andreas_p Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2005 Θελω να καλυψω και ολο το home theater μου ειτε με ups ειτε με σταθεροποιητη τασης. Ποια περιπτοση ειναι καλυτερη? Για ολο το συστημα μου χρειαζομαι περιπου 1200 watt! Ο σταθεροποιητης θα κρατηση την ταση σταθερη αν π.χ. κατεβει στα 180 volt το δικτυο? Το ups θα τα κατεφερει καλυτερα? Θ ειναι ποιο γρηγορο? Τι να παρω τελικα? ειδα τον παρακατω σταθεροποιητη, τι γνωμη εχετε? http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701152
Coyotgr Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2005 Το καλύτερο είναι να πάρεις ενα UPS Line Interactive (είναι και ανορθωτής τάσης) πολύ καλά είναι της APC η σειρά Smart Ups ;-) http://www.apc.com εκεί μπορείς να βρείς τι ακριβώς χρειάζεσαι... το κόστος όμως θα είναι μεγάλο...
dpolal Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2005 Για τηλεοράσεις και λοιπά συστήματα ΔΕΝ ενδείκνυται η χρήση Ups... Είχε αναφερθεί στο παρελθόν και έχει να κάνει με τον τρόπο που λειτουργούν και το ρεύμα ή κάτι τέτοιο, δεν θυμάμαι ακριβώς. Αν δεν έχεις και Htpc στη μέση αλλα μόνο τα υπόλοιπα τότε προτείνω σταθεροποιητή...
JGL Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2005 Ο σταθεροποιητής δεν επιτρέπει να περάσει τάση πάνω από το κανονικό και να σου προξενησει ζημιές, αν πάλι η τάση πέσει πολύ χαμηλά τότε τα μηχανήματα θα κλείσουν. Το UPS είναι και σταθεροποιητής (τα περισσότερα) και κρατάει την τάση σταθερή για όσο κρατάει η μπαταρία του. Ειδικά αν είναι on line η εναλλαγή σε μπαταρία και αντίστροφα γίνεται ακαριαία. Ελπίζω να βοήθησα!
karib Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2005 Ειχα κι εγω παλιοτερα αυτο το ερωτημα εδω στο Insomnia. Η δεη δεν αστειευται και το home cinema Κοστιζει πολυ. Πηρα σταθεροποιητη με 40 ευρω, και ολα ειναι μια χαρα, αλλα με τα λεφτα που μπορεις να αγορασεις ups σημερα, νομιζω συμφερει το ups! Το μονο αρνητικο ειναι οτι το ups 'χαλα'(μπαταριες) μετα απο λιγα χρονια ενω ο σταθεροποιητης θεωρητικα μενει για πολλα χρονια.
poulinos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2005 Για τηλεοράσεις και λοιπά συστήματα ΔΕΝ ενδείκνυται η χρήση Ups...Είχε αναφερθεί στο παρελθόν και έχει να κάνει με τον τρόπο που λειτουργούν και το ρεύμα ή κάτι τέτοιο' date=' δεν θυμάμαι ακριβώς. Αν δεν έχεις και Htpc στη μέση αλλα μόνο τα υπόλοιπα τότε προτείνω σταθεροποιητή...[/quote'] exo balei ixeia 5.1 pano se ups kai ola einai ok.kai se ena deutero ups 1000 va tis merlin to opoio ine line interactive me timi konta sta 120 ftino diladi exo pano .pc 19 tft kai stereofoniko kai ola inemia xara.ta ixeia den ine ipoxreotiko na ta baleis pano.to pio basiko einai enisxitis ktl.kai tv na baleis pano ine mia xara an kai se tv kai ena statheropoiiti na baleis it's ok dioti kai na klisei apo reuma den exei kinoumena meri gia na pathei kati opos ine me to pc sin oti den se niazei na soseis auto pou kaneis.spiti gia tin akriveia exo to ups kai prin to ups exo ena statheropoiiti apc to misofegaro opos leo i i misi tourta pou exo pano to ups opote oti ginei na to kopsei prota o statheropoiitis gia na profilaso kai to ups apo trelo reuma alla kai to pc kai episis exo pano ena laser ektipoti pou den mporo na to balo pano sto ups dioti tha travixei overload kai oute mou exei distixos to ups mou surge protection se xexoristi priza opos exoun ta apc.ta apc exoun 2-3 ipodoxes gia surge kai battery backup kai mia 2 gia apla surge gia baria pragmata.o filos mas mporei na sindesei kai ekei pano to home theater ama thelei kai parei ena kalo apc.idika i seira smart einai akrivi alla mamaei kai dernei.
