Προς το περιεχόμενο

LAN icons at Windows XP SP2 - Για XP experts μόνο!

Kostas75

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια σημαντική ερώτηση καθώς έχω και Laptop και μετακινούμαι σε διαφορετικά LAN δίκτυα πολλές φορές. Υπάρχει τρόπος να κάνουμε Add περισσότερα από ένα εικονίδια σύνδεσης για LAN χωρίς τα XP να μας πετάνε το μήνυμα ότι ήδη υπάρχει τέτοιου είδους connection οπότε και δεν δημιουργείται δεύτερο;;; Θέλω δηλαδή για παράδειγμα να έχω 2 εικονίδια για LAN connections, το ένα με τα settings της Forthnet να γίνεται Enable default αλλά και ένα ακόμη για το εταιρικό μου LAN που έχει εντελώς διαφορετικές ρυθμίσεις με static IP, διαφορετικό firewall, DNS suffix κτλ. κτλ. Ελπίζω να είναι σαφής η ερώτηση μου για όσους ξέρουν από Windows.

Ευχαριστώ πολύ και με σώνετε αν απαντήσετε!

Δημοσ.

Η ερώτηση σου είναι σαφέστατη. ΟΧΙ δεν γίνεται, το έψαξα ακριβώς για τον ίδιο λόγο.

Όμως υπάρχει ένα Command Line Utility το οποίο μπορεί να αλλάξει IP στον υπολογιστή (βασικά κάνει τα πάντα σχετικά με το δίκτυο) λέγεται NetSH

Για λόγους πρακτικότητας θα σου πρότεινα να αλλάξεις το όνοαμ της σύνδεσεις από Local Area Connection σε LAN.

Αν διαβάσεις τις οδηγίες θα δεις ότι μπορείς να εκτελέσεις scriptάκια με

NetSH Exec "script path & name"

Παραδείγματα από scripts:

Ενεργοποίηση DCHP

> 
interface ip
set address Lan DHCP 
Delete Dns Lan All

Apla allazei IP

>
interface ip
set address Lan Static 147.52.18.221 255.255.0.0 147.52.17.1 1
Delete DNS Lan All
Add dns Lan 147.52.16.1

Δημοσ.

Μάλιστα. Σαφέστατη και η απάντησή σου. Πολύ μ.....α της Microsoft αυτό. Είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα για όσους μετακινούνται με Laptops συχνά, δεν το σκέφτηκαν ποτέ;!; Αν θυμάμαι καλά σε παλιότερα Windows γινόταν αυτό! Ή κάνω λάθος;;;

Σχετικά με το utility που προτείνεις, στο set address τι είναι ο τελευταίος άσος;

Γενικότερα υπάρχει κάποιος άλλος πρακτικός τρόπος με άλλο utility ή και χωρίς;

Π.χ. κάποιο utility σαν το Win XP Manager μήπως προσθέτει μια τέτοια λειτουργικότητα στα XP;;;

Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

ο τελευταίος ασος είναι ότι αυτή είναι η πρώτη IP Address (μπορεί να έχει παραπάνω από μία).

Δεν ξέρω αν γινόταν σε παλιότερα Windows.. και δεν έχω βρει κάτι άλλο.

Αν φτιάξεις δύο .bat (ή .cmd) αρχεία στο dektop, αυτό δουλεύει μία χαρα...

Δημοσ.

Στο Network Connections , πήγαινε στα TCP/IP Properties της σύνδεσής σου, και στο Alternate Configuration.

[ εικονίδιο δεύτερο δεν δημιουργείς , αλλά όταν αλλάζεις δίκτυο , θα λειτουργούν οι alternate ρυθμίσεις ]

Οπότε βάλε τα settings της Forthnet σύνδεσής σου σαν αρχικές , και σαν alternate τις ρυθμίσεις του δικτύου της δουλειάς σου.

Δημοσ.

billpeppas: Καλή ιδέα! (Πως δεν το είχαμε δει). Αλλά υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα. Στην εταιρία χρησιμοποιούμε και DNS suffix. Και στο Alternate Configuration δεν έχει 'Advanced' options ώστε να εισαχθεί DNS suffix. Έχεις κάτι να προτείνεις;

Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

damdim: Πάρα πολύ καλό εργαλείο εφόσον δεν υπάρχει λύση από τα Windows! Πάντως φαίνεται τι προχειρο-δουλειά έχει γίνει στο λειτουργικό σε θέματα ευχρηστίας του δικτύου. Κρίμα για την Microsoft να μην μπορεί να καταλάβει ότι υπάρχουν χιλιάδες χρήστες στον κόσμο με Laptops που πηγαίνουν από το ένα LAN στο άλλο. Και μετά μας λένε για Wireless LAN που θα χρησιμοποιείται όπου και αν είσαι κτλ. κτλ. Ok Microsoft, αν όμως πρώτα σου βγαίνει ο πάτος να κάνεις configure κάθε φορά που μετακινείσαι τα Network settings! :)

Ευχαριστώ πολύ πάντως μάγκες!...

Δημοσ.

Η freeware απάντηση στο πρόβλημά σου αν και χωρίς DNS Suffix (οπότε χειρωνακτικά η σε επόμενη έκδοση του προγράμματος);-)

http://netprofiles.danielmilner.com/

Current Version: 1.2 (11.04.2004)

Program Description:

Net Profiles allows you to create profiles of your network settings, including mapped network drives and default printers, and lets you easily apply those settings. It eliminates the need to manually reconfigure your network settings when you move your desktop/laptop computer to another location and want to connect to another network.

Screenshots: http://netprofiles.danielmilner.com/screen_shots.php

Δημοσ.

Αυτό που θες γίνεται και μέσω των hardware profiles. Μόνο που μπορείς να το διαλέξεις μόνο στην εκκίνηση. Με δεξί κλικ στο My Computer --> Properties --> Hardware --> Hardware Profiles. Εκεί μπορείς να αντιγράψεις το υπάρχον και όταν το διαλέξεις κατά τη εκκίνηση να αλλάξεις τις ρυθμίσεις.

Δημοσ.

δεν έχω γνώσεις στο αντικείμενο αλλά κάτι τέτοιο θα αντιμετωπίσω κι εγώ σύντομα...

μήπως λύση υπάρχει αν κάνεις άλλο user account για το δεύτερο lan?

Δημοσ.

wraeththu: Πως χειρονακτικά αφού δεν υποστηρίζει DNS suffix; Δεν γλιτώνεις το setup του connection εντέλει. Κρίμα και είναι πολύ καλό κατά τα άλλα για freeware. το κατέβασα και το δοκίμασα ήδη.

damdim: Με τα Hardware profiles δε θα γίνει πολύ αργή η όλη διαδικασία; Άσε που θα επιβαρυνθούν πιθανότατα τα Windows. Δε ξέρω πολλά να πω την αλήθεια πάνω στο θέμα, ενδιαφέρον ακούγεται. Πάντως το Mobile Net Switch είναι κορυφαίο και το πιο προσεγμένο. Άσε που υποστηρίζει και το Firewall του SP2!! Ο καλύτερος τρόπος μέχρι στιγμής κατά τη γνώμη μου για αυτό που θέλω να κάνω.

chris333: Καινούργιο account μόνο για τις ρυθμίσεις του δικτύου δε λέει.

Ευχαριστώ όλους!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...