Προς το περιεχόμενο

AMD64 socket 939 or 754

OPC

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα.

Ψάχνομαι για pc αλλά ακόμα δεν έχω βγάλει άκρη με τα socket 939 και 754.

Ποίο να προτιμήσω και γιατί ? Το 939 θεωρείται καλύτερο και νεώτερο απο το 754 ?

Στο socket 754 υπάρχει mobo με PCI Express ?

H τιμή δεν θέλω να ξεπερνάει τα 350 € για mobo και cpu.

Δεν πρόκειται να ασχοληθώ με overcloking.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Το 939 είναι ότι πιο τελευταίο και ολοκληρωμένο τεχνολογικά που έχει βγάλει η AMD πλατφόρμα. Η μεγάλη διαφορά είναι στο dual DDR που υποστηρίζουν οι 939 mobo, το PCI express και η γενικότερη επεκτασιμότητα (Αν και αυτό βέβαια εξαρτάται από το chipset και όχι άμεσα από το τι socket είναι η mobo σου).

Μπορείς να βρείς 939 (προτίμησε το nForce 4 Ultra) με 100-120? πάντως και έναν AMD 64 3000+ ~150? ή 3500+ ~ 270?

Δε νομίζω να κυκλοφορήσουν τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον 754 mobos με PCI Express.

Δημοσ.

H protash einai amesws AMD64 socket 939 (me Winchester pyrhna)

basika h yposthri3h duak channel DDR ofeiletai ston 939 afoy exei enswmatemeno ton memory controller (opws kai o 754 mono poy htan single channel :P )..

kai ena mobo me nforce 4..

times xalarotates sta lefta poy 8eleis..

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και για την βοήθεια να φύγει ο πονοκέφαλος απο το 939 vs 754 θέμα.

Οι απαιτήσεις μου δεν είναι τρομερές,είναι οι κλασσικές ενός απλού user.Απλά θέλω,όταν πέρνω κάτι,και ιδίως όταν αυτό είναι pc να είναι "τελευταίας" τεχνολογίας της εποχής που 8α το αγοράσω.

Το pc δλδ θα κατεβάζει συνέχεια λόγω dsl,θα παίζει που και που κάνα online game,θα κάνει κάνα video encoding κτλ κτλ.

Για vga γύρω στα 180 ευρώ κυμαίνομαι.

Δημοσ.

24/7 θα είναι το pc.Ναι,1gb θα βάλω.

Merlin_o_magos να σου πώ αυτό που λέω να βάλω εγώ και είναι το MSI K8N Neo4 Platinum Nforce4 Ultra ή το GB Κ8ΝF-9.

Δημοσ.

ποιος θα κάνει αναβάθμιση αργότερα επεξεργαστή σε 939? θα βγάλουν τους διπλούς επεξεργαστές και πάλι θα πορωθούμε και τις μητρικές θα τις προσθέσουμε στο πατάρι ακόμα άλλη μία φορά.

Δημοσ.

Ρε παιδιά μην τα πολυπιστεύετε τα ΘΑ που λένε... Λίγες είναι οι φορές που η πραγματικότητα απείχε δεκαετίες από τις αρχικές τους ανακοινώσεις??? Πάντα σκοπός τους είναι οι πωλήσεις.. και για να γίνει αυτό πρέπει να λανσάρουν νέες τεχνολογίες.. ασύμβατες (ως προς το συνδυασμό εξαρτημάτων) με τις τωρινές!! Κλασσικό παράδειγμα το Pci-E που το έβγαλαν.. παρά το ότι οι παρούσες κάρτες ούτε καν το AGP 8x δεν εκμεταλλεύονται...

Έχοντας αυτά κατά νου.. πιστεύω ότι το θέμα "αναβαθμισημότητα του 939" είναι πολύ "ουτοπικό". Ακόμα και να μείνει αυτό το socket.. τα επόμενα mobo θα έχουν πολύ ταχύτερα chipsets.. κάνοντας τα τωρινά "ανάξια" αναβάθμισης.. ;)

Δημοσ.

Το γνωρίζω αυτό όμως έτσι δεν πρόκειται να πάρω υπολογιστή ποτέ αν περιμένω το καλύτερο που 8α έρ8ει.Εγω απλά θέλω να μάθω αν αυτόν τον καιρό είναι καλύτερη η αγορά 939 ή 754 και απο κεί και πέρα μια αξιοπρεπές vga.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...