andreas_p Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2005 Συμφωνοι παιδια αλλα ενα ups ομως π.χ. apc για να συκωσει 1200 watt κοστιζει δυστηχως αρκετα χρηματα, οποτε μαλλον με βλεπω για κανενα καλο σταθεροποιητη. Εχω και ενα μικρο ups apc 260 watt, αν παρω το σταθεροποιητη λετε να το χρησιμοποιησω το ups π.χ. στην τηλεοραση και το dvd μετα το σταθεροποιητη ή να μην το βαλω καθολου και να το βαλω στο pc μου?
gokal Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2005 an 8es pantws diabase kai auto to topic apo ena allo forum gia ta UPS. Sou leei tis diafores twn diaforwn tupwn UPS ka8ws kai pws na upologiseis thn isxu tou UPS pou xreiazesai.. http://www.techteam.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=6258&start=0
poulinos Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Συμφωνοι παιδια αλλα ενα ups ομως π.χ. apc για να συκωσει 1200 watt κοστιζει δυστηχως αρκετα χρηματα, οποτε μαλλον με βλεπω για κανενα καλο σταθεροποιητη. Εχω και ενα μικρο ups apc 260 watt, αν παρω το σταθεροποιητη λετε να το χρησιμοποιησω το ups π.χ. στην τηλεοραση και το dvd μετα το σταθεροποιητη ή να μην το βαλω καθολου και να το βαλω στο pc μου? auto pou ipes einai mia xara.enas statheropoiitis gia ola kai to ups gia ta liga pou thes.i alli lisi einai ena ups 1000 ari pou tha exei omos kai prizoules gia surge protection mono kai oxi battery backup.autes oi prizoules einai gia baria pragmata pou den xriazontai battery backup.px laser printers.etsi me auto ton tropo exeis kalitero pisteuo filtrarisma apo oti me enan statheropoiiti.bebea kai enas statheropoiitis pou tha einai kai polimprizo mazi opos ta misofegara pou dinei i apc einai oti prepei :30 euro.na exeis kai apo ekei mia kali prostasia.gia tis diafores ton ups oti thes sou exigoume kiolas.
ckgeorge11 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Εχω 2 σταθεροποιητες τασης εδω και 1 χρονο.Ενας μαρκα μ 'εκαψες(25ευρο) και ενας τον 70ευρο.Μου εσωσαν τον υπολογιστη και την TV με τα συναφι(dvd,amp) αρκετες φορες που λογω υπερτασης αλλαζα καμενες λαμπες στο σπιτι.Βεβαιως αν μπορεις να δωσεις τα λεφτα πανε για ups.
Vegas Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2005 Πάρε σταθεροποιητή τάσης. Εάν διαβάσεις προσεκτικά τις διαφορές των 3 τύπων UPS θα αρχίσεις να ψυλλιάζεσαι τις διαφορές. Εάν δεις και τα χαρακτηριστικά κάποιων Line Interactive UPS θα δεις οτι απλά δεν έχεις και πολλές μπρίζες σταθεροποίησης. Μία ή δύο και οι υπόλοιπες απλά stand by. Για Line UPS δε σε (μας) βλέπω γιατί μιλάμε για αρκετές εκατοντάδες ευρώ. Πρόσεχε γιατί η πτώση τάσης είναι πολύ συχνό φαινόμενο χωρίς καν να το καταλαβαίνεις, ταλαιπωρώντας πολύ TV και λοιπά συστήματα ήχου και εικόνας. Υπερτάσεις κόβουν και τα μπριζάκια των 10-15?. Για το Ηοme Theater είναι ό,τι πρέπει ακριβώς. Το μικρό το UPS δε νομίζω ότι θα κάνει τίποτα ακόμα και στο PC. Πάρε άλλο αν θες αλλά θυμίσου τους 3 τύπους UPS, τι θες να προφυλάξεις και από τι και φυσικά τις μπαταρίες που μοιραία θα τις αλλάξεις (από που και πόσο).
