Προς το περιεχόμενο

nogoso

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    59
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με nogoso

  • Ημερομηνία γέννησης 09/06/1983

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη

Πρόσφατες Επισκέψεις

4.841 προβολές προφίλ

nogoso's Achievements

  1. Νομίζω καμιά τράπεζα δε θα σου ζητήσει σύμβαση εργασίας. Αν έχεις καλό εκκαθαριστικό και καλο μηνιαία μισθό που το δείχνεις με την τελευταία μισθοδοσία σου είσαι μια χαρά.
  2. Καλησπέρα ! Πόσο επηρεάζει κατά τη γνώμη σας το πόσο φροντίδα θα δείξει κάποιος στα μπαλάκια που φτιάχνει ; Γενικά δεν δίνω σημάδια πολύ αλλά είπα να ασχοληθώ λίγο παραπάνω μήπως και δω κάποια διαφορά.
  3. Φυσιολογικό σε εταιρίες που πληρώνουν σε 2 δόσεις. Στη δεύτερη πληρωμή γίνεται η εκκαθάριση και το σύνολο θα είναι το σωστό .
  4. 68% αν έκανα καλά τις πράξεις γιατί έβαλα 170γρ προζύμι με 100% υγρασία και έψησα στους 420 βαθμούς. Να πω την αλήθεια δεν βρίσκω λόγο να το ξανακάνω γιατί θεωρώ ότι δεν ταιριάζει το άρωμα του προζυμιού στην πίτσα, όχι ότι ήταν κακή.
  5. Έκανα μια δοκιμή με το προζύμι που έχω για το ψωμί, 48 ώρες ωρίμανση. Μου φάνηκε ότι με το προζύμι σηκώνει περισσότερο αλάτι.
  6. Και μια δική μου : 70% υγρασία και 48 ώρες ωρίμανση. Αυτή τη φορά έψησα σε λίγο πάνω από 450 βαθμούς.
  7. Γενικά κάνω Ναπολιτάνικη μόνο. Ωρίμανση εξαρτάται από τον διαθέσιμο χρόνο αλλά πάντα μεταξύ 24-48 ώρες. Το πρόβλημα μου με την όψη του ζυμαριού είναι οτι είναι πριν από την ωρίμανση άρα ποτέ δεν το βλέπω να έχει γίνει όπως στα βίντεο - tutorial. Προσπαθώ να αποφύγω να πάρω το θερμόμετρο αλλά από ότι φαίνεται πρέπει. Ψήνω σε Gozney roccbox μετξύ 400-430 αν ειναι σωστό το θερμόμετρο. Έχω κολλήσει στο οτι φταίει το ζύμωμα αλλά έχω το ίδιο θέμα είτε ζυμώνω στο χέρι, είτε στο μίξερ. Προφανώς εχω απλό οικιακό μίξερ.
  8. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Άρα εσείς μετά από πόση ώρα βάζετε το αλάτι με το υπόλοιπο νερό; Και τι συνολικό χρόνο ζυμώματος κάνετε? Το καλοκαίρι γενικά προσπαθώ να μη ζυμώνω πολύ λόγω της θερμοκρασίας αλλά σκέφτηκα οτι ίσως τώρα που είναι χειμώνας είναι ευκαιρία να δοκιμάσω με περισσότερο ζύμωμα μπας και δω διαφορά. Γενικά αυτό που δεν πετυχαίνω καθόλου είναι αυτή η γυαλιστερή όψη που βλέπω όταν βγάζουν από το μιξερ και τεντώνουν το ζυμάρι. Έχετε κανένα τιπ; Θα προσπαθήσω να ανεβάσω καμιά φωτό από μερικές πίτσες που έχω ψήσει τώρα τελευταία.
  9. Καλησπέρα παιδιά, Έχω παρατηρήσει ότι σε όλα τα tutorial δείχνουν να βάζουν στην αρχή το αλεύρι , τη μαγιά και μια ποσότητα του νερού. Μετά από λίγο προσθέτουν το αλάτι με το υπόλοιπο νερό ( υποθέτω για να διαλυθεί το αλάτι ) . Εχει καταλάβει κανείς γιατί δεν μπαίνει από την αρχή το αλάτι αλλά λίγο μετά ; Δεν έχω προσέξει να το αναλύει κανείς αλλά το κάνουν σχεδόν όλοι .
  10. Καλησπέρα και από μένα, εφόσον διαπίστωσε και μόνος του 651 κυβικά μέσα σε 4 μέρες, δεν στέκει το επιχείρημα ότι δεν κατέγραφαν. Μήπως είχες τραβήξει φωτογραφίες 2/12 και 6/12 είχες τραβήξει ;
  11. Πλέον υπάρχουν καλοί δανειολήπτες αλλά οχι καλές τράπεζες, όταν προσπαθούν να σου πουλήσουν στεγαστικό με σταθερό 5% για διάρκεια 25 και 30 έτη. Άρα κάποιοι απλά αποφεύγουν γιατί γνωρίζουν οτι θα πληρώσουν 2 φορές την αξία του δανείου. Όσο δεν επεμβαίνει το κράτος να τους αναγκάσει επιτέλους να κάνουν τη δουλειά τους, δηλαδή να δίνουν δάνεια και όχι απλά να μαζεύουν τα λεφτά του κόσμου χωρίς καμιά ανταπόδοση. Από το ένα άκρο του να δίνουν σε όποιον να ναι οτιδήποτε ποσό ζητούσε τώρα είμαστε στο άλλο άκρο.
  12. Πάντως για κουζίνα δεν αρκεί το πιάνουν λίγο τα χέρια μου. Το έκανα και εγώ στο χωριό με κουζίνα πρακτικερ. θέλει δουλειά, να μπορείς να κόψεις τον πάγκο με σεγα κλπ Με δυσκόλεψε αρκετά αλλα οκ κάποια στιγμή τελείωσε.
  13. nogoso

    Official Whiskey Topic

    Καλησπέρα και πάλι, με μια γρήγορη ματιά που έριξα δεν είδα να έχουν κανένα ενδιαφέρον συλλεκτικά. Εγώ θα έβαζα μια αγγελία στο ινσομνια και ίσως βρεθεί κάποιος που τα θέλει να τα εχει στο ράφι του.
  14. nogoso

    Official Whiskey Topic

    Καλησπέρα, Από τις μάρκες που ανέφερες πιθανολογώ ότι δεν έχουν καμιά συλλεκτική αξία. Θέλεις να βάλεις φωτογραφίες ή ακριβώς ποια ουίσκι ειναι? Αν δεν έχουν συλλεκτική αξία, θα πρότεινα αγγελία όπως του ινσόμνια ή άλλο γνωστό website που βάζουν μεταχειρισμένα συνήθως προιόντα.
  15. Θα πρότεινα να μην πάρετε ρυθμιστή ανεξάρτητα από το ποιο φουρνάκι θα πάρετε. Μπορεί να σε βολεύει κάποια μπουκάλα περισσότερο, go gas κλπ που έτσι κι αλλιώς θα έχει δικό της ρυθμιστή.
  • Δημιουργία νέου...