Hal9000 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2005 Αποφάσισα να εισέλθω και εγώ στο μαγικό χώρο των TFT μιας και η Eizo T57s άντεξε πολλά όλα αυτά τα χρόνια αλλά όχι και την σύγκριση με μια TFT και ότι αυτές προσφέρουν. Οι 19” ιντσών TFT είναι φθηνές γι’αυτά που προσφέρουν αλλά επειδή δεν αλλάζω συχνά οθόνες, έψαξα να βρω μια με 20 ίντσες. Αυτή η μια ίντσα είναι που κάνει τη διαφορά και στη τιμή αλλά και στην ανάλυση που θα σηκώσει η οθόνη αφού όλες οι οθόνες των 20” υποστηρίζουν ανάλυση 1600x1200. Γι’αυτό το λόγο μια οθόνη των 20 ιντσών έχει συνήθως διπλάσια τιμή από μια των 19” που το όριο ανάλυσης τους είναι 1280x1024 Το καλό στην υπόθεση είναι ότι οι επιλογές μου ήταν λίγες μιας και έδωσα προσοχή περισσότερο στην εγγύηση των καμμένων pixel, στην ψηφιακή είσοδο DVI αλλά και στο χρόνο απόκρισης (response time). ‘Έτσι αγόρασα την LG 2010B που προσφέρει εγγύηση 3 χρόνων με αλλαγή οθόνης σε περίπτωση έστω και ενός καμμένου Pixel !!!! Παράλληλα ο χρόνος απόκρισης της είναι τα 16ms που είναι αρκετά για παιχνίδια πρώτου προσώπου αλλά και παρακολούθηση ταινιών ενώ προσφέρει και ψηφιακή είσοδο DVI για την όσο το δυνατό καλύτερη ευκρίνεια χωρίς απώλεια. Αφού λοιπόν μου έφυγε ένα δάκρυ όταν αποχωρίστηκα τα 920 ? που κόστισε η οθόνη, την εγκατέστησα πάνω στο γραφείο μου. Τα χρώματα της είναι ασημί πλαίσιο και μαύρη βάση. Μόλις φορτώθηκαν τα Windows και έβαλα ανάλυση 1600x1200 στα 75hz μου έφυγε άλλο ένα δάκρυ (είμαι συναισθηματικό παιδί ) Όπως μπορείτε να δείτε και από τις εικόνες, το μέγεθος του desktop εργασίας είναι πολύ μεγάλο και οι διάφορες εργασίες με προγράμματα όπως το Office, Photoshop είναι σκέτη απόλαυση όπως και το σερφάρισμα σε ιστοσελίδες του Internet Δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα σε ταινίες DVD ενώ και στα παιχνίδια δεν είδα “ίχνη σκιάσεων” στο λίγο χρόνο βέβαια που ασχολήθηκα με το Doom 3 και Half Life 2. Από τα menu ρυθμίσεων υπάρχουν τα βασικά χωρίς πολλά πολλά. Αν και η οθόνη έχει πολλά θετικά, στα αρνητικά της κατατάσσω και το σχετικά "χαμηλό" contrast 400:1 που σε καμία περίπτωση όμως δεν χαλάει τη συνολική εντύπωση. Aναλυτικά τα χαρακτηριστικά της οθόνης • 20.1 inches TFT analog/digital • 1600 x 1200 / 60/75 Hz • Case color: silver/dark gray • Contrast: 400:1 • brightness: 250 cd/m² • horiz: 176°/vert: 176° • Response time: 16ms • loudspeaker: no • TCO 99 • incl. power cable, signal cable(VGA + DVI-D), USB cable, driver and manual CD • 3 years guarantee Συνοψίζοντας, η LG 2010B είναι μια τίμια αγορά και μια ακόμα οθόνη της LG που συνδυάζει υψηλή ποιότητα και δυνατότητες, με πολύ καλή τιμή για τη συγκεκριμένη κατηγορία.
kazantzidis Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2005 Με τόσα λεφτά κάνω έναν υπολογιστή.........
