου Αιγυπτιακός λουλάς είναι λίγο πιό μικρός σε διάμετρο από του Skilopsaro αλλά πιό βαθύς. Χρησιμοποιώ κάρβουνα αλ φαχερ διαστάσεων 2,5Χ2,5Χ1,5.
Με 3 κάρβουνα μου καίγεται η γεύση πάντα..
2 κάρβουνα χρειάζεται και μετά απο κάνα 45λεπτο - 1ώρα που θα έχουν καεί βάζω και το τρίτο με ότι έχει απομείνει από τα πρώτα ή μόνο το τρίτο..
Σ΄ αυτό το σημείο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο heat managment γιατί μετα από 45+ λεπτά καπνίσματος ο καπνός έχει στεγνώσει και είναι πολύ εύκολο να καεί.. Τις περισσότερες φορές πάντως με 1 μόνο κάρβουνο στην άκρη του λουλά έχω κρτήσει τον ναργιλέ για κανα μισάωο επιπλέον.. άλλωστε ο λουλάς έχει ήδη αρκετη θερμοκρασία οπότε αυτό που θέλουμε είναι απλά να τη διατηρήσουμε.
Σε ότι αφορά το πακετάρισμα του καπνού τρίβω τον καπνό με τα δάχτυλα και τον αφήνω απλά να πέσει μέσα στο λουλά. Στη συνέχεια προσθέτω λίγο ακόμα καπνό και τον πατάω ελαφρά μέχρι να κάτσει 2-3 χιλιοστά πάνω από το χείλος του λουλά.. μπορεί να μένει λίγος καπνός στο τέλος ειδικά όταν κάνω μόνος μου αλλά έχω πολύ καλή γεύση μέχρι το τέλος..
Το windcover τις τελευταίες φορές το χω χρησιμοποιήσει σε όλη τη διάρκεια του session μαζί με παγωμένο νερό στη γυάλα και το αποτέλεσμα μου άρεσε αρκετά.
Αλουμινόχαρτο είναι μακράν καλύτερο το βαρειάς χρήσης.. το αλλο είναι πολύ λεπτό κάνει κοιλιά όταν βάλεις πάνω τα κάρβουνα και σκίζεται πολύ εύκολα..
Τις τρύπες έχω τροχίσει το μαραφέτι που έχει μαζί με τη λαβίδα και τις κάνω μ΄αυτό.. και κάνω καμμιά 50αριά
Προσωπικά κάθε φορά που ανάβω το ναργιλέ δοκιμάζω και κάτι διαφορετικό.. διαφορετικό πακετάρισμα, κάρβουνα, άλλος λουλάς, windcover κτλ..
Θέλει ψάξιμο πάντως γιά να βρεθεί το τέλειο setup.. αλλάζοντας ένα μόνο πράγμα κάθε φορά πιστεύω ότι κάποια στιγμη θα φτάσω στο τέλειο.