
jimgoodman
Members-
ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM
76 -
ΜΕΛΟΣ
-
ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Σχετικά με jimgoodman
- Ημερομηνία γέννησης 25/11/1981
Ιστοσελίδα
-
Website URL
https://youtube.com/user/jimgkoodman
Πληροφορίες προφίλ
-
Φύλο
Άνδρας
-
Τοποθεσία
ΞΑΝΘΗ
Πρόσφατες Επισκέψεις
672 προβολές προφίλ
jimgoodman's Achievements
-
Και εγώ με kenton 4b από το περσινό black Friday και συμφωνώ μαζί σου. Όταν τελειώσω απλά σβήνω και δεν ασχολούμαι άλλο. Όταν έρθει η ώρα να ψήσω πάλι ανάβω για 10' περίπου, τρίβω με βούρτσα https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/axesouar-psistarias/vourtsa-naterial-beta-apo-anoxeidoto-atsali-81966337 και μετά ψήνω, τις περισσότερες φορές δεν λαδώνω τη σχάρα αλλά συνήθως πάνω στα κρέατα. Για τον κάδο μόλις δω ότι μαζεύει κάτω πολύ πράγμα ξύνω με μία ξύλινη σπάτουλα τα πολλά και τέλος. Επίσης με την ξύλινη σπάτουλα ξύνω και τους ανακλαστήρες. Μέχρι στιγμής ούτε σκουριές ούτε τίποτα. Τέλος νομίζω ότι είναι πολύ καλύτερα με προπάνιο ειδικά αν είναι στο μπαλκόνι δεν έχεις πρόβλημα να παγώσει και καίει καλύτερα μέχρι το τέλος. Στην αρχή που είχα μίγμα όταν έφτανε στο 1/3 περίπου της φιάλης πάγωνε και είχα προβλήματα. Οι φωτογραφίες είναι όπως είναι τώρα μετά από τρία ψησίματα, έτσι όπως είναι θα ανάψω θα τρίψω και θα ψήσω, ίσως να τρίψω λίγο τους ανακλαστήρες με σπάτουλα πριν ψήσω. Μετά 1, 2 ακόμη ψησίματα θα τρίψω και από μέσα τον κάδο να καθαρίσει. Σωστός το έχω πάθει με λερωμένο κάδο και λουκάνικα και πήρε από κάτω όλο το λίπος που ήταν στον κάδο μαζεμένο. Έκλεισα τους καυστήρες όλους και έσβησα με ξύδι.
-
Επειδή έχει τρύπες για την δικιά της βάση, σκέφτομαι να κάνω δικιά μου βάση και να κολλήσω ρουλεμάν εκεί. Αν το κάνω θα βάλω φωτό.
-
Την έχω εγώ φίλε μου και νομίζω ότι τώρα είναι στα 230 περίπου. Σε αυτά τα λεφτά δεν νομίζω να βρεις κάτι καλύτερο. Μην το σκέφτεσαι πολύ χτύπα την. Θέλω να βρω τρόπο και εγώ για να βάλω σούβλα αλλά σκέφτομαι να βάλω ρουλεμάν και να μην γυρνάει έτσι σκέτο πάνω στο πλαϊνό. Δεν σου έκανε ζημιά έτσι;
-
Σήμερα πριν βάλω να ψήσω ζύγισα την φιάλη γιατί ήταν στα τελειώματα και ήταν 8.2 κιλά (prime κόκκινη) είχα ήδη πάρει μια γκρί προπάνιο ρεζέρβα. Στιν αρχή όλα καλά, αλλά μετά από 20 με 30 λεπτά μου έβγαλε την πίστη. Δεν είχε καθόλου δύναμη, με το ζόρι 150 βαθμοί με 4 καυστήρες (kenton 4b). Αναγκάστηκα να την έχω ξάπλα και να την κουνάω κάπου κάπου με το πόδι για να μπορέσω να τελειώσω το ψήσιμο. Το γαμώτο είναι ότι νωρίτερα που πήρα την γκρί φιάλη ρωτούσα στο κατάστημα εάν υπάρχει κάποιο μανόμετρο για να μπει με ταφ μετά τον ρυθμιστή για βλέπω την πίεση του αερίου γιατί μου είχαν δώσει ρυθμιζόμενο ρυθμιστή. Η απάντηση ήταν ότι δεν υπάρχει κάποιο μανόμετρο και δεν παίζει πολύ ρόλο που το έχω, όσο χρειαστεί άνοιξέ το λέει, δεν πειράζει να είναι παραπάνω. Τότε γιατί λέω η κόκκινη θέλει 30mbar και η γκρι 37 τι ρόλο παίζει; Καμία απάντηση σοβαρή μόνο μπούρδες. Πάντως στο τελείωμα πολύ μπελάς ρε παιδιά ή την αλλάζεις με κανένα κιλό μέσα ακόμη.
-
Εγώ έπιανα τον εαυτό μου πολλές φορές που είχαμε κρεατικά να σκέφτομαι τι καλά θα ήταν να τα έψηνα στη σχάρα, αλλά ποιος κουβαλάει την ψησταριά από το υπόγειο να ανάψει κάρβουνα να γίνει το μπαλκόνι χάλια και κάπνα full. Έτσι επειδή είχα τις αμφιβολίες που λες και εσύ αν θα μου αρέσει και τα λοιπά είπα να πάω σε κάτι οικονομικό και πήρα την naterial από το leroy με 4 καυστήρες. Πλέων δεν το σκέφτομαι καν αν θα ανάψω την ψησταριά είναι πανεύκολη στη χρήση και το καθάρισμα είναι σχετικό με το πόσο "ψείρας" θα είσαι. Προχθές για παράδειγμα που είχαμε μακαρονάδα άναψα και έκανα σκορδόψωμο που δεν υπήρχε περίπτωση να το κάνω με κάρβουνο. Εγώ προσωπικά καθαρίζω καλά κάθε 4 με 5 περίπου ψησίματα ανάλογα βέβαια τα κρέατα που θα μπούν. Ειδικά στα λεφτά πού σκέφτεσαι να δώσεις θα πάρεις κάτι σίγουρα καλό που νομίζω ότι θα το ευχαριστηθείς.
