Προς το περιεχόμενο

Ξαφνικά ο Maxtor μου έγινε λίγο αργός....

Sailsman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Έχω στην κατοχή μου ένα NEC-3500AG το οποίο είναι ορισμένο Secondary Master, ενώ ο προβληματικός σκληρός Maxtor είναι Secondary Slave ( Έχω Windows XP εγκατεστημένα σε WD, Primary Master ).

Όσο καιρό έχω στην κατοχή μου το NEC γράφω όλα τα DVD μου από τον Maxtor. Πρόσφατα παρατήρησα ότι το NEC αργούσε δραματικά να ολοκληρώσει την εγγραφή DVD, ενώ πριν δεν είχε ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Πλέον όλες οι εγγραφές από τον Maxtor αργούν απελπιστικά, ενώ από τον WD γράφει σε κανονικές ταχύτητες. Έτσι, πιστεύω ότι το NEC δεν έχει πρόβλημα!!

Επιπλέον παρατήρησα στο configure του NERO, στο tab Cache ότι μπορείς να ελέγξεις τις ταχύτητες των σκληρών. Ο Maxtor φτάνει με δυσκολία τα 3000 KB/s, ενώ ο WD ξεπερνάει τα 30000 KB/s. Γι' αυτό το λόγο πιστεύω ότι ο Maxtor με αποπαίρνει κάπως....

Επίσης, έχω εγκατεστημένους τους ASPI 4.6(1021), Service Pack 1 και Service Pack 2. Το πρόβλημα παρουσιάστηκε τόσο με το NERO όσο και με το Alchohol 120%.

Προσπάθησα να είμαι αναλυτικός για ευνόητους λόγους....

Πόσταρα προκειμένου να επιβεβαιώσω την ανάγκη αγοράς καινούριου σκληρού.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

Δημοσ.

Φυσικό είναι.

Βάζοντας τον δίσκο στο ίδιο κανάλι με το DVD-Recorder , ρίχνεις τον δίαυλο στα DMA 33 ή 66 , και μοιράζεται και το bandwidth.

Ο δίσκος πρέπει να είναι σε κανάλι με 100-133 MBPS , και προτιμάται μόνος του.

Δημοσ.

Αυτό, όμως, δεν μου εξηγεί γιατί αρχικά το NEC έγραφε κανονικά τα DVD. Ενώ ο Maxtor ήταν ακριβώς συνδεδεμένος όπως ανέφερα....

Επίσης, έχω μία επιπλέον ερώτηση:

Το τεστ του Nero αναφέρει τις ταχύτητες μεταφοράς των δεδομένων από τους σκληρούς στο DVD ή κάτι άλλο?

Δημοσ.

" Άλλαξε θέση στον δίσκο. "...Μια κουβέντα είναι αυτό... Δεν έχω που αλλού να βάλω τον σκληρό!

Επιπλέον, δεν το δέχομαι ως λύση γιατί τόσο καιρό έγραφα DVD σε φυσιολογικές ταχύτητες, χωρίς να έχω αλλάξει συνδεσμολογία στα drives (όπως ανέφερα πιο πάνω ).

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον. Ωστόσο ξεφεύγουμε από το θέμα.... Δεν θέλω να μάθω πως να βάλω επιπλέον σκληρό στο Pc μου. Θέλω να μάθω τι είναι αυτό που φταίει και δεν μπορώ πλέον να γράψω Dvd όπως πρώτα.

Δημοσ.
...Πόσταρα προκειμένου να επιβεβαιώσω την ανάγκη αγοράς καινούριου σκληρού...

...Δεν θέλω να μάθω πως να βάλω επιπλέον σκληρό στο Pc μου...

Telika ti akrivos thes?

anyway.. to thema einai oti exeis valei to skliro kai Secondary kai slave.. Diladi teleytaio sta priorities.. Opote min perimeneis na exei normal taxytites... Kai oso gia tin arxi pou les oti pigaine normal... Ena tha sou po.. T windows mexri tora exoun apodeixei oti den exoun sxesi me dyadiko systima (i trexei i den trexei), kata synepeia kanoun oti goustaroun ayta!

Δημοσ.

Μάλλον παρεξήγησες... Θέλω να σιγουρευτώ αν πρέπει να αντικαταστήσω τον Maxtor και όχι να βάλω πάνω από δύο σκληρούς στο σύστημά μου χρησιμοποιώντας επιπλέον controller.

Επίσης, μόλις αντικατέστησα τον Maxtor με ένα παλιό Quantum Fireball 3.2 GB και στο τεστ του Nero έφτασε πάνω από 7.000 KB/s. Έχω την εντύπωση ότι αυτό ενισχύει την γνώμη μου ότι ο maxtor παρουσίασε κάποιο πρόβλημα....

T windows mexri tora exoun apodeixei oti den exoun sxesi me dyadiko systima (i trexei i den trexei), kata synepeia kanoun oti goustaroun ayta!

Τί ακριβώς εννοείς....;

Δημοσ.

Φίλε mentzik πολύ καλή η συμβουλή σου, αλλά τελικά δε θα χρειαστεί να την εφαρμόσω, γιατί ξαναέβαλα τον maxtor στην θέση του και τώρα στο test του Nero έφτασε πάνω από 50000 Kb/s. Δεν έγραψα DVD ακόμα, αλλά πιστεύω ότι δε θα έχω πρόβλημα.

Δεν κατάλαβα ,όμως, ποιος ήταν ο λόγος που ο δίσκος σταμάτησε να έχει καλή απόδοση έτσι ξαφνικά!

Τελοσπάντων, ευχαριστώ πολύ για τον ενδιαφέρον όλων και συγγνώμη για την αναστάτωση. ;-)

Δημοσ.

Τελείως πληροφοριακά (αφού το θέμα λύθηκε): Ίσως ο δίσκος ή το dvd ή και τα 2 να έπεσαν ξαφνικά σε PIO από DMA. Αυτό εξηγεί την ξαφνική πτώση της ταχύτητας και το ότι λύθηκε όταν άλλαξες σκληρό: τα windows είδαν καινούριο σκληρό και ξαναέθεσαν το κανάλι σε DMA. Είναι γνωστή μλκία των XP (ειδικά σε nVidia chipset με παλιούς drivers).

Δημοσ.

Hyperionsky ευχαριστώ για τον ενδιαφέρον σου να παρέμβεις παρόλο που το θέμα είχε λυθεί...Θα έχω υπόψη μου την αποψή σου σε περίπτωση που ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο!!!

Να σε ενημερώσω ( τελείως πληροφοριακά ) ότι έχω chipset intel 845 ( P4 1,7 GHz ).

THANKS!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...