Προς το περιεχόμενο

Page File.sys...Γιατί πρέπει να υπάρχει;;;

sppoulis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, διαθέτω ένα σύστημα με 1GB RAM(PC2700) και έχω ακούσει διάφορα τόσο από τα περιοδικά όσο και από φίλους για την χρησιμοποίηση του Page File...

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει αφού έχω τόση μνήμη αν πρέπει ή όχι να το χρησιμοποιήσω;;;(Παρεπιπτόντως έχω Partition στον HD αλλά και πάλι αρνούμαι να το μεταφέρω χωρίς σοβαρό λόγο...)

Θα υπάρξει αστάθεια συστήματος;;;

Δημοσ.

Όση RAM και να έχεις δεν προτείνεται να απενεργοποιήσεις το page file. Μπορεί να δουλέψουν κάποιες εφαρμογές και παιχνίδια, αλλά αργά ή γρήγορα θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα. Μπορείς αν θέλεις να μειώσεις το μέγεθός του από 1.5GB (1.5xRAM σου είναι το default), αλλά μην το απενεργοποιήσεις.

edit: More info: http://www.theeldergeek.com/paging_file.htm

Δημοσ.

Den uparxei "prepei". Mporeis an 9eleis na to apenergopoihseis. To 9ema einai poso sigouros eisai oti exeis arketh mnhmh gia na mh xreiasteis to pagefile. 9a fas polla crash mexri na breis ti douleuei kai ti oxi. Kai exw thn entypwsh oti kapoies efarmoges 9eloun na uparxei outws h allws. Pantws h alh9eia einai oti ta windows kanoun xalia diaxeirhsh opote kai adeia mnhmh na exeis, to xrhsimopoioun. Akou auto pou eipe o Teoulas, ektos an sou aresoun polu ta peiramata :)

Δημοσ.

Προσωπικά από κάποιο λάθος είχε μετακινηθεί σε άλλο partition το pagefile και το κομπιούτερ δεν ξεκίναγε. είδα και έπαθα να το φέρω στα σωστά του.

Δημοσ.

ego me 1gb ram to ekana disable kai ida to fos to alithino(pantos otnos an kseperastei to orio tou 1gb bye bye win tha krasaroun trella)

alla me kamia dekaria firefox azureus protowall kai warcraft 3 anoixta den ftano 1gb ante mexri 600mb.(a kai to pc sinexeia anoixto gia meres)

ego tha protina disable

Δημοσ.

kai egw to evgala prin 15 peripou meres gia na parw ena backup xwris ayto wste na xwraei se dvd kai meta to afhsa etsi,den to epanefera diladi.ta win deolevan tis 15 meres aytes mia xara xwris kanena kolhma..mexri xtes pou xreasthke epexergasia megalou arxeiou kai sygkekrimena ena programa gia epanafora diagramenwn arxeiwn.meta to scan kai ligo meta pou arxise h epanafora ta win mou petaxan :out of memory kai egine ena psilokolhma.etsi anagkasthka na to epanaferw kai gia na exw to kefali mou yshxo afhsa th diaxeirhsh tou sta win kai den orisa egw mege8os.allwste oloi exoume megalous diskous pia kai mpoliko xwro opote gnwmh mou kalytera na yparxei

Δημοσ.

egw se filo mou me 1gb ram kai grigoro sistima to apenergopoiisa alla tou emfanise kollimata....bebaia kanei xrisi arxitektonikwn programmatwn kai rendering opote einai pithano na min eftane i mnimi..

Δημοσ.

η εικονική μνήμη σαν πολλαπλάσιο της πραγματικής εχει καθιερωθεί απ τον καιρό που πρωτοεμφανίστηκαν σκληροί δίσκοι. Οι καιροι εχουν αλλάξει.

οταν ειχες 128 μνημη, σου ελεγαν βαλε swap 200-300,

τωρα που εχεις 1 Gb, θα βαλεις swap 2-3 Gb? μην τρελαθουμε.