-
Αυτό είναι γεγονός, θα έπρεπε να πέσουν κανονικά.
-
Λέω να δοκιμάσω να ψήσω γαρίδες αλλά δεν έχω ψήσει ποτέ ξανά ούτε σε φούρνο οπότε κάθε συμβουλή δεκτή. Επίσης τα λαχανικά σχάρα ή πλάκα; Και βάζετε τίποτα ή τα ψήνετε σκέτα;
-
Και εγώ δεν τον πολύ συμπάθησα και για αυτό προσπαθώ να βγάλω άκρη. Από την άλλη ο προμηθευτής όταν πήρα την φιάλη του λέω που το ρυθμίζω αυτό, μου λέει βάλτο κάπου στην μέση και είναι καλά. Μήπως τελικά δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο ο ρυθμιστής και η ρύθμιση γίνεται από τα κουμπιά του κάθε καυστήρα;
-
Ρυθμιστή μου δώσανε ένα universal απο 22 εώς 70mbar αν θυμάμαι καλά τα νούμερα.
-
Αυτή ακριβώς έχω. Αν πάρω την γκρι (προπάνιο) θα είναι καλύτερα στα τελειώματα; Γιατί με την κόκκινη έχει αρχίσει και παγώνει όταν ψήνω.
-
Ναι την κόκκινη coral gas έχω, αν έχει απόβαρο 10 κιλά τότε στην ουσία μου έμειναν 100γρμ αέριο. Όταν την παρέλαβα πάντως γεμάτη ήταν 16,4 αν θυμάμαι καλά.
-
Δεν ξέρω εάν ήταν σωστή η πίεση πόσο καλύτερα θα ήταν; Σήμερα έκανα μια δοκιμή, ζύγισα την φιάλη χωρίς ρυθμιστή πριν και μετά από ψήσιμο για να δω τι θα κάψει. Συνολικά ήταν αναμμένη για 45 περίπου λεπτά μαζί με την προθέρμανση, περίπου 30 λεπτά 4 καυστήρες και 15 με 3 καυστήρες. Οι 2 ήταν πάντα τέρμα γιατί είχα μανιτάρια επάνω και στο τέλος δεν έκανα πυρόλυση. Αποτέλεσμα 500γρμ αέριο, ξεκίνησα με 10,6 και στο τέλος είχε 10,1. Πάλι στα μισά περίπου άρχισε να παγώνει η φιάλη και έχασε δύναμη. Η θερμοκρασία έξω 16 βαθμοί. Η φιάλη πάγωσε περίπου 4 δάχτυλα από τον πάτο της και δοκίμασα να ανοίξω λίγο πίεση ακόμη και έκανε λίγο διαφορά στην απόδοση. Σίγουρα θα δοκιμάσω την γκρι φιάλη την επόμενη φορά.
-
Συμφωνώ μαζί σου φίλε μου. Μετά από μερικά ψησίματα με kenton 4b παρατήρησα ότι καθαρίζουν πανεύκολα οι σχάρες γιατί είναι εμαγιέ και από κάτω στο "ταψί" όπως είναι κρύα η ψησταριά μαζεύω τα πολλά λίπη στο ταψάκι το οποίο το έχω καλύψει με αλουμινόχαρτο και κάθε πέντε-έξι ψησίματα το πετάω. Νομίζω ότι δεν θέλει να ασχολείσαι πολύ ώρα με το καθάρισμα. Προσωπικά όταν ανάψω και πιάσει θερμοκρασία τρίβω με συρματόβουρτσα και ψήνω. Κάθε 5 με 6 ψησίματα ανάλογα τι έψησα βέβαια καθαρίζω λίγο παραπάνω σχάρες καλύπτρες και κάδο εσωτερικά. Επίσης έχω πάρει άλλη μια σχάρα και έχω περισσότερο χώρο και βάζω πλάκα όταν χρειαστώ. Τέλος να πω ότι την τσικνοπέμπτη που πέρασε μετά από μιάμιση ώρα ψήσιμο μόλις έβαλα τα μανιτάρια επάνω και έβαλα στο φουλ τους καυστήρες είδα ότι δεν ανέβαζε θερμοκρασία πάνω από 170 και η φιάλη από κάτω είχε πιάσει πάγο απέξω με εξωτερική θερμοκρασία περίπου 6-7 βαθμούς (κόκκινη coral). Είχα αναμμένους όλη την ώρα και τους τέσσερις καυστήρες λίγο πάνω από τη μέση, ίσως δοκιμάσω γκρι φιάλη την επόμενη μιας και μου είχε πει και ο προμηθευτής ότι το προπάνιο είναι για πολύωρα ψησίματα. Ίσως είναι θέμα και του φθηνιάρικου ρυθμιστή βέβαια που είναι από 22 εως 70mbar που μάλλον το είχα στα 35 περίπου. Εν τέλει θέλει λίγο εξοικείωση και να μην τη λυπάστε αλλά να την χαρείτε.
-
Με την πλευρά που έχει ρίγες είναι λίγο καλύτερα.
-
Δεν βιάζομαι φίλε, ξέρω ότι ο κιμάς μόλις ψηθεί ξεκολλάει μόνος του. Απλά όταν ξεκολλήσει έχει συνήθως αρπάξει λίγο παραπάνω.