Προς το περιεχόμενο

overclocking 3,8

pikoriko

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δειτε το αξιζει. μεγαλες η δυνατοτιτες του 3,8. ομως πιοιες ειναι οι κυνδινοι που αντιπετοπιζουμε θετοντας τον επεξεργαστης μας σε μεγαλο κυνδινο. σας ακουω

http://www.photojunkyard.com/is.php?i=6135&img=untitled55.JPG :idea:

Δημοσ.

Σε τι θερμοκρασίες δουλεύει με τέτοιες συχνότητες?? Αντέχει κανένα μισάωρο.. και μετά τοστάκι???

Για δες λίγο και αυτό....

Prescott 3.8 E0: The 3.8 E0 actually began throttling before the D0; at 76βC. Throttling, however, as reported by TM1, was only ~12%. Raising CPU voltage, however, had a significantly smaller affect on core temperature, meaning that the 3.8 E0 throttles more aggressively than the D0 core. Its possible Intel made this change to reduce temperatures and power usage, or its possible that Throttlewatch is picking up the TM2 state-change to 2800 MHz but confusing it with a TM1 event.

1.3375: 74βC (Default Vcore)

1.3625: 76βC, 12% throttle.

1.3875: 77βC, 22% throttle.

1.4125: 77βC, 44% throttle.

1.4325: 77βC, 56% throttle.

1.4625: 78βC, 74% throttle.

Our preliminary conclusion at this point would be that E0 is more sensitive to thermal changes and throttles more aggressively to control them. Whether or not we picked up TM2 in action isnβt clear, but the temperatures and voltages by themselves demonstrate a pattern: This chip throttles more aggressively than D0, and it throttles faster.

Earlier, I stated that our temperatures for testing were kept at 72βF. I went to check the P4 E0 system one last time before I finished this article and noticed it was throttling every 4-5 seconds by 11%. Ambient temperature had risenβto a whopping 76-77βF. Opening the window (its 30βF outside) solved the problem in a few moments, but that doesnβt change the fact that even a small thermal change caused Prescott to begin throttling under load. While its true that the side of the room the computer sits at may be slightly warmer, the difference should be small and fully counteracted by the open-case nature of the test.

This is troubling for multiple reasons. While it may be true that a processor spends the majority of its time idling, thatβs no comfort to someone who needs a computer operating at full power for any given task. Intelβs decision to design a TM2 state that drops the chip to 2800 MHz rather than halting it entirely is a good idea that should reduce system temperatures (and power draw), but again, a gamer or power user that paid top dollar for a 3800 MHz computer isnβt going to be happy when told that their expensive purchase runs at only 2.8 GHz once they really start pushing it. True, an 11% throttle every 4-5 seconds isnβt much, but keep in mind, Iβm running this system in an open case, in a well-ventilated room. Because I use Folding @ Home to load the system, the video card doesnβt become a significant source of heat (no more than at idle anyway). Intensive gaming in a closed case could easily raise CPU temperature significantly more, and hence throttle the chip back further.

Should this type of thermal behavior prove normal at higher speeds it raises an interesting question for reviewers: Should the processor be reviewed in a comfortable room with an OEM cooler in a closed case if such conditions cause throttling? Is it fair to test a core in conditions you know will make it perform sub-optimally if said conditions are a normal part of every day life in the environment where the chip will be used? If it isnβt, should the cost of a higher-cost cooler be folded into consideration when evaluating the processor?

Μας δουλεύουν μήπως οι τύποι??? Πουλάνε κάτι που από μαμάς δεν αντέχει αυτά που τάζει.. ενώ αυτό που σου λανσάρουν σου το παρέχουν υπό προυποθέσεις!!

Δημοσ.

αυτο θελω να θειξω και γω,το θεμα τις θερμοκρασιας.τι να το κανω αν μου παει στα 6

και μου καει ο επεξεργαστης μου.

Δημοσ.

Με τι ψύξη πήγε εκεί.

Πόσο stable είναι [ 0.001 % ]

κλπ κλπ.

Άσε που με AMD πιάνεις τις επιδόσεις αυτές πιο εύκολα [ και πιο φτηνά ].

Και το SuperPi που δείχνει είναι με το patch για P4.

Οπότε πρόσθεσε δευτερόλεπτα...

Δημοσ.

Δεν καίγεται φίλε μου.. απλά κάνει παύσεις στη λειτουργία του όλη την ώρα!! Δηλαδή σε απλά Ελληνικά.. πληρώνεις για 3.8Ghz.. και αν δεν τον έχεις παγωμένο (δεν έχουν και όλοι τρελά συστήματα υδρόψυξης) το PC σου δίνει ισχύ μόνο όταν δεν την χρειάζεσαι... (idle δηλαδή!!)..

Δημοσ.