TheBus Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2005 Ένας σταθεροποιητής είναι το ελάχιστο που μπορείς να πάρεις. Αν η ΔΕΗ σου δίνει κάτι ανάμεσα ας πούμε από 160V-260V τα μηχανήματα σου θα δουλέουν όλη την ώρα στα 220V. Αν μάλιστα σου δώσει πάνω από 260V τότε καίγεται μια ασφάλεια και γλιτώνεις τα καψίματα. Αν θέλεις UPS εκεί τα πράγματα περιπλέκονται λιγάκι γιατί ένα UPS στα ίδια χρήματα με έναν καλό σταθεροποιητή δεν σου δίνει τα ίδια αποτελέσματα. Αν δεν σε ενδιαφέρει το να έχεις μπαταρία, η άποψη μου είναι ότι ένας σταθεροποιητής είναι ιδανικός. Μου φαίνεται λίγο ανούσιο η χρήση μπαταρίας σε ένα home theater μια και δεν είναι κρίσιμο το να έχεις 15 λεπτά παραπάνω ρεύμα. Στον υπολογιστή θέλεις να σώσεις κάποια εργασία αλλά στο home theater δεν θεωρώ ότι χρειάζεται η μπαταρία. Η προσωπική μου άποψη αυτή είναι. Παρεπιπτώντως, εγώ έχω τον υπολογιστή μου σε έναν σταθεροποιητή 1000VA που αγόρασα 60Ε.
poulinos Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2005 Εχω 2 σταθεροποιητες τασης εδω και 1 χρονο.Ενας μαρκα μ 'εκαψες(25ευρο) και ενας τον 70ευρο.Μου εσωσαν τον υπολογιστη και την TV με τα συναφι(dvd,amp) αρκετες φορες που λογω υπερτασης αλλαζα καμενες λαμπες στο σπιτι.Βεβαιως αν μπορεις να δωσεις τα λεφτα πανε για ups. ama kaike i lampa fantasou ti tha eixan pathei ta alla.mou thimizei otan douleua texnikos .tous eleges parte ena ups i ena statheropoiiti kai nomizan oti to les gia na bgaleis 5 euro kerdos apo ena statheropoiiti.otan omos ekegan to ligotero trofodotiko plironan tin 30 euro kai moko.den milao gia allous pou to ekapsan apo pano os kato to pc kai ekei meta les giati den plirosa 100 euro gia ena ups.oxi oti to ups panta tha prostateusei.exo dei pc na kegetai kai to ups na min exei parei xampari.oti plironeis perneis kai giati na min pliroseis 100 euro ups kai 20 statheropoiiti gia na glitoseis kapoio mixanima pou mporei na kanei to ligotero 500 kai poles fores 1000 kai 1500 euro.thimame se enan pelati tou legame na parei ups alla tipota.eixe kapsei 3-4 fores disko.den pirazei.tous plirose pio poli apo oti to ups.ama den exeis mialo exeis podia kai tsepi.kai opoios exei ta money bazei smart ups tis apc.poli oraio.
