Προς το περιεχόμενο

Athlon XP 1800+...11.5*133 -> x*200??

Acid-Burn

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Exw enan athlon 1800+ pou trexei mama sta 1534 me 11.5*133(Etsi leei kai to programma CPUInfo).H ram pou exw einai 512 sta 400MHz.Na to anebasw kai na to paw 200 kai gia ton epe3ergasth?Alla meta ftanei ta 2300 me 11.5*200.Na ri3w to 11.5?Poso?Poia ru8mish proteinete?A,to programma ths m/b mou leei gurw stoys 60 gia 8ermokrasia..Einai a3iopisto?Einai to Fuzz logic 4 ths msi.Polu den einai?Pantws ston palio ton cpu 800 athlon me gigabyte motherboard to programma ths elege 95 kai giauto lew mhpws den einai a3iopista.

Euxaristw.

Δημοσ.

Αν φτασεις τα 1700Μhz(2100+) να εισαι ευχαριστημενος.Αν το fsb το βαλεις 200 δε θα μπουταρει(αν εισαι τυχερος,αν εισαι ατυχος θα τον καψεις).

Η θερμοκρασια που εχεις ειναι πιθανο να ειναι αληθινη,ειδικα αν εχεις μετρια ψυκτρα.Με 60 βαθμους εγω θα εψαχνα για καλυτερο cooling γενικοτερα και θα ξεχνουσα προς το παρον το overclocking.Φτιαψε τη ροη αερα στο κουτι σου και παρε μια καλη χαλκινη ψυκτρα με καλο ανεμιστηρα.Δες παλι τις θερμοκρασιες σου και αν εχεις πεσει αρκετα ανεβασε τον επεξεργαστη σου ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ.Λογικα εχεις palomino core που δεν ανεβαιναν αρκετα.

Κοιτα ποσο θα σου κοστισουν αυτα που σου προτεινα,αν ειναι αρκετα σκεψου να τον πουλησεις και να αγορασεις κατι καλυτερο.Φιλικα,Κωστας.

Δημοσ.

To idio pisteuo ki ego.An ftaseis ta 11,5x150=1725 tha eisai polu tuxeros.Alla akoma kai an trexei me 150bus kata 99,9% tha xriastei parapano voltage>arketa megaluteri thermokrasia>oxi 60 alla 70+ tha leei to m/b sensor.Ton polaplasiasti den ginetai na ton allaxeis giati einai kleidomenos.Sta 11,5x140=1610 tha trexei sigoura, isos kai sta 11,5x145=1667.Pantos asxetos an tha ton anevaseis i oxi epivaletai allagi yuxtras>tha pesei i thermokrasia stous 40-45 analogos poso kali roi aera exei to case sou.An omos thes na ton anevaseis tote epivaletai allagi cooler allios tha allaxeis cpu logos uperkoposis(kayimo)...An thes perisoteres plirofories steile pm.

Δημοσ.

Αυτή τη στιγμή γράφω από έναν Athlon XP 1800+ (Thoroughbred-B) ο οποίος τρέχει στά 1837MHz με FSB:RAM 1:1 στά 167MHz (334DDR), με default voltage, και ένα Spire cooler, lapped (είχε συζητηθεί εδώ προ διετίας). Θερμοκρασία 49°-51°C.

Μόλις εγκαταστήσω τα... ύδατα, θα δούμε μέχρι που πάει ο Athlon.

Βέβαια, μια μικρή λεπτομέρεια: είναι ξεκλείδωτος μαμά (γειά σου Μενέλαε!).

Αν θες να κάνεις κάτι, καλύτερα ξεκλείδωσε το multiplier. Σχετικά δύσκολη δουλειά, αλλά... η άλλη εναλλακτική είναι άλλος επεξεργαστής.

Δημοσ.