iparou Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2005 Προσωπικά είμαι κάτοχος της 1920P (γύρω στα 720 ευρώ). Κι εγώ, αν δεν είχα έρθει σε επαφή με τις συγκεκριμένες οθόνες, θα έλεγα ότι τα λεφτά είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ για οθόνη, αλλά πιστέψτε με, με το που άνοιξε η οθόνη όταν φόρτωσαν τα Windows, πείστηκα ότι τα άξιζε και με το παραπάνω... Είναι ΜΑΚΡΑΝ η καλύτερη αγορά που εχω κάνει για τον υπολογιστή τα τελευταία 12 χρόνια. Πρέπει κανείς να δει τις συγκεκριμένες οθόνες να δουλεύουν για να καταλάβει τι εννοώ όταν λέω ΑΠΟΛΑΥΣΗ !!! Άλλο πράγμα...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2005 Super Moderators Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2005 Με γειά η πολύ ωραία οθόνη και χαλάλι τα λεφτά αν είσαι ερωτευμένος! Έχω κουραστεί με την 19άρα Hitachi CRT μου και μέσα στο 2005, ως ένθερμος υποστηρικτής των προϊόντων της Apple, σκέφτομαι εντός του 2005 να χτυπήσω την Apple Cinema Display 20" που ανεβάζει ανάλυση στα 1680 x 1050 με response time 16ms, όλο αλουμίνιο και ενσωματωμένο hub με 2 θύρες USB 2.0 και 2 θύρες FireWire 400. Και φυσικά Widescreen (για καλύτερη θέαση DVD, αν βλέπετε DVD στον υπολογιστή σας). Κι όλα αυτά για € 1.130 (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) από το Applestore. Τι να κάνουμε, έχουμε το δικαίωμα να ονειρευόμαστε...
blk Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2005 Εγώ προχτές πήρα την 19' Lg πάντα μόνο με 380?.Τσάμπα λεφτά ρε φίλε. Και δεν έπερνες 3 19΄ ? Λάθος κίνηση πιστεύω.
Hal9000 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2005 Τσάμπα λεφτά δεν είναι σε καμία περίπτωση. Γι'αυτό έγραψα παραπάνω ότι η διαφορά δεν είναι στη μια ίντσα. Είναι στην ανάλυση που σηκώνει η 20" και δεν σηκώνει η 19". Εσύ μπορεί να μη τη χρειάζεσαι εγώ όμως τη χρειάζομαι. Στη τελική ο καθένας κρίνει ανάλογα με τις ανάγκες του.
phovos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2005 Αν η οθόνη είναι εργαλείο δουλειας τότε οχι δεν ειναι πολλά λεφτα τα αξίζει και με το παραπάνω... Αλλά αν κάποιος πάρει τέτοια οθόνη για να γραφει στο word τότε ή εχει λεφτα για πεταμα ή ο πωλητής ήταν πολύ τσακάλι(και ο αγοραστής πολύ μλκς) Πάντως είναι πολύ όμορφη και αν το RT είναι πραγματικά 16ms τότε νομίζω είναι άριστη αγορα(Κάνει για όλες τις δουλειες)... Με το ρυθμό που αποταμιευω σε 920 μερες θα την έχω πάρει...
ba_eas Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2005 Μεγεια σου η οθόνη H9k..... Καλές περιπλανήσεις στο νετ και μέσα απο εκείνη να μας κάνεις την insomnia όσο ποιο καλή γίνεται... Το χρώμα μου άρεσε πολύ....(και παρεπιπτόντως....πολύ τακτοποιημένο γραφείο....μάλλον για το review) Paredwse μπορώ να σου κάνω όοοολα τα χατήρια και να μου πάρεις μια ίδια με αυτή που θές????
grigas Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2005 Πολύ ωραία η οθόνη, ακόμα πιο ωραία αυτή που ζαχαρώνει ο παρεδωσιανός σκύλος, μια ερώτηση έχω να κάνω μονάχα....Σκέφτηκες την εναλλακτική λύση των 2 19άρων οθονών τις οποίες θα δούλευες ταυτόχρονα?2560x1024 επιφάνεια εργασίας....Εάν βέβαια θες όλη την οθόνη για μία εφαρμογή τότε πάσο....
Super Moderators paredwse Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2005 Super Moderators Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2005 [...]Paredwse μπορώ να σου κάνω όοοολα τα χατήρια και να μου πάρεις μια ίδια με αυτή που θές???? Φοβάμαι ότι δεν είναι μετρήσιμα τόσα χατήρια... Μακάρι να'χα αρκετά λεφτά' date=' να σου'παιρνα μία. Κι εγώ θέλω την 20άρα, βλέπεις ότι δεν είμαι πλεονέκτης να ζητώ την 23" ή (gasp!) την 30άρα (που άλλωστε θέλει [i']ειδική[/i] κάρτα γραφικών για να την οδηγήσει, με 2 DVI εξόδους).
