Προς το περιεχόμενο

Zenor

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    619
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

5 ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ

Ιστοσελίδα

  • Website URL
    www.repairlab.gr

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας

Πρόσφατες Επισκέψεις

7.922 προβολές προφίλ
  1. Πόσα άτομα είχε δηλαδή; Το Βασικό πρόβλημα που βλέπω εγώ στο συγκεκριμένο φουρνακι πέραν του ότι είναι κακάσχημο, είναι το άνοιγμά της πόρτας του. Τι να το κάνεις άμα έχει χώρο να ψησει δύο πίτσες αλλά δεν μπορείς να τις διαχειριστείς; φαίνεται ξεκάθαρα και στο video του vito ότι είναι δύσκολο να ψήσεις δύο ταυτόχρονα.
  2. Αυτό που λέει το άρθρο ισχύει όσο το ph της ζύμης είναι από 5 και πάνω. Μόλις το ph αρχίζει και πέφτει πιο χαμηλά αρχίζει να διασπάται η Γλουτένη. Αυτό που λες για τα αλεύρια ολικής πιθανότατα σχετίζεται με το οτι είναι πολύ πιο ενζυματικά ενεργά. Δεν ξέρω τι ακριβώς παίζει με τα αλεύρια που λες αλλά ψωμί ολικής με προζύμι που έχω φτιάξει κατα καιρούς το βάζω ψυγείο 24ω χωρίς κανένα πρόβλημα. Spelt flour πράγματι έχει πολλή γεύση το χρησιμοποιώ γενικά σε ποσοστό 20-30% μαζί με 00 δίνει ωραία αποτελέσματα.
  3. Εκτός από τις ενζυματικές διαδικασίες η γλουτένη διασπάται και από τη μείωση του ph. Κατά τη διάρκεια της ζύμωσης παράγονται οξέα. Όταν η ζύμωση γίνεται σε μικρό χρόνο και υψηλή θερμοκρασία η ζύμη θα αποκτήσει γρήγορα όγκο λόγω του αυξημένου διοξειδίου αλλά επίσης γρήγορα τα οξέα που παράγονται λόγω της αυξημένης δραστηριότητας των ζυμών θα αρχίσουν να διασπούν τη γλουτένη. Οπότε το time frame μεταξύ ζύμης και σούπας είναι πολύ μικρό. Επίσης τα γρήγορα ζυμάρια τέτοιου τύπου χάνουν σε γεύση. Από την άλλη στο ψυγείο πέρα από τις ζύμες καθυστερούν εξίσου και οι ενζυματικές διαδικασίες. Οπότε κάτι δεν μας λέει καλά το chatgpt. Όσο για το δεύτερο σκέλος, Όταν ένα ζυμάρι πρόκειται να μπει στο ψυγείο το ποσοστό μαγιάς προσαρμόζεται αναλόγως. Επίσης τα ζυμάρια σε bulk κατάσταση δεν φτάνουν σε αδράνεια τόσο σύντομα όταν μπουν ψυγείο. Ο λόγος ειναι ότι η ίδια η ζύμη ειναι μονωτής οπότε η θερμοκρασία στο εσωτερικό της μεταβάλλεται αργά. Ειδικά για ζύμες από 2 κιλά και πάνω μπορεί να πάρει πάνω από 10 ώρες. Φυσικά εδώ παίζει μεγάλο ρόλο και η τελική θερμοκρασία της ζύμης κατά το ζύμωμα. Όλα είναι συνάρτηση θερμοκρασιών και ποσοστού μαγιάς.
  4. Από τη στιγμή που αυξάνεις τη θερμοκρασία για πιο γρήγορο αποτέλεσμα οι ζήμες θα γίνουν πολύ πιο ενεργές, τα υποπροϊόντα που θα παράξουν θα είναι πολύ περισσότερα και τελικά θα επηρεάσουν τους γλουτενικούς δεσμούς το ίδιο οπως αν γινόταν αργή ζύμωση σε αργό χρόνο με χαμηλά ποσοστά μαγιάς. Όσο για την ξεκούραση πριν το ψυγείο, και την καλύτερη γεύση, τι ακριβώς εννοείς; δεν βλέπω κάποια σχέση μεταξύ τους.
  5. Στο τέλος ανοίγει το στεφάνι και μέσα είναι άδειο. Αυτό μάλλον το δείχνει για καλό αλλά στην πραγματικότητα είναι ελάττωμα. Η ζύμη δεν έχει δομή, δεν υπάρχει κυψέλωση που σημαίνει ότι οι γλουτεϊνικοί δεσμοί έχουν καταρρεύσει. Δεν βλέπω τον λόγο να θες να κάνεις αυτήν την πίτσα, κάνεις καλύτερες.
  6. Για τραγανό στεφάνι θελεις ψήσιμο 3-4 λεπτά. Μπορείς να αυξήσεις της υγρασία σου και να ψήσεις σε χαμηλότερη θερμοκρασία. Η πίτσα στο βίντεο δεν είναι καλή πάντως.
  7. Οι δύο ώρες που το άφησες αφού το έβγαλες από το ψυγείο δεν μπορούν να το επηρεάσουν πολύ. Η θερμοκρασία του ζυμαριου μεταβάλλεται πολύ αργά όταν είναι μια μάζα λόγω μόνωσης. Στις δύο ώρες άντε να ανέβηκε 2 βαθμούς η θερμοκρασία στο εσωτερικό. Όπως και να έχει έχε στο νου σου ότι όταν βγάζεις τα ζυμάρια σου από το ψυγείο πρέπει να πιάσουν τουλάχιστον 10 με 15 βαθμούς στο κέντρο τους, πριν ψήσεις.
  8. Το πιθανότερο να ήθελαν κι άλλο τα ζυμάρια σου σε θερμοκρασία δωματίου. Οι δύο ώρες RT που έχει η συνταγή σου και δεν τις έκανες, είναι πολύ μεγάλη διαφορά.
  9. Ο ένας χρόνος σίγουρα, για τον δεύτερο θέλεις απόδειξη αν και συνήθως σου καλύπτουν και τον δεύτερο ακόμα και αν δεν έχεις.
  10. Ναι, θα ισχύει κανονικά.
  11. itunes, 3utools κ.α.
  12. Κανονικά και σε pc .
  13. Zenor

    χάλασε το mac :-(

    Καλημέρα, τι μοντέλο;
  14. Ναι δεν έχει σχέση με αυτή του τοστ. Σε γεύση είναι οκ.
  15. Την έχω δουλέψει εγώ. Είναι αυτό που λες, χαμηλής υγρασίας. Θέλει κόψιμο μικρά κυβάκια αλλιώς δεν λιώνει καλά.
  • Δημιουργία νέου...