Κι εγώ νομίζω ότι είναι ξεκλείδωτος μαμά.θα το κοιτάξω βέβαια.Thanx για τις πληροφορίες.Πάντως ο παλιός μου athlon 800 είχε φτάσει μέχρι και 100 βαθμούς το καλοκαίρι.Και όχι μόνο μια φορά και δεν έπαθε τίποτα.Με μαμά ψύκτρα.Τον δούλευα αρκετά και συνέχεια για 3 χρόνια έτσι.Έπεφτε στους 85 με ανοιχτό κουτί.Δε ξέρω βέβαια αν μπορώ να εμπιστευτώ το πρόγραμμμα που είχε της gigabyte αλλά έτσι έλεγε.Ρώτησα για 200MHz στο FSB για να είναι 1:1.Αν αλλάξω ψύκτρα και βάλω μια καλύτερη δεν παίζει με τίποτα να bootάρει με 200 FSB?Δεν είναι καλύτερα να είναι 1:1?

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Εκτός από το να προσπαθείς πάση θυσία να φτάσεις FSB 200, μπορείς να το ρίξεις και αυτό, αλλά και των μνημών. Ένα FSB:RAM 1:1 στα 166MHz και άνω, είναι καλύτερο από ασύγχρονο 166:200, ειδικά δεδομένου του ότι μπορείς να κατεβάσεις τα timings της RAM στο ιδανικό 2.2.2.5 όπως εγώ.

Δημοσ.

Συγνώμη spock αλλά επειδή δε ξέρω και πολλά για το θέμα.Δηλαδή καλύτερα να ρίξω το timing της RAM στα 166 και να ανεβάσω μέχρι εκεί το FSB της CPU??Τι εννοείς 2.2.2.5;;;Τι είναι αυτό;;Μπορεί να είναι βλακεία η ερωτησή μου αλλά σε παρακαλώ εξήγησε αν μπορείς.Ευχαριστώ για το χρόνο σου.

Δημοσ.

ο επεξεργαστης μπορει να ανεβει αρκετα ψηλα, και δεν καιγεται απλα ανεβαζοντας συχνοτητα. απλα οταν τον ανεβασεις παραπανω απ οσο αντεχει ,θα αρχισει πρωτα να βγαζει λαθη στα benchmark, και μετα πιο πανω να κρασαρει. οταν τα δεις αυτα, το κατεβαζεις λιγο, και του δινεις ελαχιστα παραπανω ρευμα.

Τοτε θα ζεσταθει. απο το εξτρα ρευμα.

O δικος μου tbred-b 1800+ λειτουργει περιπου στα 2040 σταθερα. και εχω σταματησει εκει γιατι δεν ανεβαινουν αλλο οι μνημες (noname 333 σε Abit 1.2). ειτε 185*11, ειτε 195*10,5, οχι 1:1.

με 400αρες, και nforce 400 ultra, θα πηγαινε 2100 - 2150 σίγουρα.

απο 133 σε 200 ειναι πήδουλος. ανεβα σιγα σιγα 166,180,190,195 και οπου συναντησεις τα πρωτα crash σταματας. ενα +25% σιγουρα θα κερδισεις (1533 -> 1916)

Δημοσ.

Βασικά, ναι, αυτό εννοώ. Να ανέβει το FSB και να πέσει η RAM, μέχρι να συναντηθούν, και να δουλεύουν παρέα στην ίδια συχνότητα. Το 2.2.2.5 είναι τα timings της RAM. Στο BIOS υπάρχει ολόκληρο section με τα RAM latencies, όπου μπορείς να "παίξεις".

Όσο πιο μικρά, τόσο καλύτερα. Χοντρικά, για να καταλάβεις, οι μνήμες συμπεριφέρονται σαν μικροί πυκνωτές, όσον αφορά τα latencies, και αυτό που ρυθμίζεις είναι πόσο θα περιμένει ο memory controller καθώς ενεργοποιεί διαδοχικά, τις γραμμές των rows, των columns και τελικά, το read ή write. Εννοείται, όσο μικρότερα είναι αυτά, τόσο γρηγορότερα θα γίνει το memory transaction.

Δημοσ.

1533......Plomino βρομάει....τί εποχές.......σοβαρά πάντως δεν θα δεις τίποτα,μόνο ταλαιπωρία για τη χαρά του παιχνιδιού...............άσε που ο συγκεκριμένος πυρίνας είναι ο χειρότερος σε ανάταση από εποχής Κ6.........

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...