poulinos Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2005 Πάρε σταθεροποιητή τάσης. Εάν διαβάσεις προσεκτικά τις διαφορές των 3 τύπων UPS θα αρχίσεις να ψυλλιάζεσαι τις διαφορές. Εάν δεις και τα χαρακτηριστικά κάποιων Line Interactive UPS θα δεις οτι απλά δεν έχεις και πολλές μπρίζες σταθεροποίησης. Μία ή δύο και οι υπόλοιπες απλά stand by. Για Line UPS δε σε (μας) βλέπω γιατί μιλάμε για αρκετές εκατοντάδες ευρώ. Πρόσεχε γιατί η πτώση τάσης είναι πολύ συχνό φαινόμενο χωρίς καν να το καταλαβαίνεις' date=' ταλαιπωρώντας πολύ TV και λοιπά συστήματα ήχου και εικόνας. Υπερτάσεις κόβουν και τα μπριζάκια των 10-15?. Για το Ηοme Theater είναι ό,τι πρέπει ακριβώς. Το μικρό το UPS δε νομίζω ότι θα κάνει τίποτα ακόμα και στο PC. Πάρε άλλο αν θες αλλά θυμίσου τους 3 τύπους UPS, τι θες να προφυλάξεις και από τι και φυσικά τις μπαταρίες που μοιραία θα τις αλλάξεις (από που και πόσο).[/quote'] akoma kai an to ups exei liges isodous ama skopeueis na baleis siskeues pou den travane poli reuma tote mporeis na baleis polimprizo ekei.kobeis to suko kai bazeis arseniko bisma pou tha koumponei stin thiliki tou ups.to exo kanei auto.einai on line kai oxi line tis mpataries ego tis exo 3,5 xronia kai den exoun pathei pola apla kratane ligotero kai den einai akrives.17 euro i apli.ena normal ups ante na pernei 2.ti einai tora 40 euro sta 3 xronia mprosta sto ti exeis glitosei apo diakopes kai apo katastrofes.oi mpataries ine to tipota.ektos an exeis kana ups 3000 va pou ekei plironeis pola alla pali liga se sxesi poso tha exeis plirosei to ups.skefteite oti tha exete to kefali sas isixo me to ups.ta prizakia kai ta polimpriza tis plakas pou kikloforoun exo den ta poliempisteuomai kai poli.protimo tis apc i tis merlin.mpataries ston germano.ta perisotera ups mexri 1000 pernoun to poli mexri 2 mikres.
poulinos Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2005 Ένας σταθεροποιητής είναι το ελάχιστο που μπορείς να πάρεις. Αν η ΔΕΗ σου δίνει κάτι ανάμεσα ας πούμε από 160V-260V τα μηχανήματα σου θα δουλέουν όλη την ώρα στα 220V. Αν μάλιστα σου δώσει πάνω από 260V τότε καίγεται μια ασφάλεια και γλιτώνεις τα καψίματα. Αν θέλεις UPS εκεί τα πράγματα περιπλέκονται λιγάκι γιατί ένα UPS στα ίδια χρήματα με έναν καλό σταθεροποιητή δεν σου δίνει τα ίδια αποτελέσματα. Αν δεν σε ενδιαφέρει το να έχεις μπαταρία' date=' η άποψη μου είναι ότι ένας σταθεροποιητής είναι ιδανικός. Μου φαίνεται λίγο ανούσιο η χρήση μπαταρίας σε ένα home theater μια και δεν είναι κρίσιμο το να έχεις 15 λεπτά παραπάνω ρεύμα. Στον υπολογιστή θέλεις να σώσεις κάποια εργασία αλλά στο home theater δεν θεωρώ ότι χρειάζεται η μπαταρία. Η προσωπική μου άποψη αυτή είναι.Παρεπιπτώντως, εγώ έχω τον υπολογιστή μου σε έναν σταθεροποιητή 1000VA που αγόρασα 60Ε.[/quote'] pantos oti kai na ginei ena ups exei kalitero tropo na kovei ta spikes apo oti enas statheropoiitis.OPOTE pisteuo einai kalitero.exei to avr pano pou ine poli kalo(Se line interactive ups). o statheropoiitis i keei tin asfaleis i apla tin petaei ekso.GENIKOS TA ups einai pio axiopista alla pio akriva.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.