Γιάννης Platano Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2005 Με γεια το νεο στολιδι "αφεντικο" !!!!Αξιος ο μισθος του !!! Αν και φανατικος EIZO-ακιας υποβαλλω τα σεβη μου !!!!!
predalien Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2005 Καλορίζικια! Nice review. Πάντως Hal9000, την δικιά μου T57s (8 χρόνια hardcore χρήσης!) πάλι με EIZO θα την αλλάξω.
littlelouievegos Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Πολυ ωραια Hal. Προσφατα αγορασα την 2001 FP απο την Dell με σχεδον ομοια χαρακτηριστικα και ειμαι υπερευχαριστημενος. Φοβερη οθονη. Kαι για αυτο ακριβως τον λογο πηρα και εγω 20'' για 1600x1200 native resolution. No dead pixels και ghosting. Το καλο με τις μεγαλες LCD ειναι οτι ενω τα χαρακτηριστικα τους (contrast,brightness,RT) μοιαζουν μετρια ειναι αυτο ακριβως που λενε και οχι παραφουσκωμενα οπως κανουν πολλοι κατασκευαστες σε μικροτερα μοντελα 17 και 19''. Μπορει να φοραμε και το ιδιο panel θα το κοιταξω. Anyway καλοριζικη man.. Paredose το ιδιο ακριβως πανελ φοραει η Dell 2005FPW και στοιχιζει σχεδον τα μισα λεφτα. Την ειχα στα χερια μου και ηταν απιστευτη!! Ουτε backlighting issues που λενε ουτε ghosting και μαγεια το widescreen gaming... Αν θες κοιτα την ειναι αμαρτια να δωσεις τοσα extra λεφτα για την Apple μονο για το design *edit Η 2005FPW εχει και καλυτερα χαρακτηριστικα απο την Apple 600:1, 12ms grey2grey 16ms black2white, 300 cd /square m Σταματαω εδω γιατι θα φανω σαν promoter της Dell ROFL
Kerk Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Hall9000 καλορίζικη και από μένα,ειλικρινά πολύ ωραίο κομμάτι! Δε θέλω να σε βάλω σε σκέψεις,αλλά είσαι σίγουρος για την εγγύηση των 0 καμμένων pixel? Επειδή κάπου διάβασα ότι την εγγύηση αυτή που δίνει η Lg την παρέχει εδώ και κάποιους μήνες μόνο μέχρι και τις 17άρες οθόνες της. Είμαι και εγώ ένας ευχαριστημένος κάτοχος μίας 1715s και τον τελευταίο καιρό είμαι στη σκέψη να ανέβω κατηγορία 2 ιντσών,αλλά με προβληματίζει αυτό. Αν ξέρει κάποιος κάτι σχετικά ας βοηθήσει. Να τη χαίρεσαι και πάλι!
Super Moderators paredwse Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Super Moderators Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 [...] Paredose το ιδιο ακριβως πανελ φοραει η Dell 2005FPW και στοιχιζει σχεδον τα μισα λεφτα. Την ειχα στα χερια μου και ηταν απιστευτη!! Ουτε backlighting issues που λενε ουτε ghosting και μαγεια το widescreen gaming... Αν θες κοιτα την ειναι αμαρτια να δωσεις τοσα extra λεφτα για την Apple μονο για το design *edit Η 2005FPW εχει και καλυτερα χαρακτηριστικα απο την Apple 600:1' date=' 12ms grey2grey 16ms black2white, 300 cd /square m Σταματαω εδω γιατι θα φανω σαν promoter της Dell ROFL[/quote'] Η αλήθεια είναι έχεις δίκιο, στην Apple πληρώνεις ΚΑΙ το design (σε προϊόντα, όπως οι οθόνες ή τα mouse, που δεν είναι η μόνη λύση - μπορούμε να πάρουμε και από αλλού και είναι εξ'ίσου συμβατά με τους υπολογιστές Apple). Πάντως μακάρι να είχα τα λεφτά να πάρω την οθόνη της Apple - όπως, φυσικά, μακάρι να'χα τα λεφτά να πάρω και μία Maserati.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα