Όπως μπορείς να δεις, 2 χρόνια πριν ήμουν ακριβώς στο ίδιο δίλημμα καθώς έπιανα τις ίδιες σχολές με εσένα. Τελικά επέλεξα το CEID και δεν το μετάνιωσα σε σχέση με το να πήγαινα ηλεκτρολόγους βλέποντας ότι η σχολή μου δίνει την ευκαιρία να ασχοληθώ με θέματα που μου αρέσουν χωρίς να μπλέξω με άκυρα (για μένα) μαθήματα, αν και για αυτό περισσότερο σημασία έχει η προσωπική ενασχόληση παρά η σχολή.
Όσον αναφορά την σύγκριση με το ΕΚΠΑ, είμαστε πάνω κάτω τα ίδια συγκρίνοντας το πρόγραμμα σπουδών και το γενικότερο επίπεδο της σχολής με γνωστούς μου στο τμήμα της Αθήνας. Με την διαφορά οτι εμείς είμαστε 5ετής σχολή (χωρίς όμως αυτό να είναι απαραίτητα καλό ή κακό). Οπότε το σημαντικότερο σε αυτή την περίπτωση είναι να σκεφτείς αν μπορείς και αν θέλεις να πας σε μια άλλη πόλη μακριά από την μόνιμη κατοικία σου με ότι συνεπάγεται αυτό.
Στην τελική μπροστά σου έχεις 3 πολύ καλές επιλογές που δύσκολα θα μετανιώσεις (μέχρι την πρώτη εξεταστική ), απλά μην σκέφτεσαι τόσο τα επαγγελματικά δικαιώματα (ειδικά στην Ελλάδα του σήμερα η μόνη διαφορά είναι τι θα πληρώνεις στο τσμεδε) όσο με το τι εσύ θες να ασχοληθείς.