οταν ειχες μνημη 32 Mb, και προσπαθουσες να τρεξεις windows, και απο πάνω και ενα παιχνιδι ,φυσιλολογικα δεν φτάνει,

και παντα οι σκληροι θα ειναι φτηνότεροι απο τη ram (ανα Mb),

και εβγαλαν μια ευκολη συνταγή: βάλε 32 x 1.5 / 2 / 3 = 48/64/96 να μαστε μέσα.

απο εκει και πέρα επειδη αυτο κρατάει χρόνια, καποιοι το θεωρουν αυτονόητο (οτι παντα θα υπάρχει εικονικη μνημη), και εγραψαν προγράμματα που χρησιμοποιούν πάντα το pagefile (αντι να το χρησιμοποιουν μονο οταν δεν τους χωράει η ram). και αυτα εχουν προβλημα. οπως καποιοι αλλοι υπεθεσαν οτι μετα το 1999 ειτε δεν θα χρησιμοποιήτε το προγραμμα που έγραφαν, είτε θα εχει επελθει η 2α Παρουσία .

Η ram, συνεχίζει μεν να ειναι ακριβοτερη του δισκου, αλλα σε απολυτες τιμες, ειναι πολυ φτηνοτερη απο παλιά ( 1995, τα 4 mb περιπου 5000 δρχ/15 euro).

Η εικονική μνημη, εξαρτάται απο τη χρηση του υπολογιστή. Οταν στηνεις το συστημα, και σου προτινει το λειτουργικο "system managed size" τι σημαινει?

ασε με να καπαρώσω καποιο χώρο (χωρις να το χρησιμοποιω απαραιτητα), και αν τρεξεις τιποτα βαρύ, θα τον αυξήσω οσο θελω εγώ.

απλά αυτη η αυξηση, την ωρα που γινεται προκαλει μια καθυστερηση, οποτε αν τρέχεις συνεχεια βαριες εφαρμογές, το βαζεις το μινιμουμ ψιλά να ειναι παντα καπαρωμένος ο χώρος.

θα ελεγα me 1 gb να βαλεις το swap min=100, max=100 και να παιξεις μερικα βαρβάτα παιχνιδια, να δεις πως παει. και μετά πας 50 ή και μηδέν.

παντως με irc, p2p, και browsers θελεις πολλα παράθυρα για να μη σε χωραει το 1 g, εκτος αν ειναι γεμάτα bugs, οποτε με μερικές ώρες λειτουργίας ουτε 10 gb ram δεν φτάνουν.

Δημοσ.

καλη η θεωρια των windows αλλα στην πράξη σερνονται γιατι δεν ξερουν τι τους γίνεται και κάνουν ΠΟΛΥ κακο allocation... Εγω στη δουλεια εχω και εκει 2γιγα, αλλα μεχρι πριν 1 μήνα είχα 1γιγα και ειχα pagefile/virtual memory.

Λοιπον πολλές φορές οταν ανοιγα πολλά ενω έβλεπα οτι η μνήμη μου ήταν στο πχ 700μβ, δηλαδή είχα ακόμα πολύ πράμα μπροστά μου, το πισι σερνόταν χωρίς όρια...

Με το που απενεργοποίησα την εικονική μνήμη όλα οκ, σαυρες και λοιπά ερπετά εξαφανίστικαν! Όμως επειδή μερικές φορές φορτώνω κάτι τρελα photoshop με ανάλυση εικόνας 5000Χ5000 (δηλαδή αστα να πάνε,αρχεία πχ. 400mb και βάλε) λέω άσε καλύτερα μη φάω καμιά ήττα και το ξαναενεργοποίησα και ΠΑΛΙ τα ίδια!!!

Ε τώρα με 2gb και στο σπίτι και στη δουλειά δεν έχω page file εννοείται και απλα δεν ξέρω τί σημαινει σέρνομαι.....:):):)

Δημοσ.

Αν το pagefile το έχεις σε ένα γρήγορο δίσκο όπως Raptor δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Εγώ έχω 1gb και raptor και πάει μια χαρά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...