Φίλε μου δεν ξέρω πόσο μπορεί να ανέβει ο FX-55.. Λογικά πάντως πάνω από τα 2.8Ghz πρέπει να σκουραίνουν τα πράγματα.. άντε το πολύ 3Ghz (ατεκμηρίωτα πάντα και καθαρά εμπειρικά)..

Το κακό με όλα αυτά τα CPUs είναι ότι δεν αποτελούν εκ νέου σχεδιαστικές λύσεις.. με αποτέλεσμα οι ήδη υπάρχουσες "γρήγορες" εκδόσεις να αποτελούν μαμά "overclocked" εκδόσεις! Για αυτό το λόγο άλλωστε λένε ότι best buy είναι να χτυπήσεις κανέναν μικρό.. μιας και ειδικά όσο πιο τελευταία κομμάτια.. τόσο πιο πιθανό να δεις πολύ δυνατές επιδόσεις! ʼλλωστε η AMD φημίζεται στην παραγωγή ιδίων CPUs τα οποία μετά κλειδώνει το multiplier και τα βαφτίζει ανάλογα (με αποτέλεσμα να έχουν μεγάλες προοπτικές κρυμμένες μέσα τους!)..

Δημοσ.

Γενικότερο σχόλιο πάντα... ΜΗΝ πέφτετε στο τρυπάκι του τρελού overclocking! Με τις υπάρχουσες εφαρμογές.. αν έχεις ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα όφελος δεν βλέπεις σε τόσο μεγάλο βαθμό.. οπότε οι όποιες απόπειρες περιορίζονται στο να "φιγουράρουμε" τα benchmark results...

Βέβαια υπάρχουν 2 ειδών χρήστες... Από τη μια είναι αυτοί που ζούνε για να δείχνουν τα μεγαλύτερα δυνατά νούμερα σε benchmarks.. και να μην κάνουν κάτι άλλο με το PC (το περάσαμε αυτό).. Από την άλλη υπάρχουν οι πιο ουσιαστικοί χρήστες όπου τους νοιάζει να μην κάψουν το μηχάνημα τους.. αλλά να το έχουν να δουλεύει παραγωγικά (που σημαίνει σταθερά αλλά ταυτόχρονα σβέλτα)

Δημοσ.

Κοιτα δεν ειναι απαραίτητο να φιγουράρεις τα αποτελεσματα σου, μπορεις και να τα κανεις για αποκλειστικα δική σου ευχαρίστηση.. Εγω όταν πηρα το watercooling kit μοy της Zalman παρόλο που δεν κανει καθολου για overclocking παρα μονο για αθορυβο, εβαλα τον δικό μου να ειναι στα 3.4 ετσι για να τον βλέπω εκει, επαιξα 2-3 παιχνίδια, εκανα και μερικα encode, ειδα εν τελει οτι πιο πολυ για να βράζω κανενα αυγό ειναι παρά για ουσία και τον έριξα πάλι στα εργοστασιακά επίπεδα....

Καλιστα θα μπορουσα να τον έχω στα 3.2 για καθημερινη χρήση αλλα δεν υπάρχει κανενα νόημα..

Τώρα θα πάρω εναν 3.2 prescott (δυστηχως δεν βρήσκω northwood) και θα τον πάω αν μπορώ στα 3.6 (μονο με το uGuru της Αbit που τον αλλαζεις μεσα απο τα windows) μονο και μονο ετσι για καμια βδομάδα και μετα παλι πισω στα 3.2...

Δημοσ.

Join the club φίλε μου! Και εγώ μια από τα ίδια είμαι.. Παλαιότερα οι Amd αλλάζαν σαν πουκάμισα (τότε που ήμασταν πιτσιρικάδες) προκειμένου να "έχουμε καλά νούμερα"... Σήμερα γίνεται ένα "test overclocking" απλά για το γ@μώτο της υπόθεσης.. και για να δούμε τι μπορεί να κάνει το όλο σύστημα και μετά πάλι στα default (και εκεί πάλι γρήγορο είναι).. Για αυτό το λόγο κιόλας λυπήθηκα τα παραπάνω (αρκετά μάλιστα) φράγκα για καλές overclockable μνήμες.. ;-)

Δημοσ.

δεν ειμαι φανατικος overclocking σωστα αναφερατα για την mobo της ABIT. εχω το μοντελο AV8 3DEYES και μεσο του προγραμματος guru της abit τον fx-55 τον ανεβασα απο 2.6 σε 2.8.

Δημοσ.
Με τι ψύξη πήγε εκεί.

Πόσο stable είναι [ 0.001 % ]

κλπ κλπ.

Άσε που με AMD πιάνεις τις επιδόσεις αυτές πιο εύκολα [ και πιο φτηνά ].

Και το SuperPi που δείχνει είναι με το patch για P4.

Οπότε πρόσθεσε δευτερόλεπτα...

1)Μ'ενα καλο phase τα πιανεις.

2)δεν ειναι patched .ειναι φυσιολογικο σκορ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...